HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 II. Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:53

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 12:49

Legbiztosabb ha leküldöm neked azt amit én használok, úgyhogy feltöltöttem:
Ide

Arról azért győződj majd meg, hogy Softmenu alapon legyen, CPU Interface nálam Enabled-en van, nem tudom ez számít-e.

Köszi, majd próbálkozom.

Most néztem a  http://www.hasw.net/8rdavcore/-on hogy már van dev8 is.  :think:

Szerkesztette: Pietrosz 2005. 05. 16. 11:55 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#382 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:54

hat ugye csak biosig jutok el de ott 43 -45 fokos szokott lenni a hőmérséklet es teljes fordulaton megy a hütő

#383 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:56

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 12:54

hat ugye csak biosig jutok el de ott 43 -45 fokos szokott lenni a hőmérséklet es teljes fordulaton megy a hütő

És jól is van rászerelve? Nem lehetséges hogy esetleg fordítva sikerült a bordát rögzíteni? Ilyen esetben felfekszik a Socket szélére, és csak a mag feléhez ér hozzá.

Update: Lehet megnézem azt a dev8-at is :cool:

Szerkesztette: Digitel 2005. 05. 16. 11:57 -kor

#384 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:58

hat erre cask azt tudom mondani hogy ugyvan rajta  huto hogy a kapcsos fele amivel ugye lefogatom az van a chipset felöli oldalon szoval a agp port fele van :) csak igy tudom elmagyarazni es  az en tudomanyom mar m teljesen megalt:(

#385 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:06

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 12:56

Mégy egy kérdés:
Te 2500+-on bootolsz?
Majd este nekilátok a dolognak, nincs kedvem lefagyasztani a gépet, mikor szükség van rá :) Meg az ezer éves txt-imet is elő kell szednem valahonnan, amiben tároltam, hogy különböző feszekkel mennyit bír a proci :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#386 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:07

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 12:56

És jól is van rászerelve? Nem lehetséges hogy esetleg fordítva sikerült a bordát rögzíteni? Ilyen esetben felfekszik a Socket szélére, és csak a mag feléhez ér hozzá.

mindjart akkor megprobalom megforditva rarakni a hütőt es majd irok hogy mivan:)

#387 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:10

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 12:58

hat erre cask azt tudom mondani hogy ugyvan rajta  huto hogy a kapcsos fele amivel ugye lefogatom az van a chipset felöli oldalon szoval a agp port fele van :) csak igy tudom elmagyarazni es  az en tudomanyom mar m teljesen megalt:(

Ezen az oldalon nézz körül, különösen a 2-ik videót ajánlom figyelmedbe.

#388 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:12

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 13:06

Mégy egy kérdés:
Te 2500+-on bootolsz?
Majd este nekilátok a dolognak, nincs kedvem lefagyasztani a gépet, mikor szükség van rá :) Meg az ezer éves txt-imet is elő kell szednem valahonnan, amiben tároltam, hogy különböző feszekkel mennyit bír a proci :)

Igen. Én úgy vettem észre, hogy fixen 3200+-ram, illetve 2500+-ra állítva nincs probléma. Ha köztes órajelet (FSB-t állítok be, akkor azonban szinte mindig belehal. Mivel az én procim nem igazán bírja  a 3200-t, ezért 2500+-on bootolok, és inkább ha kell, akkor Windows-ban kapcsol fel  2145-re.

Szerkesztette: Digitel 2005. 05. 16. 12:14 -kor

#389 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:39

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 13:10

Ezen az oldalon nézz körül, különösen a 2-ik videót ajánlom figyelmedbe.

Körülnéztem de nem akar semmit letölteni na de mind1 :) szal igazad volt foditva volt rajtaa  hüto es igy mikor elsőnek belptem biosba 16 fokos lett de utana hagytam kicsit es megint felment 35-40 re ez szerintem azert lehettet mert lelett törölve tagnap a paszta mert mondta  az akitol vettem hogy probaljam meg ugy es nezzem meg a  magot nem e sertult meg ,de most ugye az a  problema hogy nemtudok rakrakni pasztat mert nincs itthon! ja egyebkent mikor ugye kilepek biosbol akkor ugye magassabra megy a proci hőmérséklette mert én mar csak azt tudom elképzelni hogy felügrik akkor a hőmérséklet es azmilyett kapcsol ki ?!

#390 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:43

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 13:39

Körülnéztem de nem akar semmit letölteni na de mind1 :) szal igazad volt foditva volt rajtaa  hüto es igy mikor elsőnek belptem biosba 16 fokos lett de utana hagytam kicsit es megint felment 35-40 re ez szerintem azert lehettet mert lelett törölve tagnap a paszta mert mondta  az akitol vettem hogy probaljam meg ugy es nezzem meg a  magot nem e sertult meg ,de most ugye az a  problema hogy nemtudok rakrakni pasztat mert nincs itthon! ja egyebkent mikor ugye kilepek biosbol akkor ugye magassabra megy a proci hőmérséklette mert én mar csak azt tudom elképzelni hogy felügrik akkor a hőmérséklet es azmilyett kapcsol ki ?!

Igen, feltehetőleg amiatt. Akkor pasztát rá, aztán had menjen. Mondjuk ma szilikonpasztát szerezni nem lesz semmi művelet.

#391 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:49

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 12:53

Köszi, majd próbálkozom.

Most néztem a  http://www.hasw.net/8rdavcore/-on hogy már van dev8 is.  :think:

Letöltöttem, kicsit okosabb lett, más változást nem tapasztaltam. Ez is ugyanolyan jól működik :cool:

Update: Mégiscsak találtam egy fontos változtatást. Végre lehet specifikálni, két órajel, illetve feszültségváltás között eltelt idő minimumát.

Szerkesztette: Digitel 2005. 05. 16. 12:59 -kor

#392 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:50

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 13:43

Igen, feltehetőleg amiatt. Akkor pasztát rá, aztán had menjen. Mondjuk ma szilikonpasztát szerezni nem lesz semmi művelet.

:D hat este felé aztis megtudom oldani azt hiszeM :) de remelem ugy mar menni fog

#393 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 15:13

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 13:49

Letöltöttem, kicsit okosabb lett, más változást nem tapasztaltam. Ez is ugyanolyan jól működik :cool:

Update: Mégiscsak találtam egy fontos változtatást. Végre lehet specifikálni, két órajel, illetve feszültségváltás között eltelt idő minimumát.

figyumar muszaly kimondottan szamtech boltban vett szlikonpasztat rakni ra ilyen mezei valamilyen pl van itthon szilikon zsir :) az nemjo ra ?!

#394 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 17:54

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 16:13

figyumar muszaly kimondottan szamtech boltban vett szlikonpasztat rakni ra ilyen mezei valamilyen pl van itthon szilikon zsir :) az nemjo ra ?!

Nem jó. A pasztáknak más (jobb) a hővezető képessége. Jobban is tűrik a hőt. A sima szilikonzsír megolvadhat, aztán kifolyik a hűtő alól. :D Undormány ragacs lesz az alaplapod tőle. :boa: :D
... a trip back in time is all I need ...

#395 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 09:23

Sziasztok
Na most az az eén problémam hogy a hütést megoldottam ment a gep tegnap es akkor mondom atrakom 3200+ ra aszondta a gazdaja hogy ő ugy hasznalta de kikapcsolt  a gép jo bekapcsolom és egyszerüen nem akar képet adni mar raktam bele masik vid kartyat csinaltam bios resetet is de semmi nem ad kepet pedig minden jol muxik :( valki hEEEEELp

#396 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 15:20

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 10:23

Sziasztok
Na most az az eén problémam hogy a hütést megoldottam ment a gep tegnap es akkor mondom atrakom 3200+ ra aszondta a gazdaja hogy ő ugy hasznalta de kikapcsolt  a gép jo bekapcsolom és egyszerüen nem akar képet adni mar raktam bele masik vid kartyat csinaltam bios resetet is de semmi nem ad kepet pedig minden jol muxik :( valki hEEEEELp

NF7 esetében a következő megoldásokat próbáld ki:
Bekapcs gomb megnyomása után nyomd be az Insert billentyűt, és tartd is benyomva. HA nincs kép, akkor ezt átugorhatjuk.
BIOS-reset (helyes) módja:
Gép áramtaalnítva, és azt a bizonyos Jumpert legalább 5 percre helyezd másik állásra.

Én spec. ha vmit elállítok soha nem szoktam BIOS resetet csinálni. Ha a gép még bootképtelen is, általában akkor is működik az a megoldás, hogy bekapcsolás után, vársz 10mp-t, majd a táp kapcsolóját lenyomod. Amennyiben nincs rajt kapcsoló, akkor értelemszerűen kihúzod a csatlakozót. A legtöbbször észreveszi az alaplap a szabálytalan leállást, és hajlandó elidulni.

#397 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 21:24

hat sajnos semmi ugyanugy nemad kepet minden felporog vinyo is de kep az semmi:(

#398 Felhasználó inaktív   Pogoman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 23:57

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 21:24

hat sajnos semmi ugyanugy nemad kepet minden felporog vinyo is de kep az semmi:(

Próbálj meg benne vmi gyagi 1 megás PCIos VGA-t, S3 Trio pl. Vannak vmi emlékfoszlányaim, h ez segíthet bootolni, és hozzáférni a BIOShoz... ezért tartok itthon egy 1 megás S3 Triot én is, ki tudja mikor lehet rá szükségem.
"Szóljak bár az emberek vagy angyalok nyelvén, ha a szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom."

A szívem Katáért dobog.

#399 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 06:24

Hello!

Az lenne a kérdésem, hogy találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy egy Abit nf7-s mondjuk egy éjszakányi üzemszünet után, reggel bekapcsolva a procihőmérsékletre úgy 4-5 fokkal magasabb értéket ad? Ha újraindítom a gépet, ugyanolyan környezeti feltételek mellett, 4-5 fokkal alacsonyabb értéket mér. Hol lehet a hiba?

Köszi!

Ps.: Tudom, hogy az alaplapon található hőérzékelők nem a legpontosabbak, de az ilyen eltérésnek kellene oka legyen...

#400 Felhasználó inaktív   littlestinkykitty 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 18. 17:31

Sziasztok!

Csöppnyi útmutatásra lenne szükségem. Összeállítottam egy új konfigurációt. Az alaplap NF7-S2 (V 1.0). A grafikus kártya egy Gigabyte Ati Radeon 9550 (GV-R955128D). Első bekapcsoláskor nem volt se kép, se a megnyugtató speaker csippanás, azzal a kivétellel h. a monitorom (Nokia 447Zi) kiírta h. "Cable connected OK" és h. "Signal: No signal". Már az összeszereléskor gyanús volt, h. az alaplapon a CCMOS jumper a default settinghez képest miért van törlésre állítva, de nem törődtem vele. Az alaplapi leírásnak megfelelően átállítottam default-ra. Az alaplapi LEDek rendben világítanak. Resetelni lehet, bár a billentyűzet ledjei nem villannak fel ilyenkor, de a dvd, és vinyó igen.
Kipróbáltam egy régebbi grafikus kártyával az új alaplapot, egy Ati Radeon 8500assal, de ugyanúgy se kép/se hang. Mintha nem jutna el a BIOS-ig se.
Mindezekután ellátogattam az abit egyik honlapjára és ezt találtam:link (Az én lapom a Figure B-nek felel meg)
Az én alaplapom ccmos jumpere fordított sorszámozású, így eddig egyfolytában törlésre állított CMOSsal próbáltam használni. Visszaállítottam a gyári helyesre. :D Bekapcs. Ugyanúgy nem mükszik. Ismét beraktam a 8500as atit de semmi.
A 9550es ATI rendszerspecifikációi között szerepel a minimum AGP 3.0-ás slot megléte. Az alaplap pedig támogattya a 0.8V és 1.5V feszültségeket. Elképzelhető h. a feszültségekkel nem stimmel vmi? Mit tegyek?  :think:

Téma megosztása:

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.