-C0pp3rM!n3-
D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek
Elküldve: 2005. 03. 28. 11:16
Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 15:01
NetLimiter 1.3
NetLimiter 2.0 beta
-C0pp3rM!n3-
Koszi, nekem mindenkeppen az atviteli ut sebesseget kene csokkentenem, mivel a cliens gepen nem vagyok op:( .
Vagy azt valahogy be lehetne allitani, hogy ne tudjon letolteni semmit, csak web-ezni? (ez mongyuk erdekelne a nemradis portokra is...) Nemtudom ertheto voltam-e?
Koszi elore is...
Elküldve: 2005. 03. 28. 18:46
Advanced | Filters | IP Filter -nél tudod beállítani, hogy egy adott IP-re melyik portokat engedje ki.
Csinálsz 2 rule-t
1, tiltod az adott IP-re az összes forgalmat
IP Filter: Enabled
IP: belső ip címe a gépnek
Port: * - *
Schedule: Always
2, kiengeded a 80as portot, a http-nek
IP Filter: Disabled
Port: 80 -
üdv
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 03. 28. 19:51
Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 17:46
Advanced | Filters | IP Filter -nél tudod beállítani, hogy egy adott IP-re melyik portokat engedje ki.
Csinálsz 2 rule-t
1, tiltod az adott IP-re az összes forgalmat
IP Filter: Enabled
Port: * - *
2, kiengeded a 80as portot, a http-nek
IP Filter: Disabled
Port: 80 -
üdv
-C0pp3rM!n3-
Ez igen Kiraly, erre gondoltam , koszi!!
(es igy http-n keresztul sem tud letoltogetni klippeket sem?, wget, flahget, save as... ?)
Jol ki is probalom mingya
Koszi megeccer!!
Elküldve: 2005. 03. 28. 20:09
adott egy dlink di-804v router és 2 gép.
a proléma : régebben az volt a gond hogy nem tudtam filet küldeni, játékba szervert kreálni, meg bizonyos játékokba pl warcraft3-ban, kiestem fél óra mulva connection lost-al.... akkor azt a tanácsot kaptam hogy engedélyezzem a dmz-t, ami meg is történt,és ez megoldotta a problémát akkor teljes mértékben.
most megint kezdenek ezek a problémák elöjönni és hiába van dmz belöve nemtudom miért :confused:
vkinek vmit 5lete? help pls.
Elküldve: 2005. 03. 28. 21:09
Idézet: mann - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 18:51
(es igy http-n keresztul sem tud letoltogetni klippeket sem?, wget, flahget, save as... ?)
Jol ki is probalom mingya
Koszi megeccer!!
namost 80-as porton keresztül tud csak kifelé kapcsolatot létesíteni, ergó webezni tud és letölteni is. Azt hogy File Save As... meg Flashget letöltéseket is kiküszöböld ahhoz már a szóban forgó gépen kell módosítani a policyket...
Szerintem egyszerűbb, ha bizonyos oldalakat tiltassz le URL Blocking-nál
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 03. 28. 21:11
Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 19:09
adott egy dlink di-804v router és 2 gép.
a proléma : régebben az volt a gond hogy nem tudtam filet küldeni, játékba szervert kreálni, meg bizonyos játékokba pl warcraft3-ban, kiestem fél óra mulva connection lost-al.... akkor azt a tanácsot kaptam hogy engedélyezzem a dmz-t, ami meg is történt,és ez megoldotta a problémát akkor teljes mértékben.
most megint kezdenek ezek a problémák elöjönni és hiába van dmz belöve nemtudom miért :confused:
vkinek vmit 5lete? help pls.
UPNP Settings Enabled? Gaming Mode Enabled?
Esetleg Virtual Server-nél engedélyezni kellene a game portjait? (külön)
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 03. 28. 22:52
Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 20:11
Esetleg Virtual Server-nél engedélyezni kellene a game portjait? (külön)
-C0pp3rM!n3-
upnp settings ,game mode settings? ezek hol vannak? mer igy nem ugrik be hogy lattam volna ilyen konfigoralasi lehetöseget...
virtual servernel megadtam internal ip és a port range-t de semmi, elértem hogy a krealt jatekot nem is látták
Elküldve: 2005. 03. 29. 06:50
be akarok lepni a webes konfig feluletre, erre bejon egy feher hatteru oldal es nemes egyszeruseggel egy "Busy" felirat. Reset utan ment...ez mitol van?
Elküldve: 2005. 03. 29. 12:42
Idézet: Freddy - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 5:50
be akarok lepni a webes konfig feluletre, erre bejon egy feher hatteru oldal es nemes egyszeruseggel egy "Busy" felirat. Reset utan ment...ez mitol van?
D-Link routerek általában régebbi fw-vel művelik ezt a jelenséget.
A probléma alapja az, hogy a router nem tud az ISP-nél kijelentkezni, a router még mindig online státuszban van, jobbára ez akkor jelentkezik, mikor online buherálod a routert, és rebootolod.
Nagyjából elvileg a megoldás hogy lekapcsolod a routert de a modemet/bridge-t nem. Kb 2-3 percet vársz vele, aztan mehet vissza.
Régebbi fw-vel rendelkező routernél inkább úgy configurálj, hogy előbb disconnectálod a netről, config, aztán vissza netre (hja az auto-reconnectet ki kell venni hozzá).
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 03. 29. 13:13
Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 12:42
A probléma alapja az, hogy a router nem tud az ISP-nél kijelentkezni, a router még mindig online státuszban van, jobbára ez akkor jelentkezik, mikor online buherálod a routert, és rebootolod.
Nagyjából elvileg a megoldás hogy lekapcsolod a routert de a modemet/bridge-t nem. Kb 2-3 percet vársz vele, aztan mehet vissza.
Régebbi fw-vel rendelkező routernél inkább úgy configurálj, hogy előbb disconnectálod a netről, config, aztán vissza netre (hja az auto-reconnectet ki kell venni hozzá).
-C0pp3rM!n3-
Hat ez a connect-disconnect dolog nem fog menni mert static ip van (kabelszolg.) es en ott nem tudok direkt connect/disconnect-elni. Egyebkent valoban az internetszolg.-al volt gond amikor ez felmerult...
Elküldve: 2005. 03. 29. 14:25
Idézet: MarKinG - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 21:52
virtual servernel megadtam internal ip és a port range-t de semmi, elértem hogy a krealt jatekot nem is látták
:confused:
Elküldve: 2005. 03. 30. 08:20
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 03. 31. 12:30
Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 7:20
-C0pp3rM!n3-
bövebben mire gondolsz melyik fül melyik beállitására kb? mer igy ilyet hogy firewall sehol nem találtam
azt tudom hogy van benne de igy ennyitudok rola kb
Elküldve: 2005. 03. 31. 16:13
Próbálj egy rule-t kreálni ide amiben a játék portja megy.
Amúgy tényleg nincs Gaming Mode és UPNP támogatás
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 04. 02. 15:47
Elküldve: 2005. 04. 03. 10:42
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 04. 03. 21:01
Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 20:09
Szerintem egyszerűbb, ha bizonyos oldalakat tiltassz le URL Blocking-nál
-C0pp3rM!n3-
1.Policymodositasrol esetleg tudsz valami iromanyt magyarul termeszetesen? Az URL -tiltassal az a bajom, hogy azt ugye tudnom kene elore hogy milyen oldalakat tiltsak
2.Amugy a DLINK614+-os routerhez lehet szerezni valahonnan szinten magyar leirast ahol minden ilyen szajbaragosan le van irva? (merthogy magamtol ez a rule-s dolog sose jutott vona eszembe)
Kosz:
mann
Elküldve: 2005. 04. 03. 21:38
Idézet: mann - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 20:01
2.Amugy a DLINK614+-os routerhez lehet szerezni valahonnan szinten magyar leirast ahol minden ilyen szajbaragosan le van irva? (merthogy magamtol ez a rule-s dolog sose jutott vona eszembe)
Kosz:
mann
Hali!
Ha XP-re akarsz állítani jogosultságokat, akkor secpol.msc vagy más néven Local Security Policy. De ezt szerintem Windows-os topicban kérdezd meg: Microsoft OS
Magyar leírás nem hiszem hogy lenne, a gyártó honlapján sincs, és a kis manual, amit adnak a routerhez szintén nem tartalmaz magyar nyelvű anyagot
Esetleg lehet vhol neten találsz magyar help-et, de én eddig nem láttam :confused:
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 04. 06. 13:14
lenne egy kérdésem ! garanciális csere miatt szert tettem egy dlink di-707p (c1) es típusú printerportos routerre....
benne van a dlink oldalán található legfrissebb firmware (3.00), de ha frissen állítom be, akkor megy a nyomtatás hálózaton, de ha eltelik egy kis idő akkor ez az állapot megváltozik... a windows kiírja, hogy nem lehet nyomtatani, kiakad hibával, és kifagy a printer spooler ( vagy mi), de ha fogom a routerem és kihúzom a 230-ból, és újra bedugom, akkor ismét lehet nyomtatani.....
esetleg valaki tudd vm. megoldást azt nagyon megfogom köszönni....
üdv colos

Súgó
A téma zárva.