HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#401 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 11. 08:08

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 0:36

Na nekem is alapból 2.07 fw. volt de német nyelvű.
Másnap felraktam rá a 2.07-es angol nyelvűt.
Azóta az van fent. (kb. 2 hónapja)
De mégis pl. ma 3-szor kellett resetelni.
Ezen a héten szinte minden nap resetelnem kell.
De előtte kb. 2 hétig semmi gond nem volt vele.
Szóval akkor ez most mi?

Resetelni?
Miért kell ?
Mi a gond?
Vezetékes vagy wireless hozzáférés?

#402 Felhasználó inaktív   lacibandi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 11. 11:57

sziasztok! nekem is lenne némi gondom, több kis probléma, néhány nagyobb:
felállás: 624+-ra csatlakozik 3 gép + adsl modem, 2 wlan-on (mind2 XPSP1), de az egyik gép rendszeresen nem tud csatlakozni a hálózatra. Van olyan hogy indítás után akár 10 percig nem csatlakozik, vagy egyáltalán nem, máskor pedig azonnal. Ha pedig fenn van akkor mindig 54Mbps és max jelerősség (520+ kari mind2 gépben). A násik géppel nincs gond, az csak néha nem tud csatlakozni. Mind2 gép szokott olyat csinálni, hogy kiírja hogy csatlakoztatva van, jó jelerősség meg minden, de igazából nincsenek csatlakoztatva, nem látják sem egymást, internet sincs, és a routerre se tudnak csatlakozni a böngészőn keresztül, hogy hozzáférjek a beállításokhoz. Valaki tipp? Ja! és statikusan vannak beállítva az Ip-k.
Másik kisebb gond: tegnap rácsatlakoztattam kábellel egy laptopot is (win2k sp2) a routerre, itt ezek a problémák jelentkeznek:
- ha csak a laptop van bekapcsolva, van internet, ha bekapcsolom mellé a jobban csatlakozó wlan gépet, akkor már internet csak az utóbbin van és egymást sem látják a gépek (tehát mintha lecsatlakozna a laptop). De egyszer volt olyan is amikor már a két xp csatlakozva volt és internet is ment és pluszban sikerült csatlakoznia a laptopnak is és azon volt internet és látta egymást mind3 gép.
Előre is köszi a tippeket/segítséget!

#403 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 13:00

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 9:08

Resetelni?
Miért kell ?
Mi a gond?
Vezetékes vagy wireless hozzáférés?

Általában azt csinálja, hogy bontja a kapcsolatot kb. 2 másodpercre. Olyat mintha 1 pillanatra nem kapna áramot. Aztán megpróbál újra csatlakozni. De ez nem mindig sikerül neki.Hiába várok akár 5-10 percet is.Van olyan hogy a router menübe sem tudok belépni (192.168.0.1). Szóval a routert sem tudom elérni, se net, se helyi háló. Vezetéken keresztül csatlakozok a routerhez.
Ilyenkor nincs más, mint restart.( áram ki, áram be)
Ja és nem az Internettel van gond vagy az ADSL modemmel.Mert a helyi háló is elmegy.
Tudja valaki miért lehet ez?

#404 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 14:04

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 12:00

Általában azt csinálja, hogy bontja a kapcsolatot kb. 2 másodpercre. Olyat mintha 1 pillanatra nem kapna áramot. Aztán megpróbál újra csatlakozni. De ez nem mindig sikerül neki.Hiába várok akár 5-10 percet is.Van olyan hogy a router menübe sem tudok belépni (192.168.0.1). Szóval a routert sem tudom elérni, se net, se helyi háló. Vezetéken keresztül csatlakozok a routerhez.
Ilyenkor nincs más, mint restart.( áram ki, áram be)
Ja és nem az Internettel van gond vagy az ADSL modemmel.Mert a helyi háló is elmegy.
Tudja valaki miért lehet ez?

ismerős.....
Probáld ki azt, hogy wifi nélkül kábelen csatlakozz és tiltsd le a wifi-t a routeredben !!!
Nekem bevállt módszer volt mert a vezetékes netezés napokon át hibátlan volt !
Majd FW update !
Igaz említetted, hogy az is volt már  :p  de jobbat nem tudok tesztelésre......
Persze ha a vezetékes net is szar akkor irány a gari !!!
Ha jó akkor pedig fw-t keress inkább  :smoker:

#405 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 14:18

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 15:04

ismerős.....
Probáld ki azt, hogy wifi nélkül kábelen csatlakozz és tiltsd le a wifi-t a routeredben !!!
Nekem bevállt módszer volt mert a vezetékes netezés napokon át hibátlan volt !
Majd FW update !
Igaz említetted, hogy az is volt már  :p  de jobbat nem tudok tesztelésre......
Persze ha a vezetékes net is szar akkor irány a gari !!!
Ha jó akkor pedig fw-t keress inkább  :smoker:

Hát a wifis kolléga nem nagyon örülne neki, ha kitiltanám. :D
Eddig mindig engedélyezve volt a WIFI is. És kb 2 hétig nem volt gondja.
Ezen a héten meg minden nap baja volt.
Amúgy van ennél újabb FW.? (v2.07 , 2005.február)
Vagy rakjak vissza 1 régebbit?

#406 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 15:14

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 15:18

Hát a wifis kolléga nem nagyon örülne neki, ha kitiltanám. :D
Eddig mindig engedélyezve volt a WIFI is. És kb 2 hétig nem volt gondja.
Ezen a héten meg minden nap baja volt.
Amúgy van ennél újabb FW.? (v2.07 , 2005.február)
Vagy rakjak vissza 1 régebbit?

Nekem ez van fent 1,5 hónapja, azóta megy is :)

Device Information
Firmware Version: 2.08 , Wed, 03 Agu 2005

#407 Felhasználó inaktív   Bratac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 22:50

Sziasztok Ismerőssel szeretnék wlan hálózatot dlink DI-624 wlan routerrel, nála egy DWL-G650 kártya lenne na mármost a távolsággal vana gondom én panel negyediken ő panel másodikon lakik(egymás alattvagyunk) a 108 megabitből marad annyi hogy tudjon normális sebességgel netezni?
Válaszokat előre is kössz

#408 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 23:20

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 16:14

Nekem ez van fent 1,5 hónapja, azóta megy is :)

Device Information
Firmware Version: 2.08 , Wed, 03 Agu 2005

Ezt a verziót honnan tudnám leszedni?

#409 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 07:37

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 0:20

Ezt a verziót honnan tudnám leszedni?

Pl. innen

#410 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 09:26

Idézet: Bratac - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 23:50

Sziasztok Ismerőssel szeretnék wlan hálózatot dlink DI-624 wlan routerrel, nála egy DWL-G650 kártya lenne na mármost a távolsággal vana gondom én panel negyediken ő panel másodikon lakik(egymás alattvagyunk) a 108 megabitből marad annyi hogy tudjon normális sebességgel netezni?

Ki kell próbálni ;)
De a netre mindenképp elég lesz.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#411 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 12:56

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 8:05

Nem tud valaki egy linket ahol találok  64 bites windows drivert egy D-Link G520+ os kártyához? Bármilyen driver jó lenne ami életet lehelne a cuccba... :reklamacio:

atheros 

Szerintetek ez jó lehet? Nekem nincs most 64-bites windows telepítve, valaki nem próbálja ki?  :D 

ui.:
Kép
itt a giga kártya, amelyikhez írták, gyakorlatilag ugyan úgy néz ki, mint a D-Link kártyám...remélem a belseje is ugyanaz... :)

Szerkesztette: El Kebir 2005. 11. 12. 13:14 -kor

"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#412 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 13:33

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 8:37

Megnéztem.
Most ez van fent nekem:
Device Information
Firmware Version: 2.07 , 16 Feb 2005 

Viszont az enyém rev:H1.
És ezen a cimen csak rev. A és rev. B firmware van fent.
Megnéztem a dlink.de cimen.
De ott a legújabb 2.07.
Akkor ezek szerint a H1-hez csak ez van.

#413 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 17:15

Idézet

G520-ast is két revvel dobták piacra, az A prism54, míg a B atheros chipes. D-Link hivatalosan még nem adott ki 64-bites drivert a kártyákhoz (mikor fog egyáltalán :think: )

-C0pp3rM!n3-
ui. atherossal lehet próbálkozni, de ez kb olyan szintű, mint linux alá átvarázsolt wines driver driverloaddal... szal eléggé necces :rolleyes:

Szerkesztette: Coppermine 2005. 11. 12. 17:21 -kor

#414 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 17:18

Idézet: Bratac - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 21:50

default antennákkal valszeg eléggé instabil és gyenge jelű lenne a kapcsolat - de erre rákérdezhetsz a nagy wireless topicban is. Esetleg yagi / szektorsugárzóval lehet segíteni, persze itt megint a kiépítés a kérdés.

-C0pp3rM!n3-

#415 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 17:29

Idézet: lacibandi - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 10:57

ha csak a laptop van bekapcsolva, van internet, ha bekapcsolom mellé a jobban csatlakozó wlan gépet, akkor már internet csak az utóbbin van és egymást sem látják a gépek (tehát mintha lecsatlakozna a laptop). De egyszer volt olyan is amikor már a két xp csatlakozva volt és internet is ment és pluszban sikerült csatlakoznia a laptopnak is és azon volt internet és látta egymást mind3 gép.
Előre is köszi a tippeket/segítséget!

NetStumblerrel zaj/jelszint mérés mind2 gépen. Esetleg még azt is nézd meg, hogy nem ad-e vmi másik router/ap a közeledben, ha esetleg nem, akkor próbálj csatornákat állítani, 1-13-ig végig, és nézni a jel/zajszinteket.
WEP/WPA(-PSK) be / kikapcsolva?
Továbbá a laptopban milyen kártya van? Kártyákon Network Type beállítás (AutoSelect v. Infrastructure lenne a legjobb) SSID-k minden kártyán beállítva rendesen? Preamble mode?

-C0pp3rM!n3-

#416 Felhasználó inaktív   lacibandi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 20:49

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 18:29

NetStumblerrel zaj/jelszint mérés mind2 gépen. Esetleg még azt is nézd meg, hogy nem ad-e vmi másik router/ap a közeledben, ha esetleg nem, akkor próbálj csatornákat állítani, 1-13-ig végig, és nézni a jel/zajszinteket.
Továbbá a laptopban milyen kártya van? Kártyákon Network Type beállítás (AutoSelect v. Infrastructure lenne a legjobb) SSID-k minden kártyán beállítva rendesen? Preamble mode?

-C0pp3rM!n3-

köszi a segítséget, de pont most oldottam meg (úgy tűnik) a dolgot, az általad javasolt megoldással. A netstumblert nem sikerült igazából felfognom eleinte, h mit kéne nézni rajta, de feltűnt, h két másik wlan van ami szintén a 6os csatornát használják (mind2 default névvel...) és akkor nekem elment a hálózatom mind3 gépen (kicsit fura h miért megy el a lanon csatlakozó laptopon is de mind1). Amikor rajtam kívül csak egy használta a channel6-ot akkor még ment az én hálóm is, de hárman már nem ment. Átállítottam az enyémet channel 5re, kb egy órája, azóta minden ok. Kíváncsi vok milyen lesz hosszú távon. Amúgy 64bites WEP van beállítva.

#417 Felhasználó inaktív   lacibandi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 20:49

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 18:29

-C0pp3rM!n3-

köszi a segítséget, de pont most oldottam meg (úgy tűnik) a dolgot, az általad javasolt megoldással. A netstumblert nem sikerült igazából felfognom eleinte, h mit kéne nézni rajta, de feltűnt, h két másik wlan van ami szintén a 6os csatornát használják (mind2 default névvel...) és akkor nekem elment a hálózatom mind3 gépen (kicsit fura h miért megy el a lanon csatlakozó laptopon is de mind1). Amikor rajtam kívül csak egy használta a channel6-ot akkor még ment az én hálóm is, de hárman már nem ment. Átállítottam az enyémet channel 5re, kb egy órája, azóta minden ok. Kíváncsi vok milyen lesz hosszú távon. Amúgy 64bites WEP van beállítva.

#418 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 00:35

NetStumbler-t megnyitod, megjelenik bal panelen csatornánként adó AP/router/WLAN cucc, megnyitod, megjeleníti az általa használt csatornát, majd utána a MAC-címét, arra katt és megjeleníti a jel/zajszint arányt (ez minél kisebb absz. értékben annál jobb). Továbbá SSID alapján listáz bal oldalt a panelben, és leírja a hálózat tulajdonságát (titkosítás, 802.x hálózat, SSID, preamble type, stb).
Hogy a laptop miért nem csatlakozott... valszeg a router nem tudott ( :confused: ) kiosztani neki DHCP-vel IP-t, vagy a fene tudja...

-C0pp3rM!n3-

#419 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 07:59

Érdekes eseményeket éltem át a hétvégén:
VNet előfizetőnek a D-Link 624+ Routert megvettem.
A kezelőfelülete német nyelv  :p  , de szerencsére az angol nyelvű 624-es wifi router beállításaira emlékeztem és sikerült is netezni.
De nem akartam neki így hagyni > gyártó oldala friss firmware > update.
De ettől kezdve nem akart bejelentkezni soha többé !!!!
Fogtam hazavittem > axelero /thonlány/ 1perc alatt szörföztem az wifi routerrel  :D
Tehát a 624+ router hibátlan!
DE másnap visszavittem és úgyanúgy nem ment a Vnetes bejelentkezés, de ott kint az én előfizetésemmel boldogan netezett az egész család  :)
Szolgáltató függő lenne ez a 624+ WiFi router ???

#420 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 13:17

ha az a kacat dialcom 1600-ás adsl bridge van a vnetes embernél, akkor lehet ott a hiba. Nekem is az volt, és a di-614 nagyon nem szerette. UPC (moto surfboard) óta semmi problémám nincs kábelmodem - router közt.

-C0pp3rM!n3-

ui: lehet h tonnalánynál vmi más beállítás van dslam-ekben, mint vényetéknél

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »