HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#1041 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 08. 20:07

Idézet: craft - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 11:44

Mert a kliens lekapcsolódott róla.
Nem a routerrel van baj hanem a kliens kártyáddal.

A kliensnél milyen beállítás okozhatja ezt? Amint írtam, eddig egyik routerrel sem volt ilyen probléma, de valamiért én se a routerre gyanakszom, mert a PDA megy vele rendesen, csak a laptop nem.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1042 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:04

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 21:07

A kliensnél milyen beállítás okozhatja ezt? Amint írtam, eddig egyik routerrel sem volt ilyen probléma, de valamiért én se a routerre gyanakszom, mert a PDA megy vele rendesen, csak a laptop nem.

Sok minden lehet.
Nézd meg hogy nincs e "power save" módban a kártya
Driver-ek hozzák frissek ?

#1043 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 09. 21:14

Idézet: craft - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:04

Sok minden lehet.
Nézd meg hogy nincs e "power save" módban a kártya
Driver-ek hozzák frissek ?

Kösz, megnézem milyen a helyzet, ha mindent max-ra állítok. Úgyis asztalon van 90%-ban. :)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1044 Felhasználó inaktív   .:LoMAX:. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:42

Sziasztok,

kinéztem a következő routert: D-link dir-100
Tudnátok róla mesélni, hogy jóó-e, meg milyen megbízható, és érdemes-e meg venni!

2 számitógépnek akarok netet megosztani, és ezzel szemezek, mert aránylag olcsón betudom szerezni!

Választ előre is köszönöm ;)

Üdv,
LoMAX

#1045 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 12:46

Idézet: .:LoMAX:. - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 22:42

Sziasztok,

kinéztem a következő routert: D-link dir-100
Tudnátok róla mesélni, hogy jóó-e, meg milyen megbízható, és érdemes-e meg venni!

2 számitógépnek akarok netet megosztani, és ezzel szemezek, mert aránylag olcsón betudom szerezni!

Választ előre is köszönöm ;)

Üdv,
LoMAX

soho kategória, QoS, óccó

-C0pp3rM!n3-

#1046 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 23:44

Sziasztok! Adott egy D-Link 360R modem, az a gondom, hogy alapértelmezettnek a 192.168.1.1 címet használja, ami a számítógép címe is... Mivel nincs lehetőség a gép (szerver-router) cím változtatására (túl sokat kellene ahhoz konfigolni) a modemnek szeretném valahogy megváltoztatni a címét. Előtte Dialcom modemem volt, abban WEB-en meg tudtam oldani simán, de olvastam ez a csodakütyü nem rendelkezik semmilyen web felülettel. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet megváltoztatni az IP címét a cuccnak ? Engem a többi beállítása egyáltalán nem érdekel, kizárólag az IP-t, és a subnetet szeretném átírni benne. Van erre valami lehetőség ? Köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#1047 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 15:10

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 0:44

Sziasztok! Adott egy D-Link 360R modem, az a gondom, hogy alapértelmezettnek a 192.168.1.1 címet használja, ami a számítógép címe is... Mivel nincs lehetőség a gép (szerver-router) cím változtatására (túl sokat kellene ahhoz konfigolni) a modemnek szeretném valahogy megváltoztatni a címét. Előtte Dialcom modemem volt, abban WEB-en meg tudtam oldani simán, de olvastam ez a csodakütyü nem rendelkezik semmilyen web felülettel. A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet megváltoztatni az IP címét a cuccnak ? Engem a többi beállítása egyáltalán nem érdekel, kizárólag az IP-t, és a subnetet szeretném átírni benne. Van erre valami lehetőség ? Köszi!

mivel nem rendelkezik a modem webes felülettel (vagy ha igen akkor le van tiltva), ezért sehogy.

-C0pp3rM!n3-

#1048 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 19:56

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 16:10

mivel nem rendelkezik a modem webes felülettel (vagy ha igen akkor le van tiltva), ezért sehogy.

-C0pp3rM!n3-

Ettől tartottam. Bár találtam egy Trendchip Console cuccot hozzá, ami elméletben pont ennek a routernek a konfigurálásához van, csak nem merem kipróbálni, akkor már inkább nézek majd egy 380T-t. Mindenesetre köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#1049 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 12:53

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 20:56

Ettől tartottam. Bár találtam egy Trendchip Console cuccot hozzá, ami elméletben pont ennek a routernek a konfigurálásához van, csak nem merem kipróbálni, akkor már inkább nézek majd egy 380T-t. Mindenesetre köszi!

ezek általában előre configolt, "buta" modemek... arra való hogy felépítse a dslam-el a kapcsolatot, és kész. se webes, se telnet-es felülete nincs.

-C0pp3rM!n3-

#1050 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 12:47

Sziasztok!

Nékem az lenne a problémám, hogy torrentezéshez D-link 604 es routert használtam, most lecsréltem DIR-100-ra, mert mostanában folyton megszakadt a net, ha torrenteztem, gondooltam az ujabb jobban birja, de tévedtem. Ez is tölt-tölt de folyton leáll a net 5 perecnként. µTorrentet használok persze. Mi lehet a teendö, hogy jo menjen? Probáltam beállitani dolgokat µTorrent-ben,amiket irtak a neten torrent oldalon, de nem igen megy. Más cliensel(bitcomet) is hasonlo a probléma. Csak ha torrentezek és ha valami uj dolgot töltök,le amira többen kapcsolaodnak akkor történik ez.
A router azt irja a logban ilyenkor:
PPP LCP Down: Peer not responding.
Régebben jo volt, azt hittem a routerem tojt be, de mivel az uj is ezt csinálja más lehet a probléma.
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#1051 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 14:58

Idézet: Somansky - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 13:47

Sziasztok!

Nékem az lenne a problémám, hogy torrentezéshez D-link 604 es routert használtam, most lecsréltem DIR-100-ra, mert mostanában folyton megszakadt a net, ha torrenteztem, gondooltam az ujabb jobban birja, de tévedtem. Ez is tölt-tölt de folyton leáll a net 5 perecnként. µTorrentet használok persze. Mi lehet a teendö, hogy jo menjen? Probáltam beállitani dolgokat µTorrent-ben,amiket irtak a neten torrent oldalon, de nem igen megy. Más cliensel(bitcomet) is hasonlo a probléma. Csak ha torrentezek és ha valami uj dolgot töltök,le amira többen kapcsolaodnak akkor történik ez.
A router azt irja a logban ilyenkor:
PPP LCP Down: Peer not responding.
Régebben jo volt, azt hittem a routerem tojt be, de mivel az uj is ezt csinálja más lehet a probléma.

lehet az xp fekszik meg a sok tcp kapcsolat miatt... itt nem feltétlenül a router a ludas...

szerk: két dologgal javítható:
1, Event ID 4226 Patcher
2, tcpip.sys-t hexa editorral megnyit, offset 4F322 megkeres, "0a 00 00 00" kicserél "00 00 0a 00" -ra

előtte azért a tcpip.sys-ről egy backup-ot érdemes csinálni.

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2007. 11. 15. 15:02 -kor

#1052 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:39

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 14:58

lehet az xp fekszik meg a sok tcp kapcsolat miatt... itt nem feltétlenül a router a ludas...

szerk: két dologgal javítható:
1, Event ID 4226 Patcher
2, tcpip.sys-t hexa editorral megnyit, offset 4F322 megkeres, "0a 00 00 00" kicserél "00 00 0a 00" -ra

előtte azért a tcpip.sys-ről egy backup-ot érdemes csinálni.

-C0pp3rM!n3-

Közben a másik topikba is beirtam kiegészitve hogy a siemens expreslink em villig ilyenkor pirosan. Csak ekkor. A központ azt mondta huzzam ki 30 percig, de nem segitett igy most 72 órás bemrésen van. Ha a router is kiszedtem és direktbe kapcsoladtam is ez volt a gond. 8 megás a vonalam, lehet a modem ezt nem irja az utobbi idöben??
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#1053 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 19:37

Sziasztok,

Mai nap 2 órát szivtam egy Dlink DSL-G684T adsl2 modem+wifi router kombóval. A net ment tokeletesen, mivel egy tavoli rokonnal hasznaljak a cuccot, nekem foleg arra kene,h elerjem tavolrol a routert es pl vnc-vel az adott kliens pc-t.

A web remote admin tavolrol pl abszolut nem ment, admin jelszot valtottam, majd engedelyeztem a web remote elerest,de alatta van egy ip/netmask.. Ip-nek mi a sz.rt kell megadni? Ugye nem azt az ip-t, ahonnan el akarom majd erni a routert? Mert igy semmi ertelme lenne a routerben amugy tokeletesen beallitott es mukodo dyndns-nek. Ha 0.0.0.0-at adok meg itt ip-nek, nem engedi menteni a konfigot, ha ures az ablak,detto.

Kep itt:
http://kepfeltoltes.hu/view/071118/Clipboa...ltoltes.hu_.jpg

2006.11 havi fw van a cuccon, a hivatalos oldalon frissebbet nem talaltam, egy nemhivatalos siteon van egy 2007.04 havi,de nemszivesen csesznem el a cuccot.

A masik,h a vnc se mukodik az adott gepen. Statikus dhcp az adott gepre beallitva MAC alapjan, mukodik is. DMZ beallitva az adott gep ip-jere, VNC fut az adott gepen,de nem tudom elerni.

Minden otletert halas lennek.

udv,
kuf

Szerkesztette: kuf 2007. 11. 18. 19:49 -kor

kuf

#1054 Felhasználó inaktív   kuf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 21:12

kozben egy kis update, a dyndns resze se frissul. konkretan dyndns.orgon regisztraltam neki usert, de tegnap ota b.szik frissiteni, pedig latom,h uj ip-t kapott. Idokozben talaltam hozza ujabb fw-t, megprobalom,de johetnek tapasztalatok.  :respect:
kuf

#1055 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 20:23

vettem egy dgl-4300at... integrált realtek 8168/8111 kártyával ilyen:

Ping statistics for 192.168.0.1:
    Packets: Sent = 20, Received = 3, Lost = 17 (85% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

röhej, hogy törött antennájú asus wlannal alig van vétel de mégis 0% loss! PSP-vel is,haha.

próbáltam több firmware-t, nem jó. Érdekes, hogy dobozból való kivétel után elöszőr még a realtekkel is jól ment, aztán egyik pillanatról a másikra ilyen lett.

Most a realtekről tolom direkt kábel modembe nyomva, 0% loss. ezmegmijafaszom? :think: (gamefuelt kikapcsoltam, gondoltam esetleg az kavar be...de nem. ill próbáltam a hálókártyát 10mbitre rakni+adtam fix ip címet,úgyse)
JóSebesség

#1056 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 22:07

megnéztem egy laptoppal, wireless jó, wired ugyanúgy sz@r... holnap gari.
JóSebesség

#1057 Felhasználó inaktív   craft 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 09:14

Idézet: kuf - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 20:37

Sziasztok,

Mai nap 2 órát szivtam egy Dlink DSL-G684T adsl2 modem+wifi router kombóval. A net ment tokeletesen, mivel egy tavoli rokonnal hasznaljak a cuccot, nekem foleg arra kene,h elerjem tavolrol a routert es pl vnc-vel az adott kliens pc-t.

A web remote admin tavolrol pl abszolut nem ment, admin jelszot valtottam, majd engedelyeztem a web remote elerest,de alatta van egy ip/netmask.. Ip-nek mi a sz.rt kell megadni? Ugye nem azt az ip-t, ahonnan el akarom majd erni a routert? Mert igy semmi ertelme lenne a routerben amugy tokeletesen beallitott es mukodo dyndns-nek. Ha 0.0.0.0-at adok meg itt ip-nek, nem engedi menteni a konfigot, ha ures az ablak,detto.

Kep itt:
http://kepfeltoltes.hu/view/071118/Clipboa...ltoltes.hu_.jpg

2006.11 havi fw van a cuccon, a hivatalos oldalon frissebbet nem talaltam, egy nemhivatalos siteon van egy 2007.04 havi,de nemszivesen csesznem el a cuccot.

A masik,h a vnc se mukodik az adott gepen. Statikus dhcp az adott gepre beallitva MAC alapjan, mukodik is. DMZ beallitva az adott gep ip-jere, VNC fut az adott gepen,de nem tudom elerni.

Minden otletert halas lennek.

udv,
kuf

ftp://ftp.dlink.de/d...river_software/

Hivatalos site - Rakd fel azt a firmware-t.

#1058 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 09:42

Egy kérdésem lenne a Dlink DI 524 router használóihoz. Annyira nem lényeges, de mégis érdekes kérdés. Jól gondolom a következőt? Amennyiben a Dlink 380T modemet PPPOE módban, azaz tárcsázó üzemben használom, akkor a routert ugyanúgy dinamikus IP kapcsolatra kell beállítani, mintha kábelmodemet használnánk? Számomra ez tűnik logikusnak. Gondolom, ilyenkor a modem WAN beállításánál DHCP-t érdemes beállítani, bár ugye a routernek van egy kitüntett fix IP címe. Persze általában fordított párosításban szokták használni. Azaz az ADSL modem van "bridge" módban, és a router pedig PPPOE-t használatára van beállítva. Van-e érezhető sebességkülönbség a két beállítás között? Én úgy gondolom, hogya msáodik módszer az "egészségesebb", de véleményeket várok ezzel kapcsolatban.
"Légy szerény mint én..."

#1059 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 12:30

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 10:42

.

nincs lényegesebb különbség a kettő közt (=szerintem)

-C0pp3rM!n3-

#1060 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 20:43

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 12:30

nincs lényegesebb különbség a kettő közt (=szerintem)

-C0pp3rM!n3-

Köszi.
"Légy szerény mint én..."

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55