gázfegyver
Elküldve: 2005. 03. 07. 20:32
Elküldve: 2005. 03. 07. 20:43

Elküldve: 2005. 03. 07. 20:47
Idézet: keselyuu - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 20:32
Ha az itthoni eloirasoknak megfelel, akkor engedelyezni fogjak..Ennek utana kell nezni, a kaliber.hu rol ugyemlekszem van link ezzel kapcsolatos oldalra, ha nem akkor google.En ugy tudom okmanyirodaban kell intezni, nem a rendorsegen.
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB
Elküldve: 2005. 03. 08. 07:56
Használt fegyverrel macerásabb a dolog. Kell ugyanis a garancia papír. Ha az nincs, akkor el kell menni az MKH-ba, ott megint 2ezer pénzért kiállítanak neked egy papírost, hogy a stukker műszakilag megfelel az elvárásoknak, és utána megadják az engedélyt.
Szerintem érdemesebb új fegyvert választani. Önvédelemre inkább forgót, mint öntöltőt. Sokkal kevesebb a hibalehetőség. 20-30 ezer között már egész jókat lehet kapni. Ha a pénz nem számít, akkor az Arminius HW-88 SA a csúcsok csúcsa. Ez olyan 40 ezer körül van. Olcsó de jó a Keserű gázdefendere, ez olyan 12ezer pénz.
És gázfegyvereknél vigyázni: például egy gáz Walther P99-nek gyak semmi köze az éles Walther P99-hez (formára ugyanaz, műszakilag a gáz egy rakás szar). De ez nagyon sok másik gázfegyverre is igaz.
Én ajánlom neked a gunbox.axelero.hu című oldalt és az index gázpisztoly topicját.Utóbbit mindenképpen érdemes átnyálazni vásárlás előtt.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)
Elküldve: 2005. 03. 08. 14:07
Ha igazán jó akarsz venni, akkor válaszd az full acélból készült GPR-9-et, ez a PA63-nak a gázváltozata, itthon készül és nagyon jó minőségű!
Igaz, nem olcsó. Szintén 40 rugó körül lehet, ha van még egyáltalán.
Annyit azért pontosítanék az első mondatodhoz, hogy a jogszabály rendelkezése szerint csak magánterületen lehet engedély nélkül tartani a gázfegyvert. Közterületen nem változott a szabály, vagy szétszedve lőszer és fegyver külön elzárt tokban lehet szállítani, vagy pedig a testeden viselni, de akkor kell legyen hozzá régi típusú tartási, vagy új típusú viselési engedély.
Elküldve: 2005. 03. 09. 08:26
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 14:07
Igaz, nem olcsó. Szintén 40 rugó körül lehet, ha van még egyáltalán.
csődközeli állapotba került a Fégarmy. Már nem gyártják a GRP-t. Néhol még fellelhető egy-egy darab, de az már közel nem 40ezer. Régen nagyon jó gázfegyver volt, de az utóbbi időben egyre silányabb lett a minősége. A lőtéren ahova járok van jópár embernek. Az újabbak állandóan kivetési hibát produkálnak, elakadnak (ami valljuk be önvédelmi szituációban igen kellemetlen). A régebbiek valóban nagyon üzembiztosak. Az viszont biztos, hogy a tisztán acél szerkezet miatt örökéletű fegyver.
Én azonban önvédelemre akkor is forgót javasolok. Sokkal kevesebb gondozást igényel, kevesebb hibalehetőség van (ugye az öntöltő elakadhat csőretöltéskor), ha kifogsz egy rossz gáztöltényt, akkor forgó esetén csak újra meghúzod az elsütőbillentyűt, míg egy öntöltőnél pisloghatsz nagyokat.
De bármit is választ az ember jól olvasson előtte utána. Nagyon nagyon sok a gagyi, szinte csak szilveszterre használható gáz-riasztó fegyver (Walther P99, Brunik, Kimar, többi olasz spiátertömbök). Ezeket -hacsak nem szilveszterre rakettázni - messzire kerüljétek el!
Amik szerintem (viszonylag) jó minőségűek:
-Röhm revolverek és öntöltők
-Walther (umarex) P22
-Arminius (hw) revolverek
Tudni kell, hogy a gázfegyvereket nem a nagy fegyvergyárak készítik.
Ezért egy gáz Walther P99-nek a külső formán és a nevén kívül az ég világon semmi köze nincs az éles Walther P99-hez. A gáz változatot az umarex cég készíti, minden egyes alkatrésze spiáter vagy műanyag. Az élettartama maximum 100 lövés , utána mehet a kukába.
Ugyanez igaz az olasz cégek által készített Beretta klónokra és még sorolhatnám.
Tehát a név senkit ne tévesszen meg!
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)
Elküldve: 2005. 03. 09. 20:27
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 13:07
Ez van Keshelyu, sajnos nem fogsz a munkahelyen lövöldözni.

Elküldve: 2005. 03. 09. 21:34
Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 8:26
Arról nem is beszélve, hogy használat esetén a forgós nem hagyja szanaszét a hüvelyeket, ez még jól jöhet...

Elküldve: 2005. 03. 09. 21:36
Idézet: Favágó - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 20:27

Mondjuk a munkahely az alighanem magánterület...
Elküldve: 2005. 03. 09. 23:29
Előbb tisztázd, hogy minek is kell neked gázfegyver...
Cseszheted a gázfegyvered, hogyha a sikátorban megtámadnak, és viszonylag messze van a támadód és szembeszeled van, mert akkor te kapod az egészet, illetve ha túl közel van (2m-en belül), mert akkor meg az égési sérülések miatt perelhet... Az egyik esetben sem úszod meg a dolgot...
Arról nem is beszélve, hogy ha te előveszed a tiédet, és ne adj isten, neki meg egy éles maroklőfegyvere van, akkor naggggyon megszívtad...
Elküldve: 2005. 03. 10. 01:09
Idézet: TOMKTOM - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 23:29
Cseszheted a gázfegyvered, hogyha a sikátorban megtámadnak, és viszonylag messze van a támadód és szembeszeled van, mert akkor te kapod az egészet, illetve ha túl közel van (2m-en belül), mert akkor meg az égési sérülések miatt perelhet... Az egyik esetben sem úszod meg a dolgot...
Arról nem is beszélve, hogy ha te előveszed a tiédet, és ne adj isten, neki meg egy éles maroklőfegyvere van, akkor naggggyon megszívtad...
Sajnos arra hiába számítunk, hogy éles fegyvert kaphat mindenki, aki - egyébként - minden feltételben alkalmas lenne éles fegyver tartására, mert választott vezetőink jobban tudják, mi kell nekünk.
Egyelőre - az elfutáson kívül - a leghatásosabb legális fegyver még mindig a gázpityu. Természetesen ésszel használva.
Bizonyos helyzetekben az éles fegyver sem jelenthet megoldást.
- ameddig nincs normális jogszabály kishazánkban,
- ameddig csak teljes köpenyes lőszert lehet használni - ami rossz esetben akár 2-3, véletlenül lővonalba került embert is képes megölni -
addig valóban alig volna értelme a fegyvertörvény enyhítésének.
Elküldve: 2005. 03. 10. 06:34
Elküldve: 2005. 03. 10. 07:31
Ha egy sikátorban megy az ember, akkor látja, hogy követik, vagy elé akarnak állni. Szerintem simán használható a gázfegyver. Gyakorolni kell az elővételt. Persze az esetek bizonyos százalékában nem tudod, de akkor az élest se tudnád elővenni.
A szél: Egy 9mm PAK vagy K kaliberű tölténynek van akkora gáznyomása, hogy szembeszél esetén se nagyon jöjjön vissza. (extrém nagy szélben nyilván jön vissza is anyag, de te legalább felkészülve kapod...)
Az pedig, hogy mi van ha a másik élest vesz elő... szerintem butaság. Ha valakire fegyvert fognak, akkor nem fog a sajátja után kotorászni, de a gázfegyverrel egyébként sem riogatni kell, hanem azonnal tüzelni.
És miután az arcába kapott a delikvens mondjuk 120mg peppert, nemigen fog tudni fegyvert rántani.
És az a 2 méter amin belül sérülést okoz, az inkább 30-50 cm. Ugyanis ilyen messze megy el a torkolattűz.
50 cm-ről rálőve egy A4-es lapra már nem hagy nyomot azon.
Tehát én szintén osztom Macika véleményét. A ma rendelkezésre álló önvédelmi eszközök közül a legjobb. Nemcsak azért mert hatékony, hanem főleg azért, mert nem okozol vele maradandó sérülést.
Ami lássuk be, ebben az elkú*t jogrendszerben nagy előny...
Elküldve: 2005. 03. 10. 08:59
Szerkesztette: Carmaged 2005. 03. 10. 09:00 -kor
Elküldve: 2005. 03. 10. 10:24
Elküldve: 2005. 03. 10. 10:58
Idézet: keselyuu - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 10:24
Hát azért nem egészen...

Egy 9mm PAK vagy K 1-5 méter között használható.
Én egy 20mg-os Pepper tölténnyel (ez a leggyengébb, nekem a pisztolyomba 120mg-os van betárazva)
lövettem magamra kb 6 méterről úgy, hogy a kezemet a fejem elé tettem, és becsuktam a szememet.
A hatás döbbenetes volt. A lövés után 1-2 másodperccel elkezdett égni a fejem, a tüdőm, a légutam.
Az érzés ahhoz hasonló, mint amikor az ember erős paprikával dörgöli a fejét megszorozva 100-al.
Összegubózva eldőltem a földön és hörögtem. kb 10 percig megmozdulni nem tudtam, folyt a taknyom, a nyálam, de megtörölni nem tudtam, egyszerűen nem volt rá erőm. Nagyon nehezen lélegeztem, biztos voltam benne, hogy meg fogok halni... Aztán nagynehezen összeszedtem magam és bebotorkáltam a fürdőszobába. Bedugtam a fejemet a csap alá, és ott töltöttem vagy fél órát. Mindez délelőtt történt. Este úgy feküdtem le, hogy még mindíg nagyon szarul voltam. Másnapra minden elmúlt.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire brutális lesz. És ez csak 20mg volt és egy töltény. Mit művelhet 7x120 mg hatóanyag...
A teszt után 100%-ig biztos vagyok benne, hogy bármilyen helyzetben alkalmazva az ellenfél képtelen lesz bárminemű ellentámadásra legalább 10 percig. Legyen akár matt részeg vagy egy drogos
Érdekesség képpen:
3 féle hatóanyag létezik
CN- (klóracetofenon) ez a leggyengébb, ritkán alkalmazzák, főleg kisebb kaliberekben
CS- a klasszikus könnygáz, 80mg-os változatban kapható
OC- (kapszaicin) szintetikus paprikakivonat: 20-120mg töltetűek a töltények, a leghatásosabb. A világ rendvédelmi szerveinek a 90%-a már nem CS-t, hanem OC-t alkalmaz tömegoszlatásra.
Kutyák, egyéb állatok illetve alkohol vagy drog hatása alatt álló emberre a CS vagy a CN hatástalan lehet, az OC azonban mindenkire egyformán hat.
A gázspray töltete CS vagy OC, de jóval kisebb dózisban. Egy bármekkora flakon sprayben maximum 80 mg hatóanyag lehet (tehát kevesebb, mint egyetlen gáztöltényben) és ugye az ember nem fúj ki egy egész flakont a támadóra.
Ha van még kérdés azt nyugodtan tegyétek fel, régebben eléggé beleástam magam a témába
Elküldve: 2005. 03. 10. 11:07
Van egy CS spraym. Tudom, nehezen megválaszolható kérdés, de ez mennyire hatásos spicces/részeg/mattrészeg ember ellen? Lehet, hogy utána a képembe röhög? Illetve nagyon közelről használva tud maradandó sérülést okozni? Mert azt nem szeretnék. Jól tudom, hogy csak 20mg-s sprayt lehet engedély nélkül tartani? Mennyi emberre elég az? Mennyit kell ráfújni átlagosan, hogy legalább a szeme elől el tudjak tűnni?
Sokfelől sokmindent hallani ezekről, szeretném, ha egy tisztábban látó is leírná a véleményét.
Előre is köszönet.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 03. 10. 11:07 -kor
Elküldve: 2005. 03. 10. 11:08

Teljesen automata gáz-géppisztoly
1,24sec/20 töltény tűzgyorsaság
Kicsit kölcséges bohóckodásra (másra nem alkalmas) ugyanis tűzváltó nincs rajta, egyszerre kimegy az összes betárazott töltény.
Bemész a boltba, kicsengeted az árát és viheted is haza
Engedély is kérhető rá a helyi Jardon (és meg is fogod kapni rá)
Elküldve: 2005. 03. 10. 11:10
Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 11:08
Engedély is kérhető rá a helyi Jardon (és meg is fogod kapni rá)
Köszönet, én a magam részéről maradnék a spraynél, az mégiscsak egyszerűbben hordható és nem annyira ingerlő. Meg azért az ára sem mindegy, ha hasonló hatást érhetek el vele.
Elküldve: 2005. 03. 10. 11:14
Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 11:07
Van egy CS spraym. Tudom, nehezen megválaszolható kérdés, de ez mennyire hatásos spicces/részeg/mattrészeg ember ellen? Lehet, hogy utána a képembe röhög? Illetve nagyon közelről használva tud maradandó sérülést okozni? Mert azt nem szeretnék. Jól tudom, hogy csak 20mg-s sprayt lehet engedély nélkül tartani? Mennyi emberre elég az? Mennyit kell ráfújni átlagosan, hogy legalább a szeme elől el tudjak tűnni?
Sokfelől sokmindent hallani ezekről, szeretném, ha egy tisztábban látó is leírná a véleményét.
Előre is köszönet.

Nem. 20 ml(!)-es spray vásárolható kishazánkban maximum. Tehát a töltet térfogatát korlátozzák nálunk. (Megjegyzem csak nálunk van ez így, Az EU-ban térfogati korlátozás nincs) Más országokban viszont olyan korlátozás van, hogy egy flakonban a hatóanyag max 80mg lehet! És általában ezekben az országokban gyártják ezeket a termékeket. Tehát a 20 ml-es korlátozásnak gyak. semmi értelme sincs, mert:
Vehetsz 12ml-es sprayt, abban is csak 80mg lesz, de 120ml-est már nem vehetsz, de abban is 80mg lesz (maximum)
Nyilván, hogy a 12ml/80mg sokkal erősebb. Dehát megint a hazai jogalkotók...
Keresek mindjárt egy videót. Ott egy lejárt szavatosságú spray-vel fújnak le egy srácot (ennél egy új flakon valamivel erősebben hat)