HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 03. 10:54

Idézet: Charles - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 11:26

Hali!

Most 108D-m van, de eladom, és az új írónak nem szabad olyan hosszúnak lenni, mert eléggé kevés a hely a házban.

Szóval melyik az az író, amit ajánlanátok ilyen szempontból is?

A Pio 109D melegedéséről tudok, NEC 3540-ek állítólag még mindig nem olyan jó olvasók, mint írók...  

A többi milyen? Toshiba is jó árban van... Samsung? LG?  (   ) Más?

Az író inkább dvd olvasásra és cd-írásra, ritkábban DVD-s adatmentésre lenne használva.

Üdv!

Ha normális lemezt teszel bele, a NEC félelmetesen gyors olvasó, szóval a 3540-est ajánlom neked.

#302 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 10:59

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 11:54

Ha normális lemezt teszel bele, a NEC félelmetesen gyors olvasó, szóval a 3540-est ajánlom neked.

Régen kiváló író volt, de gyengébb olvasóként. Most már nem ez a helyzet? :)
Mennyire hangos? Gyári dvd-ket olvasok (pl. magazinok, filmek), dvd+rw-t írok (Imation).
Amire írtam eddig pl. az Verabtim volt, és asszem 1x egy Ritek. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#303 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 11:19

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 10:18

Én óvatosabban fogalmaznék! :D

A 4X írókat is fölkészíthetik FW-esen a legtöbb 8X (akár 16X) lemez megfelelő minőségű 4X írására. Ezekkel az a gond, hogy korán behal(t) a FW támogatás, és így az újabb 8X lemezekkel már nem tud jót produkálni. A nagyobb gyártók 8X lemezei elég korán megjelentek ahhoz, hogy a 4X írók utolsó FW-ei boldoguljanak velük.
Persze az is előfordulhat, hogy bizonyos 8X, de különösen 16X lemezek az adott író fizikai képességeivel már nem is írhatóak jól 4X sebességgel, tehát a biztos megoldás a próba és a 16X lemezek kerülése.

Jó írtad, fölkészíthetik FW-esen, de általában nem készítik fel :(  Azért mert hanyagolják a FW frissítést a régebbi modellekhez. A Verbatim szerintem "nagyobb gyártó", a Pio105-ön 1.33-as FW van, tehát a legutóbbi. A próba azt mutatta nálam, hogy felejtős a Pio105 nyolcszoros lemezekhez. Persze ettől a Pio106 még kezelheti...  Mindenesetre a Te óvatoskodásoddal is ugyanazt közölted mint én  :)

#304 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 08. 23:06

egy kis segitseget kernek.

Analog videokamerabol digitalizalt avi-t tmpeg encodert hasznalva kaptam egy m2v file-t es egy wav-ot.
mivel lehetne ezt dvd-re kiirni? mert a nero nem engedi, azt mondje neki csak a vob file elfogadhato :(

koszi!

#305 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 23:54

Idézet: OccsE - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 0:06

Analog videokamerabol digitalizalt avi-t tmpeg encodert hasznalva kaptam egy m2v file-t es egy wav-ot.
mivel lehetne ezt dvd-re kiirni? mert a nero nem engedi, azt mondje neki csak a vob file elfogadhato :(

Először multiplexelj belőle DVD-Videot. Próbáld ki az ingyenes Muxmant.

#306 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 09:34

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 0:54

Először multiplexelj belőle DVD-Videot. Próbáld ki az ingyenes Muxmant.

koszi a valaszt.... azota kiprobaltam a tmpg dvd author progit. Tokeletes megoldas lett, menu keszites, kiiras.

Koszi!

#307 Felhasználó inaktív   NSandor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 11:21

CD-R lemezekről véleményeket merre olvashatok? Most regisztrált új fiúként főleg csak DVD témákra leltem. Abban már olvastam az eltelt órákban sok hasznosat, de szeretnék tapasztalatokat kapni arról, hogy minőségi zenei cd íráshoz ki mit használ?
Köszi!

pl. író?  LEMEZ? program/írás sebesség? témában is szeretnék okosodni...

#308 Felhasználó inaktív   NSandor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 14:43

Legalább egy ötletet kérnék, hpgy merre kutakodjak, mert eddig alig találtam cd-r morzsákat a dvd-s rengetegben!!

#309 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 17:19

Szerintem használj egy Plextor CD-írót  és pl. egy TDK Audio vagy Verbatim Audio CD-t. Persze nem fontos az "Audio", lehet más márkásabb CD is.

#310 Felhasználó inaktív   NSandor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 18:42

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 18:19

Szerintem használj egy Plextor CD-írót  és pl. egy TDK Audio vagy Verbatim Audio CD-t. Persze nem fontos az "Audio", lehet más márkásabb CD is.

:think: Köszi! Az íróban nincs kétség, Plextor Premium a befutó. A CD-R a kérdés. Van olyan fórum, cikk, stb. ahol a dvd fajtákhoz hasonló mélyen szántó gondolatokat találok?

Egy másik kérdés, ami a dvd "alapanyag" anomália kapcsán is felmerült bennem. Van ma kis hazánkban olyan biztos hely, ahol tuti, hogy (akár cd akár dvd a téma) nem hamis cuccot veszek, ill. legagyisodott de a neve miatt úgy is megveszitek lemezeket (mert ahogy PPeter írja először a nagy nevek is jót csinálnak, de ha már beetették a piacot...)???????????

Szerkesztette: NSandor 2005. 08. 09. 18:43 -kor

#311 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 18:44

Idézet: NSandor - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 19:42

:think: Köszi! Az íróban nincs kétség, Plextor Premium a befutó. A CD-R a kérdés. Van olyan fórum, cikk, stb. ahol a dvd fajtákhoz hasonló mélyen szántó gondolatokat találok?

Egy másik kérdés, ami a dvd "alapanyag" anomália kapcsán is felmerült bennem. Van ma kis hazánkban olyan biztos hely, ahol tuti, hogy (akár cd akár dvd a téma) nem hamis cuccot veszek, ill. legagyisodott de a neve miatt úgy is megveszitek lemezeket (mert ahogy PPeter írja először a nagy nevek is jót csinálnak, de ha már beetették a piacot...)???????????

MediaMarkt vagy Saturn, ötféle színben kapható vékonytokos Maxell CD-R lemez, Taiyo Yuden a kicsike :lollypop: én bevásároltam belőle :cool:

#312 Felhasználó inaktív   NSandor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 19:05

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 19:44

MediaMarkt vagy Saturn, ötféle színben kapható vékonytokos Maxell CD-R lemez, Taiyo Yuden a kicsike :lollypop: én bevásároltam belőle :cool:

Köszönöm PPeter!

Holnap benézek  és veszek párat. A minap vettem Plextor Premium írót és ugye ahhoz adtak Plextor CD-R-t és RW-t is. Úgy tudom a Plextor lemezei jók. Milyen anyagot használnak ők? Rájuk is igaz az első széria bomba jó azután meg alábbadják s végül, hol lehet ilyet venni ha erre adnám a fejem?

#313 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 19:08

Idézet: NSandor - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 20:05

Köszönöm PPeter!

Holnap benézek  és veszek párat. A minap vettem Plextor Premium írót és ugye ahhoz adtak Plextor CD-R-t és RW-t is. Úgy tudom a Plextor lemezei jók. Milyen anyagot használnak ők? Rájuk is igaz az első széria bomba jó azután meg alábbadják s végül, hol lehet ilyet venni ha erre adnám a fejem?

A Plextor nem válogatja a lemezeinek a gyártóját, az összes jelenlegi terméke Taiyo Yuden, tehát tuti vétel.

#314 Felhasználó inaktív   NSandor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 19:10

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 20:08

A Plextor nem válogatja a lemezeinek a gyártóját, az összes jelenlegi terméke Taiyo Yuden, tehát tuti vétel.

Ez jó hír, és hol lehet venni?
Amúgy mit keressek a lemezen, hogy tuti Taiyo Yuden-t vegyek?Mármint ha nem Plextor lemezről van szó...

Szerkesztette: NSandor 2005. 08. 09. 19:11 -kor

#315 Felhasználó inaktív   NSandor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 22:06

Mi az PPeter úr eltűnt tán?

Na megnéztem:
Plextor lemezem Taiyo Yuden
TDK Mitsui

de ez miféle: kaptam egy Xerox lemezt a Xerox scanner mellé:
Manufacturer: Lead Data?????????????Ő mi :confused:

#316 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:21

Idézet: NSandor - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 23:06

Mi az PPeter úr eltűnt tán?

Na megnéztem:
Plextor lemezem Taiyo Yuden
TDK Mitsui

de ez miféle: kaptam egy Xerox lemezt a Xerox scanner mellé:
Manufacturer: Lead Data?????????????Ő mi :confused:

Nem tudom milyen a Lead Data, sok gyártó dolgozik azzal a stamperrel.

#317 Felhasználó inaktív   NSandor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 20:14

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:21

Nem tudom milyen a Lead Data, sok gyártó dolgozik azzal a stamperrel.

Vajon milyen minőség ez a Lead Data? Merthogy sokan használják az egy dolog...Ha valakinek van tapasztelata ne fogja vissza magát!

PPeter! Olvastam a hamis Verbatim dvd-ről írt cikked. Azt szeretném megtudni, hogy szerinted azok a Verbatim cd-k, amelyek a különböző fórumokon kaphatók 60 forint körül 50 ill. 100 darabos hengerben, vajh igazi TY stampert rejtenek vagy nem?

#318 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 20:18

Idézet: NSandor - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 21:14

Vajon milyen minőség ez a Lead Data? Merthogy sokan használják az egy dolog...Ha valakinek van tapasztelata ne fogja vissza magát!

PPeter! Olvastam a hamis Verbatim dvd-ről írt cikked. Azt szeretném megtudni, hogy szerinted azok a Verbatim cd-k, amelyek a különböző fórumokon kaphatók 60 forint körül 50 ill. 100 darabos hengerben, vajh igazi TY stampert rejtenek vagy nem?

Az eredeti Verbatim CD-k többsége sem a Taiyo Yudennél készül, hanem a Moser Baernél Indiában, illetve a CMC-nél Taiwanon, de van küztük Taiyo Yuden gyártmány is. Az ár alapján egyébként nehéz bármit is mondani, ebbe belefér az eredeti Verbatim lemez is simán.

#319 Felhasználó inaktív   NSandor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 20:27

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 21:18

Az eredeti Verbatim CD-k többsége sem a Taiyo Yudennél készül, hanem a Moser Baernél Indiában, illetve a CMC-nél Taiwanon, de van küztük Taiyo Yuden gyártmány is. Az ár alapján egyébként nehéz bármit is mondani, ebbe belefér az eredeti Verbatim lemez is simán.

Na, akkor az életben rá nem jön a magam fajata mezei nyúl, hogy melyik van ezekből a hengerbe rejtve.

Most matematikázok. A Ramirisnél van kb 150 forintért/ darab slim tokos Plextor cd-r.
Van az a Maxell amit te írtál, csak az árát nem tudom...
Meg ez a Verbatim (egy másik forumon Gab árulja 100-as hengerben) 60Ft/db áron

:think: 

#320 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 07:51

Idézet: NSandor - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 21:27

Na, akkor az életben rá nem jön a magam fajata mezei nyúl, hogy melyik van ezekből a hengerbe rejtve.

Most matematikázok. A Ramirisnél van kb 150 forintért/ darab slim tokos Plextor cd-r.
Van az a Maxell amit te írtál, csak az árát nem tudom...
Meg ez a Verbatim (egy másik forumon Gab árulja 100-as hengerben) 60Ft/db áron

:think: 

A pasztell, slim tokos Verbatim CD biztosan Taiyo Yuden, a hengeres biztosan nem.

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.