Sziasztok!
Egy ideig csak nézegettem a témában a fényképeket, de nem készítettem, mert nem volt megfelelő eszközöm. Aztán egy kamu képpel megpróbáltam benevezni, de hamar kiderült a turpisság. Most már nekem is van fényképező a mobilomban, tegnap be is próbálkoztam vele.
Mivel a mániám az esti fényképezés, ezért természetesen ilyen képpel jelentkezem. Sajnos nem volt nálam állvány, ezért csak a stabil kéztartásban bízhattam és a fényképező csoda képességében. Feltettem maximális 0.3 Mpixel felbontásba (hehe) és megvetettem a lábam, levegő be és ott tart, majd kifúj lassan (zen nyugalom), utána pedig katt. Elsült a "zárszerkeze" egy 1-es szériájú EOS vázat is megszégyenítő csattanással (elfelejtettem néma profilra váltani) és rövid szüttyögés után elkészült a kép.
Egy kicsit mátrixos lett, pedig nem ilyen zöld volt minden. Úgy tűnik, hogy a fehéregyensúlyt nem sikerült teljesen eltalálnia a rendszernek, bár hozzányúlni úgysem lehet. Pedig milyen királyság lenne az opciók között Kelvin WB is
A képet nehezítette, hogy mindenféle túristák is fényképezkedtek és belógott egy fa ága felülről, ezt nem is tudtak kiküszöbölni. Oldalról egy utcai lámpa atom erős becsillanást generált, ezt a telefon tokjával semlegesítettem, még éppen nem lóg bele a képbe. Ráadásul a fiúcska alatti felfelé világító lámpa kiégett és néha kialszik, majd hosszas küszködés után úgyra begyújt, el kell kapni a pillanatot.
Ezt sikerült eddig. Majd még próbálkozom máshonnan is, de egyenlőre úgy tűnik, hogy még nem kell eldobni a rendes fényképezőmet. Ha legközelebb megyek fotózni, akkor megpróbálom reprodukálni a nagy képet a mobillal is, lehet majd összevetni. Kíváncsi leszek.
Remélem, hogy tetszik a kép és emeli a téma fényét.
Üdv!
.
.
.