HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#281 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 12. 21:25

DI-604 4portos v DI-707 7portos+print server, de ugyanígy lehet használni a wireless routereket is, max kikapcsolod az AP funkciót benne, ergo DI-514/614 is.

-C0pp3rM!n3-

#282 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 23:25

Idézet: whg - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 16:31

Ebből milyen vezetékes routert ajánlatok, ami megbízható?

ami olcso, es nalam bevalt, 604...

Cegnel pedig 624+.. ;)

#283 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 14. 23:50

Idézet: DViD - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:25

ami olcso, es nalam bevalt, 604...

Neked bevált ja, aki pld. táphibával szopott be, az kuraanyázik. És vannak nem is kevesen.
Make love not Wor.

#284 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 13:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:50

Neked bevált ja, aki pld. táphibával szopott be, az kuraanyázik. És vannak nem is kevesen.

Jahm, pl én ;)
5. csere után (mind új volt) kértem, hogy mostmár ne ilyet, mert meghülyülök.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#285 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 13:54

Szivatós egy darab lehet, remélem a Zyxel 334 nem lesz ilyen.
Tényleg annál a darabnál (ZyXel) mitől kell tartani?  :confused:

#286 Felhasználó inaktív   pepe67 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 16. 20:12

Segítsetek, a végső kétségbeesés szélén járok  :confused:  :help:

Van egy 614+ wireless routerem a ház egyik sarkában, az ellenkezőben a bookkal szeretnék dolgozni, de elég bizonytalan a hálózat, ledob ... vissza ... stb ... nyilván ismerős.

Első körben vettem egy "erősebb" antennát, nem igazán segített. Mondok "jó,  ruházzunk be egy DWL-900+ -ba, amit ha minden igaz, repeater-ként kellene használnom. Beállítva a leírás szerint. Repeater felvíve az emeletre, egy a 614+-hoz közeli ponthoz. Ha minden igaz, látja is a 614+, mert az admin felületen a log-ban látja hogy "kapcsolódott".  Azonban a bookon hasonlóan lassú, s bizonytalan minden. Na akkor, a kérdéseim:

- honnan tudom, hogy tényleg "összedolgozik-e a 614+ és a 900+
- honnan tudom, hogy a notebook fenn nem a lentihez 614-hez csatlakozik, hanem a fenti 900+ repeaterhez.
- a telepített D-Link air-plus managerben az "available AP" ablak üres :-(

HELP, HELP, HELP ...

- Ja. A D-Link magyarország tech telefonos-supportja bizonytalan ideig nem lesz, mert szül a supporter felesége ... no comment

#287 Felhasználó inaktív   pepe67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 20:19

mielőtt ... elnézést, nem az a probléma, hogy szülni fog (kívános egészséges, szép babát) , hanem hogy ez egy "a piacról élő cég", s kicsit furcsa, hogy ilyenkor áll a support ...

Szerkesztette: pepe67 2005. 08. 16. 20:20 -kor

#288 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 08:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 0:50

Ahogy megfigyeltem, az pusztan reviziofuggo... En odafigyeltem ra, 2/2 tokeletesen megy a mai napig.. ;)

#289 Felhasználó inaktív   zoknee 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 31. 10:21

Sziasztok!

A következő lenne a problémám: itthon az ADSL-t egy DI-624 (rev C3)-es routerrel osztom meg két asztali gép (kábelen csatlakoznak) és egy laptop között. amiben egy DWL-G650 (rev C2)-es PCkártya van.a WLANal lenne a gond. Látják egymást a gépek, megy net, letöltés, minden. Csak. A D-Link driver kiirja, hogy a kapcsolat 54Mbites, ekkor tudok másolni olyan 1000Kbyte-al (ez is elég kevés, tekintve hogy 2 méterre van a két eszköz), de ha átvált turbo módra (Super G with Static vagy Dinamic turbo beállításnál), akkor a driver kiirja hogy a TrX 96/108 Mbit, de az átvitel a két gép között visszaesik 20-30 kbyte-ra. A jelerősség végi 70% felett volt. De amint lekapcsol a turbo átvitelről, újra 1000KByte körül megy. Mitől lehet ez?
A laptopon Win Me van, az aszteli gépen, amiről másoltam XP prof SP1. A két eszközt egy laptop kezdő csomagban vettem, mindkettő tudja a 108Mbit-et.
Remélem, tudtok segíteni!

köszi, zoknee

#290 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:36

A 108 MBITES mod egyszerre 2 csatornát használ.
Ha csak az egyiken is a közeledben valami más eszköz forgalmaz akkor az zavarhatja.
Esetleg probálj más csatornár átálni vele.
Vagy netstumblerrel nézegesd meg hogy melyik csatornák szabadok a környezetedben.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#291 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 22:42

Idézet: pepe67 - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 19:12

Segítsetek, a végső kétségbeesés szélén járok  :confused:  :help:

Van egy 614+ wireless routerem a ház egyik sarkában, az ellenkezőben a bookkal szeretnék dolgozni, de elég bizonytalan a hálózat, ledob ... vissza ... stb ... nyilván ismerős.

Első körben vettem egy "erősebb" antennát, nem igazán segített. Mondok "jó,  ruházzunk be egy DWL-900+ -ba, amit ha minden igaz, repeater-ként kellene használnom. Beállítva a leírás szerint. Repeater felvíve az emeletre, egy a 614+-hoz közeli ponthoz. Ha minden igaz, látja is a 614+, mert az admin felületen a log-ban látja hogy "kapcsolódott".  Azonban a bookon hasonlóan lassú, s bizonytalan minden. Na akkor, a kérdéseim:

- honnan tudom, hogy tényleg "összedolgozik-e a 614+ és a 900+
- honnan tudom, hogy a notebook fenn nem a lentihez 614-hez csatlakozik, hanem a fenti 900+ repeaterhez.
- a telepített D-Link air-plus managerben az "available AP" ablak üres :-(

HELP, HELP, HELP ...

- Ja. A D-Link magyarország tech telefonos-supportja bizonytalan ideig nem lesz, mert szül a supporter felesége ... no comment

-megnézed a 900+ MAC címét, és log-ban látható ha kapcsolódik
-megnézed a wlan kártya MAC címét és megnézed mindkét eszköz logjában
-900+ rendesen kapcsolódik? kap IP-t DHCP-től? vagy ha static akkor jó ip-range-ben van?
-vidd közel őket, próbálj kapcsolatot így létrehozni. ha jól tudom
900+ Howto

-C0pp3rM!n3-

#292 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 09:37

dl-514-esben hogy kell beallitani, hogy kivulrol, egy, a helyi gepen mukodo FTP servert el lehessen erni? 604-esben siman ment, ha virtual serverben engedelyeztem a 20-21 portot, de itt meg akkor sem megy, ha DMZ-be rakom a gepet.

#293 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 22:11

Idézet: HAMMER - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 8:37

dl-514-esben hogy kell beallitani, hogy kivulrol, egy, a helyi gepen mukodo FTP servert el lehessen erni? 604-esben siman ment, ha virtual serverben engedelyeztem a 20-21 portot, de itt meg akkor sem megy, ha DMZ-be rakom a gepet.

Virtual Server panel-nél nincs előre beállítva egy "Virtual Server FTP" ?
Elvileg TCP 21/21 (privat/public) portra van beállítva defaultban, a gépen 21-ről fut? :think:

-C0pp3rM!n3-

#294 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 12:11

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. Sep. 8., Thursday - 23:11

Virtual Server panel-nél nincs előre beállítva egy "Virtual Server FTP" ?
Elvileg TCP 21/21 (privat/public) portra van beállítva defaultban, a gépen 21-ről fut? :think:

-C0pp3rM!n3-

Valaki ma ratevedt az FTP-mre, eljutott a "sending welcome message"-ig, valoszinuleg elerheto kintrol az FTP, mar csak azt nem tudom, hogy hogyan. Jo lenne a Total Commanderrel kapcsolodni. Amiket probaltam: alapbeallitasokkal, es "use passive mode by default". Az FTP biztosan a 21-es porton mukodik es LAN-on minden gond nelkul el lehet erni.

Egyebkent az osszes gyarilag programozott sablont toroltem a routerbol, mert a portokat kinyitni is erdekes ezzel a szerkezettel, ha a firewall resz alatt uj szabalyt akarok letrehozni, es mindent kipipalok, hogy enabled, allow akkor nem mukodik tokeletesen, viszont ha ezeket nem pipalom ki, es ugy hozom letre, akkor meg jol mukodik.

#295 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 19:51

Idézet: HAMMER - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 11:11

Valaki ma ratevedt az FTP-mre, eljutott a "sending welcome message"-ig, valoszinuleg elerheto kintrol az FTP, mar csak azt nem tudom, hogy hogyan. Jo lenne a Total Commanderrel kapcsolodni. Amiket probaltam: alapbeallitasokkal, es "use passive mode by default". Az FTP biztosan a 21-es porton mukodik es LAN-on minden gond nelkul el lehet erni.

Egyebkent az osszes gyarilag programozott sablont toroltem a routerbol, mert a portokat kinyitni is erdekes ezzel a szerkezettel, ha a firewall resz alatt uj szabalyt akarok letrehozni, es mindent kipipalok, hogy enabled, allow akkor nem mukodik tokeletesen, viszont ha ezeket nem pipalom ki, es ugy hozom letre, akkor meg jol mukodik.

esetleg egy új firmware a routerre? :think:

-C0pp3rM!n3-

#296 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 20:38

1.03 van rajta, ez a legfrissebb amit a legtobb helyen el lehet erni, bar talaltam egy ujabbat (1.04(?)), de sajnos nem volt jo azzal sem.

#297 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 10:13

Hi!
Van egy T-Online 2M/192K ADSL-em amit a köztudottan kedvelt, imádott drága DI-604-essel osztok 3 azaz "három" gép között, amből 2-n XP SP1 van, a harmadikon meg Millenium. Internet a beüzemeléstől kezdve van fainul mind3 gépen, nem is volt vele gond. Eddig minden szép és jó..
A gond a LAN-nal van! A ME-s gépet most hagyjuk. Az én gépem a kiszolgáló gép (nálam van a modem meg a router) Én látom és elérem a tesóm gépét, de ő csak lát ("a gépem ikonját") de belépni nem tud. A már jól ismert "... nem elérhető. Lehet hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához..." XP Tűzfal OFF mind2 gépen, más tűzfal sincs.

Namost ami érdekelne hogy:
1. Hol lehet ilyen (megosztási) jogokat beállítani? és/vagy
2. A router konfigjában mit kell beálltani a LAN helyes működéséhez?

Elsősorban a DI-604 tulajok válaszát várom, de persze akárki aki találkozott hasonló esettel és/vagy keni-vágja ezt a témát, várom szíves válaszát.
Köszönöm.

(ui.: kb 1 hónapja küzdök ezzel.. volt már minden varázsló, 526 féle variáció, OP segítség, MSN-es segítség.. 1-2 ismerős..)
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#298 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 11:45

A router LAN beállítása max a router IP címére és alhálózati maszkjára terjed ki (esetleg még DNS Relay-t is lehet állítani).
"Elvileg" a windows-os topic már taglalta az ilyen "hozzáférési" problémákat - elvileg ha van minden gépen egy ugyanolyan felhasználó, akkor mindegyik gépről el lehet érni az erőforrásokat.
Érdemes még beleolvasni ebbe: Net megosztás

-C0pp3rM!n3-

#299 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 15:47

Találkoztam már párszor ilyen esettel. Csak az újratelepítés oldotta meg...
Soha senki nem jött rá mi a gond.

#300 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 11. 15:54

Idézet: Rosep - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 16:47

Találkoztam már párszor ilyen esettel. Csak az újratelepítés oldotta meg...
Soha senki nem jött rá mi a gond.

Fasza. Csak ne hangoztasd a megoldást, hanem inkább írjad azt, hogy nem értettünk hozzá...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.