HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés mobillal topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés mobillal topik Értékeld a témát: -----

#201 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 16. 19:12

Idézet: DLL - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 18:53

Szerintem csak az optika a ludas.. És szerintem nem tömeges hiba. elég ha gyártásnál a lencse tartó ház kicsit vastagabb lesz, és máris életlenebb képet készít. De lehet a lencse hibája is. (pl. 1 ismerösömnek ugyanolyan mobilja van mint nekem, de az övé szebb képet 'gyárt')

De itt felbontásos életlenség van a kockásodás és a faág recésedése arra utal, míg ha a lencse került a fókuszon kivülre akkor elmosódásos életlenség lép fel. Az igaz hogy a vékonyhéjú műanyag hajlamos a vetemedésre és aki kifog egy rossz keverésű gyártásból származó darabot annak semmi nem biztosítja az elfogadható képet.

#202 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 19. 18:16

Hogyan tudok képet beszúrni ide?
Csináltam néhányat az új K750i-vel, szerinetem egészen jók lettek (már amennyire én meg tudom ítélni), csináltam egy makrot is az is szép lett.

Na mindegy, itt megtalálhatóak:
http://kep.tar.hu/a23

A képekhez nem lett hozzányúlva, a legmagasabb felbontásban, és finom beállítással lettek készítve.
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#203 Felhasználó inaktív   zjuhasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 10:34

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
Asus a8n-e;3200+E6;1024MB Hynix;Asus EN GF6600Si;Fujitsu-Siemens P19-2;Samsung: 200, 250GBSATA2, 160, 120GB,Maxtor80GB;PioneerROM, NEC 4551RAM, LgRAM;Chieftec 420W;PinnacleMoviebox DV;Tuner,Firewire, PCI-IDE ATA133

#204 Felhasználó inaktív   zjuhasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 10:35

Kép
Kép
Asus a8n-e;3200+E6;1024MB Hynix;Asus EN GF6600Si;Fujitsu-Siemens P19-2;Samsung: 200, 250GBSATA2, 160, 120GB,Maxtor80GB;PioneerROM, NEC 4551RAM, LgRAM;Chieftec 420W;PinnacleMoviebox DV;Tuner,Firewire, PCI-IDE ATA133

#205 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 13:21

Ezeket milyen mobillal csinaltad? Tetszenek.

#206 Felhasználó inaktív   zjuhasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 06:56

Idézet: twelve - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 14:21

Ezeket milyen mobillal csinaltad? Tetszenek.

SE S700

#207 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 22:35

Kép

Kép

S700
Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven
 tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."     Mahatma Gandhi

#208 Felhasználó inaktív   t0mmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 23:54

Szerintem igazából bármennyire erőltetik a telefonban ezt a kamerázást akkor sem lesz az, mármint fényképező/kamera!
DE jó az ha mindig ott van az embernél amivel elkaphat pillanatokat!
Persze attól !!szerintem!! még mindig használhatatlan!
Nekem k750i-m van de ha 10 képnéél többet csináltam vele akkor sokat mondok. Inkább  mint mp3 lejátszó annak jobb. Meg persze a zoom használhatatlan. Nem is igazán nevezném a digitális zoomot zoomnak, inkább valami képpusztítás.
"...Szembenéztem önmagammal, dobtam neki mentőmellényt vízbefullt..."

#209 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 23:59

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 14:46

Bármi régies, jól eltalált helyszín vagy pillanat. Mondjuk két furcsa ablak akár így is jól nézne ki... ;) És ez csak egy példa.
A képnél a sok közül csak egy szempont a minősége (a színektől az élességig). De ezt pont neked mondom?

szerk: példát kerestem és találtam

rég jártam erre, aztán meg néztem a kiemelést, és lassan leesett :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#210 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 09:21

(semmi)

Szerkesztette: Wyco 2005. 08. 27. 09:22 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#211 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 27. 10:10

" Meg persze a zoom használhatatlan. Nem is igazán nevezném a digitális zoomot zoomnak, inkább valami képpusztítás."

A digitális zoom fényképezésnél esetleg arra jó hogy megnézd hogy a lefényképezett személynek nincs e csukva a szeme, hogy megismételhesd a felvételt de képet nem szabad felvenni vele, mert csak széjjelhúzza a pixeleket, és szétesik a kép.

#212 Felhasználó inaktív   mongoosepro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 10:57

Körülmények: 6230-al, a délutáni órákban, napsütésmentes időben
Téma: Ford F-250 Super Duty
Komment: A utolsó képen érdemes figyelni a méretarányokra... ;) Szvsz színesebb lenne a városkép, ha nem minden pénzes ember a csillagos márka modelljei közül választana...  :rolleyes: :smoker: (és ez még nem is az F-350-es...)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

#213 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 09:02

Sziasztok!

Egy ideig csak nézegettem a témában a fényképeket, de nem készítettem, mert nem volt megfelelő eszközöm. Aztán egy kamu képpel megpróbáltam benevezni, de hamar kiderült a turpisság. Most már nekem is van fényképező a mobilomban, tegnap be is próbálkoztam vele.

Mivel a mániám az esti fényképezés, ezért természetesen ilyen képpel jelentkezem. Sajnos nem volt nálam állvány, ezért csak a stabil kéztartásban bízhattam és a fényképező csoda képességében. Feltettem maximális 0.3 Mpixel felbontásba (hehe) és megvetettem a lábam, levegő be és ott tart, majd kifúj lassan (zen nyugalom), utána pedig katt. Elsült a "zárszerkeze" egy 1-es szériájú EOS vázat is megszégyenítő csattanással (elfelejtettem néma profilra váltani) és rövid szüttyögés után elkészült a kép.

Egy kicsit mátrixos lett, pedig nem ilyen zöld volt minden. Úgy tűnik, hogy a fehéregyensúlyt nem sikerült teljesen eltalálnia a rendszernek, bár hozzányúlni úgysem lehet. Pedig milyen királyság lenne az opciók között Kelvin WB is :)

A képet nehezítette, hogy mindenféle túristák is fényképezkedtek és belógott egy fa ága felülről, ezt nem is tudtak kiküszöbölni. Oldalról egy utcai lámpa atom erős becsillanást generált, ezt a telefon tokjával semlegesítettem, még éppen nem lóg bele a képbe. Ráadásul a fiúcska alatti felfelé világító lámpa kiégett és néha kialszik, majd hosszas küszködés után úgyra begyújt, el kell kapni a pillanatot.

Kép

Ezt sikerült eddig. Majd még próbálkozom máshonnan is, de egyenlőre úgy tűnik, hogy még nem kell eldobni a rendes fényképezőmet. Ha legközelebb megyek fotózni, akkor megpróbálom reprodukálni a nagy képet a mobillal is, lehet majd összevetni. Kíváncsi leszek.

Remélem, hogy tetszik a kép és emeli a téma fényét.
Üdv!
.
.
.

#214 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 09. 09. 12:31

"Majd még próbálkozom máshonnan is, de egyenlőre úgy tűnik, hogy még nem kell eldobni a rendes fényképezőmet. "

Hát ez biztos. Nem azért hogy dícsérjem de inkább fényképezőgéppel próbálkozz, és ne olyan témát amit nem is lehet rögzítés nélkül megörökíteni. A gyártóknak úgy látszik az a szlogenjük: Nagy csattanás, kis teljesítmény! Fotósszempontból a belógó fa nagyonis jó!

A WB-t meg a Kelvint ne keverd össze mert nem ugyanaz. A WB az alkotók aránya míg a színhőmérséklet hogy milyen erősek az alkotók. Itt a kék és vörös eltünt, mint szürkeszamár a ködben. Csak nem hagyták ki a két szűrőt?

Szerkesztette: ottokar 2005. 09. 09. 12:46 -kor

#215 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 15:27

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 12:31

"Majd még próbálkozom máshonnan is, de egyenlőre úgy tűnik, hogy még nem kell eldobni a rendes fényképezőmet. "

Hát ez biztos. Nem azért hogy dícsérjem de inkább fényképezőgéppel próbálkozz, és ne olyan témát amit nem is lehet rögzítés nélkül megörökíteni. A gyártóknak úgy látszik az a szlogenjük: Nagy csattanás, kis teljesítmény! Fotósszempontból a belógó fa nagyonis jó!

A WB-t meg a Kelvint ne keverd össze mert nem ugyanaz. A WB az alkotók aránya míg a színhőmérséklet hogy milyen erősek az alkotók. Itt a kék és vörös eltünt, mint szürkeszamár a ködben. Csak nem hagyták ki a két szűrőt?

próbálkozok néha normál fényképezővel is :)

a WB-t egyes gépeken meg lehet adni Kelvin fokban is. sőt, ha RAW formátumból konvertálsz, akkor is így lehet változtatni, vagy használni esetleg valami téma szerinti beállítást.

a lámpáknak (a kövezetben és a Palotán is) sárgás volt a fénye, talán ez zavarta meg a berendezést. mert minden fény sárgás-barnás volt, át is rakta zöldre. nappal nem csinál ilyet, de akkor sem túl szép a képe.

megfogadom a tanácsot és inkább fényképezőgéppel próbálkozom a jövőben.
üdv!
.
.
.

#216 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 09. 09. 18:51

Mint írtam a belógó fa jó, mert így felül nem egy homogén sötét felületet kapsz, és mintegy keretezi a képet. Csak itt arra kellett volna ügyelni hogy ne a fa legjobban lelógó ága kerüljön szembe a kupolával. Jobbra menve a lelógó rész a váron kivül lógna, míg a kupola az üresebb részbe mutatna. A nappali felvételekre ez ugyanígy érvényes, pld a Parlamentet fényképezve szintén ez áll.

Szerkesztette: ottokar 2005. 09. 09. 18:52 -kor

#217 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 14:47

Sziasztok!

Már egyszer beraktam egy képet ide a témába, meg is kaptam a javító javaslatokat hozzá. Most próbáltam újra alkotni valamit. Az elsőn egy fényszóró látható, egy Punto személygépkocsi első lámpája. Az eredeti nagyon jól nézett ki, sportos sárga színben, a reggeli harmat cseppekben folyt le az üvegen. A képen ez mérsékelten figyelhető csak meg, kicsit eltolódott a zöldes irányba.

Kép

A következőn a Hősök tere figyelhető meg, esti világításban. Igyekeztem középre komponálni, de nem teljesen sikerült, a bal oldalon belóg egy kis fénypászma. Elkészítettem a módosított változatot is, azon ez le van vágva és a kép középre igazítva, de azt nem töltöm fel, mert macerált kép. Ez csak be lett fordítva vízszintesbe (vagyis csak 90 fokot fordítottam, nem csaltam néhány fokkal)

Kép

És még van egy Lánchíd is, az esti égbolt sajnos tiszta volt teljesen, így a mobil csak egy nagy fekete ürességet tudott felfogni belőle. Mintha nem is lenne légköri pára és egyből a világűr hidege nézne farkasszemet az optikával (micsoda pátosz!!! :) )

Kép

Ennyit sikerült most a mobillal fényképezni. Majd még borzolom az idegeket néhány fényképpel, ha lesz ihlet. Sztéj tyúnd…

Üdv!
.
.
.

#218 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 02:21

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Nokia 6680

Szerkesztette: szabinar 2005. 10. 14. 02:25 -kor

#219 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 10:21

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 10:02

Sziasztok!

Egy ideig csak nézegettem a témában a fényképeket, de nem készítettem, mert nem volt megfelelő eszközöm. Aztán egy kamu képpel megpróbáltam benevezni, de hamar kiderült a turpisság. Most már nekem is van fényképező a mobilomban, tegnap be is próbálkoztam vele.

Mivel a mániám az esti fényképezés, ezért természetesen ilyen képpel jelentkezem. Sajnos nem volt nálam állvány, ezért csak a stabil kéztartásban bízhattam és a fényképező csoda képességében. Feltettem maximális 0.3 Mpixel felbontásba (hehe) és megvetettem a lábam, levegő be és ott tart, majd kifúj lassan (zen nyugalom), utána pedig katt. Elsült a "zárszerkeze" egy 1-es szériájú EOS vázat is megszégyenítő csattanással (elfelejtettem néma profilra váltani) és rövid szüttyögés után elkészült a kép.

Egy kicsit mátrixos lett, pedig nem ilyen zöld volt minden. Úgy tűnik, hogy a fehéregyensúlyt nem sikerült teljesen eltalálnia a rendszernek, bár hozzányúlni úgysem lehet. Pedig milyen királyság lenne az opciók között Kelvin WB is :)

A képet nehezítette, hogy mindenféle túristák is fényképezkedtek és belógott egy fa ága felülről, ezt nem is tudtak kiküszöbölni. Oldalról egy utcai lámpa atom erős becsillanást generált, ezt a telefon tokjával semlegesítettem, még éppen nem lóg bele a képbe. Ráadásul a fiúcska alatti felfelé világító lámpa kiégett és néha kialszik, majd hosszas küszködés után úgyra begyújt, el kell kapni a pillanatot.

Kép

Ezt sikerült eddig. Majd még próbálkozom máshonnan is, de egyenlőre úgy tűnik, hogy még nem kell eldobni a rendes fényképezőmet. Ha legközelebb megyek fotózni, akkor megpróbálom reprodukálni a nagy képet a mobillal is, lehet majd összevetni. Kíváncsi leszek.

Remélem, hogy tetszik a kép és emeli a téma fényét.
Üdv!

Ez a hely a Pesti oldalon hol van pontosan? :think:
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#220 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 17. 12:26

Rég jártam erre. Hétvégén viszont túráztam egyet a ködben, akkor készült ez a kép D500-zal (kicsinyítve, hogy beférjen):
Kép
A mobilba épített képalkotó szervek minden butasága látszik rajta.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.