Idézet: szabinar - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 14:13
Drumm, probald meg egyszer stresszhelyzetben elovenni, kibiztositani es csorehuzni az ontoltot, min 1-2 masodperccel bentebb vagy ha forgoval csinalod ugyanezt. Nemreg olvastam (valahol, nem emlexem hol sry), hogy egy tamado ember (monnyuk kest a kezeben tarto) 1 masodperc alatt kb 5 metert tud megtenni (nem teszteltem le de siman hiheto).
IMHO ez IS kozrejatszik amikor a revolvereket ajanlgatja mindenki onvedelemre.
1 másodper alatt 5 métert?

Az kb 18 km/h. Hát... Egy átlagembernek az azért nehezen menne szvsz, de ha megy is, a védekező ugyanilyen sebességre képes szert tenni.
Másrészt a stresszhelyzetek nem "csak úgy" lesznek, hanem van valami előzműnyük, melyeket ha a leendő sértett helyesen értékel, van ideje felkészülni.
Harmadrészt, éles stresszhelyzetben én pl. gyorsabb és agresszívebb vagyok, mint szimulációban.
Negyedrészt, amit leírtál, azzal kapcsolatban már kifejtetem régebben az álláspontom. Nem elég (sőt, súlyos, esetenként halálos hiba) megvenni a fegyvert, oszt' jóvan, majd ha köll, rádupla oszt' futás ( :Đ ). Tanulni kell ahhoz, hogy maradéktalanul teljesítse feladatát, veled együtt. Hogy mit kell(ene) tanulni? Egy kis kriminálpszichilógiát, kis taktikát, kis alkalmazott harcászatot, kis válságkezelést... Meg aztán sokat kell gyakorolni és jó kondícióban kell lenni. A tudást és a rutint, a helyzetfelismerő készséget nem csomagolják ám a fegyver mellé a boltban...

A fegyverhez szükséges kellő komolyságot és intelligenciát, felelősségteljes gondolkodást és professzionális hozzáállást pedig ha a szülők és/vagy az élet nem verte bele az illetőbe eddig, már nem is fog rájuk szert tenni soha, hanem hülye rambó lesz, aki 3 forgópisztollyal, 5 tőrrel, 2 bazookával és egy fürt atomkézigránáttal megy a budira is, mégis ha akció van, agyonverik mint a sz@rt. És akkor még szerencséje lesz, ha nem lesz ideje elővenni a fegyvert, mert ha elő tudja venni, de használni már nem, repül a kés, vagy az ellenfél saját fegyveréből az ólom.