HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 15. 16:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 16:34

Így van.

A VÁSÁRLÁSÁHOZ és a TARTÁSÁHOZ (=az otthon tartásához) nem kell semmiféle engedély.

A gázfegyver közterületen történő REJTETT VISELÉSÉHEZ lehet engedélyt kapni, ha akarsz (és megfelelsz a feltételeknek).

A gumilövedékes fegyver közterületen NEM VISELHETŐ, rá viselési engedély NEM ADHATÓ KI!

Bocsi, lehet, hogy butaságot kérdezek, de ezek a szabályok a gázSPRAY-ra is vonatkoznak, vagy csak a fegyverekre?
Egyáltalán spray-ra milyen szabályok vannak?

Szerkesztette: tesa 2005. 11. 15. 16:16 -kor

tesa

#302 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 16:30

gázspray-t szabadon vehetsz, illetve magadnál is tarthatod bármilyen engedély nélkül
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#303 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 16:30

Idézet: tesa - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 15:15

Bocsi, lehet, hogy butaságot kérdezek, de ezek a szabályok a gázSPRAY-ra is vonatkoznak, vagy csak a fegyverekre?
Egyáltalán spray-ra milyen szabályok vannak?

Sprayhez nem kell engedély, de max csak 20g tömegű lehet nálad közterületen vagy nyilvános helyen (kivéve persze ha vmilyen rendezvény van ott, mert akkor nem lehet nálad).

#304 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 16:38

Idézet: conSalves - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 15:30

Sprayhez nem kell engedély, de max csak 20g tömegű lehet nálad közterületen vagy nyilvános helyen (kivéve persze ha vmilyen rendezvény van ott, mert akkor nem lehet nálad).

És persze a sprayt is rejtve kell viselni.

#305 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 19:20

Idézet: conSalves - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 17:38

És persze a sprayt is rejtve kell viselni.

Azt mondjátok, hogy ha rendezvény van, akkor nem lehet nálam.
Ezt értem, de ha jártamban-keltemben egyszer csak sok ember közé kerülök, akkor már szabálytalan vagyok? Vagy mit értetek rendezvény alatt?

Másik, hogy rejtve tartanám persze; ehhez kapható valamiféle tasak övvel, vagy vállra köthető valami, hogy úgymond elő lehessen kapni aránylag könnyen?
Mert nem biztos, hogy a zsebemben tartanám mindig.

Ja, mégvalami. 1 db 20grammos lehet nálam max, vagy 2db is, csak egyenként 20grammnál több ne legyen. Asszem ez elég hülye kérdés volt....nem is kell válaszolni.. :rolleyes:  :fear:

Szerkesztette: tesa 2005. 11. 15. 19:24 -kor

tesa

#306 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 21:57

És még annyit, hogy egy 20grammos spray kb hány "fújásra" elég?
Mi a szükséges minimális-maximális távolság?
Jó, tudom, ezt nem fogom abban a helyzetben méregetni, de mégis...?

Olvasom, hogy a KO 20gr Pepper spray elég jó. Igaz?
tesa

#307 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 01:18

Idézet: tesa - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 19:20

1. Azt mondjátok, hogy ha rendezvény van, akkor nem lehet nálam.
Ezt értem, de ha jártamban-keltemben egyszer csak sok ember közé kerülök, akkor már szabálytalan vagyok? Vagy mit értetek rendezvény alatt?

2. Másik, hogy rejtve tartanám persze; ehhez kapható valamiféle tasak övvel, vagy vállra köthető valami, hogy úgymond elő lehessen kapni aránylag könnyen?
Mert nem biztos, hogy a zsebemben tartanám mindig.

3. Ja, mégvalami. 1 db 20grammos lehet nálam max, vagy 2db is, csak egyenként 20grammnál több ne legyen. Asszem ez elég hülye kérdés volt....nem is kell válaszolni.. :rolleyes:  :fear:

1. Világosan le van írva, hogy közterületen max. 20 g töltőtömegű rejtve igen, rendezvény esetén, magánterületen semmiképpen NEM hordható. Meg lehet próbálni bevinni, de ha gond van vle, akkor áll a szabálysértés. Az meg nem jó senkinek sem.

2. Miért is? Folyamatosan transzban vagy, hogy megtámadnak? Nem nézel Te egy kicsit sok akciófilmet? :)

3. Mi a francnak lenne Nálad fél kilónyi pepper? Ez nem gáz halmazállapotú, hanem egy vékony sugárban egy kis csőből fújja ki a hatóanyagot. Kiválóan lehet pozícionálni, célozni vele. Egy 20 g-os flakon elég legalább 3-4 verekedéshez. :)
Nem lehet Nálad több, mint 20 g. Ennyi.
Gondolkoztál már ma?

#308 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 08:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 2:18

1. Világosan le van írva, hogy közterületen max. 20 g töltőtömegű rejtve igen, rendezvény esetén, magánterületen semmiképpen NEM hordható. Meg lehet próbálni bevinni, de ha gond van vle, akkor áll a szabálysértés. Az meg nem jó senkinek sem.

2. Miért is? Folyamatosan transzban vagy, hogy megtámadnak? Nem nézel Te egy kicsit sok akciófilmet? :)

3. Mi a francnak lenne Nálad fél kilónyi pepper? Ez nem gáz halmazállapotú, hanem egy vékony sugárban egy kis csőből fújja ki a hatóanyagot. Kiválóan lehet pozícionálni, célozni vele. Egy 20 g-os flakon elég legalább 3-4 verekedéshez. :)
Nem lehet Nálad több, mint 20 g. Ennyi.

Kösssszi.  :respect: Asszem értem  :rolleyes:  :think:  ;).  Amúgy ezek csak kérdések, hogy sokmindent tudjak a dologról...nem valószínű, hogy úgy is lesz a való életben....  :)  :)

Szerkesztette: tesa 2005. 11. 16. 08:20 -kor

tesa

#309 Felhasználó inaktív   OCG 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 16:24

Szia *Macika*!
Szeretnék újra tanácsot kérni. Pár hozzászólással ezelőtt írtam a P22-emről, amivel az volt a gond, hogy nem mindig lökte ki a hüvelyt, amit már ellőttem. Vissza is vittem a boltba, az eladó átolajozta, így már annyit elértünk, hogy manuálisan hátrahúzva a szánt mindig kidobja a hüvelyt és újat tölt be. Lementem a lőtérre, kipróbálni, hogy rendesen működik e és eléggé elkeseredtem.. Átlagban minden második hüvely benn marad a csőben. Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan tovább? A lőtér felügyelője is megnézte és azt mondta, hogy használjam, hátha "bekopik"..szerinte a hüvelyvonó nem mindig akad be és ez lehet az oka és hiába vennék másikat, az is valószínű, hogy ilyen lenne..
Köszi
Ui.: egyébként van valakinek P22vel tapasztalata? Szívesen veszek minden észrevételt.

#310 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 22:21

A kormányrendeletben nincs kikötés a darabszámra, csak a töltöanyag tömegre.

#311 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 01:40

Idézet: OCG - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 16:24

Szia *Macika*!
Szeretnék újra tanácsot kérni. Pár hozzászólással ezelőtt írtam a P22-emről, amivel az volt a gond, hogy nem mindig lökte ki a hüvelyt, amit már ellőttem. Vissza is vittem a boltba, az eladó átolajozta, így már annyit elértünk, hogy manuálisan hátrahúzva a szánt mindig kidobja a hüvelyt és újat tölt be. Lementem a lőtérre, kipróbálni, hogy rendesen működik e és eléggé elkeseredtem.. Átlagban minden második hüvely benn marad a csőben. Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan tovább? A lőtér felügyelője is megnézte és azt mondta, hogy használjam, hátha "bekopik"..szerinte a hüvelyvonó nem mindig akad be és ez lehet az oka és hiába vennék másikat, az is valószínű, hogy ilyen lenne..
Köszi
Ui.: egyébként van valakinek P22vel tapasztalata? Szívesen veszek minden észrevételt.

Háááát, ennél többet én se mtudok mondani, mint egy szakember, aki látta 1:1-ben a cuccot.
Sajnálom.
GRP-9-cel nincs ilyen probléma soha. Legalábbis nálam.
Gondolkoztál már ma?

#312 Felhasználó inaktív   szucsjoci 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 17. 09:12

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 16:02

PA annyit jelent, hogy a töltény öntöltőbe való, központi

Remélem tudtam segíteni  ;)

Köszönöm szépen.
Nagyon sokat segítettél. És a fórum is. :respect:  ugyanis én bele voltam szerelmesedve a p22 be,de minnél jobban elolvastam amit írtatok annál inkább rájöttem , hogy önvédelemre valóban a revolverek az igaziak.Ugyhogy meg is született döntésem:) egy Rg 89 es, nagyon kis megbízhatónak tűnik. Tetszik még az rg69 combat is, de arról nem olvastam sehol hogy miért drágább, mivel tud többet mint  a 89 es.

#313 Felhasználó inaktív   OCG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 11:22

Idézet

Háááát, ennél többet én se mtudok mondani, mint egy szakember, aki látta 1:1-ben a cuccot.

Azért köszi :)  Most vettem Umarex töltényeket, kipróbálom ezzel is... Az előzőek MFS-ek voltak és ami érdekes, hogy egymás mellé rakva a kettőt az Umarex pár mm-el kisebb :confused: No mind1, ha most sem működik viszem vissza gariba...csak megcsinálják..

#314 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 13:06

Idézet: szucsjoci - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 8:12

egy Rg 89 es, nagyon kis megbízhatónak tűnik. Tetszik még az rg69 combat is, de arról nem olvastam sehol hogy miért drágább, mivel tud többet mint  a 89 es.

A felhasznált anyagok miatt van az árkülönbség:

RG89: Spiater dob, csak részben acél elsütőszerkezet.
RG69: Acél dob, teljesen acél elsütőszerkezet.

#315 Felhasználó inaktív   szucsjoci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 18:32

Idézet: conSalves - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 14:06

A felhasznált anyagok miatt van az árkülönbség:

RG89: Spiater dob, csak részben acél elsütőszerkezet.
RG69: Acél dob, teljesen acél elsütőszerkezet.

ezek szerint mindkettő pöpec kis cucc:)) lehet spórolok a combatra:) mekkorák ezek vajon a valóságban?

#316 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:38

Idézet: szucsjoci - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 17:32

ezek szerint mindkettő pöpec kis cucc:)) lehet spórolok a combatra:) mekkorák ezek vajon a valóságban?

Hát, jó nagyok (185cm hosszú, 700gr).  :rolleyes: Szvsz napi viselésre egy HW37/88 kényelmesebb. ;)

#317 Felhasználó inaktív   szucsjoci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 10:37

Idézet: conSalves - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:38

Hát, jó nagyok (185cm hosszú, 700gr).  :rolleyes:   Szvsz napi viselésre egy HW37/88 kényelmesebb.   ;)

afene, hogy ezek milyen rusnyák:) tök gagyinak néznek ki fényképen:D

#318 Felhasználó inaktív   Dave Slim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 11:58

Idézet: OCG - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 17:24

Szia *Macika*!
Köszi

Nekem ugyanez a problémám a Kimar 85. auto-val!!!!! :(:(:(:(:(:( Idegesítő nagyon. Mi van akkor, ha 7-en jönnek pl... mindig fel kell manuálisan huzogatni:S Ezt az olajozást majd én is kipróbálom... remélem segít valamennyit.  :think:

#319 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 14:54

Idézet: Dave Slim - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 11:58

...Mi van akkor, ha 7-en jönnek pl...

Veged. barmilyen gazpisztollyal a kezedben. 45 ACP javaslott ilyen tulero ellen.

#320 Felhasználó inaktív   OCG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 14:56

Probélma megoldva :) Umarex töltényekkel tökéletesen működik a P22esem. Úgy néz ki mégis van 9mm és 9mm között is különbség..

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.