HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 03. 09:03

Idézet: Legális önvédelem - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 21:39

Szerintem, a revkónál a dobban való töltény szétnyílására gondolt

Az meg nem tágulás, hanem deformálódás/roncsolódás. Tágulás akkor van, amikor az ojjektum eredeti alakját és szerkezeti jellemzőit megtartva "megnő". A hüvely véletlenül sem tartja meg az eredeti alakját, pláne nem szerkezetét. :)

#1942 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 09:09

Idézet: def2 - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 1:09

hallottam már erről a gyorstöltőről,ugyrémlik,v.miért nem passzol gáztöténnyel(??)...
másrészt értelme sincs sok, mert ha egyszer a gáz nem vált be másodszor sem fog,ha utánadmennek mert többen vannak nincs idő töltésre...csak másik előkapására.

Valóban, revolvernél macerás az újratöltés. Még egy ok, hogy szekrénytáras legyen az embernél. Egyrészt több patron fér a tárba, másrészt a tárcsere - rutintól és képességektől függően - villámgyorsan elvégezhető. Persze, megvan a szekrénytárasoknak is maguk hátránya, de megmondom őszintén, épp eleget lőttem már éles és gáz/riasztó fegyverekkel, soha egyetlenegyszer sem történt meg, hogy megszorult volna, vagy bármi más módon meghibásodás állt volna fent. Hozzáteszem, szakszerű karbantartás nélkül bármilyen vegyver bármikor ledobhatja a láncot. :)

#1943 Felhasználó inaktív   F.Adam88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 03. 12:53

Ma körülnéztem a helyi boltban.
Röhm 96-es és 88-as volt amit ajánlottak, és ami megtetszett.(szekrénytáras) A ti véleményeteket szeretném megkérdezni a fent említett két fegyverről. A 96-osról olvastam, hogy az a baj vele, hogy .315ös lőszer megy bele(mint már leírtam nagyon nem értek még ezekhet, most tájékozódom, és nem is értem hogy ez miért baj/jó. Valaki ezt is elmesélné?)előre is köszönöm.

#1944 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 13:29

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 9:09

Valóban, revolvernél macerás az újratöltés. Még egy ok, hogy szekrénytáras legyen az embernél. Egyrészt több patron fér a tárba, másrészt a tárcsere - rutintól és képességektől függően - villámgyorsan elvégezhető. Persze, megvan a szekrénytárasoknak is maguk hátránya, de megmondom őszintén, épp eleget lőttem már éles és gáz/riasztó fegyverekkel, soha egyetlenegyszer sem történt meg, hogy megszorult volna, vagy bármi más módon meghibásodás állt volna fent. Hozzáteszem, szakszerű karbantartás nélkül bármilyen vegyver bármikor ledobhatja a láncot. :)

Na ezt mondom én is.

10 éves korom óta sportlövő vagyok, most 42 vagyok, igaz, már legalább 5-6 éve nem versenyzek, csak amennyit muszáj. Világéletemben szekrénytárassal lőttem, az orosz lőszereken kívül sosem volt problémám a rendszerből. Persze 50-100 lövésenként kristálytisztára pucoltuk a fegyvert...
Gondolkoztál már ma?

#1945 Felhasználó inaktív   def2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 20:55

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 9:09

Valóban, revolvernél macerás az újratöltés. Még egy ok, hogy szekrénytáras legyen az embernél.

az öntöltő csak játéknak jó,ne akarj rambót játszani szaros gp kel.ráadásul két revolver az pl 12 lövésnyi ami biztos hogy nem akad el.az rg-96 10 max és bármikoron közbejöhet egy hibás töltény(máris kevesebb, akár egy lövetűvé is válhat ugye) vagy sütési,fogási,stb hiba pont

#1946 Felhasználó inaktív   def2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 20:57

Idézet: F.Adam88 - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 12:53

Ma körülnéztem a helyi boltban.
Röhm 96-es és 88-as volt amit ajánlottak, és ami megtetszett.(szekrénytáras) A ti véleményeteket szeretném megkérdezni a fent említett két fegyverről. A 96-osról olvastam, hogy az a baj vele, hogy .315ös lőszer megy bele(mint már leírtam nagyon nem értek még ezekhet, most tájékozódom, és nem is értem hogy ez miért baj/jó. Valaki ezt is elmesélné?)előre is köszönöm.

az rg-96 osba tudtommal 9mm pak megy bele.állítólag szerkezetileg megbízható,nagy tárkapacitású,ha már nagyon táradzóst akkor ezt éri meg.

#1947 Felhasználó inaktív   def2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 21:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 13:29

Na ezt mondom én is.

az fegyver ezek meg csak gp k, ne hasonlítgasd már ezeket a spiáter vackokat fegyverekkel össze.
ráadásul élesnél jó a lőszerek minőségbiztosítása,gázpatronnál csesznek a minőségre,a lövedék meg fenntartja a nyomást a fegyverben így az éles jó hogy megbízható.bár én az öntöltőkhöz nem értek,de ilyesmi a magyarázat rá,ha más nem gondoljunk csak bele mennyivel nagyobb energia van egy éles lőszerben mint egy gyenge gázpatronkában,ugyanmá.

#1948 Felhasználó inaktív   F.Adam88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 21:43

Ahh én is megnéztem és tényleg , a 96-oshoz 9mm-es van írva. Valószínű összekevertem a 69-essel :s
Amúgy még annyit szeretnék, hogy itt azthiszem 24. oldalon valaki azt írta, hogy a rg96-os spiater, viszont gúgil dobott olyan oldalt, ahol a fontosabb alkatrészeit fém-nek írták. Szerintetek?
És ha már szekrénytáras, akkor rg88 vs rg96, ti meliyker voksolnátok?

#1949 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 21:43

Idézet: def2 - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 21:03

az fegyver ezek meg csak gp k, ne hasonlítgasd már ezeket a spiáter vackokat fegyverekkel össze.
ráadásul élesnél jó a lőszerek minőségbiztosítása,gázpatronnál csesznek a minőségre,a lövedék meg fenntartja a nyomást a fegyverben így az éles jó hogy megbízható.bár én az öntöltőkhöz nem értek,de ilyesmi a magyarázat rá,ha más nem gondoljunk csak bele mennyivel nagyobb energia van egy éles lőszerben mint egy gyenge gázpatronkában,ugyanmá.

Ebben igazad lehet. Gázban annyira nincs nagy tapasztalatom, de van gázpisztolyom is, egy régi, legalább 5-6 éves FÉG GRP-9.
SOHA nem volt még akadályom vele, igaz, nem azzal járok le a lőtérre. :)
Gondolkoztál már ma?

#1950 Felhasználó inaktív   Legális önvédelem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 22:51

Idézet: F.Adam88 - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 21:43

Ahh én is megnéztem és tényleg , a 96-oshoz 9mm-es van írva. Valószínű összekevertem a 69-essel :s
Amúgy még annyit szeretnék, hogy itt azthiszem 24. oldalon valaki azt írta, hogy a rg96-os spiater, viszont gúgil dobott olyan oldalt, ahol a fontosabb alkatrészeit fém-nek írták. Szerintetek?
És ha már szekrénytáras, akkor rg88 vs rg96, ti meliyker voksolnátok?

Idézek magamtól:
RÖHM RG96:

Méretei:
Hossza: 187mm
Súly: 690g
Tárkapacitása: 9
Kaliber: 9mm PAK
Rejthetősége rossz.
Felhasznált anyagok: Acél: cső, tűzfal, elsütőszerkezet csak részben
Műanyag és spiráter: minden más
Elsütőszerkezet: DA/SA. A kakasnak van biztonsági félállása! Ez az egyik legmegbízhatóbb öntöltő típus!

Szerkesztette: Legális önvédelem 2007. 12. 03. 22:53 -kor

#1951 Felhasználó inaktív   F.Adam88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 23:44

Huhh, köszi, hogy válaszoltok. Most tuti, hogy mérgesek lesztek rám, de újabb kérdésekell foglak benneteket zaklatni. Végigolvastam ugyanis a topicot,(nem tetszett, hogy kb minden 2. oldalon veszekedés volt gyakran kötekedéssel egybekötve, de túl vagyok rajta)és ezek alapján az újabb kérdéseim:
-azthiszem MAcika írta, hogy "ígyis -úgyis elmeszelnek", ha kiváltom az engedélyt, akkor használhatom jogosan , önvédelemre(mikor már tényleg szükség van rá) a gázfegyvert? (ez az elmeszelés eléggé megkavart)(én nem Macikával akarok ezóügyben kötekedni, csak nagyonösszekavarodtam, mert nem volt teljes a kép a vitátok alapján, ha jól emlékszem Szucsi-vel). A kérdés b része: ha nálam van a gázfegyver, és igazoltat a rendőr(úgy, hogy nem csináltam semmit, csak rutin ellenőrzés), akkor mi a teendő, mik a következmények(ha vannak?).
- és a fegyverrel kapcsolatos kérdés: pár oldallal hátrébb azt olvastam az rg96-osokról, hogy sorozathibásak. Nos?
/bocsi az újabb kérdésekért, csak hát még kezdő vagyok, remléem nem okozok túl nagy gondot, és köszi előre is minenkinek/

Szerkesztette: F.Adam88 2007. 12. 03. 23:45 -kor

#1952 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 08:52

Idézet: def2 - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 20:55

az öntöltő csak játéknak jó

:D Na, itt a vége a beszélgetésünknek. Nem szeretem, mikor valaki tényként közöl olyat, ami egyszerűen nem igaz. Vannak öntöltő fegyverek, melyek tervezési/gyártási/anyagminőségi hiányosságaik miatt kevésbé megbízhatóak (ezekből is többnyire csak bizonyos sorozatok), azonban a minőségi fegyver rendeltetésszerű kezelés és szakszerű karbantartás mellett SOHA nem hagy cserben. Ha meg valaki nem ért hozzá, az nem a fegyver hibája.

Úgyhogy a mondatod úgy szól: "Az öntöltő fegyver hülyegyerekek/pancserek kezében csak játéknak jó.  :Đ 

Pont.

#1953 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 08:54

Idézet: def2 - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 21:03

(...)bár én az öntöltőkhöz nem értek (...)

Akkor felesleges is vitáznod olyanokkal, akik viszont értenek hozzá.

#1954 Felhasználó inaktív   Martin Riggs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 12:47

Idézet: F.Adam88 - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 23:44

Huhh, köszi, hogy válaszoltok. Most tuti, hogy mérgesek lesztek rám, de újabb kérdésekell foglak benneteket zaklatni. Végigolvastam ugyanis a topicot,(nem tetszett, hogy kb minden 2. oldalon veszekedés volt gyakran kötekedéssel egybekötve, de túl vagyok rajta)és ezek alapján az újabb kérdéseim:
-azthiszem MAcika írta, hogy "ígyis -úgyis elmeszelnek", ha kiváltom az engedélyt, akkor használhatom jogosan , önvédelemre(mikor már tényleg szükség van rá) a gázfegyvert? (ez az elmeszelés eléggé megkavart)(én nem Macikával akarok ezóügyben kötekedni, csak nagyonösszekavarodtam, mert nem volt teljes a kép a vitátok alapján, ha jól emlékszem Szucsi-vel). A kérdés b része: ha nálam van a gázfegyver, és igazoltat a rendőr(úgy, hogy nem csináltam semmit, csak rutin ellenőrzés), akkor mi a teendő, mik a következmények(ha vannak?).
- és a fegyverrel kapcsolatos kérdés: pár oldallal hátrébb azt olvastam az rg96-osokról, hogy sorozathibásak. Nos?
/bocsi az újabb kérdésekért, csak hát még kezdő vagyok, remléem nem okozok túl nagy gondot, és köszi előre is minenkinek/

1. Önvédelemre, kezdőknek, csak revolvert!  (forgótáras pisztoly) Ez ökölszabály.

2. Ha jogosan önvédekezel gázpisztolyal, akkor nem meszelnek el, csak addig, amig az eljárás tart az ügyben, és a hatóság számára nem tiszta, hogy mi is történt, addig elveszik a fegyvert, és felveszik az adataidat. Ez nem egyenlő az elmeszeléssel. Ha egy késes, vagy nálad kétszer nagyobb barmot legépelsz gázpisztolyal, a bíróságon egy jó ügyvéddel az oldaladon, nem valószínű, hogy te maradnál alul. (már ha nem te kreáltad a balhét)

3. Az RG96 egy kb 2 éves szériájában volt egy olyan "hiba", hogy a helyretoló rugó kicsit erősvolt, ezért gyengébb patronokkal nem mindig töltött újra a fegyver. Ezért is kell önvédelemre revolvert venni! Ezen felül az RG96 egy nagyon jó szilveszteri durrogó eszköz, nem több. Nagy, nehéz, nehezen viselhető darab.

4. Ha a rendőr rutinellenőrzést tart, és nem kérdezi, hogy van e nálad fegyver, vagy nem fedezi fel, akkor nem kell neki emlegetni. Minek bonyolítanád az életed ezzel? Nem elég bonyolult az egy tudatlan közúti rendőr kötöszködése nélkül is? (a rendőrök nagyrészének halvány fogalma nincs a gázpisztoly fogalmáról. Nekik a gázpisztoly = lőfegyver. Pedig elég nagy különbség van a két eszköz közt...)

#1955 Felhasználó inaktív   Martin Riggs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 12:52

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 8:52

:D Na, itt a vége a beszélgetésünknek. Nem szeretem, mikor valaki tényként közöl olyat, ami egyszerűen nem igaz. Vannak öntöltő fegyverek, melyek tervezési/gyártási/anyagminőségi hiányosságaik miatt kevésbé megbízhatóak (ezekből is többnyire csak bizonyos sorozatok), azonban a minőségi fegyver rendeltetésszerű kezelés és szakszerű karbantartás mellett SOHA nem hagy cserben. Ha meg valaki nem ért hozzá, az nem a fegyver hibája.

Úgyhogy a mondatod úgy szól: "Az öntöltő fegyver hülyegyerekek/pancserek kezében csak játéknak jó.  :Đ 

Pont.

"mellett SOHA nem hagy cserben. Ha meg valaki nem ért hozzá, az nem a fegyver hibája."

Így is van.

Az öntöltő fegyverek elakadását legtöbbször a rossz, vagy kis töltésű patron okozza. Ez még a legjobb minőségű patronok esetében is előfordul, nem is kis számban. 100-ból 2-3 patron lehet rossz.

A forgónál ilyenkor elég mégegyszer meghúzni az elsütő billentyűt, az öntöltőknél ilyenkor vagy töltőfogás (kétkezes mutatvány, ami érdekes lehet, ha az egyik kezed éppen tépi a kutya, aki ellen védekezni akartál), vagy elakadt fegyverrel önmegzabáltatás, ütések szúrások benyelése a támadótól.

#1956 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 13:30

Akkor én azon szerencsések közé tartozom, akinek sosem jutott az általad említett 100-ból 2-3 db rossz patronból. Ezen vezérelv alapján nekem már átlagosan minimum 20-30 rosszal kellett volna találkoznom, mégsem találkoztam egy darabbal sem, soha.

#1957 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 13:32

Idézet: Martin Riggs - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 12:47

1. Önvédelemre, kezdőknek, csak revolvert!  (forgótáras pisztoly) Ez ökölszabály.

Ez nem ökölszabály, hanem egy sztereotíp fals információ. Meg kell válogatni, milyen fegyvert veszünk, lehet az öntöltő is nyugodtan. "Occsó" kategóriából persze revolvert, de minőségből bármilyet.

#1958 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 14:13

Drumm, probald meg egyszer stresszhelyzetben elovenni, kibiztositani es csorehuzni az ontoltot, min 1-2 masodperccel bentebb vagy ha forgoval csinalod ugyanezt. Nemreg olvastam (valahol, nem emlexem hol sry), hogy egy tamado ember (monnyuk kest a kezeben tarto) 1 masodperc alatt kb 5 metert tud megtenni (nem teszteltem le de siman hiheto).
IMHO ez IS kozrejatszik amikor a revolvereket ajanlgatja mindenki onvedelemre.

#1959 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 14:35

Idézet: szabinar - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 14:13

Drumm, probald meg egyszer stresszhelyzetben elovenni, kibiztositani es csorehuzni az ontoltot, min 1-2 masodperccel bentebb vagy ha forgoval csinalod ugyanezt. Nemreg olvastam (valahol, nem emlexem hol sry), hogy egy tamado ember (monnyuk kest a kezeben tarto) 1 masodperc alatt kb 5 metert tud megtenni (nem teszteltem le de siman hiheto).
IMHO ez IS kozrejatszik amikor a revolvereket ajanlgatja mindenki onvedelemre.

1 másodper alatt 5 métert? :think: Az kb 18 km/h. Hát... Egy átlagembernek az azért nehezen menne szvsz, de ha megy is, a védekező ugyanilyen sebességre képes szert tenni.

Másrészt a stresszhelyzetek nem "csak úgy" lesznek, hanem van valami előzműnyük, melyeket ha a leendő sértett helyesen értékel, van ideje felkészülni.

Harmadrészt, éles stresszhelyzetben én pl. gyorsabb és agresszívebb vagyok, mint szimulációban.

Negyedrészt, amit leírtál, azzal kapcsolatban már kifejtetem régebben az álláspontom. Nem elég (sőt, súlyos, esetenként halálos hiba) megvenni a fegyvert, oszt' jóvan, majd ha köll, rádupla oszt' futás ( :Đ ). Tanulni kell ahhoz, hogy maradéktalanul teljesítse feladatát, veled együtt. Hogy mit kell(ene) tanulni? Egy kis kriminálpszichilógiát, kis taktikát, kis alkalmazott harcászatot, kis válságkezelést... Meg aztán sokat kell gyakorolni és jó kondícióban kell lenni. A tudást és a rutint, a helyzetfelismerő készséget nem csomagolják ám a fegyver mellé a boltban... :)
A fegyverhez szükséges kellő komolyságot és intelligenciát, felelősségteljes gondolkodást és professzionális hozzáállást pedig ha a szülők és/vagy az élet nem verte bele az illetőbe eddig, már nem is fog rájuk szert tenni soha, hanem hülye rambó lesz, aki 3 forgópisztollyal, 5 tőrrel, 2 bazookával és egy fürt atomkézigránáttal megy a budira is, mégis ha akció van, agyonverik mint a sz@rt. És akkor még szerencséje lesz, ha nem lesz ideje elővenni a fegyvert, mert ha elő tudja venni, de használni már nem, repül a kés, vagy az ellenfél saját fegyveréből az ólom.

#1960 Felhasználó inaktív   Labi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 14:52

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 14:35

1 másodper alatt 5 métert? :think: Az kb 18 km/h. Hát... Egy átlagembernek az azért nehezen menne szvsz,

Te mennyi idő alatt futod a 60 métert? :)
(tesi érettségin fiúknak 8.5 mp a _minimum_ szintidő és ott nem kivétel nnélkül csak a Ben Johnsonok mennek át) :)

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.