HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 06. 29. 13:27

izé. ha már ilyesmiről van szó, eltérek egy kicsit én is a témától (erre kijelölt helyen már feltettem a fórumbna, de nem sok választ kaptam), szóval több szem többet lát.
szóval az lenne a problémám, h ha panscennelem a filmet (pc/ativga/tvout), akkor ugye automatice nagyítja a feliratot vele együtt, így a 1,85 alatt sokszor nem lehet látni normálisan (power dvd alatt másodlagos felirattal még arállag elmegy, de oldalt van h abból is kilóg). viszont láttam olyat asztaliban, ami nem foglalkozott azzal h én pölö a dvd labban milyen paraméterekkel állítottam be a feliratot (fontméret, azaz nagyság és elhelyezés), hanem egy adott, állandó méretben tolta egy helyre a képen a feliratot, akkor is ha 2x nagyítás nyomtak rá ( volt ami az dvd labban beállított mérettel és beállításal jáccotta le és a nagyításnál is akkora maradt, és volt olyan asztali is ami tökúgy viselkedett mint a pc lejáccó). valami ilyesmit szeretnék elérni én is csak pc alatt, ha panscennelek, akkor maradjon má meg a felirat akkorának, ne nagyítsa azt is. régebben találtam egy olyan free lejáccót, amivel meg lehetett oldani, h a feliratot ide-oda helyezgetem (mint a bs playerben pölö, csak dvd-n) de ezt leszámítva meglehetősen szar és bugos program volt, le is zúztam). a Sonic CinePlayer nevű lejáccóval most azt meg tudom azt oldani, h a feliratot kinagyítja (4:3 letterbox), valahogy úgy működhet, mintha csak a feliratot nyomnám panscanbe a kép meg marad változatlan méretű. csak hát ugye nekem valami fordított dolog kellene. bár már nem nagyon bízom benne, h lesz valami megoldás. de sajnos asztalim nincs, gépről megy minden.

Szerkesztette: avman 2005. 06. 29. 13:30 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#262 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 29. 15:59

Sziasztok!

Ebben a forumban volt olyan, hogy írással kapcsolatos segítség?
Sehol nem találom....

Olyan problémám van, hogy csináltam egy DVD-t a "DVDlab11" programmal. Olyan gondom van, hogy van 3 almenü, jelenetválasztással. Ha az első két menüben bármelyik jelenetnél megnyomom a menü gombot a lejátszón akkor a jelenetválasztó menübe lép vissza... viszont ha a 3. menüben, akkor a főmenübe lép vissza. Használt vki. DVDLab programot, tud esetleg megoldást a dologra?

Előre is köszi,
Nimfas

Ps.: Erre a kérdésre nem tud válaszolni senki? PPéter? Help me valaki :-D

#263 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 06. 29. 16:20

Idézet: nimfas - Dátum: 2005. jún. 29., szerda - 16:59

Olyan problémám van, hogy csináltam egy DVD-t a "DVDlab11" programmal.

ez a mediachance féle dvd lab studio 1.1 lenne? mert a pro változatot használom ebből. lehet rosszul rendelted hozzá áthúzással a gombokhoz tartozó linkeket vagy nemtom. a proban van egy olyan h test compile én azzal szoktam leellenőrizni összerakás előtt. bár jobbára csak fömenüt meg egy jelenetválasztást (5/7 scene) teszek bele. minek agyonbonyolítani ha a lejátszóból is kit udja az ebmer választani a nyelvet/nahgsávot.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#264 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 16:24

Szia!

3 DV kazettáról van 3 film a dvd-n... nincs igazán túlbonyolítva. Van egy főmenü, abban 3 gomb, az 3 másik menüre mutat az 1-2-3 filmekhez, ebben a 3 menüben van 1-1 "film lejátszása" és 1-1 jelenetválaszó menü, mindegyiknél egy "vissza a főmenübe" gomb.

Az első 2-nél ha megy a film, és megnyomom az asztalin a menu-t, akkor a jelenetválasztáshoz megy vissza, viszont ha a 3. filmnél nyomom meg akkor pedig a főmenübe.

Ezt nem értem, hogy ha az első kettőnél jó, akkor a 3-nál miért nem???

Lehet vhol állítani, hogy melyik menünél ha megnyomom a menü gombot akkor hova lépjen? Én nem találtam ilyenre utalást a programban.

Ha tudsz segíteni megköszönném, anyám nyaggat... nyaralásos film van rajta :-D

#265 Felhasználó inaktív   TToto 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 01. 12:14

Sziasztok!

Valaki leírná nekem, hogy mi is a frimware és milyen változást tapasztalhatok ha frissítem.

Nekem egy LG GSA4040B íróm van 3.1-es Frimware verzióval.

Ha itt túl hosszú lenne a leírás, akkor küldjétek el e-mail-ben a tertam@t-online.hu címre!

Köszönöm!

#266 Felhasználó inaktív   tu_chi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 01. 15:45

slim combo drivehoz (Toshiba Samsung SN M242) keresek olyan kábelt aminek a másik vége IDE csatlakozóba passzol. használt/bontott, bármi jó, az ár sem érdekes, főleg ha számla van mellé.
nagyon elakadt a project, segitsetek.

#267 Felhasználó inaktív   DJMDJM 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 13. 08:55

Sziasztok!

DVD2DVD-R-rel (CCE) tomoritek. A menut IFOupdattel fuzom hozza. Az IFOUpdate beallitasokkal szoktam jatszadozni es tokelesesen mukodo filmek a vegeredmenyek, ezeket az IFOEdittel ellenorzom. Mar vagy 200 ilyen filmet csinaltam es nagyon szuperek lettek. Most belefutottam egy filmbe (Szívtiprok), melyhez ha hozzarakom a menut, nem lesz jo. Ha indul a menu rendesen akkor az ugralas nem megy a filmben (nem a chapter valasztas, hanem ha a csuszkan kattintok valahova, ha mas beallitassal probalom, akkor el sem indul a menu. Mar minden beallitas variaciot vegig probaltam es nem lesz jo. Torodjek bele, hogy nem jon ossze, van olyan film amit nem tudok IFOUpdattel menusre csinalni, vagy van ra valami megoldas?
Koszi elore is.

DJM

#268 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 10:20

Idézet: DJMDJM - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 9:55

DVD2DVD-R-rel (CCE) tomoritek. A menut IFOupdattel fuzom hozza. Az IFOUpdate beallitasokkal szoktam jatszadozni es tokelesesen mukodo filmek a vegeredmenyek, ezeket az IFOEdittel ellenorzom. Mar vagy 200 ilyen filmet csinaltam es nagyon szuperek lettek. Most belefutottam egy filmbe (Szívtiprok), melyhez ha hozzarakom a menut, nem lesz jo. Ha indul a menu rendesen akkor az ugralas nem megy a filmben (nem a chapter valasztas, hanem ha a csuszkan kattintok valahova, ha mas beallitassal probalom, akkor el sem indul a menu. Mar minden beallitas variaciot vegig probaltam es nem lesz jo. Torodjek bele, hogy nem jon ossze, van olyan film amit nem tudok IFOUpdattel menusre csinalni, vagy van ra valami megoldas?

Mindenekelőtt szerintem ez nem a DVD-írók és lemezek témájába (sem témakörébe) való.
Másrészt ajánlom ezt a linket: PgcEdit menü importálás leírás angolul

IFOEdit és IFOUpdate idejétmúlt, nem felhasználóbarát programok. :p

#269 Felhasználó inaktív   DJMDJM 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 13. 13:48

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 11:20

Mindenekelőtt szerintem ez nem a DVD-írók és lemezek témájába (sem témakörébe) való.
Másrészt ajánlom ezt a linket: PgcEdit menü importálás leírás angolul

IFOEdit és IFOUpdate idejétmúlt, nem felhasználóbarát programok. :p

OK!

Ha nem is ide valo, azert gyorsan megkerdezem, mi akkor ezek helyett a felhasznalo barat program(ok)?

DJM

#270 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 18:18

Idézet: DJMDJM - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 14:48

Ha nem is ide valo, azert gyorsan megkerdezem, mi akkor ezek helyett a felhasznalo barat program(ok)?

Ha elugranál a linkre... :rolleyes:

#271 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 19:45

Most készülök lemezt venni!

Nem mai darab az íróm LG 4040B... 4x-es író.

Eddig Traxdata -R 4x lemezt vettem, de mióta utoljára vettem azóta nincs :-)
Kinéztem 2 lemezt, mondjatok róla véleményt, hogy az íróm rendesen írja-e majd.

Ridisc -R4x (kék tetejű Ritek G04, mint a trax.)
Ricoh +R8x (ezüst tetejű, ricoh felirattal.)

Az arita -R8x- azért nem jó, mert az G05-ös, és valamiért az íróm 2x-esen írja csak meg.
Legújabb firm van rajta, frissítés nem segít.

Lécci gyorsan válaszoljon vki, holnap rendelném a lemezt :-)

Előre is köszi, Nimfas

#272 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 22:19

Idézet: nimfas - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 20:45

Most készülök lemezt venni!

Nem mai darab az íróm LG 4040B... 4x-es író.

Eddig Traxdata -R 4x lemezt vettem, de mióta utoljára vettem azóta nincs :-)
Kinéztem 2 lemezt, mondjatok róla véleményt, hogy az íróm rendesen írja-e majd.

Ridisc -R4x (kék tetejű Ritek G04, mint a trax.)
Ricoh +R8x (ezüst tetejű, ricoh felirattal.)

Az arita -R8x- azért nem jó, mert az G05-ös, és valamiért az íróm 2x-esen írja csak meg.
Legújabb firm van rajta, frissítés nem segít.

Az Arita és Ridisc 4X -R lemezek tűrhető G04-ek szoktak lenni. Próbáld ki.
Esetleg ha Traxdata/Ridata/Arita 4X +R lemezt látsz, ezek jó eséllyel 4X RICOH médiakódú korongok.

#273 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 10:48

CD-ROM
CD-R
CD-RW
DVD-ROM
DVD-R
DVD-R DL
DVD-RW
DVD-RW DL
DVD+R
DVD+R DL
DVD+RW
DVD+RW DL
DVD-RAM
BD-ROM
BD-R
BD-RW
BD+RW
HD-DVD
HD-DVD-R
HD-DVD-RW
HD-DVD+RW

szép, nem? :)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 07. 16. 10:48 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#274 Felhasználó inaktív   em_laci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 11:27

Sziasztok!
DVD író vásárlás előtt állok, ebben kérnék (lehetőleg gyors) segítséget:
5-7 ezer Ft között találtam használt (bevallásos alapon átlag 60-100 lemezt írt)
LG GSA-4081B és LG GSA-4082B-t.
Túl nagy különbséget nem láttam a leírásokban, bár azt nem értem, miért kerül több mint 2x annyiba a (régebbi!) GSA-4081B a DEPO-n?
Köszi előre is!

#275 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 11:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 11:48

CD-ROM
CD-R
CD-RW
DVD-ROM
DVD-R
DVD-R DL
DVD-RW
DVD-RW DL
DVD+R
DVD+R DL
DVD+RW
DVD+RW DL
DVD-RAM
BD-ROM
BD-R
BD-RW
BD+RW
HD-DVD
HD-DVD-R
HD-DVD-RW
HD-DVD+RW

szép, nem? :)

Ezmiez? :think:

#276 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 11:31

Idézet: em_laci - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 12:27

Sziasztok!
DVD író vásárlás előtt állok, ebben kérnék (lehetőleg gyors) segítséget:
5-7 ezer Ft között találtam használt (bevallásos alapon átlag 60-100 lemezt írt)
LG GSA-4081B és LG GSA-4082B-t.
Túl nagy különbséget nem láttam a leírásokban, bár azt nem értem, miért kerül több mint 2x annyiba a (régebbi!) GSA-4081B a DEPO-n?
Köszi előre is!

A DEPO-n néha éves árak vannak, az akkori árszintet tükrözve, szóval nem mérvadó.
Nem venném meg egyiket sem, már nincs hozzájuk normális firmware frissítés, ezért az újabb 8x-os és 16x-os lemezeket nem, vagy pocsékul írják. Egy új író 10ezer körül van, szerintem jobban járnál egy olyannal.

#277 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 11:37

PPeter. Létezik szerited,olyan írható lemez, mint az eredeti? Magyarán ilyen ezüstös alju, ha igen akkor mi a márkája?
A válaszodat előre is köszönöm.
<a href='http://autofejlesztes.hu' target='_blank'>www.autofejlesztes.hu (autófelszerelési termékek A-Z-ig, több mint 6000 termék!)</a>

#278 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 11:42

Idézet: riska - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 12:37

PPeter. Létezik szerited,olyan írható lemez, mint az eredeti? Magyarán ilyen ezüstös alju, ha igen akkor mi a márkája?
A válaszodat előre is köszönöm.

Nem létezik.

http://www.dvd-suppl...ydodvdreme.html

#279 Felhasználó inaktív   em_laci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 11:47

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 12:31

A DEPO-n néha éves árak vannak, az akkori árszintet tükrözve, szóval nem mérvadó.
Nem venném meg egyiket sem, már nincs hozzájuk normális firmware frissítés, ezért az újabb 8x-os és 16x-os lemezeket nem, vagy pocsékul írják. Egy új író 10ezer körül van, szerintem jobban járnál egy olyannal.

Köszi a gyors választ! (spórolás rulez :-))

#280 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 11:47

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 20., szerda - 12:42

Köszönöm az infotmációt. Sajna az angollal egy kicsit kihivással küzködök, de azért nagyon szépen köszönöm.

Üdv
<a href='http://autofejlesztes.hu' target='_blank'>www.autofejlesztes.hu (autófelszerelési termékek A-Z-ig, több mint 6000 termék!)</a>

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.