HWSW Informatikai Kerekasztal: Notebook BIOS -- ennyi az egész? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Notebook BIOS -- ennyi az egész? ECS G320-ról van szó...

#81 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 10. 10:29

sry, de egy lanpartin voltam, és mostanára sikerült regenerálódnom :)

a hdd picit magas... bár az a furi, hogy nekem nem méri... arra már rájöttem, hogy nem ajánlatos puha dologra rakni, amibe belesüpped, mert akkor kézzel érezhetően eléggé melexik a vinyó, de ha valami kemény lapot alárakok, kapásból egészséges...

a proci nekem még 1500-on sem szokott 42-43 fok fölé menni, tehát a hűtése bőven elég...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#82 Felhasználó inaktív   erozsolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 23:14

Sziasztok,
OFF, De láttam itt volt szó az Intel 2200BG kariról. Ha valaki tud ilyet szerezni, vagy helyet, ahol lehet kapni (vagy feleslegessé vált), akkor küldjön egy PÜ-t! Kerestem EUC-ben de azt mondták, nem tudnak szerezni. Tudtok esetleg infót?

#83 Felhasználó inaktív   figi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:51

Idézet: erozsolt - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 0:14

Sziasztok,
OFF, De láttam itt volt szó az Intel 2200BG kariról. Ha valaki tud ilyet szerezni, vagy helyet, ahol lehet kapni (vagy feleslegessé vált), akkor küldjön egy PÜ-t! Kerestem EUC-ben de azt mondták, nem tudnak szerezni. Tudtok esetleg infót?

hát én nemtok segíteni. de engem amúgy lebeszéltek erről a cuccosról

#84 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 12. 22:56

asszem én is maradok a BT-s megoldásnál, lévén hogy már van is egy adapterem most is...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#85 Felhasználó inaktív   cousteau 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 08:29

Üdv,
én próbálkoztam a 2200BG-vel. Csak intel procis gépekkel hajlandó együtt működni, egy ilyennel ki is próbáltam és frankó. De a G320-hoz nem jó!

Közben az ECSsupport-nak is irtam, hogy milyen tipusú mPCI-os WiFi-t támogat a gép. Hetek múlva tegnap kaptam a nem sokat érő választ:
Dear Sir:
G320 no supports Mini-PCI function and you can link to ECS public web site to learn G320 specification more.
http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/Prod...e=Specification

:confused:
De akkor nem értem hogy tud benne műköni a modem? Vagy a supportos fickó vagy én megint tudatlan a témában...
pedig találtam olyan linket ahol van benne WiFi:
http://www.micmiami....item?itemid=363
???

Erozsolt, PÜben elküldtem a címet!

Szerkesztette: cousteau 2005. 04. 15. 08:43 -kor

#86 Felhasználó inaktív   figi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 09:57

Idézet: cousteau - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 9:29

Üdv,
én próbálkoztam a 2200BG-vel. Csak intel procis gépekkel hajlandó együtt működni, egy ilyennel ki is próbáltam és frankó. De a G320-hoz nem jó!

Közben az ECSsupport-nak is irtam, hogy milyen tipusú mPCI-os WiFi-t támogat a gép. Hetek múlva tegnap kaptam a nem sokat érő választ:
Dear Sir:
G320 no supports Mini-PCI function and you can link to ECS public web site to learn G320 specification more.

De akkor nem értem hogy tud benne műköni a modem? Vagy a supportos fickó vagy én megint tudatlan a témában...
???

hát ez "nevetséges"...

#87 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 15. 10:33

Idézet: cousteau - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 8:29

Üdv,

Dear Sir:

???

"szakemberek" :Đ

úgy tudom, hogy a miniPCI-t is úgy számozzák, mint a CF-et, vagyis Type I, II, III... a jelenlegi legfrissebb, ami TVTunerhez, WiFi-hez is jó, az a Type III... valszeg a miénk a csak modem támogatással a Type I lehet... kérdés, hogy csak kivezetésekben, vagy egyéb dolgokban is különbözik e az I-II-III...

#88 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 12:02

hi.
a touchpadot nem tudja valaki hogyan lehet kikapcsolni?
meg azt hogy 15-20%-os telepnél ne kezdjen el sípolni mint a hülye... ez valami beépített figyelmeztetés lehet, de nekem elég az is amit én állítok be windowsnak... vagy nektek nem sípol 15-20% körül?????

#89 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 15. 12:05

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 12:02

hi.
a touchpadot nem tudja valaki hogyan lehet kikapcsolni?
meg azt hogy 15-20%-os telepnél ne kezdjen el sípolni mint a hülye... ez valami beépített figyelmeztetés lehet, de nekem elég az is amit én állítok be windowsnak... vagy nektek nem sípol 15-20% körül?????

nekem a Patriot egyáltalán nem sípol előrre, csak amikor a winben beállított kritikus értéket eléri, és hibernálja magát...

a touchpad-et asszem tilthatod az eszközkezelőben, de végülis felesleges, mert a winxp akárhány mutatóeszközt is lekezel párhuzamosan... nekem az asztali gépemen van egy RF és egy vezetékes patkány, valamint egy rajztábla, és egyszerre lehet minddel dolgozni...

Szerkesztette: yeahsp 2005. 04. 15. 12:08 -kor

#90 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 12:17

touchpadot azért akarom kikapcsolni, mert ha gépelek, vagy játszok :) és hozzáér a kezem, akkor elviszi a kurzort....

sípolásra tényleg nincs megoldás? akinek nem a patriot változat van, annak is sípol???

ps.: yeahsp respektáció a tuningos leírásér!

#91 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 15. 12:53

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 12:17

touchpadot azért akarom kikapcsolni, mert ha gépelek, vagy játszok :) és hozzáér a kezem, akkor elviszi a kurzort....

sípolásra tényleg nincs megoldás? akinek nem a patriot változat van, annak is sípol???

ps.: yeahsp respektáció a tuningos leírásér!

köcc :)

meg is van a megoldás: rakjad fel a taccspad meghajtó progiját (Synaptics Touchpad)... abban van lehetőség az eszköz tiltására...

#92 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 21:28

utólag belegondolva nem is kéne mindig tiltani. buszon vagy suliban jó a touchpad...
olyan progi kellene, ami akkor letiltja a touchpadot, amikor bedugok egy egeret... gondolom ilyen nem létezik... :(

#93 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 15. 22:01

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 21:28

utólag belegondolva nem is kéne mindig tiltani. buszon vagy suliban jó a touchpad...
olyan progi kellene, ami akkor letiltja a touchpadot, amikor bedugok egy egeret... gondolom ilyen nem létezik... :(

úgyis érdemes felrakni a drivert (pl. scroll miatt), nézd meg hátha van benne ilyen opció is...

#94 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 11:42

akkor már csak a sípolást kéne megoldani....  :D

#95 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 17:14

A gépem úgy megy 1,47GHz-en, hogy az indítópultban van egy CrystalCPUID-s parancsikon, ami 11-re emeli a szorzót. Viszont hibernálás vagy készenlét után visszaáll 7-re. Nem lehet valahogy beállítani, hogy mindig 11-en maradjon? (fsb-t nem bántottam, maradt 133)

#96 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 10:46

Srácok még a topic elején írtatok egy Speedfan nevű progiról. Nemtom tudnátok-e segíteni, vagy reményelen a helyzet, de a munkahelyemen van egy celeronos laptop, ami úgy üvölt, hogy csak menekülni lehet tőle. Sajnos a 4.13-as és a 4.22-essel nem tudtam rajta segíteni. De az is lehet, hogy csak én vagyok láma a dologhoz.
Egy kis helpet kérnék, köszönettel:
ChRiS_RS
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#97 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 18. 11:21

Idézet: ChRiS_RS - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 11:46

Srácok még a topic elején írtatok egy Speedfan nevű progiról. Nemtom tudnátok-e segíteni, vagy reményelen a helyzet, de a munkahelyemen van egy celeronos laptop, ami úgy üvölt, hogy csak menekülni lehet tőle. Sajnos a 4.13-as és a 4.22-essel nem tudtam rajta segíteni. De az is lehet, hogy csak én vagyok láma a dologhoz.
Egy kis helpet kérnék, köszönettel:
ChRiS_RS

csak akkor van remény a dologra, hogyha néha magától is állítja... ha stabilan mindig pörög, akkor valszeg be van kötve 5 voltra, és kész... próbálgasd többféle verzióval, mindegyik fan-al, hátha... egyébként milyen gépről van szó?

#98 Felhasználó inaktív   trckr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 13:46

Sziasztok! A http://www.ecsusa.com/downloads/downloads_...cfm?to=Notebook címen található BIOS frissítés G320-hoz, aminek ez a leírása :Modify Fan Control table. Próbálta már valaki? Egyáltalán hogyan kell az ilyet csinálni?Azt láttam, hogy a laptophoz (Patriot) kapott driver CD-n mindenféle segédprogramok vannak ehhez.(Érdemes-e garancia időn belül megkockáztatni egy BIOS frissítést-mi van ha nem sikerül?).

#99 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 20. 16:18

Idézet: trckr - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 14:46

Sziasztok! A http://www.ecsusa.com/downloads/downloads_...cfm?to=Notebook címen található BIOS frissítés G320-hoz, aminek ez a leírása :Modify Fan Control table. Próbálta már valaki? Egyáltalán hogyan kell az ilyet csinálni?Azt láttam, hogy a laptophoz (Patriot) kapott driver CD-n mindenféle segédprogramok vannak ehhez.(Érdemes-e garancia időn belül megkockáztatni egy BIOS frissítést-mi van ha nem sikerül?).

legrosszabb esetben 2-3e pénz a helyrehozatala... a billentyűzet alatt van a flashrom, és ki lehet emelni a tokból... az apronet tele van BIOS írást vállalók hirdetéseivel...

#100 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 12:12

nem akarok türelmetlennek tűnni, de a sípolásra tényleg nem tud mondani senki semmit? akinek nem patriot g320-asa van annak sípol?????

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.