Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 13:42
Azért nyugtassatok meg, hogy egy-két ember ellen elég meglepően előkapva a gázspray is hatásos lehet...
Ami saját tapasztalat (sokan tudják már, hogy polgárőr vagyok egy belvárosi kerületben):
Egyszer szolgálatban voltunk és segítségül hívtak bennünket a lakók (ismerős lakott a házban, tudta, hogy mi hamarabb ott leszünk, mint a rendőrök) egy randalírozóhoz, aki bevette magát egy körfolyosóból komoly rácsos ajtóval leválasztott magánterületre és onnan módszeresen elkezdett körbe hajigálni mindent, ami a keze ügyébe került. És közben folyamatosan artikulálatlanul üvöltött. Kijönni nem tudott, mert - egyrészt - mindkét végénél állt valaki elég morcos arccal, másrészt nem is nagyon akart. Kiderült, hogy valaki ismeri a házból, talán algériából származik és magyarul nem beszél, köztudottan drogozik.
Ugye egy jól megdobott virágcserép képes a dupla ablakot is bezúzni, na hát alig volt lakás, ahol ne lett volna lyukas egy-két ablakkarika.
Szóval erre értünk oda. Azonnal értesítettük a rendőröket, mert ez nekünk nagy falat volt. Az egyik kollégámat fejbedobta egy valamilyen ismeretlen tartalmú befőttel, szerencsére nagy sebet nem okozott. Ekkor vettük elő és használtuk a gázfegyvert úgy 1-1,5 méterről. A kollégám belenyomta a tárat én is talán vagy 3 sárgát elnyomtam. Emberünk mintha ózondús hegyi levegőben sütkérezne, meg sem rezdült (akkor még csak CS-patronunk volt, nem tegnap történt a dolog). Kb. 6-8 percbe telt, mire kiértek a kerületi járőrök, de ők sem tudtak mit kezdeni, annnyit értek csak el a kis kék CS-eszközükkel, hogy még jobban felbőszítették.
Ekkor megjöttek a készenlétiek, ők már komolyan adták elő, pajzs, sisak, plexi arcvédő, stb. Na meg náluk a literes közönségoszlató. Szépen beillatosították az udvart, mi már 15-20 m-re a helyszíntől fuldokoltunk/hörögtünk, de emberünk nem mozdult. Na ekkor megunta az egyik készenlétis és elindult bemászni hozzá. Hirtelen komoly változások álltak be, mivel amikor mászott, akkor valami vascsővel rávágott a balga ember a rendőr kezére. Az felüvöltött és innentől eveszítette a humorérzékét. 2 lépéssel ott termett mellette, ........<censored> (különben sem láttam pontosan mi történt

)......... majd levitte a földre. Két bilincset elhelyezett az emberen, eggyel a csuklóját hátra, másikkal meg a bokáját össze. 15 mp múlva már kényelmes helyet foglalt fejjel előre a Tranzit padlóján.
Mindannyian vonultunk be a kapitányságra jelentést írni, ott bent a melegben kezdett hatni emberünkön a hatóanyag, tehát olyan jó 25 perccel a 'bevételt' követően. Nem tudott lábraállni, folyamatosan reszketett mindene, nem látott semmit, csak tekergette a fejét.
Annak ellenére viszont, hogy kapott kb 12 CS töltényt 1-1,5 méterről, meg vagy 3-4 deci tömegoszlató dezodort, szinte egyáltalán nem könnyezett, várakozással ellentétben a taknya se folyt.
Akkor fogadtam meg, hogy váltani fogok OC-re, ahogy megjelenik. Nem telt bele 1 hónap és már kapható volt nálunk is a piros végű töltény. Csak ne lenne ilyen aránytalanul drága.