Idézet: ramses - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 22:05
Gondolkodom még egy író beszerzésén, de nem tudok dönteni. Pontosabban dönteni tudnék, de nem találok olyan írót, ami tényleg maradéktalanul jó lenne.
Nézzük csak... A samsungokról nem ejtenék szót, mindenki tudja, hogy nagyon gyenge mind. Az LG-k is igen rossz tapasztalatokkal látták el az égetőket, sajnos nekem is volt már benne részem.
Idézet
Liteon dvd íróval én a boltok polcain nem találkoztam, szintén ritka a teac és az asus is.
Két éve minden Sony író Lite-On belű (csak a legújabb 810A-nál váltottak BenQ/Philipsre), az Asus egyáltalán nem ritka :confused: , egyébként a Pioneer megfelelő modelljeivel egyezik meg, csakúgy, mint a TEAC is, bár a TEAC-nél egy-két LiteON drive is becsúszott.
Idézet
Nem sokat tudni róluk. A nagy sláger írók: a pioneer 109-es sok apró hibával van megáldva, amivel ugyan együtt lehet élni, kérdés hogy érdemes-e. A nec 3540-es mint megtudtam zónánkén ír, ami úgy gondolom elfogadhatatlan.
Megsúgom a Pioneer 109 és a 110 is zónánként ír, ha nem 16x-osan írsz vele.
Idézet
Egy 8x-os írást elkezd 4x-esen és így ugrik 6x-osra majd 8x-osra. Asztali játékosoknak nem a legjobb...sőt. A plextor 740-es nem támogat semmilyen minőségellenőrző progit, ráadásul nem tud 6x-osan írni, hiába olvas gyorsan.
A Pioneer 109 és 110D 6x-osan még teljesen CLV módban képes írni. A Plextor PX-740A-ba meg tehetsz BenQ firmware-t és akkor nyomathatod rajta a minőségi teszteket, amennyiben a grafikonokat akarod nézegetni és nem inkábbb használni szeretnéd az íródat

.
Idézet
A plex 716-os meg lassabban olvas, nyekereg, csuklik a tálcája, nem nagyon csipázza az olcsóbb lemezeket, ráadásul drága is.
Szerintem akinek nem elegendő a PX-716A olvasási sebessége és minősége, az ne vegyen meghajtót mostanában. Ha meg fos lemezre akar valaki írni, annak nem tudok mit ajánlani. Nekem egyik PX-716-osnak se "csuklik" a tálcája, pedig amik a toronyban vannak, hát kétezer lemezen biztos túl vannak egyenként.
Idézet
Akkor melyik az az író, ami minden (nem tulzott) igényt kielégít?
Ilyenformán egyik sem.
Idézet
Legyen olcsó, vagy legalábbis ne drága, írjun 6x-osan clv-ben 8x-osan cavban, olvasson 16X-osan maximum, ne nyekeregjen, írjon minél jobb minőségben stb...
Lehet hogy a gyártók direkt nem csinálnak egy mindent ülő írót, mert akkor nem vennénk másikat?
Esetleg a szemetet ne vigye le?

Megvidámítottad az estém. :Đ