HWSW Informatikai Kerekasztal: Notebook BIOS -- ennyi az egész? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Notebook BIOS -- ennyi az egész? ECS G320-ról van szó...

#301 Felhasználó inaktív   adlertag 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 17:04

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 13:50

:confused: GTA VC max grafon? nekem is fent van, hát 640*480 minimum grafon közel elfogadható a szaggatása 1.5GHz mellett...

a COD az OpenGL-t hiányolja... a SciTech GLDirect a Direct3D gyorsítás segítségével képes olyan vidkártyáknál is csinálni OpenGL támogatást, ahol a gyári driver csak D3D-t támogat... próbáltam vele a MOHAA-t, RTCW-t, hát nem volt tökéletes, de azért játszottam keményen vele... :)

a mostani verziója az 5ös, és asszem 30 napos próbaverziós... ha találsz ez ellen a bug ellen "javítást", akkor majd légyszi jelezd! :D

Hali! Bocs, a felbontás az nálam GTA-n 800x600, de azon belül a legjobb. És nekem szaggatás nélkül megy! :cool:
Érdekes ez a SchiTech csoda. Leírnád, hogy neked milyen beállítással ment a cod, mert én  :lama: megpróbáltam mindent, ami tőlem tellett, de nem ment.   :(

Szerkesztette: adlertag 2005. 10. 10. 17:04 -kor

#302 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 10. 17:21

Idézet: adlertag - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 18:04

Hali! Bocs, a felbontás az nálam GTA-n 800x600, de azon belül a legjobb. És nekem szaggatás nélkül megy! :cool:
Érdekes ez a SchiTech csoda. Leírnád, hogy neked milyen beállítással ment a cod, mert én  :lama: megpróbáltam mindent, ami tőlem tellett, de nem ment.   :(

a COD-ot nem próbáltam, csak a MOHAA-t és RTCW-t, ami OpenGL-es... viszont az a VC futás furán hangzik... melyik vidkártya driver verziód van? mennyi a ramod, ebből mennyit kap a vidkártya?
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#303 Felhasználó inaktív   adlertag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 19:29

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 18:21

a COD-ot nem próbáltam, csak a MOHAA-t és RTCW-t, ami OpenGL-es... viszont az a VC futás furán hangzik... melyik vidkártya driver verziód van? mennyi a ramod, ebből mennyit kap a vidkártya?

A videókártya driver 2005.06.17. dátummal és 6.14.10.228 verziószámmal bír. Standard 256 RAM, ebből jelenleg 32-t kap a vid. (Bár valószínű záros határidőn belül teszek bele 512, aztán mehet 64 a vid-nek)
Én is +lepődtem,de örülök neki, hogy ilyen jól megy a gépen még egy ilyen "éhes" alkalmazás is. Más játékot egyenlőre még nem tettem föl (a COD-on, meg ezen kívül), ezt is csak kíváncsiságból. De majd lehet, hogy ezen felbuzdulva tovább próbálkozok.

#304 Felhasználó inaktív   figi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:51

naaa, faxa, hogy ennyi embernek van ECS/Patriot gépe. Még én is ezt nyüstölöm:)
Tudna vki küldeni egy zip file-t egy másik email címemre, amit csak ki kell írnom cd-re és mehet is a bios flash?  igazából nem nagyon vágom, hogy mit hogy kell kiírni, pedig elég szájbarágósan írtátok le.

#305 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 11. 21:54

Idézet: figi - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 21:51

naaa, faxa, hogy ennyi embernek van ECS/Patriot gépe. Még én is ezt nyüstölöm:)
Tudna vki küldeni egy zip file-t egy másik email címemre, amit csak ki kell írnom cd-re és mehet is a bios flash?  igazából nem nagyon vágom, hogy mit hogy kell kiírni, pedig elég szájbarágósan írtátok le.

most melóhelyen vagyok reggel 6ig, utána haza, alszok, és délután megcsinálom az ISO-t, amit CD/DVD-re kell csak írni... én először 3 db DVD-t szúrtam el (csak ez volt otthon), mire működött rendesen minden.. :Đ
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#306 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 22:45

Idézet: figi - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:51

Még én is ezt füstölöm:)

:box: :doom: :box:

:]
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#307 Felhasználó inaktív   figi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 22:14

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 23:45

:box: :doom: :box:

:]

hölye hápés:D

:p

#308 Felhasználó inaktív   dennisjunior 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 11:04

Sziasztok

A ti gépetekben nem S3 Unichrome (VIA CLE 266) video vezérlő van? Az enyém ugyan nem ECS gép (hanem CLEVO) de a Via weblapjáről szedett video driverrel tud OPENGL-t. A COD egyébként azért nem megy mert a futásához hardveres T&L támogatás kellene, viszont ez a video vezérlő ezt nem tudja (sajnos sok más játék nem megy még ennek a hiánya miatt).

#309 Felhasználó inaktív   Funthom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 22:40

Hello G320 fanok!

Elkészítetem a VGA - RGB kábelt aktív Hsync - Vsync keverővel. Úgy tűnik, hogy működne a dolog, de a második monitornál nem lehet 60 Hz-nél kisebb frissítést beállítani, ezért szalad a kép a TV-n.
A Powerstrip legújabb 3.62-es full verziója sajnos nem engedi az egyéni időzítések beállítását, ez a gomb szürke a képernyő beállításoknál, tehát úgy tűnik, használhatatlan a program ezzel a videokártyával (pedig azt írják, hogy az S3-as videochipeket is ismeri). Így ezzel nem sikerült a PAL szabványnak megfelelő időzítéseket beállítani, pedig ezek értékét több helyen is leírták a neten.

Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy lehetne a PAL szabványnak megfelelő időzítési értékekekt beállítani az Unichrome IGP-ben? Már "csak" erre kellene rájönni és akkor működne a kép átvitele a TV-re.

Várom a hozzászólásokat.

#310 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 09:23

Kérhetnék majd kapcs rajzot?
A 60Hz probléma szerencsére engem nem érint, mert a TV-m tudja.
De szerintem 4-5 éve már szinte az összes uj TV elboldogul a 60Hz-el.

Üdv.

#311 Felhasználó inaktív   adlertag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 13:59

Idézet: Funthom - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 23:40

Hello G320 fanok!

Elkészítetem a VGA - RGB kábelt aktív Hsync - Vsync keverővel. Úgy tűnik, hogy működne a dolog, de a második monitornál nem lehet 60 Hz-nél kisebb frissítést beállítani, ezért szalad a kép a TV-n.
A Powerstrip legújabb 3.62-es full verziója sajnos nem engedi az egyéni időzítések beállítását, ez a gomb szürke a képernyő beállításoknál, tehát úgy tűnik, használhatatlan a program ezzel a videokártyával (pedig azt írják, hogy az S3-as videochipeket is ismeri). Így ezzel nem sikerült a PAL szabványnak megfelelő időzítéseket beállítani, pedig ezek értékét több helyen is leírták a neten.

Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy lehetne a PAL szabványnak megfelelő időzítési értékekekt beállítani az Unichrome IGP-ben? Már "csak" erre kellene rájönni és akkor működne a kép átvitele a TV-re.

Várom a hozzászólásokat.

Hali!
Csatlakozom az előttem szólóhoz: majd a kapcs.rajzot (esetleg nyák-tervet is :) ) feltennél? Az én TVm is bírja a 60Hz-et, úgyhogy ezzel nem lenne probléma. Viszont keresgélek, hátha szoftveresen egyszerűen lehetne a problémát megoldani.
Előre is köszi!

#312 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 19:18

Na hát én kipróbáltam ezt a GTA3 VC-t, és hát eléggé siralmas. Mintha egy 486-ra erőltetnék rá egy PI-es játékot.

#313 Felhasználó inaktív   figi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:50

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 20:18

Na hát én kipróbáltam ezt a GTA3 VC-t, és hát eléggé siralmas. Mintha egy 486-ra erőltetnék rá egy PI-es játékot.

ugyanaz.
Counter Strike CZ-s sem az igazi. "Játszani" lehet rajta, de nem élvezetes.
Tiger  barátunk HP gépében van jó videóvezérlő. Ott a GTA VC is megy faszán.

#314 Felhasználó inaktív   Funthom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 22:07

Idézet: adlertag - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 14:59

Hali!
Csatlakozom az előttem szólóhoz: majd a kapcs.rajzot (esetleg nyák-tervet is :) ) feltennél? Az én TVm is bírja a 60Hz-et, úgyhogy ezzel nem lenne probléma. Viszont keresgélek, hátha szoftveresen egyszerűen lehetne a problémát megoldani.
Előre is köszi!

Hello

A http://www.tkk.fi/Mi...tv/circuit.html címen található kapcsolást építettem meg. Ott van nyákterv is. Annyit változtattam, hogy az 5V tápellátást nem külön tápról és stabilizátorral, hanem az egyik USB aljazatból oldottam meg. Így ezt a részt lehagytam a nyákról és kisebb is lett.

Lehet, hogy nem csak az állíthatatlan 60Hz képfrekvencia, hanem a sorfrekvencia eltérése is okozza a ferde csíkozással szaladó képet. Sajnos, mint már írtam, a Powestrip-ben nem aktív az egyedi időzítések beállításának gombja, míg más gépeken, más videokártyával ez működik. Ezek szerint nem támogatja az Unichrome IGP-t. Tehát nem tudok sem függőleges, sem vízszintes időzítést állítani a PAL szabványnak megfelelő értékekre, ez a probléma. A fentebb írt oldalon van egy leírás, hogy a Powerstrippel - ha működne - milyen értékeket kellene beállítani.

Nem tudom, nem segítene-e egy másik IGP driver feltétele. Néztem a VIA lapján és van frisebb driver a yeahsp által korábban linkelt Rotation drivernél, melyet én is használok.
Lelőhelye: http://www.viaarena.com/default.aspx?PageI...60&SubCatID=101
A csomagban, amit letöltöttem, három driver van a következő magyarázó szöveggel. A verziószáma 16.94.44.11.

VIA/S3G Graphics driver formal release version

wIshld : default setting with InstallShield Setup Launcher
      default support SAMM(different content on different display) with dual IGA engine
      default support TV Large Font
      default without display Rotation function

Rotation : default setting with display Rotation function
        default setting with InstallShield Setup Launcher
default support SAMM(different content on different display) with dual IGA engine

Simult : default Simultaneous support the same content on different display with single IGA engine.
      default setting with InstallShield Setup Launcher
      default without display Rotation function
PS: Simultaneous driver will use the same timing on two display device since just using one IGA engine, so if you display device CRT+TV the CRT will be compress.

Ha jól értem akkor esetleg a Simult drivert kellene használnom? Persze azt nem tudom igazán, hogy 1 vagy 2 IGA engine van a gépben található IGP-ben, de úgy gondolom, mivel csak egy, mivel az XP eszközkezelőjében csak egy videokártya látható. Ha valaki - pl. yeahsp  ;) - tudja ezt, kérem írja meg.

#315 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 19. 23:31

ez a 3 féle driver új, eddig csak 1 volt... rakd fel a rotation-al. nekem 2 külön állítható monitor van, szóval 2 RAMDAC (ezt nevezik ők IGA-nak) van a vidkártyában...

#316 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:49

Már régebben volt szó arról, hogy ha akuról üzemel a masina, akkor valszeg visszveszi a teljesítményét, mégha ez mérőprogramok számára (SiSandra) nem is láttszana. Újabb bizonyítékot találtam rá... :/
Egy az ugye, hogy ha tápról megy, akkor 2-3 perc alatt feláll a win. Akuról kell neki 4-5.
Másikat meg játék közben vettem észre. Tolom a THPS 3-at, és arra gondoltam h kihúzom a tápot. Hirtelen eléggé beszaggatott játék, és így is maradt. Amikor visszadugtam, egyből ment szaggatás nélkül...

Nem lehetne ez ellen tenni vmit? Valami bios beállítás?

#317 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 17:02

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 16:49

Nem lehetne ez ellen tenni vmit? Valami bios beállítás?

Szerintem próbáld meg, alapból automatára vatték, de van maxpower v. vmi hasonló pont is, abban persze nem vagyok biztos, hogy azután úgy is viselkedik.
Amikor a powerstippel játszottam, feltűnt, hogy akkuról az unikróm órajelét is picit lejjeb veszi (nem emléxem jól, rég volt kb. 30-40% körülire emléxem), a memóriában is lassabban turkál, de egyetlen program sem állított olyasmit, hogy az fsb változna, nyilván a busz meghajtófokozatait kapcsolhatja lejjebb ?

#318 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 17:35

Bocsánat, félreértenivalólag írtam, nem 30-40%-ra (az elég durva volna), hanem 30-40%-kal vesz vissza

#319 Felhasználó inaktív   figi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 11:18

Idézet: Claude Leon - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 18:02

Szerintem próbáld meg, alapból automatára vatték, de van maxpower v. vmi hasonló pont is, abban persze nem vagyok biztos, hogy azután úgy is viselkedik.
Amikor a powerstippel játszottam, feltűnt, hogy akkuról az unikróm órajelét is picit lejjeb veszi (nem emléxem jól, rég volt kb. 30-40% körülire emléxem), a memóriában is lassabban turkál, de egyetlen program sem állított olyasmit, hogy az fsb változna, nyilván a busz meghajtófokozatait kapcsolhatja lejjebb ?

Leon Kollegának igaza van. Úgy van. Én először ezt DVD nézés közben vettem észre. Azthittem vmi driver probléma van. Na mondom akkor amíg keresek vmi drivert, felrakom tölteni, és a film egyből akadozás nélkül ment. Ezután következett a turi a biosban című fejezet. Meg is találtam. Beállítottam a maxról minimumra, és egyből akkuról is ment a film rendesen. Ugyan sztem nem változott az akku teljesítménye, szvsz ugyanaddig bírta, mintha maxon lenne, csak gyorsabban történtek az események rajta:)
:cool:

#320 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 15:48

A BIOS-ban a "Battery Life Expand" (disable/auto/max/min/medium) mit jelent? Ez mire való?

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.