Idézet: Csuri - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 19:30
Hi Oli!
Latom otthon vagy a temaban, ezert segithetnel egy kiscit, mert hosszu napok ota kemenyen kuzdok a WLAN security teren, de eddig semmi ertelmeset nem sikerul tennem. Megvan az Aircrack 2.1, amiben van egy airodump.exe nevu file, gondolom ezzel lehetne a csomagokat gyujteni. A gond az, hogy csak Orinoco es Aironet kartyakat tamaogat es persze nekem nem ilyen van. Ezert gondoltam, hogy keresek egy masik sniffert, ami pcap formatumba tudja gyujteni az adatokat es majd ezt a filet adom oda az aircrack-nek. Valasztasom az Ethereal-re esett, de... biztos en cseszek el valamit. Hogyan tudok sniffelni WLAN-on annelkul, hogy elobb racsatlakoznek a halozatra? Pl: van korulottem 3-4 WLAN, elinditom az Ethereal-t, de egy csomagot sem kap el addig, amig nem csatlakozom az egyikhez. Es ezzel eljutottam egy ordogi korhoz

Amig nincs 1db csomagom sem az adott halozatrol, addig nem tudom visszefejteni a WEP kulcsot, ami kell ahhoz, hogy fellepjek az adott halozatra.
Egyebkent egy Centrinos IBM Thinkpadom van, amiben egy Intel Pro Wireless 2100B WiFi kartya van.
Tenyleg lekoteleznel, ha tudnal segiteni elindulni. Akar johet mailben is.
Elore is kosz!
Már harmadjára gépelem be ezt az üzenetet, mert mindig megnyomom a vissza gombot
Szóval:
Ethereallel csak akkor fogsz tudni bármit is elkapni, ha kapcsolódtál már egy hálózathoz. Van hozzá valami patch is, amivel 802.11-es kereteket is nézegethetsz, de nem hiszem, hogy win alatt ez működne.
Windows alatt az airopeek az, ami minden megmutat, ami "a levegőben van", de ez a program is csak meghatározott kártyákat támogat. A támogatott kártyákhoz fel kell rakni valami külön drivert, ami az airopeek-el érkezik, és ettől csodákra lesz képes a kártya. (Persze másra nem lehet használni ilyenkor). Az támogatott kártyák listáján van egy Intel® PRO/Wireless 2011 LAN PC Card nevű kártya. Lehetséges, hogy ezzel működne, de nem adok túl sok esélyt neki. Azt sem tudom megmondani, hogy tud-e olyan formátumban menteni ez a program, ami a töréshez kell. A honlapjáról regisztráció után lehet letölteni egy DEMO változatot, amivel ki tudod próbálni, hogy megy-e a kártyáddal, és hogy van-e benne olyan funkció, ami neked kell.
Szerintem ha ezek nem működnek, akkor nem fogsz tudni windows alatt csomagokat szerezni. Ha mégis sikerül kitalálni valamit, akkor kíváncsian várom, hogy hogyan csináltad
A
http://www.securityfocus.org/ -on találsz jó cikkeket a WEP törésről. Különösen ajánlom figyelmedbe a "WEP Dead again Part 1" és "... Part 2" cikkeket, mert sok érdekes dologról írnak, valamit megtudtatod, hogy linux alatt mit kell tenned a művelet elvégzéséhez. A legérdekesebb a cikkben az, hogy a tesztek szerint max 5 perc alatt bármelyik centrinós laptop feltöri a WEP-et, szinte függetlenül attól, hogy milyen a mentett forgalom minősége és mennyisége. Tehát aki csak egy kicsit is látni akarja a forgalmat, az meg is tudja nézni....
Linuxos capture-höz "kismet"-et szoktak használni, sőt ezt még pár Linksys routerre is fel lehet telepíteni
Üdv, Oli