HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#781 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 28. 19:47

Adott egy D-Link DI-714P+ wireless router, melyen firmware frissítést hajtottam végre. A folyamat után a böngésző 404-es hibát dobott, azóta nem lehet elérni a routert. Az M1/M2 össze-vissza ég, hol folytonosan, hol lassan, hol gyorsan villog. Admin felületet nem tudom elérni, pingre nem válaszol. Frissítés során nem volt áramkimaradás. IE7-et használtam, "di714P+_firmware_133.bin" nevű firmware-t raktam fel a gyártó honlapjáról. Reset nem segített.

Tudok ezzel még kezdeni valamit vagy mehet a kukába?  :think:

#782 Felhasználó inaktív   hun005 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:30

Idézet: Eiki - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 20:47

Adott egy D-Link DI-714P+ wireless router, melyen firmware frissítést hajtottam végre. A folyamat után a böngésző 404-es hibát dobott, azóta nem lehet elérni a routert. Az M1/M2 össze-vissza ég, hol folytonosan, hol lassan, hol gyorsan villog. Admin felületet nem tudom elérni, pingre nem válaszol. Frissítés során nem volt áramkimaradás. IE7-et használtam, "di714P+_firmware_133.bin" nevű firmware-t raktam fel a gyártó honlapjáról. Reset nem segített.

Tudok ezzel még kezdeni valamit vagy mehet a kukába?  :think:

Hi

Azt nem értem hogy miért tesznek publikussá olyan,jelen esetben firmware dolgot ami esetlegesen
az eszköz tönkremenetelét szolgálja.Vagy a másik esetben a módszer nem biztonságos amivel ezt
el lehet követni.Persze odaírják hogy csak a saját felelősségedre buheráld és ezzel kész.
Tiszta röhej ez az egész.Ne legyen frissítés vagy ha mindenképpen szügséges akkor vigyem el
valahova az eszközt és egy úgymond 'szakember' majd elszúrja nekem esetleg?
Na de ezek után keresek illetékest aki a D-Link DSL-360T legújabb firm-jét már feltette,azt ami egy telepítőböl megy és nem bináris fájl,mert nekem sehogy nem akaródzik összejönni :)

hun005

#783 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:56

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 22:14

ITT

-C0pp3rM!n3-

:D közben megtaláltam - szégyenlem is magam  :respect:

Köszi!
Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

#784 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 23:39

Idézet: hun005 - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 13:30

[]

najah... lehet a Rev-hez nem megfelelő fw-t tett fel. azért nem árt előbb megnézni h a fw milyen rev-ekhez jó, netalántán csak európai vagy esetleg csak usa-ban forgalmazott cuccra jó-e.

DSL-360T -nek asszem külön topicja is van :up: ott kérdezz rá ;)

-C0pp3rM!n3-

#785 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 09:27

Valószínűleg itt van a kutya elásva, nem néztem meg, hogy EU vagy US termékem van... Nade délután majd jól utánna nézek. Mindenesetre már az is megmosolyogtató, hogy a router gépkönyvében található reset-elési metódus és a cég honlapján található lépések még csak köszönőviszonyban sincsenek egymással  :omg:

#786 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 22:37

Megakadtam a netem, gondoltam a t-online megint nincs a toppon, erre ezt találtam a 624+ logjában:

Jan/09/2007 21:40:50  Ping of Death Detect 10.10.0.18:4290 84.1.212.186:59551 Packet Dropped

Tudok előcsalni valami plusz infót, hogy ki lehetett a támadó?

#787 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 00:10

Idézet: Bucy - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 21:37

Megakadtam a netem, gondoltam a t-online megint nincs a toppon, erre ezt találtam a 624+ logjában:

Jan/09/2007 21:40:50  Ping of Death Detect 10.10.0.18:4290 84.1.212.186:59551 Packet Dropped

Tudok előcsalni valami plusz infót, hogy ki lehetett a támadó?

szerintem aki mókázott beírt egy címtartományt, amibe a te géped is beleesett, aztán nyomott egy [scan] gombot... szóval imho no para.

esetleg lehet írni a tonnalánynak egy emailt (ha jól emlékszem abuse@t-online.hu , de ebben nem vagyok biztos - ide szokás küldeni a támadásokról az üziket).

-C0pp3rM!n3-

#788 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 00:18

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 0:10

szerintem aki mókázott beírt egy címtartományt, amibe a te géped is beleesett, aztán nyomott egy [scan] gombot... szóval imho no para.

esetleg lehet írni a tonnalánynak egy emailt (ha jól emlékszem abuse@t-online.hu , de ebben nem vagyok biztos - ide szokás küldeni a támadásokról az üziket).

-C0pp3rM!n3-

Ok. Van VIP-es kapcsolattartónk lehet írok neki hogyha ráér megnézhetné kíváncsságbból. :)
Annyira nem izgat, csak a kíváncsság vezérel. :)

#789 Felhasználó inaktív   george a romero 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 10. 09:28

Sziasztok,

Egy kis segítségre szorulok. Rendelkezem egy DI-524 wifi routerrel melyen keresztül az Internet müködik kisebb-nagyobb fennakadásokkal. Gondoltam h egy FTP (majd később HTTP web) szervert üzemeltnék az otthoni gépen. A wifin az FTP szolgáltatást engedélyeztem (Virtual Server) egy fix IP címen és porton majd a hardveres tüzfalon is. FTP szervernek a Fastream IQ Web/FTP Servert használom. A progi az FTP szolgáltatást elindítja a localhoston de kapcsolódni nem tudok hozzá még a localhostról sem. A hibaüzenet szerint a TCP/IP beállításokkal lehet baj (azt nem hinném) ill a tüzfalat javasolja még.
Fontos még hogy nincs szoftveres tűzfal a gépen.

Bevallom nem sok tapasztalatom van a témában :(  és egy kis segítséget szeretnék kérni h mi lehet a gebasz.

Ezer Hála

#790 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 14:49

Sziasztok!

Nmebiztos h jó helyre írok, de Coppermine sztem biztos tud válaszolni: ha ipv6-ot használok akkor kell még a sima TCP/IP kapcsolat bejelölése?

#791 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 15:01

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 13:49

Sziasztok!

Nmebiztos h jó helyre írok, de Coppermine sztem biztos tud válaszolni: ha ipv6-ot használok akkor kell még a sima TCP/IP kapcsolat bejelölése?

mmint a sima alatt az ipv4-et érted ? elméletileg nem, gyakorlilag ezt ki kellene próbálni :up:

-C0pp3rM!n3-

ui: hálómegosztásos topicban is kérdezz rá nyugodtan.

#792 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 15:47

hmmm....kipróbáltam, kell használni az ipv4et is, márcsak azt nem értem, hogy a hálózat miért hal meg, ha nem engedélyezem a DHCP-t és én állítok be ip-t. (169.254.61.215 alhálómaszk: 255.255.255.0)
(csak egy gép van a routerrre bízva)

Szerkesztette: critical_source 2007. 01. 11. 15:48 -kor

#793 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 11:58

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 14:47

hmmm....kipróbáltam, kell használni az ipv4et is, márcsak azt nem értem, hogy a hálózat miért hal meg, ha nem engedélyezem a DHCP-t és én állítok be ip-t. (169.254.61.215 alhálómaszk: 255.255.255.0)
(csak egy gép van a routerrre bízva)

169.x.x.x IP-t az XP osztja ki ha nem talál DHCP-t, vagy nincs statikus belső IP beállítva.

-C0pp3rM!n3-

#794 Felhasználó inaktív   gask 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 21:58

Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy D-Link 604-esen szeretném bekapcsolni a tűzfalat.  :think: Használat: internet, játék, p2p, telefon. Windows beáll.-ok: Virtuális magánhálózat, WAN miniport PPTP. Nem vágom ezt a témát úgy hogy csak óvatosan ha kérhetem!
http://kepfeltoltes.hu/thumb/070115/Advanc...ltoltes.hu_.jpg
Vagy ha van software-s tűzfalam akkor fölösleges? (Outpost Firewall Pro 4.0)

#795 Felhasználó inaktív   Miki67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 21:51

Sziasztok!

DLink 604-es routert szeretnék beüzemelni.A ledek világítanak  helyi hálózat rendben van de az ADSL  szélessáv nem működik.Egy hálózati kábel nincs bedugva hibaüzanat jelenik meg.A router kezelőfelülete nem jön be pedig már reseteltem is legalább 10 másodpercig.áramtalanítottam a routert,modemet majd vissza különböző sorrendekben,de ekkor sem tudom elővarázsolni a router kezelőfelületét ahol a beállításokat el tudnám végezni.Még kezdő vagyok.Szeretném a segítségeteket kérni.
Előre is köszönöm!
Üdv:Miki

#796 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 08:54

Idézet: Miki67 - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 20:51

Sziasztok!

DLink 604-es routert szeretnék beüzemelni.A ledek világítanak  helyi hálózat rendben van de az ADSL  szélessáv nem működik.Egy hálózati kábel nincs bedugva hibaüzanat jelenik meg.A router kezelőfelülete nem jön be pedig már reseteltem is legalább 10 másodpercig.áramtalanítottam a routert,modemet majd vissza különböző sorrendekben,de ekkor sem tudom elővarázsolni a router kezelőfelületét ahol a beállításokat el tudnám végezni.Még kezdő vagyok.Szeretném a segítségeteket kérni.
Előre is köszönöm!

Mi a számitógéped IP cime amiröl megpróbálod konfigurálni a routert ?

A az jelenik meg hogy egy hálózati kábel nincs csatlakoztatva akkor hogy meg a helyi hálózatod ?

#797 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 10:40

Idézet: Miki67 - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 22:51

Sziasztok!

Előre is köszönöm!

Kábelt kicserélted? Jól van bekötve?

szerk.: Jah, most látom, hogy megy a helyi hálózat. Ez nagyon érdekes...miért írja, hogy egy hálózati kábel nincs bedugva?

Szerkesztette: Lala9 2007. 01. 17. 10:41 -kor

#798 Felhasználó inaktív   S.Gyuri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 12:36

Helló mindenkinek.

Új versenyzője vagyok a fórumnak.
Olvasgattam, hogy milyen problémákkal küzdötök, és a sajátproblémámra nem találtam megoldást.

Probléma:
D-link DI-804HV
VPN csatornát szeretnék létrehozni távolról, mert a belső hálózaton gépeket szeretnék felügyelni (távoli asztal), ill a routert is akarom állítgatni webes felületen.

Amit már megtettem:
wan IP 192.168.1.10 (mindegy, csak, hogy el lehessen érni)
lan tartomány 192.168.100.x
dhcp 100.100-100.200
VPN server (DI-804HV)
PPTP engedélyezve
virtual ip 10.0.0.1
Authentication MSCHAP
MPPE Encryption engedélyezve

Tunel név, felhasználó jelszó megadva.

Ha távolról létre hozok egy VPN kapcsolatot, létrejön. Kapok 10.0.0.2 Ip címet.
Az a bajom, hogy se a belső hálózatot se a routert nem látom.
El kéne érnem a router webes felületen, és távoliasztalt a kliensekkel.

Tudtok esetleg segíteni???? Előre is köszönöm.

Ui: Szerintem az lenne a legjobb, ha kioszthatnék a belső tartományból egy Ip címet, mert akkor látnám a hálózatot. De azt nem engedi.

#799 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 14:20

Idézet: S.Gyuri - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 11:36

Helló mindenkinek.

Új versenyzője vagyok a fórumnak.
Olvasgattam, hogy milyen problémákkal küzdötök, és a sajátproblémámra nem találtam megoldást.

Probléma:
D-link DI-804HV
VPN csatornát szeretnék létrehozni távolról, mert a belső hálózaton gépeket szeretnék felügyelni (távoli asztal), ill a routert is akarom állítgatni webes felületen.

Amit már megtettem:
wan IP 192.168.1.10 (mindegy, csak, hogy el lehessen érni)
lan tartomány 192.168.100.x
dhcp 100.100-100.200
VPN server (DI-804HV)
PPTP engedélyezve
virtual ip 10.0.0.1
Authentication MSCHAP
MPPE Encryption engedélyezve

Tunel név, felhasználó jelszó megadva.

Ha távolról létre hozok egy VPN kapcsolatot, létrejön. Kapok 10.0.0.2 Ip címet.
Az a bajom, hogy se a belső hálózatot se a routert nem látom.
El kéne érnem a router webes felületen, és távoliasztalt a kliensekkel.

Tudtok esetleg segíteni???? Előre is köszönöm.

Ui: Szerintem az lenne a legjobb, ha kioszthatnék a belső tartományból egy Ip címet, mert akkor látnám a hálózatot. De azt nem engedi.

A két hálózatnak két külön ip tartománya kell hogy legyen.
A router ugyis összerakja öket automatikusan.
Szóval ha sikerült becsatlakoznod akkor látnod kéne a belső hálózatot is - KIVÉVE ha nincs
valami okos software-es tüzfalad a gépeken - lásd windows tüzfala - mert lehet hogy az tiltja
a kapcsolódást.
Pingelni tudsz egy belső gépet ?
A router belső (LAN) lábát látod - ping megy ?

üdv

#800 Felhasználó inaktív   S.Gyuri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 15:12

Idézet: craft - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 14:20

A két hálózatnak két külön ip tartománya kell hogy legyen.
A router ugyis összerakja öket automatikusan.
Szóval ha sikerült becsatlakoznod akkor látnod kéne a belső hálózatot is - KIVÉVE ha nincs
valami okos software-es tüzfalad a gépeken - lásd windows tüzfala - mert lehet hogy az tiltja
a kapcsolódást.
Pingelni tudsz egy belső gépet ?
A router belső (LAN) lábát látod - ping megy ?

üdv

Nem tudok pingelni, és a routert sem látom. Pingelni sem tudom, csak azt a címet tudom pingelni amit a vpn server adott.
Pl.:
10.0.0.1
De semmi mást nem tudok vele kezdeni.
Nem ez az első ilyen problémám, mert ugyan ezt csinálja a 3com858-91 router is.

Okos tüzfalas szoftvereket már kikapcsoltam, igyekeztem minden problémát kizárni.

Szerkesztette: S.Gyuri 2007. 01. 17. 15:18 -kor

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.