Idézet: LightBringer - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 19:09

A legértelmesebb külsejű fegyverekről derül ki, hogy kalap szarok...
Marad az, hogy elkezdek lövészklubba járni.......

:Đ
Azért a gázos szarok között a p22 még elég jól teljesít. Megbízható, a fontosabb helyeken acél van (a kakas is acélbetétes, így nem tud az ütőszeg árkot ütni bele). Az, hogy a cső egybe legyen a tokkal alap egy gáz-riasztónál. Gondolj bele mit ügyeskedne a magyar ember, ha cserélhető lenne a cső...
A Fég GRP-nél is (ami a csövet és a helyretoló-rugót leszámítva az éles fegyver pontos mása) egy behegesztett acél stift ügyel a cső eltávolíthatatlanságára. De mivel nem egybeöntött a csöve a tokkal, ezért az EU-ban nem is lehet (lehetett volna) árulni.
Szóval összességében a P22 jó vétel lehet. Nekem is van egy. Természetesen vannak korlátai. Az élettartama is véges a spiáter szerkezet miatt(szerintem 200-300 lövés), de megbízható, szép, és viszonylag(!) tartós. Az árát bőven megéri. Önvédelemre megfelelő (bár erre a célra én mindíg forgót javasolok), de jól el lehet vele sajátítani egy öntöltő fegyver használatát.
Viszont aki öntöltő gáz vagy akármilyen fegyvert vesz, az számoljon azzal, hogy tisztogatni kell. Egy tár gáz vagy riasztó töltény ellövése után alapos tisztogatást igényelnek (szán leszed, rongy, fegyverolaj stb stb). Ez a művelet elengedhetetlen a biztos működéshez!