HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#901 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 19. 15:35

Idézet: FoxiMaxi01 - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 14:45

Üdv!

A következő a problémám. Adott egy családi ház. A router a pincében lenne a modemmel, viszont a tetőtérben is szeretnék netezni. Állítólag van egy d-linkes dir-635 nevű kütyü, ami gond nélkül tud szinteket ugrani,

Akinek van ilyen routere le tudn írni a tapasztalatait?
Igaz, hogy tud egy csomó más dolgot is, de nekem kifejezzetten akkor kellene, ha erre alkalmas.

Előre is köszönöm!
FM

No, ez az amit senki nem fog tudni megmondani - hogy müködni fog e nálad vagy nem.
Minden környezet más, szóval 50-50% hogy menni fog/vagy nem.

#902 Felhasználó inaktív   FoxiMaxi01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 20. 14:23

Idézet: craft - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 15:35

No, ez az amit senki nem fog tudni megmondani - hogy müködni fog e nálad vagy nem.
Minden környezet más, szóval 50-50% hogy menni fog/vagy nem.

Köszönöm.
OFF: Azért nem adom fel. Olvastam valami ingyen próbáról:)

#903 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 16:35

Idézet: FoxiMaxi01 - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 15:23

Köszönöm.
OFF: Azért nem adom fel. Olvastam valami ingyen próbáról:)

461-3001 Perjés Miklós - tőle kérj egy routert tesztre.
:)

#904 Felhasználó inaktív   FoxiMaxi01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 12:11

Idézet: craft - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 16:35

Köszönöm, de lehet, hogy meg lehet máshogy is oldani, anélkül, hogy megvegyem  :)
Olvastam valami akcióról, hogy ki lehet próbálni d-link cuccokat.
Kijönnek házhoz, beállítják - nem nekem kell vele szöszölnöm :cool:  Ha nem tudja, amit kell, akkor elvileg vissza tudom adni.
De ennek azért még rendesen utána kell néznem.

#905 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 12:21

Idézet: craft - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 15:35

szerintem ezzel ekvivalens :)

-C0pp3rM!n3-

#906 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 14:27

Idézet: FoxiMaxi01 - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 13:11

Köszönöm, de lehet, hogy meg lehet máshogy is oldani, anélkül, hogy megvegyem  :)
Olvastam valami akcióról, hogy ki lehet próbálni d-link cuccokat.
Kijönnek házhoz, beállítják - nem nekem kell vele szöszölnöm :cool:  Ha nem tudja, amit kell, akkor elvileg vissza tudom adni.
De ennek azért még rendesen utána kell néznem.

:D erről még én sem hallottam - ki csinálja ezt ? melyik cég ?

#907 Felhasználó inaktív   FoxiMaxi01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 09:43

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 12:21

szerintem ezzel ekvivalens :)

-C0pp3rM!n3-

Én úgy értelmeztem, hogy nem a Dlinket, kell hívnom, hanem a leközelebbi partnercéget, akik kijönnek és be is szerelik teljesen ingyen:
Hír (a Primen)

Túl szép, hogy igaz legyen?

#908 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 10:14

Idézet: FoxiMaxi01 - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 8:43

Én úgy értelmeztem, hogy nem a Dlinket, kell hívnom, hanem a leközelebbi partnercéget, akik kijönnek és be is szerelik teljesen ingyen:
Hír (a Primen)

Túl szép, hogy igaz legyen?

nem rossz ötlet.

bár én annak az elvnek a híve vagyok, hogy aki otthonra akár egy SoHo kategóriás cuccokból álló hálót akar összerakni, az kicsit értsen is hozzá...

mert mi lesz, ha a cuccal problémák lesznek?! mindig megy majd a rohangálás a D-Link partnerhez ?! az elég mókás lenne... :think:

nem azt mondom, hogy egy CCNP kell ezeknek a configurálásához, de azért valamennyire az ember legyen tisztában alapvető dolgokkal, ha odahaza egy ilyen ketyerét tart.

szerk: btw, mi a nehéz egy ilyen router installban ??? ott a quick install talán még magyarul is, webconfig meg kb egy "yes-yes-yes-ok" -ből áll... persze ha már dhcp static/dinamic meg firewall-rule állítgatásról van szó, ott azért valamennyire képben kell lenni, de oda sem kell mérnöki diploma asszem.

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2007. 03. 22. 10:15 -kor

#909 Felhasználó inaktív   FoxiMaxi01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 12:47

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 10:14

nem rossz ötlet.
nem azt mondom, hogy egy CCNP kell ezeknek a configurálásához, de azért valamennyire az ember legyen tisztában alapvető dolgokkal, ha odahaza egy ilyen ketyerét tart.

szerk: btw, mi a nehéz egy ilyen router installban ??? ott a quick install talán még magyarul is, webconfig meg kb egy "yes-yes-yes-ok" -ből áll... persze ha már dhcp static/dinamic meg firewall-rule állítgatásról van szó, ott azért valamennyire képben kell lenni, de oda sem kell mérnöki diploma asszem.

-C0pp3rM!n3-

:offtopic:
Ha netán az elején van gond a cuccal, akkor nem én küzdök vele 2 hónapig hiába, hanem gondolom cserélik, mert tudják, hogy hogyan kellene működnie.

Szerintem, olyanok is vannak, akik visszavitték, hogy rossz, közben semmi baja sem volt, csak nem tudták, hogy mit kell vele kezdeni.
Sőt vannak olyan dolgok, amik nincsenek a manban, és csak az tud róla, aki már belefutott a problémába. (Pl.: volt már olyan, hogy elvileg támogatott a WPA-PSK az eszköznél, de igazából ne is álmodjak róla)

Ha később van gond vele, akkor a szokásos: küzdés, fórum, d-link helpdesk stb.
Az adsl-es problémáknál sem a szerelőket hívja az ember, hanem a helpdesket :)

Plusz, a boltokban általában le kell vásárolni, ha visszaviszel valamit, mert nem úgy működik, ahogy elképzelted.

Csak az a gáz, hogy nem találtam térképet, csak címeket, így most írkálhatok mindenkinek, hogy kihez tartozhat az a hely ahol én lakom:(

#910 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 13:12

csak sajnos a cégek nem tudnak úgy hozzáállni, hogy "hazaviszed, teszteled (több hónapig is), aztán ha kacat, visszahozod, és cseréljük". ez nem müxik, és nem is fog.

-C0pp3rM!n3-

#911 Felhasználó inaktív   FoxiMaxi01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 12:17

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 13:12

csak sajnos a cégek nem tudnak úgy hozzáállni, hogy "hazaviszed, teszteled (több hónapig is), aztán ha kacat, visszahozod, és cseréljük". ez nem müxik, és nem is fog.

-C0pp3rM!n3-

De én nem is azt mondtam, hogy több hónapig tesztelhetem.

"Ezért találtuk ki az ingyenes telepítést. Ön csak akkor fizet, ha a hálózat működik. Úgy, ahogyan azt Ön szeretné. Ha később mégis hiba lépne fel, vezetékes számunkon bármikor hívhat, segítünk, meghibásodás esetén pedig 2 éven belül azonnal cserélünk." (www.internetszabadon.hu)

Ennek alapján, szerintem:
1. termék kiválasztása, szerződés.
2. kijönnek, megmondom, hogy mit szeretnék.
3. Ha sikerül beállítani, amikor kihozzák, úgy ahogy kértem, akkor gondolom nem adhatom vissza, hogy mégsem kell. (pl. mindenhol megy a wifi: pincétől a padlásig).
Ha meg nem megy, akkor gondolom mondhatom, hogy nekem ez így nem felel meg.

De most már tényleg fel fogom hívni valamelyik céget, és megkérdezem.

Illetve, jó lenne tudni, hogy van-e valaki, aki már kipróbálta ezt az ingyen telepítősdit.
Sőt az lenne, a legjobb, ha le is írná, hogy mi hogy volt.

#912 Felhasználó inaktív   luy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 14:21

Sziasztok!
Egy érdekes problémával  állok szemben.
Adott a szomszd ház, ahol egy Linksys router osztja a netet.
Adott a ház, ahol lakok, ahol vezsem a router jelét. Mivel gyenge vol t ajel, ezért kábeleztem a padlásra, ahol elhelyeztem egy D-Link DWL-810+ típusú egységet, ami ugye a wifi jelből "vezetékes" netet varázsol.
SZóval elutaztam, vittem az egész cuccost,és amikor megjöttem, felszereltem újra, és nem igazán úgy működik ahogy kéne.
A letöltési sebesség 5Mbit helyett csak 256kbit, a feltöltési viszont olyan, mint volt. Kipróbáltam egy laptoppal, minden ok, jöna net ezerrel. Kicseréltem az ethernetkábelt, az sem segített, rákötöttem a laptopra, ott is lassú. Volt firmware frissítés is.  Arra jutottam, hogy a DLINK cuccnak lehet valami baja. Létezhet ilyen hiba? találkozott már valaki hasonlóval?

Köszi ekőre is!

Luy

#913 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 09:43

Idézet: luy - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 15:21

Sziasztok!
Egy érdekes problémával  állok szemben.
Adott a szomszd ház, ahol egy Linksys router osztja a netet.
Adott a ház, ahol lakok, ahol vezsem a router jelét. Mivel gyenge vol t ajel, ezért kábeleztem a padlásra, ahol elhelyeztem egy D-Link DWL-810+ típusú egységet, ami ugye a wifi jelből "vezetékes" netet varázsol.
SZóval elutaztam, vittem az egész cuccost,és amikor megjöttem, felszereltem újra, és nem igazán úgy működik ahogy kéne.
A letöltési sebesség 5Mbit helyett csak 256kbit, a feltöltési viszont olyan, mint volt. Kipróbáltam egy laptoppal, minden ok, jöna net ezerrel. Kicseréltem az ethernetkábelt, az sem segített, rákötöttem a laptopra, ott is lassú. Volt firmware frissítés is.  Arra jutottam, hogy a DLINK cuccnak lehet valami baja. Létezhet ilyen hiba? találkozott már valaki hasonlóval?

Köszi ekőre is!

Luy

Még nem találkoztam ilyen hibával.
Próbáltad már azt hogy más eszközzel kötöd össze a dwl-810+-t ?
Mondjuk egy laptop és a 810+ közötti ad-hoc kapcsolatra gondolok - próbáld ki hogy
ilyen esetben mekkora sebességel tudsz másolni.

#914 Felhasználó inaktív   orion_gsx 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 29. 21:15

Sziasztok.
Vettem egy használt D-Link DWL-900AP+ -t, wireless a netem és ezzel szeretném elosztani. A problémám a következő: reset után ha beírom az ip-jét csak a fw frissítés jön be, ha ezután kihúzom, majd visszadugom a tápot, csak villog a lan/wlan led és a gép mindig irogatja, hogy nincs bedugva.
Elöször csak a géppel kötöttem össze, gondoltam beállítom, és csak utánna dugom össze a routerrel, ami egy Linksys BEFVP41.
És ha valaki tudja a pontos baját, örülnék ha leírná konrét példákkal akár a beállítását. Még nem csináltam ilyet. Akár mailban is külhetnétek, minél elöbb sikerüljön elosztanom netet.
Köszi elöre is...

#915 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 08:08

Idézet: orion_gsx - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 22:15

Sziasztok.
Vettem egy használt D-Link DWL-900AP+ -t, wireless a netem és ezzel szeretném elosztani. A problémám a következő: reset után ha beírom az ip-jét csak a fw frissítés jön be, ha ezután kihúzom, majd visszadugom a tápot, csak villog a lan/wlan led és a gép mindig irogatja, hogy nincs bedugva.
Elöször csak a géppel kötöttem össze, gondoltam beállítom, és csak utánna dugom össze a routerrel, ami egy Linksys BEFVP41.
És ha valaki tudja a pontos baját, örülnék ha leírná konrét példákkal akár a beállítását. Még nem csináltam ilyet. Akár mailban is külhetnétek, minél elöbb sikerüljön elosztanom netet.
Köszi elöre is...

Ha a firmware oldala jön be akkor ez nem hiba - valaki un. "deep-reset"-et csinált rajta.
Ilyenkor le kell szedni a netről az utolsó firmware-t az eszközödhöz és ezen a weblapon ami bejön
az AP ip cimén fel kell tölteni - utána normálisan fog menni.

#916 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 11:14

http://www.t-com.hu/.../akciok/wlan.vm

Most akciósa T-Com-nál. Kérdésem, hogy normálisan működik-e vele az ADSL (T-Online) Dialcom 1600 Bridge-el. AZ MSN-hez, Skype-hoz, Kliphez, kell-e külön szabályt létrehozni?
"Légy szerény mint én..."

#917 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 11:23

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 10:14

http://www.t-com.hu/.../akciok/wlan.vm

Most akciósa T-Com-nál. Kérdésem, hogy normálisan működik-e vele az ADSL (T-Online) Dialcom 1600 Bridge-el. AZ MSN-hez, Skype-hoz, Kliphez, kell-e külön szabályt létrehozni?

nálam egy DI-614+ volt egy Dialcom mögött, és teljesen jól működött.

-C0pp3rM!n3-

#918 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 11:27

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 12:23

nálam egy DI-614+ volt egy Dialcom mögött, és teljesen jól működött.

-C0pp3rM!n3-

Köszi . :)Hallottam, hogy router mögött van akinek  nem megy a KLip szoftver. Amúgy, amiket az előbb felsoroltam, ott kell szabályokat létrehozni, vagy normál beállításban minden forgalmat kienged? (persze befelé is kell neki :) ). Wifije is jól működik? Végül, ennyiért megéri?

#919 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 11:54

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 10:27

Köszi . :)Hallottam, hogy router mögött van akinek  nem megy a KLip szoftver. Amúgy, amiket az előbb felsoroltam, ott kell szabályokat létrehozni, vagy normál beállításban minden forgalmat kienged? (persze befelé is kell neki :) ). Wifije is jól működik? Végül, ennyiért megéri?

KLip-el még nem volt dolgom, ebben nem vagyok kompetens (sejtem h ott is vmi tűzfal-szabály lehet a mumus).

MSN / Skype a 80-ason közlekedik, ergó minden további nélkül működik. :up:

KLip-hez valszeg külön szabály kell - hogy melyik, utána kell nézni milyen porton mászkál.

ár kérdésben szerintem körbe kell nézni több helyen, hogy hol mennyi ez a cucc. :up:

-C0pp3rM!n3-

#920 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 12:04

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 12:54

KLip-el még nem volt dolgom, ebben nem vagyok kompetens (sejtem h ott is vmi tűzfal-szabály lehet a mumus).

MSN / Skype a 80-ason közlekedik, ergó minden további nélkül működik. :up:

KLip-hez valszeg külön szabály kell - hogy melyik, utána kell nézni milyen porton mászkál.

ár kérdésben szerintem körbe kell nézni több helyen, hogy hol mennyi ez a cucc. :up:

-C0pp3rM!n3-

Kösz. :) Nekem csak 3500 körül lenne kedvezményesen  USB adapterrel együtt. Megbízhatóság? Megéri ennyiért?

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.