HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#301 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 11. 15:56

Idézet: Sensation - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 11:13

(ui.: kb 1 hónapja küzdök ezzel.. volt már minden varázsló, 526 féle variáció, OP segítség, MSN-es segítség.. 1-2 ismerős..)

MSN-re vegyél fel, max távolról meglesem ezt is, mert ilyen nem nagyon van. Vendégfelhasználó, filemegosztás engedélyezése, utána \\ipszámmal hivatkozás. Ugye Zonealarm meg ilyen faszságok nincsenek?
Make love not Wor.

#302 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 11., vasárnap - 16:54

Fasza. Csak ne hangoztasd a megoldást, hanem inkább írjad azt, hogy nem értettünk hozzá...

Nem egy ember néztem és nem is kettő, és nem is amatőrök elhiheted. De ha te tudod, oszd meg velünk lécci!

#303 Felhasználó inaktív   carlos555 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 16. 09:01

Tegnap erkezett di-624+ routrer, es probaltuk beuzemelni, de valamiert nem hajlando kommunikalni a szolgaltato DHCP szerverevel, a ket gep ami a halon van latja egymast, de a netet nem. Router nelkul tokeletesen mukodik a net kulon kulon.
Ha a DHCP-szerver funkciot kikapcsolom akkor switchkent dolgozik, (bar a notebookkal meg nem lett tesztelve, mer a kollega meg alszik  :) )
Probaltam a honlapjukon leirtakat, hogy minen kikapcs vagy 2 percre ..., de  a DHCP renew-nal timeout hibauzenetet kapok
Meg egy lama kerdes: rev/a rev/b dolgot hol is lehet megnezni? Illetve tortenik valami, ha rossz firmwaret rakok fel?

Szerkesztette: carlos555 2005. 09. 16. 09:03 -kor

Jézus megváltoztatta az életedet!
Kívánod menteni a változásokat?

#304 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 11:38

Sziasztok!

Egyik haverral szeretném megosztani a netet.
Ehhez szeretnék segítséget kérni.
Hogyan lehetne legegyszerűbben megvalósítani?
kb. 600 méter a távolság kertvárosi környezet.
1-2 MBit/sec effektiv sebesség elegendő lenne.
Én a következőt gondoltam:
A netes oldalra: D-Link DI-624+ Wireless Routert ( 400 m külső hatótáv, 54 Mbit/sec) + ha nem elég
a saját antennája, akkor ehhez egy 17 dBi-s antenna. Bár nem tudom, hogy ennek a routernek lehet-e cserélni az antennáját?
A kliens oldalra: 1 db D-Link DWL-G520+ Wireless PCI kártya ( 400 m külső hatótáv, 54 Mbit/sec) + ha nem elég a saját antennája, akkor ehhez is egy 17 dBi-s antenna. Ennek a kártyának lehet cserélni az antennáját?
Ez így működne?
Nincs teljes rálátás, de ahogy néztem nem sok akadály lenne.
Talán pár fa és főleg földszintes házak, nálunk mind a 2 végpont az 1. emeleten lenne.

#305 Felhasználó inaktív   carlos555 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 17. 08:41

Kozben sikerult megoldani.
Mivel a 2.08-as firmwareval sem ment (2.07-es volt fent eredetileg), valamelyik dlink ftp-rol leszedtem egy 2.03-ast, amivel ment pöccre  :confused:  :think:  :think:
Jézus megváltoztatta az életedet!
Kívánod menteni a változásokat?

#306 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 11:49

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 10:38

Sziasztok!

Egyik haverral szeretném megosztani a netet.
Ehhez szeretnék segítséget kérni.
Hogyan lehetne legegyszerűbben megvalósítani?
kb. 600 méter a távolság kertvárosi környezet.
1-2 MBit/sec effektiv sebesség elegendő lenne.
Én a következőt gondoltam:
A netes oldalra: D-Link DI-624+ Wireless Routert ( 400 m külső hatótáv, 54 Mbit/sec) + ha nem elég
a saját antennája, akkor ehhez egy 17 dBi-s antenna. Bár nem tudom, hogy ennek a routernek lehet-e cserélni az antennáját?
A kliens oldalra: 1 db D-Link DWL-G520+ Wireless PCI kártya ( 400 m külső hatótáv, 54 Mbit/sec) + ha nem elég a saját antennája, akkor ehhez is egy 17 dBi-s antenna. Ennek a kártyának lehet cserélni az antennáját?
Ez így működne?
Nincs teljes rálátás, de ahogy néztem nem sok akadály lenne.
Talán pár fa és főleg földszintes házak, nálunk mind a 2 végpont az 1. emeleten lenne.

DI-624+ és a DWL-G520-nakl is RP-SMA antennája van, ami lecsatolható of coz - úgyhogy ezt lehet cserélni nagyobb nyereségűre, kb 18dBi-s meg is felelne (szektorsugárzóból imho). itt érdemes körülnézni: WLAN-OK

-C0pp3rM!n3-

#307 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 21:08

Sajnos az USR 808054 sem birja a folyamatos üzemet fagyás nélkül, mintahogy a DI-624+ sem birta.
Azon gondolkodom hogya ezekben a routerekben lekapcsolom a router részt és csak AP ként használnám ugyan stabilabbak maradnának-e.
A netmegosztás meg egy sima vezetékes routerral csinálnám, mondjuk DI-604-es DLINK. Még igy a 2 is olcsobb mint mondjuk venni egy DRAYTEK VIGORT.......
Csak hogy van-e olyan stabil ??
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#308 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 21:22

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 22:08

csinálnám, mondjuk DI-604-es DLINK. Még igy a 2 is olcsobb mint mondjuk venni egy DRAYTEK VIGORT.......

DI-604 ugyanaz, csak így majd 2 eszköz fog döglődni. USRben friss firmware van? Draytek k. drága, most 12 rugó környékén egész korrekt SMCket adnak, majd 1 év múlva nyilatkozom a tartósságról is, addig meg LinkSys WRT54G, az 20ezer körül, és mennek.
Make love not Wor.

#309 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 21:24

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 22:08

csinálnám, mondjuk DI-604-es DLINK. Még igy a 2 is olcsobb mint mondjuk venni egy DRAYTEK VIGORT.......

DI-604 ugyanaz, csak így majd 2 eszköz fog döglődni. USRben friss firmware van? Draytek k. drága, most 12 rugó környékén egész korrekt SMCket adnak, majd 1 év múlva nyilatkozom a tartósságról is, addig meg LinkSys WRT54G, az 20ezer körül, és mennek.
Make love not Wor.

#310 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 11:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 20:24

Természetesen ahogy megvettem benyomtam a legfrissebb FW-t az USR-be.
Általában a WLAN oldal szokott lefagyni, jel van kiváló , lehet csatlakozni is , de net nincs ,és a menü is elérhetetlen. Eközben a kábeles dolgok mennek szépen.

Akkor lehet megoldáas lenne egy LINKSYS vezetékes rouuterrel osztani a netet (DI604 helyett), az USR-t meg AP modban használni ?

Arra gondoltam ha a router nem routol , csak a WLAN-al foglalkozik talán kevésbé fagy, meg forditva is ha nem kell WLANt kezelni akkor nem fog fagyni sima router módban.

Persze lehet hogy ez téves gondolatmenet.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#311 Felhasználó inaktív   free8 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:36

hi all. :mad:
van 1 dlink di-624+ routerem.a probléma az hogy van egy smc kártya ami a laptopban van és laptopon megy is a net de az asztali gépen nem.azt se tudom igazán mit hova kell dugni csak kikisérleteztem hogy megy(WAN ban van az a kábel ami a gépbe megy és másik meg a lan1 ben ami meg a dsl modembol megy a routerbe.)vezetéknélküli net megy de a rendes gépen semmi jel a működésre :(
mit tegyek?help pls

#312 Felhasználó inaktív   free8 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:38

van 1 dlink di-624+ routerem.a probléma az hogy van egy smc kártya ami a laptopban van és laptopon megy is a net de az asztali gépen nem.azt se tudom igazán mit hova kell dugni csak kikisérleteztem hogy megy(WAN ban van az a kábel ami a gépbe megy és másik meg a lan1 ben ami meg a dsl modembol megy a routerbe.)vezetéknélküli net megy de a rendes gépen semmi jel a működésre :(
mit tegyek?help pls

#313 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 15:05

Idézet: free8 - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 12:38

mit tegyek?help pls

pont fordítva kellene.
WAN-ba kell a DSL modemtől jövő UTP-t tenni, LAN portokra meg azt az UTP-t amelyik a gépedbe megy.

-C0pp3rM!n3-

#314 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 08:05

Nem tud valaki egy linket ahol találok  64 bites windows drivert egy D-Link G520+ os kártyához? Bármilyen driver jó lenne ami életet lehelne a cuccba... :reklamacio:
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#315 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 23:56

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 7:05

Nem tud valaki egy linket ahol találok  64 bites windows drivert egy D-Link G520+ os kártyához? Bármilyen driver jó lenne ami életet lehelne a cuccba... :reklamacio:

jelenleg a dlink nem fejlesztett még win64-hez bármiféle drivert :(

-C0pp3rM!n3-

#316 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 06:53

és nincs valami kompatibilis driver más gyártótól? :confused:
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#317 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 14:35

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 5:53

és nincs valami kompatibilis driver más gyártótól? :confused:

esetleg nézd meg hogy milyen chip van rajta (RLT, Atheros,stb), aztán esetleg gyártó honlapján levővel megpróbálni...

-C0pp3rM!n3-

#318 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 16:06

Sziasztok!

Sebesség korlátozással kapcsolatban lenne 1 kérdésem:
2-en csatlakozunk 1 routeren keresztül a netre, és azt hogy lehet beállítani, hogy
mindenki a sávszélesség felét kapja?
Amúgy a router: DLINK DI-624+

#319 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 20:02

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 17:06

Sziasztok!

Sebesség korlátozással kapcsolatban lenne 1 kérdésem:
2-en csatlakozunk 1 routeren keresztül a netre, és azt hogy lehet beállítani, hogy
mindenki a sávszélesség felét kapja?
Amúgy a router: DLINK DI-624+

Ezzel a routerrel sehogy sem tudod megoldani, erre a célra vegyél Linksys, Vigor, és ami most a best buy a Zyxel P-334WT-t

#320 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:13

Vagy egy kisgépet be kell állitani routernak és azon aztán mindent be lehet állitani.
Csillagokat szeretnék !

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.