HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#21 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:35

Valaki válaszoljon már! :@
macbook air 2014

#22 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:43

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 22:35

Valaki válaszoljon már! :@

:offtopic:
válaszoltunk. De nem kell az összes topicba belinkelni  :confused:

-C0pp3rM!n3-

#23 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:45

Jó, csak már fél napja kérdzem...
macbook air 2014

#24 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:54

Idézet: astraclassic - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 20:36

Másfél hetes sikertelen próbálkozás után winxp le a notebookról és vissza rá a win2k. Valamint csinálva egy kis partíció a winxp számára, ahol megy a próbálgatás. Közben frissítettem a firmware-t a routeren, telepítettem a neten található legfrissebb drivereket az acces pointhoz, de a helyzet továbbra is változatlan.  :( Viszont win2k alatt a kapcsolat továbbra is probléma mentes. És hogy még tovább bonyolítsam a helyzetet, egyik este elkértem a szomszéd gépét (winxp sp2-vel), amelyre felraktuk a gyári drivert és azzal  is simán elment egy félórát gond nélkül. Ebből arra következtetek, hogy az xp telepít magának valamilyen olyan összetevőt, amit használ a notebookhoz és ez nem fér össze az acces pointtal.

Ha teljesen friss XP-re felteszed, akkor először ne tegyél fel semmilyen dolgot, csak egy NetStumblert. Nézd meg, hogy mekkora a Signal/Noise arány. Helytől függ, de nagyon nem ingadozhat a jelszint. Ha kell, hagyd ott több órára is, lehetőleg addig, amíg nem szakad a jel. Ha így stabil, akkor tedd fel a DLink drivert hozzá, és teszteld ugyanígy. Ha így is jó, akkor SP1 fel, teszt, aztán SP2 fel, és teszt. Valszeg az XP-nek lesz vmi gubanca :rolleyes:

NetStumbler 0.4.0

-C0pp3rM!n3-

#25 Felhasználó inaktív   mcpagony 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 08:45

Idézet: Meridabigyó - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 11:03

milyen ip-vel próbálod?

192.168.0.50 az alapértelmezett ip és ezzel próbálom

#26 Felhasználó inaktív   valaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:38

Üdv!

ADSL kapcsolatom smc routerrel (7004wvbr) van megosztva két gépre. A két gépen XP fut. Ez már 3 hónapja rendben működött. Idáig.
A problémám a következő lenne: pár napja hol van kapcsolatom hol nincs. Általában, ha bekapcs a gépet akkor nincs, aztán vagy lesz vagy nem.
Ha megkerülöm a routert és közvetlenül a gépbe megy a ''modem'', akkor minden rendben. (de ugye így csak egyszerre egy gépet tudunk használni netezésre.)

Mi lehet a probléma? Ötleteket, lehetőségeket is értékelnék.
A segítséget előre is köszönöm!

#27 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 12:29

Igazából ez több minden miatt előjöhet... amúgy milyen wlan kártyák vannak a gépekben?
Wifi topic -> https://forum.hwsw.h...showtopic=84168

-C0pp3rM!n3-

#28 Felhasználó inaktív   astraclassic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 16:57

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 0:54

Ha teljesen friss XP-re felteszed, akkor először ne tegyél fel semmilyen dolgot, csak egy NetStumblert. Nézd meg, hogy mekkora a Signal/Noise arány. Helytől függ, de nagyon nem ingadozhat a jelszint. Ha kell, hagyd ott több órára is, lehetőleg addig, amíg nem szakad a jel. Ha így stabil, akkor tedd fel a DLink drivert hozzá, és teszteld ugyanígy. Ha így is jó, akkor SP1 fel, teszt, aztán SP2 fel, és teszt. Valszeg az XP-nek lesz vmi gubanca :rolleyes:

NetStumbler 0.4.0

-C0pp3rM!n3-

Újra telepítettem az xp-t és és egyből az acces point legfrisseb driverét raktam fel air plus nélkül. (Driver nélkül a netstumbler sem jelzett semmilyen hálózatot.) Mindent hagytam defaultban, egyedül a pipát vettem ki, hogy ne a windows vezérelje a vezeték nélküli hálózatot. Ebben a felállásban elment másfél órát gond nélkül. A kapcsolat akkor szakadt meg, amikor a másik gép megosztott mappájába léptem be. Ekkor letiltottam az acces pointot és újra engedélyeztem az eszközkezelőben. Ezután a kapcsolat újra helyreállt. A netstumbler grafikonja nagy ingadozást nem mutat, de nem nagyon tudom mit kell nézni rajta. Most tesztelgetem és várom mikor szakad meg a kapcsolat újra.

#29 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 12:20

Signal/Noise dBm -nek nagyon nem szabad ingadoznia, tehát pl -50-ről -90-re meg hasonló.
Az, hogy hogyha belépsz a másik gép megosztott mappájában, és szakad a hálózat, ez elég érdekes. Itt inkább XP-s gondokra lehet gyanakodni, mintsem hálózati problémára. bár a wireless topicban lehet olvasni eléggé durva dolgokról is :Đ (áramingadozás miatt pl a másolás szakadozott wirelessen, és hasonlók).

-C0pp3rM!n3-

#30 Felhasználó inaktív   astraclassic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 20:51

Most fél kézzel gépelek, mert a ballal az asztal alján kopogtatok folyamatosan  :) , de ma már egyszer sem szakadt meg a hálózati kapcsolat. A tegnapi is csak azért történhetet, mert a routeren már fix ip volt a notebooknak, viszont az még az xp újratelepítése után dhcp-s volt. De tegnap este mind a 2 gép fix ip címet kapott és azóta minden müxik kopp kopp kopp. Ja még annyit, hogy az újra telepítés elütt az átviteli sebességet levettem max 11 Mbps-re illetve a routeren is long preamble-t állítottam mert az nem egyezett a notebook beállításaival. Most megpróbálom majd feltelepíteni a sp1-t.

#31 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 13:58

ok, remélem menni fog :) :up:

-C0pp3rM!n3-

#32 Felhasználó inaktív   astraclassic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 18:50

A sp1-t nem csípi ez a konfig  :down: . Minden kezdődött elölről: rövid időn belül a hálózati kapcsolat megszakadt. Viszont az esemény naplóban találtam egy hibaüzenetet, ami a problémákat okozhatja:
A rendszer megállapította, hogy a hálózati kártya (\DEVICE\TCPIP_{EC9836A5-E061-49D9-BC1B-5A1AACADF0D4}) le volt választva a hálózatról, és a kártya hálózati konfigurációja fel lett szabadítva. Ha a hálózati kártya le lett választva, akkor ez a kártya hibás működését jelentheti. Szerezzen be frissített illesztőprogramot a gyártótól.
[COLOR=blue]
Most visszaállítottam az eredeti állapotot és majd egy órája folyamatosan van kapcsolat. Ezekután kell nekem sp1,2,....n?

#33 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 21:46

érdekes h sp1-et nem szereti  :rolleyes: van amúgy a wifi hálókártya mellett a gépben másik hálókárty?

-C0pp3rM!n3-

#34 Felhasználó inaktív   astraclassic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 22:26

Igen. Gyárilag van benne egy intel pro/100 + minipci típusu. Ez bekavarhat a vezetéknélküli dolgokba?

#35 Felhasználó inaktív   ScOut3R 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 22:28

Sziasztok!

Mi a véleményetek erről a D-Lin routerről? Egyszerű otthoni hálózatra lesz, jelenlegi ellenfele egy Linksys, amit 17k-ért vesztegetnek, és úgy láttam, hogy kb. ugyanazt tudja.

Szerkesztette: ScOut3R 2005. 03. 16. 22:29 -kor

Desktop: A-AN7; Barton 2500+@3200+; 2x512/400 Kingston; R9700Pro

Notebook: Gericom Bellagio, Mobile Celeron 1.5Ghz; 512 DDR; Intel Extreme Graphics2; Dual-Layer DVD+/-RW; 40GB-HDD;

#36 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 12:08

Idézet: astraclassic - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 23:26

Igen. Gyárilag van benne egy intel pro/100 + minipci típusu. Ez bekavarhat a vezetéknélküli dolgokba?

Majdnem biztos, hogy nem...

#37 Felhasználó inaktív   Antistati 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 12:27

Idézet: ScOut3R - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 21:28

Sziasztok!

Mi a véleményetek erről a D-Lin routerről? Egyszerű otthoni hálózatra lesz, jelenlegi ellenfele egy Linksys, amit 17k-ért vesztegetnek, és úgy láttam, hogy kb. ugyanazt tudja.

Szia!

Nos ez a D-Link DI-514 kb 11500 Ft-ért már megkapod és csak 11 Mbps-es, de ha 17625 Ft-ot rászánsz akkor én a helyedben Linksys wrt54g-t vennék. mivel az 54Mbps sebességű.

Üdvicsek

#38 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:35

érdemes előbb eldönteni h 11 v 54 mbitesre tervezitek a hálót ;)
D-Link-nél a 624+ -os az 54mbites, de ez kb 24e-25e körül van, szal akkor már inkább Linksys. :up:

-C0pp3rM!n3-

#39 Felhasználó inaktív   ScOut3R 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 15:00

11 Mbps egyelőre elég, mert laptopja csak a hugomnak lesz :cool:
Közben esélyes lett egy smc is ;)
Az 54-es Linksys-t csak 40 körül találtam, úgyhogy az mindenképpen felejtős :)
Desktop: A-AN7; Barton 2500+@3200+; 2x512/400 Kingston; R9700Pro

Notebook: Gericom Bellagio, Mobile Celeron 1.5Ghz; 512 DDR; Intel Extreme Graphics2; Dual-Layer DVD+/-RW; 40GB-HDD;

#40 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 16:07

11mibes D-Link az 514-es, ami 14 körül van bruttó, a 22mbites 20 körül. A BEFW11S4 Linksys-től meg 18, szal ár/értékben szerintem itt a Linksys veri a D-Linket. Az SMC-nek meg (SMC2804WBR) szintén 22 körül van a 11mbites dsl routere, szal imho az meg kicsit drága.
Viszont kérdezd meg a wireless topicban, biztos hogy tudnak mondani egy jó configot a nethez :up:

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2005. 03. 17. 16:08 -kor

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.