HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 II. Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 15. 11:45

Idézet: Der,Die,Das Gumis - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 12:30

Köszönöm a gyors és kimerítő választ!
Most már nyugodt leszek, ha ez a kérdés felmerül a csaj részéről. ;)

Üdv

Nagyon szívesen.  ;) Én is NF8-at készülök venni majd valamikor júniusban  :dance:

#362 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 09:18

Idézet: latency - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 12:45

Én is NF8-at készülök venni majd valamikor júniusban  :dance:

Ne felejts el bele valami nagyon frankó ramot venni, mert a legtöbbel eddig csak szívtunk vele. Olyan apróságokról nem beszélve hogy procihőmérsékletet összevissza méri (új BIOS megoldotta) továbbá a BIOS-ban is található pár bug. Ha akarod privátban vagy a lap topicjában leírom részletesen. :rolleyes:

Még egy kérdésem lenne:
Ha netezek a gépen, vagy nagyon kis terhelésssel jáó dolgot csinálok (90%-ban így van) akkor nem tudnám valahogy a processzor feszültségét csökkenteni?
Órajel már megy, igaz ennek is van egy trükkje. Nevezetes: A SoftMenuIII-ban alapértelmezésen kell hagyni minden beállítást. Én a clockgen progit használom, amivel az órajelváltás 100%-osan megbízható. Most már csak a proci feszültségét szeretném levinni. Alapon (2500+) bőven elrohangál 1.35V-on is (1100Mhz-n szerintem elég lenne az 1.1V is, de most maradjunk az 1.35-nél) , nem kéne több. Sajnos az nVidia System Utility eléggé megbízhatatan 30-40%-ban fagyás, kékhalál a vége. Az az érdekeas, hogy hasonlóan megbízhatatlan benn az órajel-állítás is, pedig az a már említett clockgennel tökéletes. Nem tud valalki valami normális ami fagyás nélkül tudná a feszt álltani? Az sem lenne rossz, ha mindezt dinamikusan tenné, vagyis nem nekem kéne pl. CS elindítrása előtt minden alkalommal "fellőni".
Egyébként így jó másfél-két év elteltével azt kell mondanom király kis lap ez :cool: 

#363 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 09:58

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 10:18

Ne felejts el bele valami nagyon frankó ramot venni, mert a legtöbbel eddig csak szívtunk vele.

A ramok már megvannak, ezek vannak a mostani konfigomban is.

#364 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 10:08

Idézet: latency - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 10:58

A ramok már megvannak, ezek vannak a mostani konfigomban is.

Sok sikert hozzá. Fater is ugyanezeket vette bele, és nem igazán kart vele menni 400-on, úgyhogy ment mindkét modul az én NF7-embe, ő meg megkapta  Samsungjaimat, azzal legalább 390-ig stabil. Ismerősöm is rengeteget szívott vele RAM-ok terén, míg vett bele 2 Kingston-t, azokkal semmi gond, még 400 felett sem. Továbbá a Hynix-ek is problémamentesen futnak. Hogy a másikakkal (KingMAX-ok) mi volt a baj azt nem tudom, de látványos továbbá az is, hogy azok a Samsung RAm-ok, amik nálam 390en gond nélkül vitték a 6-3-3-2.5-öt, fater NF8-ában ugyanerre csak 10-4-4-3-as időzítéssel, 2.65V mellett voltak hajlandók. Hasonló igaz a tuningpotenciálra is, nálam NF7-ben kb. 440-ig mentek, míg NF8-ban 390 felett már nem teljesen stabilak. :(  Persze lehet azóta változott a helyzet, de azóta sem merünk NF8-ba KingMAX ramot hozatni :(  Egyébként nem rossz a lap maga, tuningban is szép eredményeket értünk vele el (FSB 260) de csak úgy ha mellette a RAm-ok max. 360Mhz-n mentek.

#365 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 10:19

Ööö, hát az nem lenne jó, ha nem menne, mert ennyi pénzért esetleg még Asus K8N-t kapok. Majd ha aktuális lessz megpróbálok utánnaérdeklődni, remélem ez csak egy egyedi probléma volt.

#366 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 10:23

Idézet: latency - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 11:19

Ööö, hát az nem lenne jó, ha nem menne, mert ennyi pénzért esetleg még Asus K8N-t kapok. Majd ha aktuális lessz megpróbálok utánnaérdeklődni, remélem ez csak egy egyedi probléma volt.

Bár KingMAX-szal valóban csak egy lap találkozott, de a memóriaháklisság úgy néz ki mindet érinti. :(

#367 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 10:44

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 10:18

Ne felejts el bele valami nagyon frankó ramot venni, mert a legtöbbel eddig csak szívtunk vele. Olyan apróságokról nem beszélve hogy procihőmérsékletet összevissza méri (új BIOS megoldotta) továbbá a BIOS-ban is található pár bug. Ha akarod privátban vagy a lap topicjában leírom részletesen. :rolleyes:

Még egy kérdésem lenne:
Ha netezek a gépen, vagy nagyon kis terhelésssel jáó dolgot csinálok (90%-ban így van) akkor nem tudnám valahogy a processzor feszültségét csökkenteni?
Órajel már megy, igaz ennek is van egy trükkje. Nevezetes: A SoftMenuIII-ban alapértelmezésen kell hagyni minden beállítást. Én a clockgen progit használom, amivel az órajelváltás 100%-osan megbízható. Most már csak a proci feszültségét szeretném levinni. Alapon (2500+) bőven elrohangál 1.35V-on is (1100Mhz-n szerintem elég lenne az 1.1V is, de most maradjunk az 1.35-nél) , nem kéne több. Sajnos az nVidia System Utility eléggé megbízhatatan 30-40%-ban fagyás, kékhalál a vége. Az az érdekeas, hogy hasonlóan megbízhatatlan benn az órajel-állítás is, pedig az a már említett clockgennel tökéletes. Nem tud valalki valami normális ami fagyás nélkül tudná a feszt álltani? Az sem lenne rossz, ha mindezt dinamikusan tenné, vagyis nem nekem kéne pl. CS elindítrása előtt minden alkalommal "fellőni".
Egyébként így jó másfél-két év elteltével azt kell mondanom király kis lap ez :cool: 

Hát ez nem nagyon fog menni, pedig én is sokat próbálgattam a dolgot, de lefelé még csak sikerült a váltás, de terhelésnél rendszeresen kékhalál fogadott :(
- Where are we going?
- Let's go find out.

#368 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 10:49

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 11:44

Hát ez nem nagyon fog menni, pedig én is sokat próbálgattam a dolgot, de lefelé még csak sikerült a váltás, de terhelésnél rendszeresen kékhalál fogadott :(

Nem lehet hogy túl alacsonyra állítottad a feszültséget? Nekem 1.35V-on 100%-osan Primebiztos, és ha nagyritkán sikerül NVSU-ból levenni, akkor már nyugodtan szaladgál óráklon át. Tehát nekem ha már váltott nincs gond, csak sajnos nem mindig sikerüla csökketés. Észrevettem továbbá, hogy ha a BIOS-ban 2500+-ról (166FSB) felrakom mondjuk 167-re, vagis nem Defaulton megy, akkor 80%-ban kékhalál clockgenben is, míg Defaulton tökéletes. :think: Sajnos a 3200+-t nem igazán viszi, pontosabban a hűtőm em elég hozzá, de nem is szeretném erőltetni, mert:
2500+@1.35V
FSB 197 1.65V
FSB 200 1.725V
FSB 210 1.85V-on sem.

#369 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 10:58

Éééééééééés igen!
Sikerült!
A 8rdavcore nevű progival működik a dolog. Most az előbb kb. 40-szer állítgattam feszültséget, órajelet külön-külön, é együtt is, tökéletes! Semmi fagyás, vagy fennakadás. továbbá a progi képes automatikus szabályzásra is, ezt most próbálom. Ajánlom mindenkinek hogy töltse le, és ami a legfontosabb: SoftMenuIII-ban minden Auto-ra tessék visszaállítani.

#370 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:08

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 11:58

Éééééééééés igen!
Sikerült!
A 8rdavcore nevű progival működik a dolog. Most az előbb kb. 40-szer állítgattam feszültséget, órajelet külön-külön, é együtt is, tökéletes! Semmi fagyás, vagy fennakadás. továbbá a progi képes automatikus szabályzásra is, ezt most próbálom. Ajánlom mindenkinek hogy töltse le, és ami a legfontosabb: SoftMenuIII-ban minden Auto-ra tessék visszaállítani.

Én is a  8rdavcore -al próbáltam. Előtte szépen kiteszteltem prime-al, már nem emlékszem mennyin volt stabil, de nem is lényeg. Manual módban nem fagyott, csak az auto-t nem komálta. Így fájó szívvel, de letettem a projektről. Mert pont ez lett volna a lényeg.
De remélem neked sikerült.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#371 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:15

NF7-S chipsetre elég a ZM-NB47?
Vagy valami aktív hűtés kell rá (200+Fsb)?
Ordít a chipset cooler :(

Szerkesztette: FőDudu 2005. 05. 16. 11:16 -kor

#372 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:19

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 12:15

Elég rá.

#373 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:22

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 12:08

Én is a  8rdavcore -al próbáltam. Előtte szépen kiteszteltem prime-al, már nem emlékszem mennyin volt stabil, de nem is lényeg. Manual módban nem fagyott, csak az auto-t nem komálta. Így fájó szívvel, de letettem a projektről. Mert pont ez lett volna a lényeg.
De remélem neked sikerült.

Egyelőre úgy tűnik megy. Nálad hány "Preset" volt? Mert nálam is csak 2-vel megy. Először 3-at csináltam,
Ha 20s-ig kevesebb mint 20% akkor 1100Mhz 1.4V
Ha 20s-ig több        mint  20% akkor 1833mhz 1.4V
Ha 20s-ig több      mint 70% akkor 2145Mhz  1.65V

Elndítottam a burnK7-et, első váltása sikerült, de a másodikba belehalt. Akkor fagyott, amikor éppenhogy végrehajtotta az egyiket, máris próbálta a másikat. HA csak 2 Preset van, akkor most úgy tűnik tökéletesen megy. Most próbálgattam 3DMArk-ot, és szemmel lehetett látni, amikor a CPU testben megugrott az FPS.

#374 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:31

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 12:22

Egyelőre úgy tűnik megy. Nálad hány "Preset" volt? Mert nálam is csak 2-vel megy. Először 3-at csináltam,
Ha 20s-ig több        mint  20% akkor 1833mhz 1.4V
Ha 20s-ig több         mint 70% akkor 2145Mhz  1.65V

Elndítottam a burnK7-et, első váltása sikerült, de a másodikba belehalt. Akkor fagyott, amikor éppenhogy végrehajtotta az egyiket, máris próbálta a másikat. HA csak 2 Preset van, akkor most úgy tűnik tökéletesen megy. Most próbálgattam 3DMArk-ot, és szemmel lehetett látni, amikor a CPU testben megugrott az FPS.

Próbáltam 2-vel is, többel is, de nem ment :(
Azóta lehet adtak ki újabb verziót a progiból, talán ezért megy neked. Ebben az esetben megint ráfekszem én is a témára :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#375 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:39

:up:
Közben burnK7 futott.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1116239990.jpg

#376 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:45

Akkor most ez a két preset van nálad?

Idézet

Ha 20s-ig több      mint 70% akkor 2145Mhz  1.65V

Tudnál linket adni a progihoz? Ami nekem volt, azt már letöröltem.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#377 Felhasználó inaktív   soprano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:46

Hi
Na szoval az az en nagy problemam hogy van a egy abit nf7.v2.00 alaplapon +hozza egy barton 2500+
rajta colemaster hütő ! HIba a következő Ha besikapcsol a gep es eljutok a biosig akkor bealitgatom a dolgokat es save & exit ujraindulna a gep es ahogy elmentene a bios bealitasok egyszeruen kikapcsol az egesz [egyszer mar bejutottam vele a a windowsba] egyebkent 300 as tapom van de kilett probalva 400 as tappal is es ugyanezt csinalja de a a biosba tomenytelen ideig megy kikapcsolas nelkul!De ahogy elmentenem kikapcsol es akkor kikell huzni a 220 as kabelt es viszadugni es csak utana tudom bekapcsolni! Alaplap proci nincs megserulve megneztem es az előző gazdajanak ment lattam is valaki segitsen    :respect:

#378 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:49

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 12:45

Akkor most ez a két preset van nálad?

Tudnál linket adni a progihoz? Ami nekem volt, azt már letöröltem.

Legbiztosabb ha leküldöm neked azt amit én használok, úgyhogy feltöltöttem:
Ide

Arról azért győződj majd meg, hogy Softmenu alapon legyen, CPU Interface nálam Enabled-en van, nem tudom ez számít-e.

#379 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:50

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 12:15

Bőven elég, 220-as FSB mellett meg langyosnak sem mondanam...

#380 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 11:51

Idézet: soprano - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 12:46

Hi
Na szoval az az en nagy problemam hogy van a egy abit nf7.v2.00 alaplapon +hozza egy barton 2500+
rajta colemaster hütő ! HIba a következő Ha besikapcsol a gep es eljutok a biosig akkor bealitgatom a dolgokat es save & exit ujraindulna a gep es ahogy elmentene a bios bealitasok egyszeruen kikapcsol az egesz [egyszer mar bejutottam vele a a windowsba] egyebkent 300 as tapom van de kilett probalva 400 as tappal is es ugyanezt csinalja de a a biosba tomenytelen ideig megy kikapcsolas nelkul!De ahogy elmentenem kikapcsol es akkor kikell huzni a 220 as kabelt es viszadugni es csak utana tudom bekapcsolni! Alaplap proci nincs megserulve megneztem es az előző gazdajanak ment lattam is valaki segitsen    :respect:

Hőmérsékletek terén mi helyzet? Hasonló problémával (sőt, szinte ugyanezzel) már találkoztam, amikor ipse a tuningolt 3200+-t jófajta PIII-as hűtővel akarta üzemi hőmérsékleten tartani. Ott is pár percig ment, aztán sziréna, majd pár mádosperce rá bumm. Ott is csak a táp kikapcsolása után lehetett ismételten elindítani.

Téma megosztása:

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.