HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere médiáról, írásról Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 14:22

nagy kérdés: asztali íróba milyen sebességűnek mondott lemezt érdemes venni? vagy mindegy?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#442 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 14:33

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 15:22

nagy kérdés: asztali íróba milyen sebességűnek mondott lemezt érdemes venni? vagy mindegy?

Ha teheted akkor minél lassabbat, 4x-essel nem volt gondom Panasonic felvevőkben, de egyes 8x-os és 16x-os lemezekkel igen, gondolom a MID-jüket fel sem ismeri normálisan.

#443 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 14:58

köszi!
viszont 4x lemezeket már egyre kevésbé látok... egy idő után nem lesz mivel etetni ezeket? vagy azokban is frissíteni kell?

nagyon nem értek én ehhez :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#444 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 17:42

ma tesztelés képpen megírtam egy "eredeti" vastagtokos Verbatim 16x-os dvd-t az NEC-mel (16X-osan).

eredményként ezt kaptam:

plextor 130A-val visszaolvasva

Kép

az NEC íróval visszaolvasva:

Kép

az tiszta, hogy a dvd író gyorsabban olvas, (bár nem tudom miért, de ez most nem elsődleges) hanem azt nem értem hogy miért különbözik a 2 grafikon?  :think:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#445 Felhasználó inaktív   redstarrocket 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 21. 17:26

sziasztok hozzáértők, én egy olcsó dvd lemezről kérdeznék.

:) Bulkpaq 8x dvd-r 4.7GB
:)

Érdemes ráírni?
csak azért érdekel, mert hallom az Arita kifutó.
Rátérhetek?

Tudom PPeter a minőség számít, de azért ezt tesztelted már? :cool:

#446 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 21. 22:42

Idézet: redstarrocket - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 18:26

Bulkpaq 8x dvd-r 4.7GB

Érdemes ráírni?
csak azért érdekel, mert hallom az Arita kifutó.
Rátérhetek?

valahol már ríttam egy sort, miszerint az 50-es pakkból kihagyták a leszorító gyűrűt, így össze-vissza mozograk benne a lemezek és ettől vagy már eredetileg is a szélük bzony felülethibás lett. maga a hordozóréteg. ettől függetlenül az 50-ből pár darab van vissza (olyan tizenegynéhány), szigorúan csak 4xesen írva. egyet rontott a imgburn még írás közben. minden 2-at visszaellenőriztem dvd speedeel is, nemcsak nero/imgburn visszaellenőrzéssel. mindegyik visszaolvasható lett, párnak a végén lezöttynet 6x-osra a sebesség. strong, sony és egy ősöreg yamada vidáman ette. ettől függetlenül semmi nélkülönözhetetlent nem bíznék rá. ahogy aritára sem.

Szerkesztette: avman 2005. 10. 21. 22:43 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#447 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 07:13

Sziasztok !
Lemeztesztelésre a nero CD/DVD speed-et szoktam használni,jelenleg a 6.6.0.1.6-ost használom,és ebbe nem lehet elindítani a lemezminőségtesztet.Vagyis eleve az indítás gomb halványabb,nem lehet rákattintani.Ez mitől lehet ?
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#448 Felhasználó inaktív   redstarrocket 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 09:43

Idézet: avman - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 23:42

valahol már ríttam egy sort, miszerint az 50-es pakkból kihagyták a leszorító gyűrűt, így össze-vissza mozograk benne a lemezek és ettől vagy már eredetileg is a szélük bzony felülethibás lett. maga a hordozóréteg. ettől függetlenül az 50-ből pár darab van vissza (olyan tizenegynéhány), szigorúan csak 4xesen írva. egyet rontott a imgburn még írás közben. minden 2-at visszaellenőriztem dvd speedeel is, nemcsak nero/imgburn visszaellenőrzéssel. mindegyik visszaolvasható lett, párnak a végén lezöttynet 6x-osra a sebesség. strong, sony és egy ősöreg yamada vidáman ette. ettől függetlenül semmi nélkülönözhetetlent nem bíznék rá. ahogy aritára sem.

Igen 50-esével vannak, de ha a lemzeket megválogathatom ;)  . akkor semmi próbléma velük? :confused:
Verbatim-ot, Philips-et és a TDK-t is 4x írom, pedig NEC 3500-om van.
Nekem néhány régebbi típusú Philips-R 8x-et is fél év után lassan  :reklamacio:  olvasta vissza (egész felületét 3-5MB (eleje-vége)). Ja és sötét szekrényben volt, kb. 3x használtam.
Tehát az öregedés? Ezek a Bulkpaq dvd mikor jöttek a piacra?
Aritával mi a baj, szerintem kár hogy kimegy a forgalomból! :reklamacio: 

#449 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 22. 10:40

Idézet: redstarrocket - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 10:43

Igen 50-esével vannak, de ha a lemzeket megválogathatom ;)  . akkor semmi próbléma velük?

ha teheted nyissátok fel akinél veszed és nézzétek meg. bár mint mondtam nem volt különösebb behatással az írásra. nekem különösebben semmi bajom az aritával, pár db-on volt néhány visszaolvashatatlan file abból a félszázból amit megírtam. 4x-esen írva és utána visszaellenőrizve valóban nem sok gond lehet velük. monnyuk azt sem hallottam, h kifutó termék. retek g05, assetom hirtelen h a riteknél van -e már 16x-osan írható normális lemez...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#450 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 13:21

Idézet: fferi - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 8:13

Lemeztesztelésre a nero CD/DVD speed-et szoktam használni,jelenleg a 6.6.0.1.6-ost használom,és ebbe nem lehet elindítani a lemezminőségtesztet.Vagyis eleve az indítás gomb halványabb,nem lehet rákattintani.Ez mitől lehet ?

Pl. azért, mert olyan íród van, ami ezt a tesztet nem támogatja? :omg:

#451 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 13:29

talan nem ide tartozik... (akkor bocsi az OFF-ert)

egy verbatim 8x +R lemezt irtam meg a neroval es kommunikacios hibaval a vegen (szerintem) nem zarta le a dvd-t. Milyen progival lehetne ezt megtenni, mert a neroban nem talalok ilyan funkciot.  :mad:

Koszi

#452 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 14:04

úgy emléxem IsoBuster... de nem biztos  :confused:

#453 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 14:16

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 14:21

Pl. azért, mert olyan íród van, ami ezt a tesztet nem támogatja? :omg:

Ezt most nekem tudnom kéne ?Amúgy LG GSA 4163B és PIONEER 109D íróm van.Milyen programmal tudnék akkor lemezminőséget tesztelni az adatátviteli sebességen felül ?
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#454 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 14:27

Idézet: fferi - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 15:16

Ezt most nekem tudnom kéne ?Amúgy LG GSA 4163B és PIONEER 109D íróm van.Milyen programmal tudnék akkor lemezminőséget tesztelni az adatátviteli sebességen felül ?

Ezekkel az írókkal akkurátusan egyik programmal sem. Legfeljebb ugyanazzal az íróval készült lemezekre egymás közötti összehasonlításra, egy saját spektrumon belül lesznek alkalmasak a mérések, de a szabványos értékekhez viszonyítva semmiképpen sem. Da ha két meghajtód van, akkor a két drive-val végzett adatátviteli teszt (elérési idők is fontosak) egy asztali lejátszóval kiegészített próbával már elegendő lehet ahhoz, hogy kipuhatold, melyik lemezt milyen sebességgel kell írnod a jó minőséghez.

#455 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 14:40

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 15:27

Ezekkel az írókkal akkurátusan egyik programmal sem. Legfeljebb ugyanazzal az íróval készült lemezekre egymás közötti összehasonlításra, egy saját spektrumon belül lesznek alkalmasak a mérések, de a szabványos értékekhez viszonyítva semmiképpen sem. Da ha két meghajtód van, akkor a két drive-val végzett adatátviteli teszt (elérési idők is fontosak) egy asztali lejátszóval kiegészített próbával már elegendő lehet ahhoz, hogy kipuhatold, melyik lemezt milyen sebességgel kell írnod a jó minőséghez.

Köszi a választ.Hát arra nem is gondoltam hogy ezekkel az írókkal nem lehet lemezminőségtesztet futtatni.Akkor marad az adatátviteli sebesség teszt,az eddig nagyjából tükrözte azt hogy milyen lett a megírt lemez minősége

#456 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 14:44

Idézet: fferi - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 15:40

Köszi a választ.Hát arra nem is gondoltam hogy ezekkel az írókkal nem lehet lemezminőségtesztet futtatni.Akkor marad az adatátviteli sebesség teszt,az eddig nagyjából tükrözte azt hogy milyen lett a megírt lemez minősége

BTW, ez nem azt jelenti, hogy ezek rossz írók, rossz termékek, csupán arról van szó, hogy a dekódolás menetéről nem lehet alacsony szintű, szabványos, akkurátus adatokat lekérni menet közben, a kierőszakolt értékek meg nem használhatók.

#457 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 14:45

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 15:04

úgy emléxem IsoBuster... de nem biztos  :confused:

igen mutatja, hogy Open session, de nem talalok olyan lehetoseget, hogy le tudjam zarni  :(

#458 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 08:22

Idézet: OccsE - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 15:45

igen mutatja, hogy Open session, de nem talalok olyan lehetoseget, hogy le tudjam zarni  :(

ez egy ennyire nehez kerdes lenne ??? :(

#459 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 13:36

Kaptam 3 darab ezüst Verbatim lemezt (DVD-R 8x) TYG02 MID-del. Én eddig Taiyo Yuden gyártotta Verbatimokkal csak a PastelDisc szériából találkoztam. Ez a három lemez valódi vagy hamisítvány?

Szerk:
mellékelek egy speed-tesztet az egyik lemezről

Csatolt fájl:

Szerkesztette: multibit 2005. 10. 24. 14:19 -kor

#460 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 14:28

ha ilyen szép, akkor nem mindegy milyen? :rolleyes:  :Đ 

Téma megosztása: