HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 00:09

Idézet: LightBringer - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:38

... Valaki írt fentebb valamit a tokokról, hogy fegyvertokban nem lehet tartani stb. Erről nem látok semmit... Ez igaz?

az a sportfegyverekre vonatkozott szerintem.

illetve minden olyan fegyverre amihez viselési engedéllyel nem rendelkezel.

Szerkesztette: boyscout 2005. 03. 25. 00:24 -kor

impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#82 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 00:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 20:51

Ugye nem elölről kell beletuszkolni a gumigolóbist?

Termeszetesen a dobon levo furatokba kell beletenni, elorol. Ha a csobe kellene akkor csak egylovetu lenne a cuccos ergo onvedelemre egyaltalan nem lenne hasznalhato, csak tamadasra.
Az olajozassal pedig csinjan kell banni.

Ha valaki komolyan elgondolkozik gumilovedekes fegyver vasarlasan az feltetlenul nyalazza at EZT a topicot.

#83 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 01:00

Idézet: balanceprox - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:53

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mijakülönbség az Umarex Walther P22-es és P99-es között? Melyik jobb, és miért?

Az Umarex Walther P22 messze a legjobb Umarex, 9mm-es ontolto. Szinte full spiater, de a kakas acel betetes. Kicsi, konnyen viselheto rejtve, megbizhato (mar amennyire egy ontolto az lehet, ugye...)

P99 = draga, nagy, szar. Felejtos.

Onvedelemre csak revolver, egyebkent. Szilveszterre mindegy.

#84 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 01:12

Idézet: ShunterAlhena - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 17:59

Sziasztok!

Még korábban vettem egy 50ml-es KO Pfeffert (ez van ráírva). Az már kiderült  :respect: hogy ez a hatékony OC-vel van töltve.
Nekem csak annyi kérdésem volna, hogy ha esetleg rámszól >2 barna (és így puszta kezes önvédelemnek esélye sincs), mit érdemesebb: a sprayt előrántva kiosztani az észt, majd a zűrzavarban lelépni, vagy inkább megadni amit akarnak? Az esetleg melléfújt spray kifejt-e annyi hatást hogy garantálja a szabad utat? mert egy gázzal megtámadott ember nem fog utána finomkodni velem :rolleyes:

A gazspray a legveszelyesebb onvedelmi eszkoz a vilagon -a hasznalojara nezve legalabbis.
Hamis biztonsagerzetet ad, tenyleges vedelmet azonban nem, illetve ez erosen fugg a korulmenyektol is.
Ha hasznalod akkor utana rohanj, vagy ha ezt fizikumod es -meg fontosabb- hozzaallasod lehetove teszi akkor intezd el az ellent alaposan, kihasznalva azt a keves idot amig csokkent harckepessegu. Kulcsomot okolbeszorit, es ut.
Ha tobben vannak akkor spuri rogton fujas utan, mert ha elkapnak veged. Ha nincs hova futni akkor fujas es kegyetlenul lezuzni a hangadot (a tobbiek jo esellyel bekenhagynak) akar puszta kezzel akar az elso kemeny targyal amit fel tudsz kapni. Persze legjobb elkerulni az ilyen helyzeteket, de ha egyszer az eleted kerul veszelybe akkor nincs mese, inkabb ket rendor kiserjen mint egy pap, ugye.

#85 Felhasználó inaktív   balanceprox 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 04:35

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 2:00

P99 = draga, nagy, szar. Felejtos.

Drága: Láttam :think:
Nagy:  Veszem észre  :hemuveg:
Szar: Na, ez érdekelne engem, hogy mi benne a... :down:???

#86 Felhasználó inaktív   balanceprox 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 05:06

Szerkezetileg, felépítésre, kasznira ugyanaz a P22-es, mint a P99-es?

Csak mert most komolyan gondolkodóba estem egy ilyen beszerzésén, és bővebben kifejtett, tényekre alapuló ellenérvet még nem olvastam a "nagytestvér" ellen! :)

...mert azért legyünk őszinték! Valaki(k)nek már a mordály (határozott) előrántása is elég ahhoz, hogy módosítsa korábbi projectjét, és eliszkoljon a helyszínről. Mert ugyebár neki halvány lila fingja nincs arról, hogy kivel is állhat szemben. Ilyenről már nem egyszer hallottam, persze most a piti telefonbehúzós kiccsávókról beszélek, akiknek valahonnan azért meg kell szerezniük azt a szponzort, aki állja a napi mariskát, ami nélkül élni nem tudnak!
Természetesen, ha a látvány sem éri el a kellő hatást, akkor nem árt meggyőzni arról, hogy nem a Matel-től vásároltunk patronos stukkert kilencázé', így rá kell ereszteni a kötőhártyabuzerálót, ha egyedül van, akkor szuper, ha többen vannak és a többiek eliszkolnak, akkor megregulázni a pácienst, hogy többet ilyet nemhogy veled, de senkivel még csak meg se próbáljon csinálni!
De visszatérve a látványra: Nagyon nehezen érnénk el, ha ki se látszik a kezünkből!

(Nem reklámnak szánom) SZERINTEM?!

#87 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 08:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 21:51

A 40J-os képes vastag pullóveren keresztül is bordát törni. Szóval az komoly.

Segítenél? Hogyan kell érteni a keserű gumilövesékes fegyvereknél az elöltöltősség fogalmát? Ugye nem elölről kell beletuszkolni a gumigolóbist? Vagy ez csak hivatalos megfogalmazás, ahol nincs egybeszerelve gyárilag a töltény?

Dobban középen szűkítés van. Csappantyú vagy flóbert vaktöltény (40J-os esetében a 9mm-es) hátulról megy a dobba. A dob első része felől pedig a gumikat kell betolni. Az átmérőjük picit nagyobb mint a dob furata, így meg fognak szorulni benne. Gyakorlatilag a betöltés tart egy picit tovább, a használati értéket nem csökkenti az elöltöltős mivolt.
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#88 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 08:06

Idézet: balanceprox - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 5:06

Szerkezetileg, felépítésre, kasznira ugyanaz a P22-es, mint a P99-es?

NEM!!!
A P99 egy rakás szar. Spiáter az egész. Még a kakas és az elsütőszerkezet is. Élettartam <50 lövés. Ezután ugyanis a kakasban akkora árok keletkezik, hogy nem tud ráütni az ütőszegre.
Hézagos illesztések. Szán könnyen leszakadhat. Soroljam még?
Az egyik legrosszabb gázriasztó. És drága. Nagyon drága
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#89 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:02

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 8:01

Dobban középen szűkítés van. Csappantyú vagy flóbert vaktöltény (40J-os esetében a 9mm-es) hátulról megy a dobba. A dob első része felől pedig a gumikat kell betolni. Az átmérőjük picit nagyobb mint a dob furata, így meg fognak szorulni benne. Gyakorlatilag a betöltés tart egy picit tovább, a használati értéket nem csökkenti az elöltöltős mivolt.

Köszönöm szépen.

Tehát akkor ez megvalósult (kicsit kimaradtam az elmúlt pár hónapban a jogszabályfigyelésből), home defender célra magánterületen használható a 40J-os is.

Ha jól sejtem, közterületre ugyanaz vonatkozik rá, mint a sportfegyverekre, ugye?
Gondolkoztál már ma?

#90 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:24

Idézet

Lakáson belül inkább attól tartok, hogy a túl kis légtér miatt megállna a gáz a lakásban. Talán a gumilövedékes praktikusabb lenne, mert esetleg jobban be is tojik az, akit eltalál egy jó erős gumilővedék, lehet visítva szaladna ki, hogy "meglőttek, meglőttek... ááááááá".

Szasz!

Te beengeded a lakásba a ***-t?  :eek:

Bocs, csak nem bírtam ki.

A városban történt, hogy a 86 éves nagypapa meglátta, hogy felfeszítik éjszaka a kerti ajtót, kiment és odavágott az emlék huszárkarddal. :D Kúrva nagy vértócsa, öreget elvitték (később kiengedték de a kardot elvették) a rendőrök de  a sérültet azóta sem találják. Tehát a kard is OK!  :cool:

Üdv!
Asztalravissza!

#91 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:37

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 17:24

Te beengeded a lakásba a ***-t?  :eek:

Bármikor előfordulhat, hogy este arra ébredsz, hogy valaki matat az előszobában. Itt vidéken ráadásul nagyobb eséllyel. Hiába van biztonsági fóliázott üveg, fasza zár az ajtón, aki valahova be akar menni, az bemegy.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#92 Felhasználó inaktív   bgabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 2:49

Nem, a törvény rendelkezik erről.
Csak gondoltam, hogy akik ide jönnek, azoknak már nem kell jogszabálymagyarázat.

Szóval a lényeg, hogy sportfegyver zárt dobozban, lőszertől elkülönítve (értsd külön zárt doboz a lőszernek) szállítható.

Szó nincs arról, hogy akárcsak üresen is VISELHETŐ lenne közterületen, még ha csak rejtve is.

Autó kesztyűtartó? Dobozban,mellete egy kis dobozban a tölténytár? Vagy még ez sem lenne törtvényileg megfelelő?

#93 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 03:24

Idézet: bgabor - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 20:26

Autó kesztyűtartó? Dobozban,mellete egy kis dobozban a tölténytár? Vagy még ez sem lenne törtvényileg megfelelő?

Úgy tudom, hogy az autó területe most éppen megint közterület, amennyiben az autó közterületen tartózkodik.
Gondolkoztál már ma?

#94 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 16:46

Elolvasgattam az index topicját, de az alábbira igazán jó választ nem kaptam.

Milyen automata(öntöltős), rendes fegyverrel legalább 99% ban megegyező kinézetű (nem látszik a csőben a betét stb) gáz(riasztó)fegyver létezik, ami tényleges önvédelemre használható, és nem 2-300 lövés a max élettartama.

Ami lényeges, hogy 9mm PAK tölténytípussal működjön (ehhez van a legszélesebb töltényválaszték szvsz(OC töltény lenne a kiszemelt, abból is a legnagyobb hatóerejű) és ne legyen túl hivalkodó. (pl egy beretta, vagy egy glock utánzat túl feltűnő szerintem, ellenben egy 9es Parabellum és társai már nem annyira). A lényeg, hogy kenyából ne lehessen kiszúrni, hogy gázfegyverről van szó...

Tehát olyan fegyver mása kellene, amit könnyedén be lehet szerezni éles verzióban is. (isten ments az éles fegyvertől, csak nem szeretnék úgy járni, hogy előveszem amikor ne adj isten szükség van rá, és messziről kiszúrni, hogy miről van szó).

Amit nézegettem az a P22 (annak 200 lövés körülre jósolják az élettartamát), és a Röhm RG96 fekete verziója. A Röhmről sajnos nem tudok pontos infókat, de ez amiatt okoz némi kétejt, hogy az USP-k nem igazán szoktak közkézen forogni :(

Mit javasoltok?
100%

#95 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 18:16

Idézet: LML - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 16:46

...de ez amiatt okoz némi kétejt, hogy az USP-k nem igazán szoktak közkézen forogni

Hát nem tudom. A családban van egy... (ráadásul az új változat) Előtte Glock17 volt. Szóval annyira csak nem ritka.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#96 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 20:20

Idézet: LML - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 16:46

Milyen automata(öntöltős), rendes fegyverrel legalább 99% ban megegyező kinézetű (nem látszik a csőben a betét stb)
...

Mindben látszódik a csőben a szűkítés. PTB  (német kézilőfegyverügyi hivatal vagy miaszösz) előírás, hogy a cső elejétől kezdődjön. De fél méternél távolabbról nem látható.

rg96 dögnehéz, napi viselésre alkalmatlan.

-P22 a műanyag tok miatt könnyű, így ha 9mm pak és öntöltő kell, akkor ez a legjobb választás. Csőretöltve csak bebiztosítva hordható. A többi 9mm PAK mind 1kg körüli. Ráadásul a Röhmöket leszámítva mind szar. Nyáron lehetetlen viselni őket.
-Ha nem ragaszkodsz a 9mm PAK-hoz, akkor Röhm Rg90 vagy Erma EGP-55. Kis zsebpisztolyok (walther ppk klónok). Napi viselésre a legjobb választás, ha öntöltő kell. Súlyra kb olyanok mint a p22 (fél kg körül) lehet csőretöltve kibiztosítva hordani őket. (nagyon nagy előny a p22-vel szemben!)

De önvédelemre a legjobb választás egy hw-88 sa weichrauch revolver. Alu tok, elsütőszerkezet acél 220 gramm (!) az egész. Egyetlen hátránya, hogy drága (40e).
De ha nem haveroknak mutogatni kell a fegyver, akkor gázpisztolyok közül csak a forgó jöhet szóba.
Egy öntöltő gázfegyver sosem lesz olyan megbízható, mint egy forgó. Az öntöltő vagy csőretölt vagy nem, vagy elakad vagy nem. Csőretöltve csak bebiztosítva lehet hordani őket(kivéve Rg90, azt lehet csőretöltve-kibiztosítva). Egy forgónál csak előrentod és tüzelsz.
És mit csinálsz, ha hibás a töltény. Ha kicsi a gáznyomása, akkor van egy egylövetű fegyvered. És a gáztöltények minőségbiztosítása sokkal rosszabb, mint az éles lőszereké,

SZÓVAL ÖNVÉDELEMRE FORGÓ!
Játszani, haveroknak mutogatni, rakettát lövöldözni öntöltő.

#97 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 20:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:02

Köszönöm szépen.

Tehát akkor ez megvalósult (kicsit kimaradtam az elmúlt pár hónapban a jogszabályfigyelésből), home defender célra magánterületen használható a 40J-os is.

Ha jól sejtem, közterületre ugyanaz vonatkozik rá, mint a sportfegyverekre, ugye?

Ha viseled közterületen, akkor az egyszerű szabálysértés.

Egy másik posztodban említed az autót.
Az autó kicsit érdekesebb :). Most nagyon "szakszerűtlen" leszek:
Közterületen az autóban lehet bármi, ami otthon is lehet.
Ellenben ha nyilvános helyen áll vagy halad az autó, ott már a közterületre vonatkozó szabályok a hatályosak.

Tehát:
-úton, utcában, igazoltatásnál: az autóban tarthatsz gumilövedékest és bármit, amit otthon
-Tesco parkolóban, egyéb nyilvános helyen történő igazoltatásnál már nem lehet a kocsiban a gumilövedékes (és egyéb cucc)
tehát itt jogilag óriási különbség van a közterület és a nyilvános hely között

Kérdés, hogy a rendőr tisztában van-e ezzel.

Remélem érthetően elmagyaráztam :) 

#98 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 20:53

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 21:20

.

Köszönöm az infókat, elgondolkodom a dolgon.

Automatát azért szeretnék, mert tervezek lövészklubba lejárogatni, és ott is automatát szeretnék használni.

A forgótáras nekem nem szimpatikus(bumszli társzerkezet), bár tény és való, hogy az a legüzembiztosabb.

Jó lenne olyan automata, amit lehet csőretöltve hordani, láttam a Fég GRP ről egy tesztet, azt istenítették, de sajnos a mostani széria szar is, meg drága is :(

Elgondolkodok a dolgon, de most láttam egy P22-est tokkal mindennel 20k ért az indexen (Nem Te árulod? :) )

Szerkesztette: LML 2005. 03. 26. 20:56 -kor

100%

#99 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 21:19

Idézet: LML - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 20:53

(Nem Te árulod? :) )

De :)

De már elkelt. (legalábbis holnap jönnek érte elvileg...)

Megbízható, jó, szép meg minden. De csak bohóckodni jó.
Önvédelemre ott a revko. Kisebb, könyebb, megbízhatóbb.
Hogy nem szép? Kit érdekel. Önvédelemre kell, nem nézegetni.

Vegyél nyugodtan öntöltőt. P22-ben nem fogsz csalódni.
De nyáron rövidgatyába hova rakod?
Még pulóverben is lerí rólad, hogy fegyver van nálad.
Ellenben a kis hw-88at akár a rövidgatya zsebébe is berakom. Nem húzza le.

#100 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 09:29

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 21:19

De :)

De már elkelt. (legalábbis holnap jönnek érte elvileg...)

Nos egyelőre mégse kelt el.
A srác a megbeszélt időpontban írt egy sms-t, hogy halasszuk későbbre...
fasza... Én meg lemondtam miatta egy csomó vevőt. Na mindegy...
Szóval a fegyver azé, aki előbb elviszi.

-2 hónapos, garanciális Walther (Umarex) P22 (adom az eredetri számlát is hozzá)
-jobbos övtok
-7db 120mg-os pepper töltény
-doboz
-rakétavető
-kefe
-1 db rakéta

Nem lehet megmondani róla, hogy használt. Kipróbálható.
Ára 20ezer
(új ára 26ezer + 2ezer a töltény + 2ezer a tok)

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.