Idézet: tusi - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 19:37
Egy barátomnak egy di-624 routert javasoltam. Meg is vette, be is lett neki konfigolva. Közelről tökéletes, de a téglafalak, és a vasbeton födém nem tetszik neki.
Dlink USB adapterrel használják. Van valami lehetőség erősíteni a jelet? Mert attól tartunk hogy ez más routerrel is gond lenne, arra meg sem pénze, nekem meg időm nincs, hogy próbálgassak más routereket. Olyan ismerősöm pedig nincs, aki kölcsönbe adna nekem routereket kipróbálni.
Egy másik ismerősömnek tudtam egy más típusú routerébe erősebb antennát venni, és így megoldódott a hasonló problémája. Ennek viszont, ahogy tegnap néztem, nem lecsavarható az antennája. Valakinek valami tipp?
Asus antenna
Ezt néztem, de ennél meg arra nem jövök rá, hogy miképp csatlakozik a routerhez.
Valakinek valami tipp??
Vagy le lehet cserélni az antennát?
Vagy lehet, hogy neki is táp hiba lehet? Igaz még csak 3 hetes.
Szia!
Lecserélhető a routeren az antenna. Egyszerűen le lehet csavarni róla. Szabványos rpsma csati van rajta.
Megnéztem az ASUS antennát annak is rsma csatija van, tehát rá tudod minden gond nélkül rakni a DI624-re. Viszont meg kell, hogy mondjam, hogy elég gagyi ez az ASUS antenna, nem nyernéktek vele túl sokat.
Inkább javaslok 2 dolgot.
1: Csináljatok Ti, pl egy dupla biquad-ot. Ekkor megússzátok a dolgot úgy 2000Ft-ból. Pontos leírást, találtok
ebben a forumban.
2: Ha nincs kedvetek vesződni az antennával, akkor pl vegyetek
innen. Vagy
innen a
4-est. Ilyet használok én is. Nem 5db-s hanem 11, és nem körsugárzó, szektorsugárzó, tehát sokkal jobb a célnak. Ráadásul kb. annyiba került, mint amit meg akarnátok venni.
Ha új a DI624 akkor nemhiszem, hogy már rossz lenne a tápja. De ki lehet próbálni könnyen, ugyan is a routernek 5Volt DC, kell, azt meg egy elfekvőben lévő PC-s tápból könnyen lehet neki adni( piros és fekete vezetékek között van 5V).
Szerkesztette: ANTImatavFan 2007. 02. 10. 22:55 -kor