gázfegyver
Elküldve: 2005. 10. 20. 21:49

Elküldve: 2005. 10. 21. 12:54
Idézet: Silicon - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 13:02

Nem a hozzáállás hibádzik, csak az ismert boltok egyike sem szeret 6 napot dolgozni...
Elküldve: 2005. 10. 29. 13:49
Enis gazpisztoly vasarlasa elott vagyok, es mielott vegig olvastam volna a forumot mindenkeppen ontoltot akartam. De sikerult meggyoznotok hogy nekem inkabb revolverre lenne szuksegem.
Tul sokat nem szeretnek viszont rakolteni szoval a csucskategorias Weihrauch HW -k kiestek.
A Röhm RG89 -et neztem ki. Ha esetleg van valakinek velemenye rola vagy szemelyes tapasztalata, szivesen meghallgatnam. Valamint ha hasonlo kategoriaban mas tipust is tudna ajanlani annak is orulnek.
Ami meg erdekelne hogy mien tartozekokkal adjak ezeket. Pl par pepper loszert vagy riasztot, vmi dobozt kapok-e hozza vagy ezeket mar mind kulon kell megvasarolni? Csakhogy tudjam mennyit kell meg raszamolni a revolver aran kivul

Koszi, bye
Elküldve: 2005. 10. 29. 14:16
Idézet: eikonal - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:49

Koszi, bye
Az autószalonban is csak annyi benzint kapsz, amennyivel a legközelebbi benzinkútig kibírod.
A fegyverbizniszben nem szokás a tartozékként adott lőszer.
Szóval jó esetben kapsz hozzá egy tisztítókefét. EZ tartozék. A többi már külön vásárlandó.
A pepper darabja olyan 200-250 Ft körül van (elég belőle 10 db évekre, hiszen nem sokat fogod használni, hidd el), a riasztó meg 100 alatt/körül van emlékeim szerint. Bár régen vettem már olyat, egyszer 50 db-ot és abból tart, nem nagyon fogy...
Elküldve: 2005. 11. 06. 19:24
Nemrég vettem egy P22-es gázpisztolyt, nagyon tetszik, csak van egy kis(?) gondom vele. Eddig 3 risztó töltényt sütöttem el, először csak egy volt betárazva aztán kettő. A gond az, hogy egyik esetben sem vetette ki az elsült töltényt. Első alkalomnál azt hittem csak azért, mert az utolsó benne marad, ezért ismételtem meg a dolgot 2 tölténnyel a tárban. Itt is így jártam, a második töltényt csak úgy tudtam elsütni, hogy manuálisan hátrahúztam a szánt és így töltöttem csőre...
A kérdésem az lenne, hogy visszavigyem a boltba vagy csak egy kis fegyverolaj kéne neki esetleg a tölényekben van vmi hiba?
Köszi
Elküldve: 2005. 11. 06. 20:44
Idézet: OCG - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 19:24
Nemrég vettem egy P22-es gázpisztolyt, nagyon tetszik, csak van egy kis(?) gondom vele. Eddig 3 risztó töltényt sütöttem el, először csak egy volt betárazva aztán kettő. A gond az, hogy egyik esetben sem vetette ki az elsült töltényt. Első alkalomnál azt hittem csak azért, mert az utolsó benne marad, ezért ismételtem meg a dolgot 2 tölténnyel a tárban. Itt is így jártam, a második töltényt csak úgy tudtam elsütni, hogy manuálisan hátrahúztam a szánt és így töltöttem csőre...
A kérdésem az lenne, hogy visszavigyem a boltba vagy csak egy kis fegyverolaj kéne neki esetleg a tölényekben van vmi hiba?
Köszi
Akár bármelyik is lehet. A riasztókban általában szokott annyi nafta lenni, hogy újratölti. A csőtorlasz nincs megpiszkálva, ugye?
Elküldve: 2005. 11. 06. 23:12
Idézet: OCG - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 23:03
Köszi a gyors választ

Akkor vissza a boltba gariban!!
Elküldve: 2005. 11. 07. 10:34
Elküldve: 2005. 11. 07. 19:07
Idézet: OCG - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 10:34
Lakott területen kívül és magánterületen nem tiltott.
De egy pince vagy egy zártabb garázs is megteszi.
Elküldve: 2005. 11. 11. 14:19
Beleolvasgattam a fórumba és lenne pár kérdésem. Nagyon alap szinten "értek" a dolgokhoz, ezért egy kis tanácsra, segítségre lenne szükségem.
Én pár napja vettem egy Kimar 85 AUTO gp-t. Nagyon szép, meg jól néz ki, az eladó szerint elég jó, stb. Mégis azt olvastam itt, hogy nem jó. Mi az igazság? Mi a hátránya? Engem a súlya, nagysága, stb, egyáltalán nem érdekel. Ne robbanjon fel a kezemben és ha meghúzoma a ravaszt (bocsánat: elsütőbillentyűt..

Erről kérnék egy rövid infót valakitől.
A másik pedig az, h már voltam a rendőrségen, stb... 2 héten belül küldik a papírt, h hordhassam. Lehet töltve akkor nálam? Vagy hogy viselhetem?
És ami még fontos: nagyon magamnál akarom már hordani... ha esetleg úgy hordom magamnál, h nincs még meg az engedély, csak az a papír, h én ezt az igazolványt kikértem, akkor mi lehet a következménye igazoltatáskor? Pénzbírság? Vagy elveszik a stukit?
Elnézést a hülye kérdésekért, de nem vagyok otthon az ilyesmiben.

Előre is köszönöm szépen a választ/válaszokat.
Dave Slim
Elküldve: 2005. 11. 11. 21:46
Idézet: Dave Slim - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 14:19

Erről kérnék egy rövid infót valakitől.
2. A másik pedig az, h már voltam a rendőrségen, stb... 2 héten belül küldik a papírt, h hordhassam. Lehet töltve akkor nálam? Vagy hogy viselhetem?
3. És ami még fontos: nagyon magamnál akarom már hordani... ha esetleg úgy hordom magamnál, h nincs még meg az engedély, csak az a papír, h én ezt az igazolványt kikértem, akkor mi lehet a következménye igazoltatáskor? Pénzbírság? Vagy elveszik a stukit?
1. Gondolom a felhasznált alapanyag, a cinköztvözet (spiáter) az ok, ami miatt nem tetszik sokaknak. Nem a kinézet miatt.
2. Ahogy megvan a viselési engedély, onnantól REJTVE viselheted. Töltve is, DE véletlen elsüléstől védve.
3. Amennyiben engedély nélkül van Nálad, akkor az szabálysértés és a törvény 50.000 Ft-ig rendeli büntetni. Le csak akkor foglalják, ha valamit elkövettél vele. Akkor is, ha önvédelemből használtad, de akkor csak a vizsgálat idejére. Különben meg vizsgálója válogatja...

Elküldve: 2005. 11. 12. 09:57

Visszatérve erre a Kimar-ra, ami nekem van... egy baj van vele, ami tényleg nem jó: túl nagy. Nyáron nem tudom majd hova rakni... erre ki kell találnom valamit..
Elküldve: 2005. 11. 12. 12:33

Köszönöm előre is.

Elküldve: 2005. 11. 12. 13:46

Elküldve: 2005. 11. 12. 13:54

Elküldve: 2005. 11. 12. 14:33

1.: Mi a pontos menete annak, hogy valaki polgárőr legyen? Gondolok itt a jelentkezési lapra, aztán felhívnak, behívnak, mit kell csinálni, mennyit kell tanulni, milyen jellegű képzés van, mennyi ideig tart, stb.
2.: Ez is nagyon fontos: hogy működik a "beosztás", a szolgálati idő? Azért kérdezem, mert nekem van állásom, napi 8 órában, ami hetente változik, hogy mettől meddig vagyok. Néha pedig 7végén is bent vagyok a cégnél. (mint pl. most is). Kötelezően előírt időpontok vannak, hogy hova mikor kell menni, vagy rákérdeznek, hogy figyi Dave, itt és itt kéne mászkálni ekkor és ekkor. Ráérsz? Én pedig vagy rábólintok, vagy nem?
Kérlek *Macika*, ha tudsz, akkor segíts nekem ezekben. Nem tudom mivel, de meghálálom.

Elküldve: 2005. 11. 13. 06:06
Idézet: Dave Slim - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 15:19
Ez egy kicsit erős

Én már túl vagyok a 3-ik héten, és még semmi

Elküldve: 2005. 11. 13. 13:49
Idézet: Zozo® - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 6:06

Én már túl vagyok a 3-ik héten, és még semmi

Attól még neki van igaza, hogy a rendőrségen 2 hetet mondanak.