HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:18

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 11:14

Nem. 20 ml(!)-es spray vásárolható kishazánkban maximum. Tehát a töltet térfogatát korlátozzák nálunk. (Megjegyzem csak nálunk van ez így, Az EU-ban térfogati korlátozás nincs) Más országokban viszont olyan korlátozás van, hogy egy flakonban a hatóanyag max 80mg lehet! És általában ezekben az országokban gyártják ezeket a termékeket. Tehát a 20 ml-es korlátozásnak gyak. semmi értelme sincs, mert:
Vehetsz 12ml-es sprayt, abban is csak 80mg lesz, de  120ml-est már nem vehetsz, de abban is 80mg lesz (maximum)
Nyilván, hogy a 12ml/80mg sokkal erősebb. Dehát megint a hazai jogalkotók...

Keresek mindjárt egy videót. Ott egy lejárt szavatosságú spray-vel fújnak le egy srácot (ennél egy új flakon valamivel erősebben hat)

Bocsánat, 20ml akart lenni, a gázpisztolyos töltények megkavartak. Megnéztem, az enyémben is 80mg hatóanyag van.

20ml a forgalmazható vagy a tartható maximális térfogat? Mert az enyém ennél nagyobb... akkor ne mutogassam a rendőröknek, ugye? ;)

#22 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:19

A géppisztolyos dolgot még a te hozzászólásod előtt pötyögtem be, pusztán érdekesség képpen.

Egyébként egy gázpisztoly sokkal-sokkal hatásosabb, mint a spray.

Szóval a spray-s videó:

video1
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#23 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 11:18

Bocsánat, 20ml akart lenni, a gázpisztolyos töltények megkavartak. Megnéztem, az enyémben is 80mg hatóanyag van.

20ml a forgalmazható vagy a tartható maximális térfogat? Mert az enyém ennél nagyobb... akkor ne mutogassam a rendőröknek, ugye? ;)

Nézdd, ez olyan dolog, mint hogy 18 éven aluli nem mehet be egy éjszakai szórakozóhelyre.

Boltba bemész:
-csókolom, nekem az a spray kell (ráböksz egy literes flakonra, amit csak rendvédelmi szervek tagjai, fegyveres biztonsági őr, katona stb stb vásárolhat meg)
-Ön rendvédelmi szerv tagja?
-Természetesen (igazolványt nincs jogában kérnie a boltosnak)

fizetsz és viszed haza.
Magasról lesz*rják a rendőrök, hogy hány ml-es a spray-d.

Viszont a rugós késre, viperára nagyon mérgesek tudnak lenni...

Van valahol egy másik video, kommandós kiképzés az USA-ban. Azért ott is elég kellemetlenül érintette a gyereket a gáz-spray
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#24 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:25

Na meg is van a másik vidijó
Videjó2

#25 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 11:31

Hm, elég hatásos...

#26 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 13:10

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 12:25

Na meg is van a másik vidijó
Videjó2

Milyen primitív emberek ezek az amcsik, elképesztő.
Kommandós kiképzés?  :think: Hány éves a gyerek? 20?

#27 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 13:12

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 13:10

Milyen primitív emberek ezek az amcsik, elképesztő.
Kommandós kiképzés?  :think: Hány éves a gyerek? 20?

Azt hiszem, most itt nem ez a lényeg, inkább a hatás szemléltetése... :think:

#28 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 13:31

Idézet: keselyuu - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 6:34

a gázfegyverre én úgy tekintek mint a védelem utolsó bástyája. Ha már nem tudm leverni a támadókat mert sokan vannak, vagy nem látok esélyt a futásra akkor venném elő. Akkoris csak azért hogy elmenekülhessek. Egy fegyver előhúzása mindig egy olyan határ átlépését jelenti amikor  a törvényi korlátok már nem mindig számítanak....

Ez egyébként - szerintem is - maximálisan így van. Csak nem szabad túl sokat várni egy 9mm-es gázpatrontól (a piros - paprika/bors - töltény már jobb). Csak nagyon higgadt tervezéssel lehet úgy használni, hogy ne lehessen sem akkor, sem később bajod belőle.
Gondolkoztál már ma?

#29 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 13:42

Azért nyugtassatok meg, hogy egy-két ember ellen elég meglepően előkapva a gázspray is hatásos lehet...

#30 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 13:44

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 11:19

Egyébként egy gázpisztoly sokkal-sokkal hatásosabb, mint a spray.

Így van, csak sajnos sokkal hangosabb is.

(Múltkor kérdezte egy (nemmondommeg milyen hajú) hölgy, hogy nincs-e gáz- riasztó pisztolyhoz hangtompító. Mert olyan hangos...)
Gondolkoztál már ma?

#31 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:12

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 13:42

Azért nyugtassatok meg, hogy egy-két ember ellen elég meglepően előkapva a gázspray is hatásos lehet...

Ami saját tapasztalat (sokan tudják már, hogy polgárőr vagyok egy belvárosi kerületben):

Egyszer szolgálatban voltunk és segítségül hívtak bennünket a lakók (ismerős lakott a házban, tudta, hogy mi hamarabb ott leszünk, mint a rendőrök) egy randalírozóhoz, aki bevette magát egy körfolyosóból komoly rácsos ajtóval leválasztott magánterületre és onnan módszeresen elkezdett körbe hajigálni mindent, ami a keze ügyébe került. És közben folyamatosan artikulálatlanul üvöltött. Kijönni nem tudott, mert - egyrészt - mindkét végénél állt valaki elég morcos arccal, másrészt nem is nagyon akart. Kiderült, hogy valaki ismeri a házból, talán algériából származik és magyarul nem beszél, köztudottan drogozik.
Ugye egy jól megdobott virágcserép képes a dupla ablakot is bezúzni, na hát alig volt lakás, ahol ne lett volna lyukas egy-két ablakkarika.

Szóval erre értünk oda. Azonnal értesítettük a rendőröket, mert ez nekünk nagy falat volt. Az egyik kollégámat fejbedobta egy valamilyen ismeretlen tartalmú befőttel, szerencsére nagy sebet nem okozott. Ekkor vettük elő és használtuk a gázfegyvert úgy 1-1,5 méterről. A kollégám belenyomta a tárat én is talán vagy 3 sárgát elnyomtam. Emberünk mintha ózondús hegyi levegőben sütkérezne, meg sem rezdült (akkor még csak CS-patronunk volt, nem tegnap történt a dolog). Kb. 6-8 percbe telt, mire kiértek a kerületi járőrök, de ők sem tudtak mit kezdeni, annnyit értek csak el a kis kék CS-eszközükkel, hogy még jobban felbőszítették.
Ekkor megjöttek a készenlétiek, ők már komolyan adták elő, pajzs, sisak, plexi arcvédő, stb. Na meg náluk a literes közönségoszlató. Szépen beillatosították az udvart, mi már 15-20 m-re a helyszíntől fuldokoltunk/hörögtünk, de emberünk nem mozdult. Na ekkor megunta az egyik készenlétis és elindult bemászni hozzá. Hirtelen komoly változások álltak be, mivel amikor mászott, akkor valami vascsővel rávágott a balga ember a rendőr kezére. Az felüvöltött és innentől eveszítette a humorérzékét. 2 lépéssel ott termett mellette, ........<censored> (különben sem láttam pontosan mi történt :))......... majd levitte a földre. Két bilincset elhelyezett az emberen, eggyel a csuklóját hátra, másikkal meg a bokáját össze. 15 mp múlva már kényelmes helyet foglalt fejjel előre a Tranzit padlóján.
Mindannyian vonultunk be a kapitányságra jelentést írni, ott bent a melegben kezdett hatni emberünkön a hatóanyag, tehát olyan jó 25 perccel a 'bevételt' követően. Nem tudott lábraállni, folyamatosan reszketett mindene, nem látott semmit, csak tekergette a fejét.
Annak ellenére viszont, hogy kapott kb 12 CS töltényt 1-1,5 méterről, meg vagy 3-4 deci tömegoszlató dezodort, szinte egyáltalán nem könnyezett, várakozással ellentétben a taknya se folyt.
Akkor fogadtam meg, hogy váltani fogok OC-re, ahogy megjelenik. Nem telt bele 1 hónap és már kapható volt nálunk is a piros végű töltény. Csak ne lenne ilyen aránytalanul drága.
Gondolkoztál már ma?

#32 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 13:44

Így van, csak sajnos sokkal hangosabb is.

(Múltkor kérdezte egy (nemmondommeg milyen hajú) hölgy, hogy nincs-e gáz- riasztó pisztolyhoz hangtompító. Mert olyan hangos...)

Igen, tényleg baromi hangos. De nem illegal védelmi eszköz. Jogosan használhatod.
Ami problémát jelenthet egy rendőrségi ügy esetén, hogy a támadó simán megtudja a te adataidat. És aztán tényleg veszélyben az életed. De ugye egy támadó nem valószínű, hogy feljelentést tesz.

Amikor első engedélyemért mentem beszélgettem egy kicsit az egyik előadóval, ő a következőket mondta:
-Ha baj van és használom a fegyvert, akkor ha lehet ne hívjak rendőrt (pont a fentebb említett okok miatt)
-Ha előveszem a fegyvert, akkor egyből tüzeljek. Ne riasztó legyen az első, egyből gáz (mivel gyakorlatilag maradandót gázfegyverrel "alkotni" nem lehet).

Eléggé meglepődtem, hogy pont egy rendőr (mellesleg elég magas rendfokozatban) tanácsol ilyeneket.

Persze tényleg mérlegelni kell a dolgokat. De inkább rálövök egy tárat a támadóra, minthogy belém állítson egy kést. Akár egy elhagyatott sikátorban éjszaka, akár a Blahán fényes nappal.
(Még akkor is, ha utána az egész família engem fog üldözni)

Egyébként van még egy felhasználási területe a gázfegyvernek: kutyák és egyéb támadó állatok ellen
(bár egy állatra nem szívesen lőnék rá, de ha az életemet vagy a családom életét veszélyeztetné, akkor nincs mese)

#33 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:21

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 13:17

Igen, tényleg baromi hangos. De nem illegal védelmi eszköz. Jogosan használhatod.
Ami problémát jelenthet egy rendőrségi ügy esetén, hogy a támadó simán megtudja a te adataidat. És aztán tényleg veszélyben az életed. De ugye egy támadó nem valószínű, hogy feljelentést tesz.

Amikor első engedélyemért mentem beszélgettem egy kicsit az egyik előadóval, ő a következőket mondta:
-Ha baj van és használom a fegyvert, akkor ha lehet ne hívjak rendőrt (pont a fentebb említett okok miatt)
-Ha előveszem a fegyvert, akkor egyből tüzeljek. Ne riasztó legyen az első, egyből gáz (mivel gyakorlatilag maradandót gázfegyverrel "alkotni" nem lehet).

Eléggé meglepődtem, hogy pont egy rendőr (mellesleg elég magas rendfokozatban) tanácsol ilyeneket.

Persze tényleg mérlegelni kell a dolgokat. De inkább rálövök egy tárat a támadóra, minthogy belém állítson egy kést. Akár egy elhagyatott sikátorban éjszaka, akár a Blahán fényes nappal.
(Még akkor is, ha utána az egész família engem fog üldözni)

Egyébként van még egy felhasználási területe a gázfegyvernek: kutyák és egyéb támadó állatok ellen
(bár egy állatra nem szívesen lőnék rá, de ha az életemet vagy a családom életét veszélyeztetné, akkor nincs mese)

neten nincs valami bolt ilyen dolgokkal? árakkal vagy valami?
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#34 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:29

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 14:12

Ami saját tapasztalat (sokan tudják már, hogy polgárőr vagyok egy belvárosi kerületben):

...

Igen, a CS és a CN valóban hatástalan lehet olyan személyre, aki valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt áll. Sőt. Olvastam olyan tanulmányt, hogy emberenként változik az érzékenység ezekre a gázokra, és létezik olyan is, aki abszolút immunis a CS-re és a CN-re.

Az OC azonban mindenkire ugyanúgy hat, legyen az részeg, drogos, akárki.

Hangtompító:
Képzeld, Németo-ban gyártanak egyes gáz-riogatókhoz hangtompítót.
Csak nálunk illegal
(éles fegyverhez sem vásárolható, pedig én nagyon szerettem volna egyet, azt mondták semmilyen körülmények között nem juthatok legális úton hozzá)
Ha hangtompítot találnak nálad 2-8 évig jutalmazhatják.
Kép
Kép

#35 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:32

Idézet: Konor - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 14:21

neten nincs valami bolt ilyen dolgokkal? árakkal vagy valami?

GUN-BOX

Nem akarom reklámozni őket, de országos viszonylatban az egyik legjobb fegyverbolt.
Közel a legolcsóbbak, és értenek is azokhoz, amit forgalmaznak...

Egyes helyeken a spiátertömbökre azt mondják, hogy acél
Jönnek az éles változatokkal (amihez a gáznak a külsőn kívül köze sincs...)
és még sorolhatnám

Szerk: elírtam a címet

Szerkesztette: G-e-r-i 2005. 03. 10. 14:34 -kor

#36 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:42

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 14:29

Hangtompító:
Képzeld, Németo-ban gyártanak egyes gáz-riogatókhoz hangtompítót.
Csak nálunk illegal
(éles fegyverhez sem vásárolható, pedig én nagyon szerettem volna egyet, azt mondták semmilyen körülmények között nem juthatok legális úton hozzá)
Ha hangtompítot találnak nálad 2-8 évig jutalmazhatják.

Na jó, csak hogy az örök klasszikust idézzem (Michael J. Fox: Back to the Future) ez olyan, mint a rácsos ablak egy csatahajón (tengeralattjárón, te hülye!).

A hangtompító a risztófegyver riasztó mivoltát szünteti meg, tehát nem lesz olyan hangja, hogy kevésbé bátor ember barnára festi a fehér-neműt.
A hangtompító a lefúvódó gázt (a gáztöltény csak ilyenből áll) csillapítja, tehát gáznál magát a hatásosságot szünteti meg. Szerintem.

Vagy valami egészen más módon működik ez?
Gondolkoztál már ma?

#37 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:48

Hamár itt a téma, nekem ilyen gázriogatóim vannak:

Umarex (Walther) P22
HW-88 SA Nikkel

-Az első rakettázni, de azért hordom is néha (meg nagyon tetszik
-A második abszolút önvédelemre: Kicsi,könnyű(240g),jól rejthető

És még egy, ami nagyon tetszik:
Egy kis ékszer, a leg minőségibb gázfegyver:

Erma EGP-55:
ERMA
Sajnos csak 8mmK kaliberű, amihez igen ritka és drága a muníció

#38 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:51

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 14:42

Na jó, csak hogy az örök klasszikust idézzem (Michael J. Fox: Back to the Future) ez olyan, mint a rácsos ablak egy csatahajón (tengeralattjárón, te hülye!).

A hangtompító a risztófegyver riasztó mivoltát szünteti meg, tehát nem lesz olyan hangja, hogy kevésbé bátor ember barnára festi a fehér-neműt.
A hangtompító a lefúvódó gázt (a gáztöltény csak ilyenből áll) csillapítja, tehát gáznál magát a hatásosságot szünteti meg. Szerintem.

Vagy valami egészen más módon működik ez?

Fogalmam sincs, hogy úgy működik-e, mint a normál hangtompítók.
Ha úgy, mint az éleshez valók, akkor valóban maximum gyakorláshoz lehet használni.
Meg ugye eléggé megnehezíti a rejtve viselést a jó 15cm plussz hossz :)

#39 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:52

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 13:32

GUN-BOX

Nem akarom reklámozni őket, de országos viszonylatban az egyik legjobb fegyverbolt.
Közel a legolcsóbbak, és értenek is azokhoz, amit forgalmaznak...

Egyes helyeken a spiátertömbökre azt mondják, hogy acél
Jönnek az éles változatokkal (amihez a gáznak a külsőn kívül köze sincs...)
és még sorolhatnám

Szerk: elírtam a címet

ezt ott olvastam:  FIGYELEM! Gáz-riasztó fegyverek 2004. szept 06-tól
engedély nélkül vásárolhatóak, SZABADON TARTHATÓAK!
akkor most kell engedély vagy nem? be menjek a rendörségre vagy nem?
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#40 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 14:58

egyéb önvédelmi eszköz, főleg az otthon védelmére :) (esetleg autóba)

Keserű 40J-os gumis (elöltöltős)

KÉP

Ebből már a 7,5 J-os is elég erős volt, a 25 J-os már a Nagykabát+bőrdzseki+2pulcsi kombó esetén is megállító erejű, de egy ilyen 40J-osból ha valaki bekap egy lövedéket...
Borzasztóan fájhat. Nem is tanácsolják, hogy fejre lőjön vele az ember.

Szabadon vásárolható, azonban engedély nem kérhető rá, csak magán-terület védelmére lehet alkalmazni
(arra viszont szvsz sokkal jobb, mint egy gáz-riasztó)

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó