HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Silicon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 20. 21:49

Segítsetek már lécci, venni szeretnék gázpisztolyt, és olyan budapesti bolt kellene nekem, ami viszonylag olcsó és szombaton is nyitva van. Tudtok ilyet? Jah és nem ártana, ha választék is lenne, szal helyben meg lehessen venni a cuccot. :)

#262 Felhasználó inaktív   Silicon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 12:02

Senki?  :think:

#263 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 12:54

Idézet: Silicon - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 13:02

Senki?  :think:

Nem a hozzáállás hibádzik, csak az ismert boltok egyike sem szeret 6 napot dolgozni...
Gondolkoztál már ma?

#264 Felhasználó inaktív   eikonal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:49

sziasztok,

Enis gazpisztoly vasarlasa elott vagyok, es mielott vegig olvastam volna a forumot mindenkeppen ontoltot akartam. De sikerult meggyoznotok hogy nekem inkabb revolverre lenne szuksegem.
Tul sokat nem szeretnek viszont rakolteni szoval a csucskategorias Weihrauch HW -k kiestek.
A Röhm RG89 -et neztem ki. Ha esetleg van valakinek velemenye rola vagy szemelyes tapasztalata, szivesen meghallgatnam. Valamint ha hasonlo kategoriaban mas tipust is tudna ajanlani annak is orulnek.
Ami meg erdekelne hogy mien tartozekokkal adjak ezeket. Pl par pepper loszert vagy riasztot, vmi dobozt kapok-e hozza vagy ezeket mar mind kulon kell megvasarolni? Csakhogy tudjam mennyit kell meg raszamolni a revolver aran kivul :)

Koszi, bye

#265 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:16

Idézet: eikonal - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:49

Ami meg erdekelne hogy mien tartozekokkal adjak ezeket. Pl par pepper loszert vagy riasztot, vmi dobozt kapok-e hozza vagy ezeket mar mind kulon kell megvasarolni? Csakhogy tudjam mennyit kell meg raszamolni a revolver aran kivul :)

Koszi, bye

Az autószalonban is csak annyi benzint kapsz, amennyivel a legközelebbi benzinkútig kibírod.
A fegyverbizniszben nem szokás a tartozékként adott lőszer.
Szóval jó esetben kapsz hozzá egy tisztítókefét. EZ tartozék. A többi már külön vásárlandó.

A pepper darabja olyan 200-250 Ft körül van (elég belőle 10 db évekre, hiszen nem sokat fogod használni, hidd el), a riasztó meg 100 alatt/körül van emlékeim szerint. Bár régen vettem már olyat, egyszer 50 db-ot és abból tart, nem nagyon fogy...
Gondolkoztál már ma?

#266 Felhasználó inaktív   OCG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 19:24

Sziasztok!
Nemrég vettem egy P22-es gázpisztolyt, nagyon tetszik, csak van egy kis(?) gondom vele. Eddig 3 risztó töltényt sütöttem el, először csak egy volt betárazva aztán kettő. A gond az, hogy egyik esetben sem vetette ki az elsült töltényt. Első alkalomnál azt hittem csak azért, mert az utolsó benne marad, ezért ismételtem meg a dolgot 2 tölténnyel a tárban. Itt is így jártam, a második töltényt csak úgy tudtam elsütni, hogy manuálisan hátrahúztam a szánt és így töltöttem csőre...
A kérdésem az lenne, hogy visszavigyem a boltba vagy csak egy kis fegyverolaj kéne neki esetleg a tölényekben van vmi hiba?
Köszi

#267 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 20:44

Idézet: OCG - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 19:24

Sziasztok!
Nemrég vettem egy P22-es gázpisztolyt, nagyon tetszik, csak van egy kis(?) gondom vele. Eddig 3 risztó töltényt sütöttem el, először csak egy volt betárazva aztán kettő. A gond az, hogy egyik esetben sem vetette ki az elsült töltényt. Első alkalomnál azt hittem csak azért, mert az utolsó benne marad, ezért ismételtem meg a dolgot 2 tölténnyel a tárban. Itt is így jártam, a második töltényt csak úgy tudtam elsütni, hogy manuálisan hátrahúztam a szánt és így töltöttem csőre...
A kérdésem az lenne, hogy visszavigyem a boltba vagy csak egy kis fegyverolaj kéne neki esetleg a tölényekben van vmi hiba?
Köszi

Akár bármelyik is lehet. A riasztókban általában szokott annyi nafta lenni, hogy újratölti. A csőtorlasz nincs megpiszkálva, ugye?
Gondolkoztál már ma?

#268 Felhasználó inaktív   OCG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 23:03

Nem, nincs. Pénteken vettem, teljesen új..
Köszi a gyors választ :)

#269 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 23:12

Idézet: OCG - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 23:03

Nem, nincs. Pénteken vettem, teljesen új..
Köszi a gyors választ :)

Akkor vissza a boltba gariban!!
Gondolkoztál már ma?

#270 Felhasználó inaktív   OCG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 10:34

Köszi, remélem nem lesz gond... Azért lehet, hogy a hétvégén teszek még egy próbát vele. Egyébként hol lehet kipróbálni a fegyvert, anélkül, hogy törvényt szegnék? Csak lőtéren?

#271 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 19:07

Idézet: OCG - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 10:34

Köszi, remélem nem lesz gond... Azért lehet, hogy a hétvégén teszek még egy próbát vele. Egyébként hol lehet kipróbálni a fegyvert, anélkül, hogy törvényt szegnék? Csak lőtéren?

Lakott területen kívül és magánterületen nem tiltott.
De egy pince vagy egy zártabb garázs is megteszi.
Gondolkoztál már ma?

#272 Felhasználó inaktív   Dave Slim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 14:19

Üdv mindenkinek!

Beleolvasgattam a fórumba és lenne pár kérdésem. Nagyon alap szinten "értek" a dolgokhoz, ezért egy kis tanácsra, segítségre lenne szükségem.
Én pár napja vettem egy Kimar 85 AUTO gp-t. Nagyon szép, meg jól néz ki, az eladó szerint elég jó, stb. Mégis azt olvastam itt, hogy nem jó. Mi az igazság? Mi a hátránya? Engem a súlya, nagysága, stb, egyáltalán nem érdekel. Ne robbanjon fel a kezemben és ha meghúzoma  a ravaszt (bocsánat: elsütőbillentyűt..:p), akkor a töltényt lője is ki (vagyis a gázt) és lehetőleg a megfelelő irányba.:)
Erről kérnék egy rövid infót valakitől.
A másik pedig az, h már voltam a rendőrségen, stb... 2 héten belül küldik a papírt, h hordhassam. Lehet töltve akkor nálam? Vagy hogy viselhetem?
És ami még fontos: nagyon magamnál akarom már hordani... ha esetleg úgy hordom magamnál, h nincs még meg az engedély, csak az a papír, h én ezt az igazolványt kikértem, akkor mi lehet a következménye igazoltatáskor? Pénzbírság? Vagy elveszik a stukit?

Elnézést a hülye kérdésekért, de nem vagyok otthon az ilyesmiben. :))

Előre is köszönöm szépen a választ/válaszokat.

Dave Slim

#273 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 21:46

Idézet: Dave Slim - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 14:19

1. Én pár napja vettem egy Kimar 85 AUTO gp-t. Nagyon szép, meg jól néz ki, az eladó szerint elég jó, stb. Mégis azt olvastam itt, hogy nem jó. Mi az igazság? Mi a hátránya? Engem a súlya, nagysága, stb, egyáltalán nem érdekel. Ne robbanjon fel a kezemben és ha meghúzoma  a ravaszt (bocsánat: elsütőbillentyűt..:p), akkor a töltényt lője is ki (vagyis a gázt) és lehetőleg a megfelelő irányba.:)
Erről kérnék egy rövid infót valakitől.
2. A másik pedig az, h már voltam a rendőrségen, stb... 2 héten belül küldik a papírt, h hordhassam. Lehet töltve akkor nálam? Vagy hogy viselhetem?
3. És ami még fontos: nagyon magamnál akarom már hordani... ha esetleg úgy hordom magamnál, h nincs még meg az engedély, csak az a papír, h én ezt az igazolványt kikértem, akkor mi lehet a következménye igazoltatáskor? Pénzbírság? Vagy elveszik a stukit?

1. Gondolom a felhasznált alapanyag, a cinköztvözet (spiáter) az ok, ami miatt nem tetszik sokaknak. Nem a kinézet miatt.

2. Ahogy megvan a viselési engedély, onnantól REJTVE viselheted. Töltve is, DE véletlen elsüléstől védve.

3. Amennyiben engedély nélkül van Nálad, akkor az szabálysértés és a törvény 50.000 Ft-ig rendeli büntetni. Le csak akkor foglalják, ha valamit elkövettél vele. Akkor is, ha önvédelemből használtad, de akkor csak a vizsgálat idejére. Különben meg vizsgálója válogatja... ;)
Gondolkoztál már ma?

#274 Felhasználó inaktív   Dave Slim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 09:57

*Macika*: nagyon köszönöm a gyors választ. Az az igazság, h tegnap vittem magammal, mert utánaérdeklődtem 1-2 dolognak, amibe bele lehet kötni, ha a rendőr beleköt. Szal érted..:) Tehát, ha minden igaz, akkor az engedély kiváltása akkor kell, ha KÖZTERÜLETEN, TÖLTVE ÉS REJTVE viselni szeretné valaki. Namármost... ha nincs engedély, akkor közterületen NEM TÖLTVE hordani lehet?... :)Nem tudom érthető e eme már szinte ügyvédi megcáfolásom :p :D (csak viccelek). Tegnap ezt is tettem. Zsebbe be, teljesen üresen. Ha megtámadnak, ijesztésre jó. Előtte azért felhívtam egy rendőrségi ügyeletet és elmondtam a dolgot, h mit szeretnék... ez és ez van, vinni akarom. Erre kiröhögött az ügyeletes tiszt (egy 50 körüli, szimpatikus ember a hangja alapján), hogy amikor megvettem a stukkert és ELVITTEM a rendőrségre, akkor is nálam volt közterületen ugye.. inenntől miről beszélünk?! Vigyem! Mókás volt az eset. Egy rendőr beszélt rá, hogy vigyem nyugodtan magammal. Na mindegy. Elbeszélgettünk még egy kicsit, majd elindultam.... a fegyverrel. :)

Visszatérve erre a Kimar-ra, ami nekem van... egy baj van vele, ami tényleg nem jó: túl nagy. Nyáron nem tudom majd hova rakni... erre ki kell találnom valamit..

#275 Felhasználó inaktív   Dave Slim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 12:33

*Macika*: Jah..és még valami: ez a legfontosabb kérésem Macika: mi kell ahhoz, h valaki polgárőr legyen? Mit kell tenni? Milyen úton, módon lehet valaki polgárőr? Milyen kötelezettségek vannak úgymond? Hogy ne fárasszalak a hülye kérdéseimmel, elég nekem egy link is, ha tudsz. Vagy leírhatod Te is.. amelyik jobb neked. :)
Köszönöm előre is.
:respect:

#276 Felhasználó inaktív   Dave Slim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 13:46

VISSZAVONVA AZ ELŐZŐ KÉRDÉSEM, KÉRÉSEM! http://www.polgarorseg.hu  ... hogy előbb nem jutott eszembe.. :s  :think:

#277 Felhasználó inaktív   Dave Slim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 13:54

Csak épp nem lehet jelentkezni.. :s Nem jó az űrlapküldőjük... na mindegy... keresgélek még.

#278 Felhasználó inaktív   Dave Slim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 14:33

Megint itt vagyok :) Találtam egy oldalt, de nem derül ki szinte semmi. Leaglábbis az nem, ami engem érdekelne. http://www.bpsz.hu  Vannak információk, de engem igazából ezek a kérdések foglalkoztatnak:

1.: Mi a pontos menete annak, hogy valaki polgárőr legyen? Gondolok itt a jelentkezési lapra, aztán felhívnak, behívnak, mit kell csinálni, mennyit kell tanulni, milyen jellegű képzés van, mennyi ideig tart, stb.

2.: Ez is nagyon fontos: hogy működik a "beosztás", a szolgálati idő? Azért kérdezem, mert nekem van állásom, napi 8 órában, ami hetente változik, hogy mettől meddig vagyok. Néha pedig 7végén is bent vagyok a cégnél. (mint pl. most is). Kötelezően előírt időpontok vannak, hogy hova mikor kell menni, vagy rákérdeznek, hogy figyi Dave, itt és itt kéne mászkálni ekkor és ekkor. Ráérsz?  Én pedig vagy rábólintok, vagy nem?

Kérlek *Macika*, ha tudsz, akkor segíts nekem ezekben. Nem tudom mivel, de meghálálom. :)

#279 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 06:06

Idézet: Dave Slim - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 15:19

A másik pedig az, h már voltam a rendőrségen, stb... 2 héten belül küldik a papírt, h hordhassam.

Ez egy kicsit erős :D
Én már túl vagyok a 3-ik héten, és még semmi :(
Linux For Human Beings

#280 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 13:49

Idézet: Zozo® - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 6:06

Ez egy kicsit erős :D
Én már túl vagyok a 3-ik héten, és még semmi :(

Attól még neki van igaza, hogy a rendőrségen 2 hetet mondanak.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.