HWSW Informatikai Kerekasztal: Notebook BIOS -- ennyi az egész? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Notebook BIOS -- ennyi az egész? ECS G320-ról van szó...

#281 Felhasználó inaktív   Kuruc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 04. 09:53

Üdv mindenkinek !!!

Aki esetleg eddig csak nézegette a fórumot, és vágyott egy Ptriot 2001HU-ra  :cool:  akkor
itt a remek lehetőség...
Megválnék 6 hónapos megkimélt laptopomtól, minden tartozékával és papirjával együtt !

Ajánlatokat a 06203351659-es számra várok !!!

Byez : Kuruc

#282 Felhasználó inaktív   litter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:47

Könyörögve kérlem mondja meg valaki hogy miért van az, hogy ecs g320-as gépere ha hangfalakat kötök rá, azok szépen szólnak, ha fejhallgató viszont meghal. Egyszerűen lehetetlen a beépített hangszórókénál jobb minőséget kicsalogatni belőle.

#283 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 17:03

Idézet: litter - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 22:47

Könyörögve kérlem mondja meg valaki hogy miért van az, hogy ecs g320-as gépere ha hangfalakat kötök rá, azok szépen szólnak, ha fejhallgató viszont meghal. Egyszerűen lehetetlen a beépített hangszórókénál jobb minőséget kicsalogatni belőle.

ilyen a "hangkártya". külső erősítő nélkül nem valami szép.

#284 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 05. 19:20

a hagyományos hangerőszabályzóban (ha nincsen ikon, akkor futtatásba: sndvol32) a master, wave és sw kivételével némíts el mindent! főleg a vonalbemenet (line-in) és a pc hangszóró (pc speaker) felől hajlamosak az integrált karik zajt szedni...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#285 Felhasználó inaktív   litter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 11:50

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 20:20

a hagyományos hangerőszabályzóban (ha nincsen ikon, akkor futtatásba: sndvol32) a master, wave és sw kivételével némíts el mindent! főleg a vonalbemenet (line-in) és a pc hangszóró (pc speaker) felől hajlamosak az integrált karik zajt szedni...

Köszönöm a segítséget!

Így sem az igazi, de egyértelműen jobban szól!

#286 Felhasználó inaktív   adlertag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 10:53

Sziasztok!
Pár napja én is egy ECS-G320 boldog tulajdonosa lettem! :) Átolvasgattam a fórumot, nagyon hasznos dolgokat találtam, szóval köszönet mindenkinek. Egy pár dolog, amihez talán én is hozzá tudnék szólni:
-FN+F5 : Taccspad ki/be
-Hangártya: Maga a hangkártya nem rossz, csak az integrált erősítő. Nem értem, ha már van 19V tápfeszük, miért olyan erősítőt csinálnak, ami kb 3V-ról mehet, mert már jól hallhatóan ott beveri a jel a fejét a tápba. Na mindegy külső erősítővel tökéletes (persze egy kicsit nem árt a mély-hangokat kiemelni az equ-n)
Kérdésem a következő lenne: A kicsikében most 256 Mb 166MHz-es (aida32 szerint) SDRAM van. Azt olvastam, hogy a DDR266-ost megeszi. Kérdésem, hogy a DDR400 lefelé kompatibilis-e (tehát ha beleteszek egy 400ast, akkor az fut majd 266 MHz-en?) Vagy csak 266-ost szabad bele venni. (Már csak általam érthetetlen okokból a 400as sok helyen olcsóbb, mint a 200as. De én hardverileg úgy a 386-osoknál leragadtam, anno még fejből tudtam, hogy mibe mi való, mik a boltok kínálatai, de mostmár annyi minden van, hogy meg se próbálom nyomon követni!  :confused:
Üdv!
adlertag

#287 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 07. 11:45

Idézet: adlertag - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 11:53

Sziasztok!
Pár napja én is egy ECS-G320 boldog tulajdonosa lettem!   :)   Átolvasgattam a fórumot, nagyon hasznos dolgokat találtam, szóval köszönet mindenkinek. Egy pár dolog, amihez talán én is hozzá tudnék szólni:
-FN+F5 : Taccspad ki/be
-Hangártya: Maga a hangkártya nem rossz, csak az integrált erősítő. Nem értem, ha már van 19V tápfeszük, miért olyan erősítőt csinálnak, ami kb 3V-ról mehet, mert már jól hallhatóan ott beveri a jel a fejét a tápba. Na mindegy külső erősítővel tökéletes (persze egy kicsit nem árt a mély-hangokat kiemelni az equ-n)
Kérdésem a következő lenne: A kicsikében most 256 Mb 166MHz-es (aida32 szerint) SDRAM van. Azt olvastam, hogy a DDR266-ost megeszi. Kérdésem, hogy a DDR400 lefelé kompatibilis-e (tehát ha beleteszek egy 400ast, akkor az fut majd 266 MHz-en?) Vagy csak 266-ost szabad bele venni. (Már csak általam érthetetlen okokból a 400as sok helyen olcsóbb, mint a 200as. De én hardverileg úgy a 386-osoknál leragadtam, anno még fejből tudtam, hogy mibe mi való, mik a boltok kínálatai, de mostmár annyi minden van, hogy meg se próbálom nyomon követni!  :confused:
Üdv!
adlertag

kompatibilis lefelé, de nem ajánlott próba nélkül megvenni! menj el ide... nagyon jófejek, eddig nekem mindig hagyták helyben kipróbálni a memkártyákat vásárlás előtt, akkor valszeg a laptop ramot is...

jah, és az a 166MHz az DDR333 lesz...

Szerkesztette: yeahsp 2005. 10. 07. 11:46 -kor

MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#288 Felhasználó inaktív   adlertag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 14:40

Köszi szépen! :respect:
Ebből is látszik hogy igencsak nem értek már hozzá. :) Ismerem a boltot, mindenképpen benézek, főleg, hogy látom az árlistájukat. Van 10250 ért. Ennyiért szerintem beruházok egyre, de elviszem a gépet belepróbálni. Csak számomra az volt a megtévesztő, hogy a pdf-ben supports DDR266, a honlapjukon meg supports DDR333... :think:
Másik: Mennyire lehet szabványos a ventinlátor a gépben? Bár a 2005/06/06 dátumú BIOS már teljesen normálisan kezeli a sebességét, még így alapfordulaton is van némi hülye hangja. Esetleg nem lehetne-e kicserélni valamilyen kereskedelmi forgalomba kapható halkabb fajtára?

Üdv!
adlertag

#289 Felhasználó inaktív   Funthom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 10:25

Hello!

ECS G320 szakértők, a következő kérdéseim lennének.

Szeretném a laptop képét a TV-re átvinni, de nincs composit kimenete. Néztem más fórumokon, hogy a VGA kimenetről a TV RGB bemenetére kábellel/elektronikával ezt meg lehet tenni. Szerencsére olyan TV-m van, mely rendelkezik RGB bemenettel. Azt is írták, hogy a Matrox és Radeon kártyákon megjelenik a Csync jel is, ekkor csak egy egyszerűbb kábel kell, míg más videokártyákon csak a külön Hsync és Vsync jel jön ki (mivel a monitorok ezt használják), ekkor kell egy keverő elektronikát kell a kábelbe iktatni, hogy a függőleges és vízszintes szinkronjelből előállítsa a composit szinkront. Nem tudja-e valaki, hogy a G320 Cl266 északi hídjának Unichrome magja ad-e esetleg kiadja-e a Csync jelet? Ha nem, akkor a bonyolultabb megoldás kell megépítenem  :(

A VIA honlapon lévő CL266 blokkdiagramm szerint a chip composit video jelet is elő tud állítani, tehát a G320-ban csak nem vezették ki? Ha így van, ez elég sajnálatos, az az egy csati már nem drágította volna annyira a gépet. Tehát ha jól éretettem, a chip tudja a video kimenetet, de vajon utólag a G-ból ki lehetne-e vezetni? Ez azért lenne jó, mert nem függne a TV-re kötés attól, hogy van-e RGB bemenete.

Remélem valaki tudja a válaszokat  :)

#290 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 08. 12:12

a chip a leírása szerint még 2 db video bemenettel is rendelkezik, igazán nem értem, hogy miért nem kötötték be legalább az egyiket... a kategóriáját messze túlszárnyalná, ha meglenne...

"In addition the CLE266 supports CRT, LCD or TV dual display technology, two Video Capture ports and Picture in Picture functionality for multi-channel capability."

#291 Felhasználó inaktív   Funthom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 21:20

Kedves yeashp!

Igazad van, a video bemenetet is kivezethették volna. Kár, hogy nem aknázták ki a chipben lévő lehetőségeket.
A VIA EPIA alaplapok gyakorlatilag ua. alkatrészekből állnak, mint a G320, és van rajtuk S-Video és composit kimenet is.
Ha jól tudom, te már szétszedted a gépet, nem láttál benne esetleg "rejetett" videokimenetre utaló nyomokat, pl. a nyákon üres, beépítetlen helyet?  ;)

Egyébként eddigi tanácsaidat és fórumban leírt tapasztalatokat hasznosítottam, köszönet érte neked és a többi hozzászólónak.

Holnap fogok a VGA SCART átalakító készítéséhez, és mivel nem találtam adatot a Csync meglétére, az aktív, keverős változatot építem meg.

Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy próbálta-e már valaki külső monitorral a gépet, ha az rá van dugva, lekapcsol-e a beépített TFT, és ha együtt is működnek, lehet-e eltérő felbontást és frissítési frekit beállítani a két megjelenítönek. Elméletileg a chip ezt is tudja a leírása szerint.

#292 Felhasználó inaktív   Funthom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 21:24

Kedves yeahsp!

Elnézést, hogy az előbbi hozzászólásomban a nevedben felcseréltem két betűt. Most javítom. Sajnos a névmemóriám elég rossz. De tényleg  ;)

Funthom

#293 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 15:23

Na mi is vettünk a faternak egy Patriot 2004HU-t a dunakeszinél nyilt EW-ben a nyitási akció keretén belül 99990FT- ért!
A lényeg: Ennyi pénzért nagyon megérte!

256MB ram, Toshiba-Samsung Combo 24x10x24x8x, 40GB Hitachi HDD,XP sp2 hu stb.
Itt is rejtett particón van az XP, telepítö lemezt nem adtak hozzá de már le ghostoltam ezt a rejtett particiot. Majd átnézem.
De vki irta régebben, hogy megkérdezi a MS-ot a lemez hiányáról. De nem irta le, hogy mi lett a vége.

Üdv.

#294 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 09. 17:25

Idézet: pet - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 16:23

Na mi is vettünk a faternak egy Patriot 2004HU-t a dunakeszinél nyilt EW-ben a nyitási akció keretén belül 99990FT- ért!
A lényeg: Ennyi pénzért nagyon megérte!

256MB ram, Toshiba-Samsung Combo 24x10x24x8x, 40GB Hitachi HDD,XP sp2 hu stb.
Itt is rejtett particón van az XP, telepítö lemezt nem adtak hozzá de már le ghostoltam ezt a rejtett particiot. Majd átnézem.
De vki irta régebben, hogy megkérdezi a MS-ot a lemez hiányáról. De nem irta le, hogy mi lett a vége.

Üdv.

megkérdeztem, és azt mondták, hogy megtehetik, nem kell adniuk a lemezt... (pl az acer laptopokhoz adnak mindent)

a 2004-ben milyen proci, chipset van?

#295 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 19:29

UA. mint a 2001-ben! 1.2-es C3
A chipsetet majd megnézem.

Üdv.

#296 Felhasználó inaktív   adlertag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 06:09

Hali!
Nem alszik a kisördög!  Mekkora arra az esély, hogy a Call of Duty menjen ezen a gépen?  :evil2:  Valamit hiányol, de azt mondja, hogy tegyem fel a legújabb drivert, és az megoldja a problémát. Természetesen nem. Kijöhet-e valami olyasmi amivel majd megy, vagy hw-esen gügye hozzá? A GTA3 ViceCity például max grafon is kitűnően megy rajta.  :)
Na nem létkérdés, csak keresem a korlátait.
Előre is köszi!  :respect:

Üdv!

#297 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 10:00

Mi?!?!? GTA3 Vice City megy rajta? nemá! ezt ki kell próbálnom! :D

Ha rá van még kötve egy monitor, akkor a tft akkor alszik ki, ha fn+f12-t nyomok asszem. de valahogy egyszer azt is megcsinálta h monitoron és tft-n is volt kép... nemtom segítettem-e...
mindenesetre ha sikerül működőképes áttalakítót gyártanod arról mindenképpen számolj be... lehet rendelek egyet :)

#298 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 10. 12:43

2 RAMDAC van benne, simán tudja külön kezelni a 2 kijelzőt... nekem legalábbis 2 eszköz van a képernyő beállításoknál, és müxik is...

#299 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 10. 12:50

Idézet: adlertag - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 7:09

Hali!
Nem alszik a kisördög!  Mekkora arra az esély, hogy a Call of Duty menjen ezen a gépen?  :evil2:  Valamit hiányol, de azt mondja, hogy tegyem fel a legújabb drivert, és az megoldja a problémát. Természetesen nem. Kijöhet-e valami olyasmi amivel majd megy, vagy hw-esen gügye hozzá? A GTA3 ViceCity például max grafon is kitűnően megy rajta.  :)
Na nem létkérdés, csak keresem a korlátait.
Előre is köszi!  :respect:

Üdv!

:confused: GTA VC max grafon? nekem is fent van, hát 640*480 minimum grafon közel elfogadható a szaggatása 1.5GHz mellett...

a COD az OpenGL-t hiányolja... a SciTech GLDirect a Direct3D gyorsítás segítségével képes olyan vidkártyáknál is csinálni OpenGL támogatást, ahol a gyári driver csak D3D-t támogat... próbáltam vele a MOHAA-t, RTCW-t, hát nem volt tökéletes, de azért játszottam keményen vele... :)

a mostani verziója az 5ös, és asszem 30 napos próbaverziós... ha találsz ez ellen a bug ellen "javítást", akkor majd légyszi jelezd! :D

#300 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 15:08

milyen játékokat próbáltatok még amik mentek rendesen?

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.