HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 04. 08. 23:11

egyzser lett beletéve egy tokba, majd kivéve onnan és beletéve a korongtartóba... szóval elméletileg nem kellett valami nagy terhelést kiállnia... gyanítom itt nem a  tok volt ragyi:)
amúgy nekem is volt régen egy cd tartó műanyag doboz, még a hősidőkben... abból úgy kellett kifeszegetni a cd-ket... gyakorta pattantak meg miatta... az egyik exem hálistennek lenyúlta... remélem azóta sok cd-jét tönkretette annak a cemendének :D
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#122 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 11. 11:27

Üdv!

Egy Plextor 712A-nál a következő a probléma: (tudtok segíteni?)

egyszerűen nem tud mit kezdeni az író a dvd lemezekkel. Ha berakok egy eredeti lemezt, kattog párat, majd nem tudja beolvasni. Írott lemeznél ugyanígy.

Sőt olyan is volt hogy betettem egy dvd lemezt, kattogott párat, majd megszűnt látszani a meghajtó a szgépen. Egyszerűen eltűnt a sajátgépből, mindenhonnan. Újraindítás után újra megjelent...

Cd tökéletesen működik, írtam is vele tegnap lemezt minden hiba nélkül.

A jelenség csak az utóbbi pár napban kezdődött, előtte hibátlanul tudtam bármit írni bármire tökéletes minőségben.

Nem grabbeltem vele sok lemezt, eddig írtam kb 60-70 lemezt (nem lett túlterhelve). Alig használom a meghajtót, szinte minden Alcohol120% -al megy.

Mi lehet a baj?
Win újratelepítés?
Plextools újratelepítés (frissítés? de eddig jó volt)
Egyedüli meghajtó a gépben, nem lett hozzá nyúlva.
És eddig tökéletesen ment.

Garanciális vagy szoftveres a hiba?
Nincs kedvem potyára Wint telepíteni, de garanciába menni sem...

firmware és plextools frissítve, semmi sem változott. nem ismeri fel ha dvd lemezt rakok be (üreset, írtat, eredetit - egyiket sem)

Szerkesztette: centrino 2005. 04. 11. 11:46 -kor

Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#123 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 10:24

Idézet: centrino - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 11:27

Üdv!

Egy Plextor 712A-nál a következő a probléma: (tudtok segíteni?)

egyszerűen nem tud mit kezdeni az író a dvd lemezekkel. Ha berakok egy eredeti lemezt, kattog párat, majd nem tudja beolvasni. Írott lemeznél ugyanígy.

Sőt olyan is volt hogy betettem egy dvd lemezt, kattogott párat, majd megszűnt látszani a meghajtó a szgépen. Egyszerűen eltűnt a sajátgépből, mindenhonnan. Újraindítás után újra megjelent...

Cd tökéletesen működik, írtam is vele tegnap lemezt minden hiba nélkül.

A jelenség csak az utóbbi pár napban kezdődött, előtte hibátlanul tudtam bármit írni bármire tökéletes minőségben.

Nem grabbeltem vele sok lemezt, eddig írtam kb 60-70 lemezt (nem lett túlterhelve). Alig használom a meghajtót, szinte minden Alcohol120% -al megy.

Mi lehet a baj?
Win újratelepítés?
Plextools újratelepítés (frissítés? de eddig jó volt)
Egyedüli meghajtó a gépben, nem lett hozzá nyúlva.
És eddig tökéletesen ment.

Garanciális vagy szoftveres a hiba?
Nincs kedvem potyára Wint telepíteni, de garanciába menni sem...

firmware és plextools frissítve, semmi sem változott. nem ismeri fel ha dvd lemezt rakok be (üreset, írtat, eredetit - egyiket sem)

nem raktál fel valamilyen progit a napokban?
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#124 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 10:54

Idézet: Martin - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 11:24

nem raktál fel valamilyen progit a napokban?

Nem is tudom...

Volt fönt DemonTools és Alcohol is. Most mindent leszedtem, de így sem jó.
Elviszem egy másik gépbe, ha ott jó, akkor win reinstall. :((((
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#125 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 10:52

Ultimate Testing of Recordable DVD Media Discs

#126 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 11:32

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 11:52

Ez ebben a formában használhatatlan és megtévesztő teszt, pont egy olyan íróval teszteltek, ami képes ugyanazt a lemez egymás után kétszer teljesne különböző minőségben megírni - tudom, nekem is van ilyen íróm. Borzalmas parasztvakítás.  :(  :down:

#127 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 11:39

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 12:32

Ez ebben a formában használhatatlan és megtévesztő teszt, pont egy olyan íróval teszteltek, ami képes ugyanazt a lemez egymás után kétszer teljesne különböző minőségben megírni - tudom, nekem is van ilyen íróm. Borzalmas parasztvakítás.  :(  :down:

Valóban nagy köcsögség Lite-On íróval csinálni egy ilyen média tesztet. A kompatibilitása se a legjobb, nem is beszélve az írásminőségéről. Pioneer vagy NEC íróval csináltam volna, mert azok a leginkább elterjedtek.

#128 Felhasználó inaktív   ttlacika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 14:43

Hali,

Segítsen valaki légyszi. Most csinálok magamnak egy filmről biztonsági másolatot. Már minden kész 1 dolgot kivéve. Az extrák között van egy olyan rész, hogy Dalok közvetlen lejátszása. Valahogy úgy működik, hogy a filmből lejátszik bizonyos részeket, ahol a dalok vannak, de nem chapterekkel van megoldva, hanem - gondolom -regiszterekkel. Tudnátok ebben segíteni, vagy találok valami leírást erről valahol?

Köszi,
Lacika.
"R.F.M."

#129 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 14:46

Idézet: ttlacika - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 15:43

Hali,

Segítsen valaki légyszi. Most csinálok magamnak egy filmről biztonsági másolatot. Már minden kész 1 dolgot kivéve. Az extrák között van egy olyan rész, hogy Dalok közvetlen lejátszása. Valahogy úgy működik, hogy a filmből lejátszik bizonyos részeket, ahol a dalok vannak, de nem chapterekkel van megoldva, hanem - gondolom -regiszterekkel. Tudnátok ebben segíteni, vagy találok valami leírást erről valahol?

Köszi,
Lacika.

Most Te magad authorizálod újra alapjaiból? Mert akkor irány a doom9.org, olvasd el a Scenarist és Maestro guide-okat. Ha meg valami egygombos másolóval nyomod át, akkor meg ne hagyasd ki - a vélhetően a nagyfilmmel azonos Title alatt lévő - kisebb PGC-ket, és vélhetően akkor megmarad ez a feature is, bár az ilyesmiben elég gyengék ezek a programok (és jól el tudják cseszni).

#130 Felhasználó inaktív   ttlacika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 17:51

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 13:46

Most Te magad authorizálod újra alapjaiból? Mert akkor irány a doom9.org, olvasd el a Scenarist és Maestro guide-okat. Ha meg valami egygombos másolóval nyomod át, akkor meg ne hagyasd ki - a vélhetően a nagyfilmmel azonos Title alatt lévő - kisebb PGC-ket, és vélhetően akkor megmarad ez a feature is, bár az ilyesmiben elég gyengék ezek a programok (és jól el tudják cseszni).

Hali,

Igen. Én csinálom magamnak a reauthort. Ismerem a Maestro-t és a Scenarist-ot is valamennyire. Maestro-val kezdtem el, de erre a dologra nem találtam még meg a megoldást, azért gondoltam, hogy segítséget kérek. A Maestro jóval egyszerűbb, mint a Scenarist, ezért sokkal többet használom. Egygombos programokat meg elvből nem használok! Hol tudok utánanézni a registerprogramozásnak? Mert Maestro-ban nem tudom , hogy hogyan tudom külön PGC-kbe beletenni ezeket a részeket. Azért írtam, hogy tutira a regiszterek programozásával lehet megoldani (ha egyáltalán ezt meg lehet Maestro-val oldani).

Köszi,
Lacika.
"R.F.M."

#131 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 22:56

Mindenképpen elkülönítve kell hogy legyenek ezek a részek a filmben. Ha máshogy nem, akkor egy chapteren belül egy programban vagy ilyesmi. Erre lehet mutatni egy egy paranccsal, ami nem feltétlenül egy regiszter állítgatása.

#132 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 23:04

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 22:56

Mindenképpen elkülönítve kell hogy legyenek ezek a részek a filmben. Ha máshogy nem, akkor egy chapteren belül egy programban vagy ilyesmi. Erre lehet mutatni egy egy paranccsal, ami nem feltétlenül egy regiszter állítgatása.

ez piszokul nem igaz. egy ilyen dolog, vagyis dalbetétek lejátszása voltképpen ugyan az, mint amikor a filmnek létezik 18-éven felülieknek/aluliaknak szánt változata, vagyis amikor a cell-ek több pgcbe-vannak befüzve. PPeternek igaza van, a doom9-en a "semless branching (scenarist)" guide-ot kéne megsasolni. ha iszonyat peched van akkor ilvu-val csinálzák, bár erre kicsi esélyt látok...

Szerkesztette: SFIJ 2005. 04. 16. 23:07 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#133 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 23:39

Ez mind OK, de mi a "piszokul nem igaz"? :think:

#134 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 11:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 23:04

ha iszonyat peched van akkor ilvu-val csinálzák, bár erre kicsi esélyt látok...

Mijazördög ez az ilvu?  :think:
Mother always says, Sharing is Good

#135 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 11:23

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 12:13

Mijazördög ez az ilvu?  :think:

InterLeaved Video Unit. :D

#136 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 11:44

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 11:23

InterLeaved Video Unit. :D

Híjj azanyja...
Meséljetek nekem erről, legyetek szívesek!  ;)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: MamaSaid 2005. 04. 17. 11:46 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#137 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 20:46

Üdv mindenkinek!

Az alábbi üzenetet PPéternek küldtem tegnap, de nyilván kap eleget és hát rajta kívül van itt jópár spiler DVD edit ügyben...szóval egy kis segítséget kérnék tőletek :

"Természetesen kerestem, olvastam, próbálgattam de nem megy...nyilván valamit nagyon félreérthetek.
Ennek a topicnak van egy ide vágó része vmikor 2003.okt-ből, de mégsem sikerült kihámoznom belőle ami eredményre vezetett volna.

Adva van egy PAL DVD film amit 4:3-ban adtak ki, bele kódolva alul-felül a csíkokat.
Nos ezeket szeretném eltávolítani és 16:9-es képarányú filmet készíteni.

Avisynth fent van, 2.70.02.00 CCE.
Próbáltam a sima crop, valamint a bicubicresize ill lanczosresize valamint addborders minden variációját különböző értékekkel, de nem működik. Egyszerűen benne marad a csík, max a kép torzul. Találtam egy kis programot - FitCD - ami megkönnyítette a script paraméterezését, de így sem jutottam előrébb :-(((

A film 720*576, amelyből hasznos rész 720*332 alul-felül 122 csíkkal.

Kérlek segíts, hogy milyen script parancsokat használjak és melyek a jó paraméterek a fenti értékekre.
Esetleg lehet , hogy nem kell újra kódolni a filmet ( már írható méret), és valamilyen program segítségével egyszerűen croppolható ?"

Itt a script amivel próbálkoztam:
LoadPlugin("C:\Program Files\DVD2DVD-R\MPEGDecoder\MPEGDecoder.dll")
MpegSource("G:\DVD\highlander_2\Adat_17.03.2005_21.19\h2.d2v")
#BicubicResize(720,336,0,0.6,0,124,720,328)
#AddBorders(0,120,0,120)
#Crop(0,120,0,120)

Köszi előre is a segítséget!
-

#138 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 20:43

Senki ?  :confused:

Nagyon hálás lennék némi ötletmorzsáért  :respect:
-

#139 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 08:05

Teljességgel értelmetlen amit csinálsz de te tudod.
Amit tenned kell:
- Alul-felül 72 képpontot levágni (crop),
- majd az eredményt átméretezni 720x576-ra (LanczosResize)
- ja és azt a sort ami előtt # van nem veszi figyelembe az Avisynth

LoadPlugin("C:\Program Files\DVD2DVD-R\MPEGDecoder\MPEGDecoder.dll")
MpegSource("G:\DVD\h2\Adat_17.03.2005_21.19\h2.d2v")
Crop(0,72,0,-72).LanczosResize(720,576)

Az újrakódolást természetesen nem úszod meg.

#140 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 08:24

Na és akkor az én gondom:

Melyik program képes leellenőrizni hogy egy DVD anyag ami a gépemben van asztalin is lejátszható lesz?

Speciel az én cuccom DL-es, gépben vígan megy, asztalin viszont nem (pontosabban Panasonicon nem, Yamadán igen).

A következőket tettem az előállítás során:
- Csináltam egy saját szinkront
- IFOedittel (0.96) összeraktam a fő filmet (a szinkronom az egyik korábban már létezett hangsáv helyébe került, DVD2DVD-R-t szoktam a szétszedésre használni)
- Numenu4U, Scenarist, Tmpgenc, Paint segítségével átrajzoltam a hangválasztó menüt
- DVDRemake Pro (legális példánya - 2.6.7) segítségével az eredeti struktúrába Bulk Replace-szel beraktam a filmemet, továbbá a hangválasztó menüt is lecseréltem
- csináltam egy teszt DVD-t (DRM funkció) - ezzel semmi gond nem volt, vitte az asztali rendesen
- megcsináltam a fullos remake-t a DRMPro-val
- IFOedittel bele kellett nyúljak a VIDEO_TS.IFO-ba és a film IFO-jába, hogy átírjam az "X" hangot "Magyar"-ra, továbbá akkor jöttem rá, hogy kiveszem a film-ből a Layer Break jelölést s ezt is megcsináltam.

Az eredmény: minden megy csak épp a filmet nem tudom lejátszani :(

A lemezzel nincs baj (gépben megy fullosan), asztalin vígan lejátssza a második layeren levő extrákat (van sok, ezért választottam ezt az utat).
A módosított hangmenümmel sincs baj - az egy másik VTS-ben van, mint a film és gond nélkül elérhető.

Vajon hol van a hiba s azt hogy lehetne kiküszöbölni a jövőben?

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.