HWSW Informatikai Kerekasztal: gázfegyver - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

gázfegyver Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   KÁELEF 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 00:54

Idézet: J.P.Montoya - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 23:37

Mi nem stimmelt vele?

Nem vettete ki az üres patronokat,olyan volt a belseje mintha túlméretezték volna valamilyen nagyobb patronhoz. Aztán visszavitem az üzletbe, ott volt még másik kettő de azok sem voltak jók, úgyhogy másfajtát vettem inkább.

#862 Felhasználó inaktív   Ocsi88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 15:34

Idézet: KÁELEF - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 0:54

Nem vettete ki az üres patronokat,olyan volt a belseje mintha túlméretezték volna valamilyen nagyobb patronhoz. Aztán visszavitem az üzletbe, ott volt még másik kettő de azok sem voltak jók, úgyhogy másfajtát vettem inkább.

Véletlenül nem .35-ös kaliberű volt és 9mm PA-val próbáltad?

#863 Felhasználó inaktív   szucsi57 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 17:11

Hurra,
megint lehet ertelmesen beszelgetni. Engem ezek uldoznek, meg KLF-et is, de itt rend van tartva.

Nezzetek meg a tudjatok melyik sarga forumot, ahol en hiaba reklamalok napjaban tobbszor is, az eletveszelyes hulyesegek terjeszteset sem szangcionallyak.

Hogy legyek szakmai is:

En nem ajanlanam a Rhomoket, mert a Heckler Und Kohc USP-masolatuk kivetelevel egyik sem hasonlit komoly eles pisztolyra, tehat a tamado kirohog.

Es a H-K pisztolyukba is csak 8 loszer fer, az en Voltram Berettamba meg 16 loszer. Es a kereskedok sem eloskodnek rajtam, mert csak 22 ezer volt.

Es nem hagytam magam atbaszni abban a boltban, amit a KLF is utal.

Szerkesztette: szucsi57 2007. 01. 13. 17:16 -kor

Dr. Szűcs Imre Sándor - KFKI, Budapest Hungary

www.kfki.hu

"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction."

Albert Einstein - 1934

#864 Felhasználó inaktív   Ocsi88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 17:19

A 2. kép naggyon tetszik! :)

#865 Felhasználó inaktív   Ocsi88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 17:32

"Hogy legyek szakmai is"

Ebben a hozzászólásban semi értelmes nem volt!
Nagyon kicsi a valóság tartalma...
Nem kéne itt a sértődőset játszani!
Kíméld már meg az ittenieket!!!

A "sárgán" ami megy, azt meg unom és nem is érdekel.
A modik meg csak röhögnek rajtuk, ahelyett, hogy a dolgukat végeznék...
Ez van...

#866 Felhasználó inaktív   szucsi57 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 17:46

Idézet: Ocsi88 - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 17:32

"Hogy legyek szakmai is"

Ebben a hozzászólásban semi értelmes nem volt!
Nagyon kicsi a valóság tartalma...

Mecsoda, tan azt vitatod, hogy az olyan Rhom ocsmanysagok, mint az erge88, vagy a 90, 70, esetleg a Vector azoknak barmilyen eles fegyverhez semmi kozuk sem van?

Nahat, latod, megint csak belekotes. Miert nem lehet elfogadni, hogy nem veletlenul adnak el legtobbet a Beretta-gazpisztolyokbol?
Dr. Szűcs Imre Sándor - KFKI, Budapest Hungary

www.kfki.hu

"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction."

Albert Einstein - 1934

#867 Felhasználó inaktív   Ocsi88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 17:53

Idézet: szucsi57 - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 17:46

Mecsoda, tan azt vitatod, hogy az olyan Rhom ocsmanysagok, mint az erge88, vagy a 90, 70, esetleg a Vector azoknak barmilyen eles fegyverhez semmi kozuk sem van?

Nahat, latod, megint csak belekotes. Miert nem lehet elfogadni, hogy nem veletlenul adnak el legtobbet a Beretta-gazpisztolyokbol?

Jólvan, akkor csak oszad itt az észt...
Majd kitíltanak... vagy nem...

#868 Felhasználó inaktív   KÁELEF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 20:39

Idézet: Ocsi88 - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 15:34

Véletlenül nem .35-ös kaliberű volt és 9mm PA-val próbáltad?

Nem, nem 35-ös volt. 9mm pak volt viszont a belseje inkább illett volna a 35-ös höz mert az RG88-as belseje sokkal arányosabbnak tűnt. Az viszont működött is egy darabig amíg szét nem esett.

#869 Felhasználó inaktív   KÁELEF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 20:48

Idézet: szucsi57 - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 17:11

Hurra,
megint lehet ertelmesen beszelgetni. Engem ezek uldoznek, meg KLF-et is, de itt rend van tartva.

Nezzetek meg a tudjatok melyik sarga forumot, ahol en hiaba reklamalok napjaban tobbszor is, az eletveszelyes hulyesegek terjeszteset sem szangcionallyak.

Hogy legyek szakmai is:

En nem ajanlanam a Rhomoket, mert a Heckler Und Kohc USP-masolatuk kivetelevel egyik sem hasonlit komoly eles pisztolyra, tehat a tamado kirohog.

Es a H-K pisztolyukba is csak 8 loszer fer, az en Voltram Berettamba meg 16 loszer. Es a kereskedok sem eloskodnek rajtam, mert csak 22 ezer volt.

Es nem hagytam magam atbaszni abban a boltban, amit a KLF is utal.

Szücsi kolléga, KÁELEF vagyok mostmár nem KLF.
ARÖHMÖKET pedig én sem tartom sokra, de az RG800-asok azért nem voltak rosszak és hasonlítottak is a WALTHER PPK-ra csak sajnos már nem gyártják.

#870 Felhasználó inaktív   Ocsi88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 22:15

Idézet: KÁELEF - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 20:48

ARÖHMÖKET pedig én sem tartom sokra

Az a te bajod...

#871 Felhasználó inaktív   KÁELEF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 23:03

Idézet: Ocsi88 - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 22:15

Az a te bajod...

Neked milyen gázpisztolyod van?

#872 Felhasználó inaktív   Ocsi88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 23:32

Idézet: KÁELEF - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 23:03

Neked milyen gázpisztolyod van?

Szücsi 2...
Az, hogy van-e valami GP-m, annak mi köze ahhoz, hogy egy GP milyen???
Valahogy nagyon nincs kedvem kidobni a pénzt az ablakon, ezért tájékozódom.
(már lassan egy éve)

Olvass vissza és ha nem lett kitörölve, akkor meg kapod a választ! :p

Amugy én szivesen elfogadnék egy röhm cuccot.

#873 Felhasználó inaktív   KÁELEF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 20:20

Idézet: Ocsi88 - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 23:32

Szücsi 2...
Az, hogy van-e valami GP-m, annak mi köze ahhoz, hogy egy GP milyen???
Valahogy nagyon nincs kedvem kidobni a pénzt az ablakon, ezért tájékozódom.
(már lassan egy éve)

Olvass vissza és ha nem lett kitörölve, akkor meg kapod a választ! :p

Amugy én szivesen elfogadnék egy röhm cuccot.

Először is nem SZÜCSI vagyok hanem KÁELEF, nem értem hogy nem lehet ezt megjegyezni.
Amúgy meg arra gondoltam hogy valamilyen RÖHM pisztolyod van. Az meg nagyon helyes hogy nem kapkodod el a vásárlást de hogy már egy éve nem tudsz dönteni ez már érthetetlen.
Tulajdonképpen mi az elképzelésed?

#874 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 09:41

Idézet: KÁELEF - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 20:48

ARÖHMÖKET pedig én sem tartom sokra,

Izlés dolga. Nekem már úgy 7 éve megvan a Röhm csúzlim, soha semmi gond nem volt vele, hozzáteszem: szétszedésen, megtisztításon/olajzáson és "emlékeztető" lövéseken kívül sosem kellett használnom. Remélhetőleg ez így is marad a jövőben is.

Backup fegyver? Hol laktok ti, Irakban? Ha kicsit is ért valaki a gázfegyver használatához (és a használathoz szükséges taktikához), akkor egyetlen lövéssel 2-3 ellent is meg lehet akasztani. De vegyük úgy, hogy 1 lövés - 1 ellen. Ha csak 8 lőszer van a tárban, az is 8 ember. Miféle backup kell akkor? Hátha elakad a fegyver? A jól karbantartott fegyver átlagos körülmények közt soha nem akadhat(na) el. Nem csak megvenni kell meg villogni vele, hanem érteni hozzá, ápolni, gondozni. Tisztességesen megpucolni, beolajozni, esetleg a szükséges dolgokon állítani (sok mindenen nem lehet, valóban). Ez utóbbit a próbalövés után lehet leginkább megcsinálni, amikor lövés közben látod, érzed a fegyver viselkedését, illetve a töltényhüvely szemrevételezésével. A fegyver azért van, hogy fel legyünk készülve egy "legvégső esetre" is. Akkor viszont üzembiztosnak kell lennie, ezt pedig a folyamatos karbantartással érhetjük el. Akkor is karban kell tartani, ha egyáltalán nem használjuk, csak a fiókban hever.

Higyjétek el, hogy nem az a fő kérdés, hogy ki hány fegyvert hord magánál, hány lőszer fér a tárba és mennyire hasonlít a fegyver egy élesre. A fő kérdés, hogy valaki hogyan viszonyul a fegyveréhez és a fegyfertartáshoz általában. Mennyire ismeri, mennyire törődik vele és vette-e a fáradtságot, hogy ne csak a fegyvert tanulja meg kezelni, hanem a szituációkat is, amelyeknek nem mindíg kell(ene) úgy végződniük, hogy elő kell venni a fegyvert. Ha viszont már elő kellett venni, a fegyver gazdája tudja-e, hogy milyen erőt képvisel, illetve milyen taktikai húzásokat kell érvényesítenie, végrehajtania ahhoz, hogy a fegyver használatának minimalizálásával a legnagyobb védelmi hatást érje el, illetve hogy saját fegyvere ne fordulhasson ellene.

Ezek itt a fő szempontok, nem pedig az, hogy valaki rambó módjára felszerelkezve főfegyver + backup + backup-backup + machete + atom-kézigránáttal megy-e ki az utcára. Biztosíthatlak benneteket, hogy amennyiben nem viszonyultok kellő alázattal a fegyver iránt és megfelelő felelősségtudattal/komolysággal a fegyvertartás iránt, akkor cseszhetitek a backup fegyfert, meg hogy 200 lőszer fér a tárba.

#875 Felhasználó inaktív   KLF 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 11:03

Nem tudja valaki hol lehet 9-es KCN (kálium-cianid) lőszert kapni Budapesten?
Próbáltam a Fővadászboltban de ott nincs.
Melyik másik vadászboltban lehet?

#876 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 12:00

Idézet: KLF - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 11:03

Nem tudja valaki hol lehet 9-es KCN (kálium-cianid) lőszert kapni Budapesten?
Próbáltam a Fővadászboltban de ott nincs.
Melyik másik vadászboltban lehet?

Megpróbálok konstruktívan állni a kérdésedhez (félretéve azt a sejtésemet, hogy megint csak provokálni akarod itt  jónépet).

A KCN egy baromi erős méreg. Kb 0,15 gramm percek alatt végez egy átlagos felnőttel, de ennél jóval kisebb adag is komoly mérgezést okoz (bőrön át felszívódva, lenyelve, vagy belélegezve - (egy pofán lövésnél ugye mind a 3 játszhat)). Egyszerűbben fogalmazva: gyorsan ható, halálos méreg. Ezeket a tényeket ismerve és ép ésszel felfogva szerinted létezik ilyen töltetű gázpisztolyba való, engedély nélkül megvásárolható töltény?
-ZsOlTi-

#877 Felhasználó inaktív   KÁELEF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 18:38

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 9:41

Izlés dolga. Nekem már úgy 7 éve megvan a Röhm csúzlim, soha semmi gond nem volt vele, hozzáteszem: szétszedésen, megtisztításon/olajzáson és "emlékeztető" lövéseken kívül sosem kellett használnom. Remélhetőleg ez így is marad a jövőben is.

Backup fegyver? Hol laktok ti, Irakban? Ha kicsit is ért valaki a gázfegyver használatához (és a használathoz szükséges taktikához), akkor egyetlen lövéssel 2-3 ellent is meg lehet akasztani. De vegyük úgy, hogy 1 lövés - 1 ellen. Ha csak 8 lőszer van a tárban, az is 8 ember. Miféle backup kell akkor? Hátha elakad a fegyver? A jól karbantartott fegyver átlagos körülmények közt soha nem akadhat(na) el. Nem csak megvenni kell meg villogni vele, hanem érteni hozzá, ápolni, gondozni. Tisztességesen megpucolni, beolajozni, esetleg a szükséges dolgokon állítani (sok mindenen nem lehet, valóban). Ez utóbbit a próbalövés után lehet leginkább megcsinálni, amikor lövés közben látod, érzed a fegyver viselkedését, illetve a töltényhüvely szemrevételezésével. A fegyver azért van, hogy fel legyünk készülve egy "legvégső esetre" is. Akkor viszont üzembiztosnak kell lennie, ezt pedig a folyamatos karbantartással érhetjük el. Akkor is karban kell tartani, ha egyáltalán nem használjuk, csak a fiókban hever.

Higyjétek el, hogy nem az a fő kérdés, hogy ki hány fegyvert hord magánál, hány lőszer fér a tárba és mennyire hasonlít a fegyver egy élesre. A fő kérdés, hogy valaki hogyan viszonyul a fegyveréhez és a fegyfertartáshoz általában. Mennyire ismeri, mennyire törődik vele és vette-e a fáradtságot, hogy ne csak a fegyvert tanulja meg kezelni, hanem a szituációkat is, amelyeknek nem mindíg kell(ene) úgy végződniük, hogy elő kell venni a fegyvert. Ha viszont már elő kellett venni, a fegyver gazdája tudja-e, hogy milyen erőt képvisel, illetve milyen taktikai húzásokat kell érvényesítenie, végrehajtania ahhoz, hogy a fegyver használatának minimalizálásával a legnagyobb védelmi hatást érje el, illetve hogy saját fegyvere ne fordulhasson ellene.

Ezek itt a fő szempontok, nem pedig az, hogy valaki rambó módjára felszerelkezve főfegyver + backup + backup-backup + machete + atom-kézigránáttal megy-e ki az utcára. Biztosíthatlak benneteket, hogy amennyiben nem viszonyultok kellő alázattal a fegyver iránt és megfelelő felelősségtudattal/komolysággal a fegyvertartás iránt, akkor cseszhetitek a backup fegyfert, meg hogy 200 lőszer fér a tárba.

Nekem RG88-asom volt de nem bírt ki túl sok lövést talán úgy 500-at, viszont elég jól működött.
Amit viszont a gázfegyverrel való védekezésről leírtál az elképesztő. Pédául azt mondod hogy egy patronnal meg lehet állítani 2 3 támadót, meg hogy a jól karbantartott fegyver nem akad el. De jó is volna ha így lenne de sajnos nem így van. Én már több esetben is használtam gázpisztolyt ember és kutya ellen is, főleg kutyák ellen és hidd el hogy egy lövés nem sokat ér, volt olyan ember akit négy darab CS gázpatron állított csak meg és olyan kutya amire ki kellett lőni egy egész tárat a GRP-m ből.Ezeket figyelembe véve én mindig két pisztolyt hordok, méghozzá egy forgót és egy öntöltő,  mert inkább legyen nálem kettő amiből az egyik lehet hogy nem kell, minthogy ott álljak fegyver nélkül a bajban.

#878 Felhasználó inaktív   KÁELEF 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 18:46

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 12:00

Megpróbálok konstruktívan állni a kérdésedhez (félretéve azt a sejtésemet, hogy megint csak provokálni akarod itt  jónépet).

Nem a jónépet akarja provokálni hanem csak engem. :)

#879 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 07:14

Idézet: KÁELEF - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 18:38

Nekem RG88-asom volt de nem bírt ki túl sok lövést talán úgy 500-at, viszont elég jól működött.
Amit viszont a gázfegyverrel való védekezésről leírtál az elképesztő. Pédául azt mondod hogy egy patronnal meg lehet állítani 2 3 támadót, meg hogy a jól karbantartott fegyver nem akad el. De jó is volna ha így lenne de sajnos nem így van. Én már több esetben is használtam gázpisztolyt ember és kutya ellen is, főleg kutyák ellen és hidd el hogy egy lövés nem sokat ér, volt olyan ember akit négy darab CS gázpatron állított csak meg és olyan kutya amire ki kellett lőni egy egész tárat a GRP-m ből.Ezeket figyelembe véve én mindig két pisztolyt hordok, méghozzá egy forgót és egy öntöltő,  mert inkább legyen nálem kettő amiből az egyik lehet hogy nem kell, minthogy ott álljak fegyver nélkül a bajban.

Na, hát erre mondtam, hogy ha valaki csak a fegyvert tudja kezelni, a szituációt nem, akkor így jár, mint a rambó. Hidd el nekem, hogy meg lehet állítani legalább 2 támadót egy patronnal ha akarod és ha tudod, hogy hogyan kell. Viszont az igazi májer az, aki úgy tud kezelni egy szituációt, hogy elő sem kell venni a fegyverét. Nagypofájúskodással, "mernálamstukkervan" gizdasággal csak hergelni lehet az ellent, szituációt megoldani nem. Ezt pofáztam az előző hozzászólásomban. Hogy fejben kell rendben lenni, de látom, hogy felületesen olvastad csak el, kár. Elborzaszt, hogy hozzád hasonlóan a fegyvertartáshoz teljesen éretlen, komolytalan emberek fegyverrel mászkálnak az utcán (ráadásul kettővel). Nem sértegetni akarlak, viszont a lelki békédért nem hallgatom el az igazságot. Nem csak Te, hanem az itt hozzászólók nagy része szakpancser, komolytalan, lóf@sz fingja nincs a fegyvertartás és fegyverhasználat elemi szabályairól. Olyanokról is, amelyek esetleg nincsenek leírva, de a józan ész és a professzionális szemlélet (fegyvertartáshoz már az kell) megköveteli.
A kutyákat meg ne hozd fel érvként, mert ahány fajta, annyiféleképpen reagál a gázra, van, amelyik szinte teljesen rezisztens. Kóbor támadó kutya ellen csak a sokkoló, vagy az éles fegyver a biztos védekezés.

#880 Felhasználó inaktív   me800 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 12:57

Sziasztok!

Segítség kellene. Van egy olasz ME 800 general (colt 1911 alakú öntöltő) gázfegyverem.
Kellene hozzá egy kakas rugó. Csináltatnék hozzá de se képet se ajzot nem találok róla a neten.
Ez egy hajtűrugó, a formálya adja magát, de a rugó vastagsága nem mindegy.
Nem csak a sütés erőssége miatt, hanem az élettartam miatt sem lehet túl erős. Ha gyenge, akkor meg nem süti el a lőszert.
Akinek van ilyen vagy egy hasonló felépítésű fegyvere segítsen.

Köszi!

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.