HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 II. Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 18. 18:05

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 6:24

Hello!

Az lenne a kérdésem, hogy találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy egy Abit nf7-s mondjuk egy éjszakányi üzemszünet után, reggel bekapcsolva a procihőmérsékletre úgy 4-5 fokkal magasabb értéket ad? Ha újraindítom a gépet, ugyanolyan környezeti feltételek mellett, 4-5 fokkal alacsonyabb értéket mér. Hol lehet a hiba?

Köszi!

Ps.: Tudom, hogy az alaplapon található hőérzékelők nem a legpontosabbak, de az ilyen eltérésnek kellene oka legyen...

Igen, én is találkoztam ezzel a jelenséggel... Egyszerűen nem foglalkozok vele...  :D

(Egyébként nálam minden esetben pontosan 5 fok az eltérés)

Szerkesztette: MPCRS 2005. 05. 18. 18:07 -kor

#402 Felhasználó inaktív   littlestinkykitty 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 18. 18:17

Idézet

Sziasztok!

Csöppnyi útmutatásra lenne szükségem. Összeállítottam egy új konfigurációt. Az alaplap NF7-S2 (V 1.0). A grafikus kártya egy Gigabyte Ati Radeon 9550 (GV-R955128D). Első bekapcsoláskor nem volt se kép, se a megnyugtató speaker csippanás, azzal a kivétellel h. a monitorom (Nokia 447Zi) kiírta h. "Cable connected OK" és h. "Signal: No signal". Már az összeszereléskor gyanús volt, h. az alaplapon a CCMOS jumper a default settinghez képest miért van törlésre állítva, de nem törődtem vele. Az alaplapi leírásnak megfelelően átállítottam default-ra. Az alaplapi LEDek rendben világítanak. Resetelni lehet, bár a billentyűzet ledjei nem villannak fel ilyenkor, de a dvd, és vinyó igen.
Kipróbáltam egy régebbi grafikus kártyával az új alaplapot, egy Ati Radeon 8500assal, de ugyanúgy se kép/se hang. Mintha nem jutna el a BIOS-ig se.
Mindezekután ellátogattam az abit egyik honlapjára és ezt találtam:link (Az én lapom a Figure B-nek felel meg)
Az én alaplapom ccmos jumpere fordított sorszámozású, így eddig egyfolytában törlésre állított CMOSsal próbáltam használni. Visszaállítottam a gyári helyesre. biggrin_2.gif Bekapcs. Ugyanúgy nem mükszik. Ismét beraktam a 8500as atit de semmi.
A 9550es ATI rendszerspecifikációi között szerepel a minimum AGP 3.0-ás slot megléte. Az alaplap pedig támogattya a 0.8V és 1.5V feszültségeket. Elképzelhető h. a feszültségekkel nem stimmel vmi? Mit tegyek?  gondolkodik.gif

:idea: mi lenne ha átraknád a memóriát az egyik dualos slotba?
jó ötlet. kipróbálom. no lám és megoldódott a probléma. működik.  :up:  :banana:

#403 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 18:19

Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 19:05

Igen, én is találkoztam ezzel a jelenséggel... Egyszerűen nem foglalkozok vele...  :D

(Egyébként nálam minden esetben pontosan 5 fok az eltérés)

Megnyugodtam... De azért azt hiszem, le fogom tesztelni a dolgot valamilyen külső, alaplaptól független eszközzel... ha majd lesz időm...

#404 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 15:03

Probléma:

NF7-v2.0 lap + Sony Digital 5.1 erőlködő

Lap és erőlködő optikai és analóg kábellel is össze van kötve.  Elsődlegesen az Optikai van használatban
Szól is minden rendesen miközben erőlködő audio bemenete Optikai bemenetre van kapcsolva

kivéve.......

a hangkártyabemenetre csatlakoztatott hangfolyamokat, mert azok csak abban az esetben szólalnak meg az erölködőn, ha az audio bemenete analóg forrásra van kapcsolva

Valami ötlet?

Én driverhibára gyanakszom.
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#405 Felhasználó inaktív   *Kiscsákó* 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 15:33

Sziasztok!
Továbbra is szívok a túlmelegedéssel: (gondolom az)
Ha 100%-on terhelt a proci, akkor a gép előbb-utóbb szirénázva kikapcsol.

A gond az, hogy mindezt
- nem egy fix hőmérsékleten teszi (~51C és ~63C között az eddigi tapasztalatok szerint)
- és nem a hőmérséklet elérésekor, hanem számomra megfejthetetlen időpontban (1 perc és 3 óra között valamikor)

A biosban az alap-beállításokkal megy a gép (AthlonXP2500+)
Szóval ezt mi okozhatja?
Már semmi ötletem sincs.
Kösz

#406 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:25

Idézet: *Kiscsákó* - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 16:33

Sziasztok!

A gond az, hogy mindezt
- nem egy fix hőmérsékleten teszi (~51C és ~63C között az eddigi tapasztalatok szerint)
- és nem a hőmérséklet elérésekor, hanem számomra megfejthetetlen időpontban (1 perc és 3 óra között valamikor)

Szóval ezt mi okozhatja?
Már semmi ötletem sincs.
Kösz

Nem haldoklik a cpu hűtő? A fordulatszám figyelést kapcsold ki a biosban (próbaképp)
Ildomos lenne 50 fok alatt tartani a procit.  ;)

#407 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 18:16

Idézet: *Kiscsákó* - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 16:33

Sziasztok!

A gond az, hogy mindezt

Szóval ezt mi okozhatja?
Már semmi ötletem sincs.
Kösz

Szirénázás 3 esemény folytán történhet.
-1: A proci hőmérséklete megy egy kritikus határ fölé.(Állítsd 75C-re)
-2. Valamelyik feszültség esik ki a tűréshatárból.
-3. A procihűtő fordulatszáma től alacsony, ami a lap úgy érzékel hogy nem pörög. ilyen esetben is kikapcsol. Ezt a funkciót is tilthatod BIOS-ban.

Szerkesztette: Digitel 2005. 05. 21. 18:28 -kor

#408 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 22:45

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 17:19

Megnyugodtam... De azért azt hiszem, le fogom tesztelni a dolgot valamilyen külső, alaplaptól független eszközzel... ha majd lesz időm...

Téveszt az összes NF7. Állítólag valami indulási áramerősség változás miatt van. :rolleyes:
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#409 Felhasználó inaktív   *Kiscsákó* 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:30

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 19:16

Szirénázás 3 esemény folytán történhet.
-1: A proci hőmérséklete megy egy kritikus határ fölé.(Állítsd 75C-re)
-2. Valamelyik feszültség esik ki a tűréshatárból.
-3. A procihűtő fordulatszáma től alacsony, ami a lap úgy érzékel hogy nem pörög. ilyen esetben is kikapcsol. Ezt a funkciót is tilthatod BIOS-ban.

Na igen, ez rendben is van, de a biosban a pchealth alatt ki van kapcsolva a "CPUFAN fail" meg a "CPU Shutdown Temperature" is, a figyelmeztető hőmérséklet pedig 75C (Ezek az alapbeállítások)
A proci hőmérséklete pedig meg sem közeliti a 75 fokot, és ezek ellenére kapcsol ki a gép.

#410 Felhasználó inaktív   blac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 17:00

Idézet: *Kiscsákó* - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 7:30

Na igen, ez rendben is van, de a biosban a pchealth alatt ki van kapcsolva a "CPUFAN fail" meg a "CPU Shutdown Temperature" is, a figyelmeztető hőmérséklet pedig 75C (Ezek az alapbeállítások)
A proci hőmérséklete pedig meg sem közeliti a 75 fokot, és ezek ellenére kapcsol ki a gép.

Próbáld meg a chipset hűtőt lehúzni, nálam ez volt a probléma.

#411 Felhasználó inaktív   *Kiscsákó* 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 17:59

Idézet: blac - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 18:00

Próbáld meg a chipset hűtőt lehúzni, nálam ez volt a probléma.

Chipset hűtő már egy ideje levéve, a helyén egy zalman hűtőborda

Egyébként éppen azon filóztam, hogy lehet, hogy pont a chipset hűtőt hiányolja, mert kb azóta jött elő ez a probléma, amióta lecseréltem.

#412 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:09

Idézet: *Kiscsákó* - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 18:59

Chipset hűtő már egy ideje levéve, a helyén egy zalman hűtőborda

Egyébként éppen azon filóztam, hogy lehet, hogy pont a chipset hűtőt hiányolja, mert kb azóta jött elő ez a probléma, amióta lecseréltem.

Maximum akkor, ha rosszul raktad fol... Pl. Nalam sincs semmi gond 200-as FSB folott sem, igaz, egy kis kozvetlen levegot kap a cpu hutorol... :)

#413 Felhasználó inaktív   *Kiscsákó* 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:49

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 19:09

Maximum akkor, ha rosszul raktad fol... Pl. Nalam sincs semmi gond 200-as FSB folott sem, igaz, egy kis kozvetlen levegot kap a cpu hutorol... :)

Idézet

Szerintem azt nehez rosszul felrakni, de lehet, hogy nekem megis sikerult  :confused:

Amugy nem lehet, hogy a tap keves neki? Egy par eves 300W-os tap van most a gepben.
Masra mar nem nagyon tudok gondolni.

A procihuto szerintem nem doglodik. Bar nem tudom, mibol derulne ki, ha doglodne, de en semmi furcsat nem latok-hallok rajta

#414 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 19:18

Idézet: *Kiscsákó* - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 19:49

Szerintem azt nehez rosszul felrakni, de lehet, hogy nekem megis sikerult  :confused:

Amugy nem lehet, hogy a tap keves neki? Egy par eves 300W-os tap van most a gepben.
Masra mar nem nagyon tudok gondolni.

A procihuto szerintem nem doglodik. Bar nem tudom, mibol derulne ki, ha doglodne, de en semmi furcsat nem latok-hallok rajta

Hümm... Az en gepemben is egy 300-as van, mondjuk DTK, de attol fugg, milyen tap, es mi van meg e gepedben...

Lehet azt rosszul feltenni, mivel "homoru" az nf2 chip, ezert boduletesen sok paszta kell oda...

#415 Felhasználó inaktív   Csabiti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 20:48

A minap vettem 2db 512-es Infineon RAM-ot, és olyan problémám van vele, hogy ha dualba járatom (akár 1-3, akár 2-3 slotban), akkor 200 felett, széteső kép, elszíneződött windows asztal és hasonló nyalánkságok várnak. Először azt hittem, megjött a nyár és a VGA melegedik túl, de rá kellett jönnöm, hogy mégsem.
Ez most a NF2 chipset hibája? Vagy az 1.1-es NF7 ennyit tud duálba, és felette jönnek ezek a "csodák"....?
Valakinek vmi ötlete, vagy törödjek bele és ne akarja "sokat", mert ez a ram ilyen gagyi?!?! A vicc az amúgy, hogy a chipek Infik, az SPD-je meg Samsung CCC-s a moduloknak. :D
1-2-es slotban single modeba most szinkron 217-nél tartok 2,5-4-4-8-al, és még megyeget sztem feljebb is, csak nem volt időm tesztelgetni/játszani még az időzítésekkel.
GA-K8NSC-939, AMD Athlon™64 E6 Venice 3200+@2800, 2x512MB Kingmax Hardcore 500, Leadtek Winfast A6200TD@6600+vmod 128Mb, Maxtor 160GB SATA, Seagate 160GB PATA, NEC ND-3520A, Toshiba SDM1802, SB Live Value!, Chieftec HPC-360-2, Tt BigWater H2O, APC Back UPS CS 500

#416 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 21:20

Harom dolog lehetseges...

Keves feszt kap a NB (mennyit allitottal be?)
Tenyleg nem birja a NB...
A RAM nem birja dualban a tempot (en meg erre szavazok). Elotte mi volt benne?

#417 Felhasználó inaktív   Csabiti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 21:45

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 20:20

Harom dolog lehetseges...

Keves feszt kap a NB (mennyit allitottal be?)
Tenyleg nem birja a NB...
A RAM nem birja dualban a tempot (en meg erre szavazok). Elotte mi volt benne?

1.7-et kap a NB, sose kíméltem 2,5 éve így jár! :D
A ramok meg biosból 2,7-et, ami nálam valósba 2,8!
Előtte egy eredeti 333-as 512-es Infineon, amit most öcsém gépébe landoltattam át.
Visszasírom a 225 szinkront, meg a 3340/1205/81,8-as everest eredményt komolyan! :reklamacio:
Amúgy az miért van, hogy se ezekkel az új infikkel, se a régivel nem tudtam cl3-at beállítani (bízván, hogy hátha úgy még megy feljebb is a cucc), mert olyankor se kép se hang...?!?!

authenticDViD mesternek + boldog születésnapot előre is :cool: , kíváncsi vagyok leesik-e miért is mondtam! :D
GA-K8NSC-939, AMD Athlon™64 E6 Venice 3200+@2800, 2x512MB Kingmax Hardcore 500, Leadtek Winfast A6200TD@6600+vmod 128Mb, Maxtor 160GB SATA, Seagate 160GB PATA, NEC ND-3520A, Toshiba SDM1802, SB Live Value!, Chieftec HPC-360-2, Tt BigWater H2O, APC Back UPS CS 500

#418 Felhasználó inaktív   {Riker} 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 16:27

Sziasztok...

Találkozott már valaki olyannal, hoyg egy NF7-S2-ben egy HIS Excalibur 9800PRO VGa nem volt kompatibilis, és 3D dolokat nem hajtott végre ?
Előre is köszi...
bye
Abit NF7 v2.0 + ZM-NB47J # AMD 2500+ Barton @2145Mhz (11*195) # 2x256/400 Infineon # Gigabyte 9600PRO 128MB @(495/695Mhz) # AG-Neovo F-17 LCD # FSP Blue Storm 350W

#419 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 22:08

Idézet: {Riker} - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 17:27

Sziasztok...

Találkozott már valaki olyannal, hoyg egy NF7-S2-ben egy HIS Excalibur 9800PRO VGa nem volt kompatibilis, és 3D dolokat nem hajtott végre ?
Előre is köszi...
bye

Chipsetnek semmi gondja a radeonokkal, szoval, ott vagy valami BIOS elallitas, vagy driver gond van...  :think:

#420 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 22:12

:offtopic:

Hogy bírtad megváltoztatni a neved?

/ON ;)
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

Téma megosztása:

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.