HWSW Informatikai Kerekasztal: WLAN crack for Windows - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

WLAN crack for Windows

#1 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 06. 00:02

WLAN biztonsági tesztelésre keresek Windowsra software eszközöket.
MAC sniffing and spoofing, WEP crack, felderítés és bejutást lehetővé tevő programokat.

NetStumbler-t találtam, de az a megfigyelésen kívül nem tud semmit. És sajnos a használható progik (Ethereal, AirSnort) nagy része csak linuxon működik normálisan. :(

#2 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 00:38

Hali!
Airopeek - nagyon okos, de nem minden wlan kártyát támogat, és drága. 802.11 csomagokat is lehet vele figyelni.
Ethereal - működik win alatt is, de promiscous módot csak az Intel Pro Wireless hálóharik tudják. Más hálókártyával csak a saját IP címedre küldött csomagot fogsz látni vele.
Aerosol - csak meghatározott hálókártyákat támogat.
Aircrack - WEP visszefejtéshez.
Üdv, Oli

#3 Felhasználó inaktív   Csuri 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 09. 19:30

Idézet: olinka - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 23:38

Hali!
Airopeek - nagyon okos, de nem minden wlan kártyát támogat, és drága. 802.11 csomagokat is lehet vele figyelni.
Ethereal - működik win alatt is, de promiscous módot csak az Intel Pro Wireless hálóharik tudják. Más hálókártyával csak a saját IP címedre küldött csomagot fogsz látni vele.
Aerosol - csak meghatározott hálókártyákat támogat.
Aircrack - WEP visszefejtéshez.
Üdv, Oli

Hi Oli!

Latom otthon vagy a temaban, ezert segithetnel egy kiscit, mert hosszu napok ota kemenyen kuzdok a WLAN security teren, de eddig semmi ertelmeset nem sikerul tennem. Megvan az Aircrack 2.1, amiben van egy airodump.exe nevu file, gondolom ezzel lehetne a csomagokat gyujteni. A gond az, hogy csak Orinoco es Aironet kartyakat tamaogat es persze nekem nem ilyen van. Ezert gondoltam, hogy keresek egy masik sniffert, ami pcap formatumba tudja gyujteni az adatokat es majd ezt a filet adom oda az aircrack-nek. Valasztasom az Ethereal-re esett, de... biztos en cseszek el valamit. Hogyan tudok sniffelni WLAN-on annelkul, hogy elobb racsatlakoznek a halozatra? Pl: van korulottem 3-4 WLAN, elinditom az Ethereal-t, de egy csomagot sem kap el addig, amig nem csatlakozom az egyikhez. Es ezzel eljutottam egy ordogi korhoz ;) Amig nincs 1db csomagom sem az adott halozatrol, addig nem tudom visszefejteni a WEP kulcsot, ami kell ahhoz, hogy fellepjek az adott halozatra.  :D

Egyebkent egy Centrinos IBM Thinkpadom van, amiben egy Intel Pro Wireless 2100B WiFi kartya van.
Tenyleg lekoteleznel, ha tudnal segiteni elindulni. Akar johet mailben is.

Elore is kosz!

#4 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 23:11

Idézet: Csuri - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 19:30

Hi Oli!

Latom otthon vagy a temaban, ezert segithetnel egy kiscit, mert hosszu napok ota kemenyen kuzdok a WLAN security teren, de eddig semmi ertelmeset nem sikerul tennem. Megvan az Aircrack 2.1, amiben van egy airodump.exe nevu file, gondolom ezzel lehetne a csomagokat gyujteni. A gond az, hogy csak Orinoco es Aironet kartyakat tamaogat es persze nekem nem ilyen van. Ezert gondoltam, hogy keresek egy masik sniffert, ami pcap formatumba tudja gyujteni az adatokat es majd ezt a filet adom oda az aircrack-nek. Valasztasom az Ethereal-re esett, de... biztos en cseszek el valamit. Hogyan tudok sniffelni WLAN-on annelkul, hogy elobb racsatlakoznek a halozatra? Pl: van korulottem 3-4 WLAN, elinditom az Ethereal-t, de egy csomagot sem kap el addig, amig nem csatlakozom az egyikhez. Es ezzel eljutottam egy ordogi korhoz ;) Amig nincs 1db csomagom sem az adott halozatrol, addig nem tudom visszefejteni a WEP kulcsot, ami kell ahhoz, hogy fellepjek az adott halozatra.  :D

Egyebkent egy Centrinos IBM Thinkpadom van, amiben egy Intel Pro Wireless 2100B WiFi kartya van.
Tenyleg lekoteleznel, ha tudnal segiteni elindulni. Akar johet mailben is.

Elore is kosz!

Már harmadjára gépelem be ezt az üzenetet, mert mindig megnyomom a vissza gombot  :reklamacio:

Szóval:
Ethereallel csak akkor fogsz tudni bármit is elkapni, ha kapcsolódtál már egy hálózathoz. Van hozzá valami patch is, amivel 802.11-es kereteket is nézegethetsz, de nem hiszem, hogy win alatt ez működne.
Windows alatt az airopeek az, ami minden megmutat, ami "a levegőben van", de ez a program is csak meghatározott kártyákat támogat. A támogatott kártyákhoz fel kell rakni valami külön drivert, ami az airopeek-el érkezik, és ettől csodákra lesz képes a kártya. (Persze másra nem lehet használni ilyenkor). Az támogatott kártyák listáján van egy Intel® PRO/Wireless 2011 LAN PC Card nevű kártya. Lehetséges, hogy ezzel működne, de nem adok túl sok esélyt neki. Azt sem tudom megmondani, hogy tud-e olyan formátumban menteni ez a program, ami a töréshez kell. A honlapjáról regisztráció után lehet letölteni egy DEMO változatot, amivel ki tudod próbálni, hogy megy-e a kártyáddal, és hogy van-e benne olyan funkció, ami neked kell.
Szerintem ha ezek nem működnek, akkor nem fogsz tudni windows alatt csomagokat szerezni. Ha mégis sikerül kitalálni valamit, akkor kíváncsian várom, hogy hogyan csináltad :)

A http://www.securityfocus.org/ -on találsz jó cikkeket a WEP törésről. Különösen ajánlom figyelmedbe a "WEP Dead again Part 1" és "... Part 2"  cikkeket, mert sok érdekes dologról írnak, valamit megtudtatod, hogy linux alatt mit kell tenned a művelet elvégzéséhez. A legérdekesebb a cikkben az, hogy a tesztek szerint max 5 perc alatt bármelyik centrinós laptop feltöri a WEP-et, szinte függetlenül attól, hogy milyen a mentett forgalom minősége és mennyisége. Tehát aki csak egy kicsit is látni akarja a forgalmat, az meg is tudja nézni....

Linuxos capture-höz "kismet"-et szoktak használni, sőt ezt még pár Linksys routerre is fel lehet telepíteni :)

Üdv, Oli

#5 Felhasználó inaktív   Csuri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 10:34

Hello Oli!

Eloszor is kosz a helpet! Ugy latszik, hogy nagyon egy rugora jar az agyunk ;)
Az Aeropeek az elso programok kozott volt, amit kiprobaltam, mert en is igeretesnek hittem. Persze, a kartyamat nem tamogatja, de en is megtalaltam azt a masik Intel kartyat (2011) es termeszetesen megprobaltam megeroszakolni a Windowst, hogy annak a kartyanak a dirveret hasznalja. De mint Te is irtad, ezt sajnos nem sikerult. Felment ugyan a  drivert, de "felkialtojeles"-en mutatta a Device Manager es emiatt az Aeropeek nem is latta, mint WiFi kartyat.
Ugy fest, hogy Win alatt meg varni kell, amire az Aeropeek tobb kartyat fog tamogatni. Persze en meg nem akarok varni, ugyhogy most nekiesek egy VirtualPc installnak, hogy felhuzzak egy Linuxot Windows ala es kezdodhessen a moka s kacagas : :cool:

Lehet, hogy ez meg ma osszejon. Mindenkeppen irok, hogy mire jutottam.
Szep napot,
Csuri

#6 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:29

Idézet: Csuri - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 11:34

Hello Oli!

Eloszor is kosz a helpet! Ugy latszik, hogy nagyon egy rugora jar az agyunk ;)
Az Aeropeek az elso programok kozott volt, amit kiprobaltam, mert en is igeretesnek hittem. Persze, a kartyamat nem tamogatja, de en is megtalaltam azt a masik Intel kartyat (2011) es termeszetesen megprobaltam megeroszakolni a Windowst, hogy annak a kartyanak a dirveret hasznalja. De mint Te is irtad, ezt sajnos nem sikerult. Felment ugyan a  drivert, de "felkialtojeles"-en mutatta a Device Manager es emiatt az Aeropeek nem is latta, mint WiFi kartyat.
Ugy fest, hogy Win alatt meg varni kell, amire az Aeropeek tobb kartyat fog tamogatni. Persze en meg nem akarok varni, ugyhogy most nekiesek egy VirtualPc installnak, hogy felhuzzak egy Linuxot Windows ala es kezdodhessen a moka s kacagas : :cool:

Lehet, hogy ez meg ma osszejon. Mindenkeppen irok, hogy mire jutottam.
Szep napot,
Csuri

Nem értem mi a jó abban,ha másik hálózatot ba****tod.Azért nem olyan egyszerű a WEP-crack.Üzemeltetek 3 klienses wlan hálót.Folyamatosan próbálgatják feltörni.Eleinte WEP+MAC filteringet használtam,de most már 63 karakteres WPA-PSK-TKIP +MAC filtert,ha ezeket feltörik,akkor mindem elismerésem az övék,max 1 nap ajándék netezést kaphatnak! :D

#7 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 12:10

Bocs, hogy belekotyogok egy kicsit off kérdéssel:

Ha van egy hálózat, amiben egy sima ADSL routerre rá van kötve két gép dróttal, plusz egy access point egy notebookkal való drót nélküli összeköttetéshez, akkor ha mondjuk mindhárom gép be van kapcsolva, és mindhárom kommunikál egymással és az Internettel is, akkor kívülröl csak a drót nélküli hálózat jeleit lehet "lehallgatni," vagy minden mást is? (Pl. az asztali gépen mondjuk egy bankszámla átutalásait intézem, akkor kívülröl, a WLAN-on keresztül kikémlelhetik-e ezt a forgalmat?)

Köszi
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#8 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 13:01

Idézet: Apaf3j - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 13:10

Bocs, hogy belekotyogok egy kicsit off kérdéssel:

Ha van egy hálózat, amiben egy sima ADSL routerre rá van kötve két gép dróttal, plusz egy access point egy notebookkal való drót nélküli összeköttetéshez, akkor ha mondjuk mindhárom gép be van kapcsolva, és mindhárom kommunikál egymással és az Internettel is, akkor kívülröl csak a drót nélküli hálózat jeleit lehet "lehallgatni," vagy minden mást is? (Pl. az asztali gépen mondjuk egy bankszámla átutalásait intézem, akkor kívülröl, a WLAN-on keresztül kikémlelhetik-e ezt a forgalmat?)

Köszi

Jellehallgatásból  a MAC cím,WEP key,IP cím,és a forgalom derülhet ki.Persze ha már jogosultsága van,mert ezeket megfejtette és aktív felhasználójává vált a wlan hálózatnak akkor egyéb hálózati szoftverekkel megszerezheti a kívánt bankszámla kódokat......

#9 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 13:07

Idézet: piston - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 11:29

Nem értem mi a jó abban,ha másik hálózatot ba****tod.Azért nem olyan egyszerű a WEP-crack.Üzemeltetek 3 klienses wlan hálót.Folyamatosan próbálgatják feltörni.Eleinte WEP+MAC filteringet használtam,de most már 63 karakteres WPA-PSK-TKIP +MAC filtert,ha ezeket feltörik,akkor mindem elismerésem az övék,max 1 nap ajándék netezést kaphatnak! :D

A WPA-PSK-TKIP kombináció szerintem megfelelően biztonságosnak mondható, mert ha jól tudom, WPA ellen csak a gyenke kulcsokra irányló / szótár alapú támadás létezik eddig, és az se olyan rég óta.

Oli

#10 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 13:22

Idézet: piston - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 13:01

Jellehallgatásból  a MAC cím,WEP key,IP cím,és a forgalom derülhet ki.
Persze ha már jogosultsága van,mert ezeket megfejtette és aktív felhasználójává vált a wlan hálózatnak akkor egyéb hálózati szoftverekkel megszerezheti a kívánt bankszámla kódokat......

A banki kapcsolatok https-en keresztül szoktak menni, ha ezt is beleszámolod, akkor már egyből jobb a helyzet :).

Egyébként ha te üzemelteted az AP-t, akkor mindenképpen érdemes rá WPA-t rakni, ha támogatják az eszközeid. Megadsz valami jó hosszú (amekkorát csak lehet) kódot, mert azt úgyse kell minden alkalommal beütni.

Ezekkel a wlan-os routerekkel az a legnagyobb probléma szerintem, hogy alapértelmezésben be van kapcsolva a wlan. Találkoztam már teljesen véletlenül olyan hálózattal, amire felcsatlakozva kaptam IP-t, sőt, még a netre is kiengedett. A router persze a default jelszóval üzemelt... Gondolom a tulajdonos megvette összedugdosta, aztán látta, hogy működik a net megosztása, és többet nem foglalkozott vele. Ha belegondoltok, akkor egy ilyen kapcsolattal azért komoly visszaéléseket el lehet követni...

Oli

#11 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:03

Idézet: piston - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 12:29

Persze lehet optimistán azt gondolni, h. csak a saját hálózatát szeretné ilyen szempontból tesztelni :) Najó, ne legyünk naívak.

A MAC-filter addig ér vmit, amíg a támadó meg nem tud szerezni pár csomagot, amiböl kinyeri az engedélyezett MAC címeket, és átállítja a saját MAC-jét egy ilyenre. Azt konkrtétan nem tudom, h. le tudja-e lökni a hálózatról a jogos felhasználót, de ha megvárja amíg az lelép, utána már 1 gonddal kevesebb.

Szóval csak(!) MAC filter önmagában nem fog meg senki hozzáértöbbet. De mindenesetre nehezíti a dolgot.

#12 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:23

Idézet: ricsip - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 14:03

Persze lehet optimistán azt gondolni, h. csak a saját hálózatát szeretné ilyen szempontból tesztelni :) Najó, ne legyünk naívak.

:D  :D  :D

#13 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 22:31

Idézet: ricsip - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 14:03

A MAC-filter addig ér vmit, amíg a támadó meg nem tud szerezni pár csomagot, amiböl kinyeri az engedélyezett MAC címeket, és átállítja a saját MAC-jét egy ilyenre. Azt konkrtétan nem tudom, h. le tudja-e lökni a hálózatról a jogos felhasználót, de ha megvárja amíg az lelép, utána már 1 gonddal kevesebb.

Szóval csak(!) MAC filter önmagában nem fog meg senki hozzáértöbbet. De mindenesetre nehezíti a dolgot.

Sokkal egyszerűbb a dolog, ha az AP-t rúgja ki, ekkor ui. minden MAC hozzá jön... .

#14 Felhasználó inaktív   chan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 18:04

Idézet: piston - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 12:29

szia piston!

írod, hogy "Üzemeltetek 3 klienses wlan hálót.Folyamatosan próbálgatják feltörni"
hogyhogy? én naivan azt hittem, hogy azért nem próbálkoznak ilyesmivel olyan gyakran. ?!?! :(

további kérdés mindnekihez: ha ssid broadcast le van tiltva, azt hogy lehet kijátszani, ha a router default ssid-je át van írva? (olyanra, amit szótár nem tartalmaz :E)

köszi! ;)

#15 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 21:42

1.
Nálunk van helyi wlan-os internetszolgáltatás,van n+1 kliens a szoláltatónak gondolom közölük vkik.

2.
Win alá a Netstumbler megadja az ssid-t,ha még le is van az tiltva/rejtve/

#16 Felhasználó inaktív   chan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 04:15

Idézet: piston - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 22:42

1.
Nálunk van helyi wlan-os internetszolgáltatás,van n+1 kliens a szoláltatónak gondolom közölük vkik.

2.
Win alá a Netstumbler megadja az ssid-t,ha még le is van az tiltva/rejtve/

2.: ó hát ez nem hangzik túl jól. :( és gondolom a wlan kártya is alapból látja az elrejtett hálózatot? nekem pda-n nemlátja....

#17 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 09:32

Idézet: ricsip - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 15:03

ez pl azért is jó, mert egyes WLAN kártyáknak _nem lehet_ átírni a MAC-jét. Ilyen pl a centrinos G-s Intel Wireless Pro 2200-as is...

#18 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 09:34

Idézet: chan - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 5:15

2.: ó hát ez nem hangzik túl jól. :( és gondolom a wlan kártya is alapból látja az elrejtett hálózatot? nekem pda-n nemlátja....

Hidden SSID csak akkor látszik, ha van forgalom az adott hálózaton.
Elvileg, ha nincs forgalmad, akkor egy WEP+MAC+SSID-rejtés láthatatlanná és törhetetlenné teszi a WLAN-t (amíg haza nem érsz és fel nem csatlakoztatod a laptopot :-)).

#19 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 16:55

Idézet: UseR - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 8:32

ez pl azért is jó, mert egyes WLAN kártyáknak _nem lehet_ átírni a MAC-jét. Ilyen pl a centrinos G-s Intel Wireless Pro 2200-as is...

Windows xp-be egy regedit-et nyomsz néhány érték modositása és másrt is müxik az uj mac!Eddig még nem láttam volna olyan karit amin nem  müködött!(kivétel utp kliensek) :cool:
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#20 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:45

Nahh, okos emberek. Van egy XP-m. Ezen van egy elvileg működő hálózat, csak a gép ment tönkre hardveresen, még pöcsölök hogy miképpen tudom bebootoltatni. Ennek a felkonfigolt wlanos cuccából kellene kinyernem a WEPkeyt :-)

Dolog az legális lenne, csak nem tudok kimenni resetelni a routert...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó