HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#861 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 19:37

Egy barátomnak egy di-624 routert javasoltam. Meg is vette, be is lett neki konfigolva. Közelről tökéletes, de a téglafalak, és a vasbeton födém nem tetszik neki.

Dlink USB adapterrel használják. Van valami lehetőség erősíteni a jelet? Mert attól tartunk hogy ez más routerrel is gond lenne, arra meg sem pénze, nekem meg időm nincs, hogy próbálgassak más routereket. Olyan ismerősöm pedig nincs, aki kölcsönbe adna nekem routereket kipróbálni.

Egy másik ismerősömnek tudtam egy más típusú routerébe erősebb antennát venni, és így megoldódott a hasonló problémája. Ennek viszont, ahogy tegnap néztem, nem lecsavarható az antennája. Valakinek valami tipp?

Asus antenna

Ezt néztem, de ennél meg arra nem jövök rá, hogy miképp csatlakozik a routerhez.
Valakinek valami tipp??

Vagy le lehet cserélni az antennát?

Vagy lehet, hogy neki is táp hiba lehet? Igaz még csak 3 hetes.

Szerkesztette: tusi 2007. 02. 10. 19:40 -kor

#862 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 22:51

Idézet: tusi - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 19:37

Egy barátomnak egy di-624 routert javasoltam. Meg is vette, be is lett neki konfigolva. Közelről tökéletes, de a téglafalak, és a vasbeton födém nem tetszik neki.

Dlink USB adapterrel használják. Van valami lehetőség erősíteni a jelet? Mert attól tartunk hogy ez más routerrel is gond lenne, arra meg sem pénze, nekem meg időm nincs, hogy próbálgassak más routereket. Olyan ismerősöm pedig nincs, aki kölcsönbe adna nekem routereket kipróbálni.

Egy másik ismerősömnek tudtam egy más típusú routerébe erősebb antennát venni, és így megoldódott a hasonló problémája. Ennek viszont, ahogy tegnap néztem, nem lecsavarható az antennája. Valakinek valami tipp?

Asus antenna

Ezt néztem, de ennél meg arra nem jövök rá, hogy miképp csatlakozik a routerhez.
Valakinek valami tipp??

Vagy le lehet cserélni az antennát?

Vagy lehet, hogy neki is táp hiba lehet? Igaz még csak 3 hetes.

Szia!

Lecserélhető a routeren az antenna. Egyszerűen le lehet csavarni róla. Szabványos rpsma csati van rajta.

Megnéztem az ASUS antennát annak is rsma csatija van, tehát rá tudod minden gond nélkül rakni a DI624-re. Viszont meg kell, hogy mondjam, hogy elég gagyi ez az ASUS antenna, nem nyernéktek vele túl sokat.

Inkább javaslok 2 dolgot.

1: Csináljatok Ti, pl egy dupla biquad-ot. Ekkor megússzátok a dolgot úgy 2000Ft-ból. Pontos leírást, találtok ebben   a forumban.

2: Ha nincs kedvetek vesződni az antennával, akkor pl vegyetek innen. Vagy innen a 4-est. Ilyet használok én is. Nem 5db-s hanem 11, és nem körsugárzó, szektorsugárzó, tehát sokkal jobb a célnak. Ráadásul kb. annyiba került, mint amit meg akarnátok venni.

Ha új a DI624 akkor nemhiszem, hogy már rossz lenne a tápja. De ki lehet próbálni könnyen, ugyan is a routernek 5Volt DC, kell, azt meg egy elfekvőben lévő PC-s tápból könnyen lehet neki adni( piros és fekete vezetékek között van 5V).

Szerkesztette: ANTImatavFan 2007. 02. 10. 22:55 -kor

#863 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 17:51

Nekem is DI624 -em van. Tökéletesen működött egy ideig, aztán a napokban már nem. :(

eleinte a laptopon vettem észre hogy baromi gyenge a jel. 4 méterről falon keresztűl eddig maxon jött, most örülök ha egy weblapot le tud tölteni szépkapcsolódás nélkül.

gépbe is vettem ma egy asus wlan kártyát, és kb 2 méterről 2/5 a jelerősség, 110-es ping ,3%packetloss a router fele, max 70kbyte/sec letöltés 6.8mbites  adsl mellett.

beállításokat már mindent végigzongoráztam... antenna hirtelen megdöglött vagy mi van? :think:
JóSebesség

#864 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 20:37

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 16:51

Nekem is DI624 -em van. Tökéletesen működött egy ideig, aztán a napokban már nem. :(

eleinte a laptopon vettem észre hogy baromi gyenge a jel. 4 méterről falon keresztűl eddig maxon jött, most örülök ha egy weblapot le tud tölteni szépkapcsolódás nélkül.

gépbe is vettem ma egy asus wlan kártyát, és kb 2 méterről 2/5 a jelerősség, 110-es ping ,3%packetloss a router fele, max 70kbyte/sec letöltés 6.8mbites  adsl mellett.

beállításokat már mindent végigzongoráztam... antenna hirtelen megdöglött vagy mi van? :think:

Vagy valami más hálózat(vagy egyéb) zavarja a dolgokat nálad. Én erre tippelnék.

#865 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 20:38

Antennák : Én papir antennát használok erôsitésre +7 Dbi-t ad és irányitott lesz a meglévô gyári antennámból.

#866 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 18:40

Idézet: craft - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 20:37

Vagy valami más hálózat(vagy egyéb) zavarja a dolgokat nálad. Én erre tippelnék.

és ilyen esetbe mit lehet csinálni?  :think:
JóSebesség

#867 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 20:33

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 17:40

és ilyen esetbe mit lehet csinálni?  :think:

Csatornát váltassz - nézz körül hogy melyik csatorna a legtisztább és próbálj azon adni.

#868 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 01:35

Szerintetek az mitől lehet, hogy ha be akarom tölteni a router konfigjában az Advanced Network menüpontot, akkor folyton azt írja ki, hogy "Not all of the needed components have been loaded, this page will refresh" és csak egy ok-t tudok nyomni, aminek hatására ismét megjelenik a fenti üzenet, tehát nem tudom elérni a kívánt beállításokat. Mindez csak ennél az egy menüpontnál jelentkezik. (D-Link DGL-4300)
Próbáltam Firefoxal és IE7-el is és ugyanez a jelenség fogad.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: MamaSaid 2007. 02. 14. 01:36 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#869 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 09:46

Én Ie6-al és IE7-el próbáltam, nálam nem volt ilyen gond - milyen firmware van fent ???

#870 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 11:08

Nálam detto ugyanez. 1.7-es firmware van fent. IE, Firefox és Opera alatt is ugyanaz. Operában ki lehet kapcsolni a Javascriptet, de akkor a beállításokat nem hajtja végre, amit változtattál az oldalon.

#871 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 11:17

Idézet: craft - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 9:46

Én Ie6-al és IE7-el próbáltam, nálam nem volt ilyen gond - milyen firmware van fent ???

1.6-ban nincs ez az opció, csak 1.7-es firmel csinálja. Kipróbáltam többször is, kikapcsolt, bekapcsolt tűzfallal, egyéb szolgáltatásokkal, de nem akarja megenni.

#872 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 13:15

Hi

Olyan gondom lenne, hogy pár napja beszereztem 1 Di-524-et. Erre van kötve 1 xbox, két gép vezetékesen, illetve még 1 gép wirelessbe. Túl sok mindent nem konfigoltam benne, annyi hogy megadtam szűrésnek a mac addresseket.+ wirelessnek 1 128bites wepet. Néha a router minden állítás nélkül " befagy" és csak reset vagy ki-be kapcs éleszti fel. Ez mitől van? Ötlet?

Jah adsl-t osztok meg vele.

#873 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 13:29

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 11:17

1.6-ban nincs ez az opció, csak 1.7-es firmel csinálja. Kipróbáltam többször is, kikapcsolt, bekapcsolt tűzfallal, egyéb szolgáltatásokkal, de nem akarja megenni.

Na vicces a dolog, talán az xp-s java-ban van valami el :omg: va.
MacBookon (osx) Lan és wireless módban, Fireofx 2.0-val és Safarival minden rendesen konfigurálható.

#874 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 18:09

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 12:29

Na vicces a dolog, talán az xp-s java-ban van valami el :omg: va.
MacBookon (osx) Lan és wireless módban, Fireofx 2.0-val és Safarival minden rendesen konfigurálható.

:)

Ez tényleg vicces mert nekem pont mac-en nem megy normálisan.
firmware 1.7 : Pc-n xp-vel firefox, ie6, ie7 megy, Vistával ie7-el megy
MAc-en safari, seamonkey megy, de nem jeleniti meg normálisan.

#875 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 18:10

Idézet: MajaG - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 12:15

Hi

Olyan gondom lenne, hogy pár napja beszereztem 1 Di-524-et. Erre van kötve 1 xbox, két gép vezetékesen, illetve még 1 gép wirelessbe. Túl sok mindent nem konfigoltam benne, annyi hogy megadtam szűrésnek a mac addresseket.+ wirelessnek 1 128bites wepet. Néha a router minden állítás nélkül " befagy" és csak reset vagy ki-be kapcs éleszti fel. Ez mitől van? Ötlet?

Jah adsl-t osztok meg vele.

firmware ?

#876 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 19:05

Idézet: craft - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 18:09

:)

Ez tényleg vicces mert nekem pont mac-en nem megy normálisan.
firmware 1.7 : Pc-n xp-vel firefox, ie6, ie7 megy, Vistával ie7-el megy
MAc-en safari, seamonkey megy, de nem jeleniti meg normálisan.

:think: Akkor a d-link monnyon le!  :cool:

#877 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 20:42

Néha komolyan az a félelmetes érzésem van hogy rajta kivül mindenkinél minden d-link eszköz rossz.
Komolyan mondom, semmi csodát nem teszek, de nálam minden müködik - folyamatosan.

Most pl. a vistát tesztelem az eszközeinkkel és meglepő modon minden tökéletesen megy - még a Vista is.

Félelmetes.

:think:

#878 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 14. 21:11

Idézet: craft - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 20:42

Néha komolyan az a félelmetes érzésem van hogy rajta kivül mindenkinél minden d-link eszköz rossz.
Komolyan mondom, semmi csodát nem teszek, de nálam minden müködik - folyamatosan.

Most pl. a vistát tesztelem az eszközeinkkel és meglepő modon minden tökéletesen megy - még a Vista is.

Félelmetes.

:think:

Két napja nyúzom, nálam is remekül működik, csak a jelek szerint bizonyos funkcióknál létezik nem kívánatos párosítás, ám a probléma megoldható. A XXI. század.  :idea:

#879 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 12:27

Idézet: craft - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 18:10

firmware ?

A firm:2.03

#880 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 13:06

Idézet: MajaG - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 12:27

A firm:2.03

No frissítettem a legújabbra, kivi leszek.

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.