HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 II. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 30. 07:59

Idézet: DViD - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 7:05

Hmm... Túlmelegedés? Northbridge is akár...

Mégsenem... Esetleg törött IDE kábel?

A kábelt megpróbálom. Északihídat néztem 40fok max, zalmannal, eredeti ventivel magasabb.
firefox+foobar+mplayerc

#442 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 08:27

Idézet: James Bond - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 15:17

Létezik olyan, hogy egy cl2.5-ös ram nem tudja a cl3-as időzítést?

Igen létezik ilyen. Amikor egy modul az alacsonyabb késleltetésre van kihegyezva, akkor a nagyobbakat nem biztos, hogy szeretni.
Amúgy nálam a twinmos-os szintén nem szerettek cl3-on menni, így kényeleten vagyok cl2,5-ön 440-en hajtani őket.  :cool:
My photos

#443 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 08:32

Elkepzelheto.

Kingston HyperX szeria pl. el sem indul CL3-on.

#444 Felhasználó inaktív   baratka87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 30. 14:41

Sziasztok!
érdeklődni szeretnék h megéri -e lecserélni az msi k7n2delta-l lapomat.everest memoria olvasása alapon egy 2500+os bartonnal 2490 örül van ugyebár ez 11*166.ha átteszem 9*200ra az fsb akkor 2915körül van a memoria olvasás.de ugy halklottam h az abit nf7-sl sokkal jobb.de megéri lecserélni a lapomat?tényleg jobb annyival mint amennyivel mondják?segitsetek nekem lécci.a válaszotokat előre is köszönöm :)

Szerkesztette: baratka87 2005. 05. 30. 14:42 -kor

#445 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 15:51

Idézet: baratka87 - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 15:41

Sziasztok!
érdeklődni szeretnék h megéri -e lecserélni az msi k7n2delta-l lapomat.everest memoria olvasása alapon egy 2500+os bartonnal 2490 örül van ugyebár ez 11*166.ha átteszem 9*200ra az fsb akkor 2915körül van a memoria olvasás.de ugy halklottam h az abit nf7-sl sokkal jobb.de megéri lecserélni a lapomat?tényleg jobb annyival mint amennyivel mondják?segitsetek nekem lécci.a válaszotokat előre is köszönöm :)

Szerintem ha ingyen, esetleg némi haszonnal meg tudod tenni, még akkor is gondolkozz el, hogy van-e időd/kedved/energiád szerelgetni, win-t telepíteni egy olyan érték kedvéért, amit elsősorban benchmarkokban hozhat javulást, de távolról sem biztos, hogy a napi használatban észrevehető gyorsulással jár. Ha most hibátlanul üzemel a cucc, szerintem inkább gyűjtögess a következő generációs procira/alaplapra/memóriára. Még ha jobb is, annyival nem lehet jobb, hogy pl. én emiatt szétszedjem, meg újrahúzzam a win-t...

#446 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 16:43

érdeklődni szeretnék h megéri -e lecserélni az msi k7n2delta-l lapomat.everest memoria olvasása alapon egy 2500+os bartonnal 2490 örül van ugyebár ez 11*166.ha átteszem 9*200ra az fsb akkor 2915körül van a memoria olvasás.de ugy halklottam h az abit nf7-sl sokkal jobb.de megéri lecserélni a lapomat?tényleg jobb annyival mint amennyivel mondják?

Nalam 10x220-on 3003-at mer az Everest ugy, hogy a hatterben fut par taszk.
Idoziteseim eleg gyengek, 3-4-4-9 Everest szerint.

DC, FlashFXP leallitva 3121.

Hmm, kene jatszanom az idozitesekkel, mivel ezek meg a 10x230-as sebesseghez lettek anno allitva, csak azota lejjebb vettem a procisebesseget, mivel igy sokkal stabilabb a TV-tunerrel rogzites.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 05. 30. 16:49 -kor

#447 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 16:57

Sziasztok!

Nekem Abit NF7-S 10*200, 2*512 Kingston HyperX, 2-3-2-6.
Olvasás: 2914 MB/s
Írás: 1065 MB/s

#448 Felhasználó inaktív   baratka87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 17:14

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 16:51

Szerintem ha ingyen, esetleg némi haszonnal meg tudod tenni, még akkor is gondolkozz el, hogy van-e időd/kedved/energiád szerelgetni, win-t telepíteni egy olyan érték kedvéért, amit elsősorban benchmarkokban hozhat javulást, de távolról sem biztos, hogy a napi használatban észrevehető gyorsulással jár. Ha most hibátlanul üzemel a cucc, szerintem inkább gyűjtögess a következő generációs procira/alaplapra/memóriára. Még ha jobb is, annyival nem lehet jobb, hogy pl. én emiatt szétszedjem, meg újrahúzzam a win-t...

igazad van.kedvem az lenne mert ugy is veszek egy 160GB-s satás winyot.szoval win lesz uj,muszáj.ingyen lenne a lap mert nagybátyjámnak állitok össze gépet,igy neki adom az msi-t.de nagyon igazad van h inkább várjak az uj nforce4es lapra meg az uj ramra meg ...............mindenre  :) de pl: játékban lehet gyorsulás mert nem érdekel tényleg az everestben hol vagyok,neke ma játék a lényeg..ezért vettem amd-t meg nforce2-es lapomat.szoval tanácstalan vok h cseréljek-e.kedvem lenne kicserélni de tényleg megéri-e?help me :D

#449 Felhasználó inaktív   baratka87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 17:16

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 17:57

Nekem Abit NF7-S 10*200, 2*512 Kingston HyperX, 2-3-2-6.
Olvasás: 2914 MB/s
Írás: 1065 MB/s

ja tényleg ehhez még hozzátartozik h 9*200 256mb ddr400as noname ram meg 512mb ddr400as noname ram rossz késleltetéssel dualba.olvasás 2915 irás : 1045 szoval ez jo eredmény sztem az msi-től.nem tudom  :confused:

Szerkesztette: baratka87 2005. 05. 30. 17:22 -kor

#450 Felhasználó inaktív   Bender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 17:30

Tudom,hogy nem ide tartozik,de nem találtam ehhez illő topicot.
Szóval van egy Abit KV8 Pro alaplapom,és ehhez kéne nekem a legújabb BIOS.Szinte mindegyik játéknál befagy mostanában,és fene tudja mi a baja.A Flashmenüből próbáltam letöltni a legújabb verziót,de az azt írta ki,hogy töltsem le a legújabb verzió blablabla.Le is töltöttem,azzal is ezt írja ki,Nem akarom elcseszni a gépet,hogy rosz bios cuccot töltök le,ezért kérem a segítségeteket,mert nem igazán értek hozzá.Előre is köszi és bocsi az offért.

#451 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 17:53

Idézet: Bender - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 18:30

Tudom,hogy nem ide tartozik,de nem találtam ehhez illő topicot.
Szóval van egy Abit KV8 Pro alaplapom,és ehhez kéne nekem a legújabb BIOS.Szinte mindegyik játéknál befagy mostanában,és fene tudja mi a baja.A Flashmenüből próbáltam letöltni a legújabb verziót,de az azt írta ki,hogy töltsem le a legújabb verzió blablabla.Le is töltöttem,azzal is ezt írja ki,Nem akarom elcseszni a gépet,hogy rosz bios cuccot töltök le,ezért kérem a segítségeteket,mert nem igazán értek hozzá.Előre is köszi és bocsi az offért.

A BIOS-ok nem szoktak "maguktól" elromlani. Mostanában meglehetősen meleg van, nem ártana ellenőrzini a gép hűtését, elsősorban videokártyáét.(Főleg ha régebben nem volt gond a géppel!)  Azután kellene foglalkozni a BIOS-szal. Segítek szívesen abban is, de feleslegesen ne kockáztass frissítésekkel.

#452 Felhasználó inaktív   Bender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 18:23

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 18:53

A BIOS-ok nem szoktak "maguktól" elromlani. Mostanában meglehetősen meleg van, nem ártana ellenőrzini a gép hűtését, elsősorban videokártyáét.(Főleg ha régebben nem volt gond a géppel!)  Azután kellene foglalkozni a BIOS-szal. Segítek szívesen abban is, de feleslegesen ne kockáztass frissítésekkel.

A wow.hu fórumon olvastam,hogy a srácnak teljesen ugyanez volt a problémája,és amint felrakta a legújabb BIOS verziót állítólag azóta minden úgy működik,ahogy kell.Régebben is ez volt a prob,de azt hittem,hogy memória hiba,de amióta sikerült beszereznem 2 vadi új memória kártyát,azóta sem változott sokat a helyzet :( Tudnál akkor segíteni ebben a BIOS cuccban?

#453 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 20:26

Idézet: baratka87 - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 18:14

igazad van.kedvem az lenne mert ugy is veszek egy 160GB-s satás winyot.szoval win lesz uj,muszáj.ingyen lenne a lap mert nagybátyjámnak állitok össze gépet,igy neki adom az msi-t.de nagyon igazad van h inkább várjak az uj nforce4es lapra meg az uj ramra meg ...............mindenre  :) de pl: játékban lehet gyorsulás mert nem érdekel tényleg az everestben hol vagyok,neke ma játék a lényeg..ezért vettem amd-t meg nforce2-es lapomat.szoval tanácstalan vok h cseréljek-e.kedvem lenne kicserélni de tényleg megéri-e?help me :D

Nos, szerintem sebességnövekedést biztosan nem fogsz érzékelni, úgyhogy a sebesség alapján nem fogsz tudni dönteni. Innentől kezdve marad az, hogy nézd meg, milyen szolgáltatások vannak a lapon. Én pl. szeretem, hogy az NF7-S-nek a ventifordulatait a speedfan tudja szabályozni, az MSI-knél meg vannak e téren gondok. Ugyanakkor az NF7-S Sata vezérlőjétől nem vagyok elszállva (Sil 3112). Ha nagyon on dolgozik a SATA, csíkozik tőle a PCTV Pro. Szóval ilyen nüansznyi, sebesség szempontjából léynegtelen dolgok azok, amik alapján dönteni tudsz. De még egyszer kihangsúlyozom: sem lefelé, se felfelé nem fogsz olyan sebességeltérést észlelni, ami megindokolná, hogy inkább az egyiket, vagy a másikat. Szerintem olyan ez, mintha egy 1.6-os lépcsőshátú Focust hasonlítanál össze egy 1.6-os Borával: igazából egyik se megy jobban, mint a másik, de a VW kicsit kényelmesebb, és több odafigyeléssel lett megtervezve, átgondoltabb, jobb minőségben összerakott (és nem utolső sorban 120e km-nél nem hal meg a motorja... de ez már  :offtopic: ).

Ps.: az autós hasonlat saját, több éves tapasztalat eredménye...

#454 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 20:34

Idézet: Bender - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 19:23

A wow.hu fórumon olvastam,hogy a srácnak teljesen ugyanez volt a problémája,és amint felrakta a legújabb BIOS verziót állítólag azóta minden úgy működik,ahogy kell.Régebben is ez volt a prob,de azt hittem,hogy memória hiba,de amióta sikerült beszereznem 2 vadi új memória kártyát,azóta sem változott sokat a helyzet :( Tudnál akkor segíteni ebben a BIOS cuccban?

Ha a hibajelenség nem újkeletű, és nem valamilyen újabb hardverelem berakásával keletkezett, akkor szerintem éppenséggel lehet BIOS probléma. Nézd meg, milyen verziójú a Biosod, majd az Abit honlapján azt, hogy milyen javításokat tartalmaznak a frissebbek. Hamondjuk olyat találsz, hogy javított memóriakezelés, akkor az pl. már esélyes lehet... Nekem volt olyan lapom, szintén Via chipes, ami pl. nem volt hajlandó menni 3 slotban memóriával, pedig mindegyik memória jó volt. És láss csodát, az legfrissebb Bios pont memóriakezelést javított.

Ugyankkor tény, hogy a Biosfrissítést nagyon körültekintően kell csinálni, nem win alól. Amúgy pedig a az Abitnál eddig mindig azt tapasztaltam, hogy a legfrissebb bioshoz csatolják a megfelelő verziójú progit, és nagyjából egy "start.bat", vagy ilyesmi, és mindent megcsinál magától.

#455 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 20:45

Idézet: Bender - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 19:23

Ha a hiba régebbóta fennáll, akkor lehet BIOS hiba.
Pár dolgot kéne eldönteni/elintézni.

A frisítésnek két módja van:
-Windows alól, nagyon egyszerűen
-DOS alól valamivel bonyolultabban.

Ha még kezdő vagy, ajánlom figyelmedbe az első opciót, feltéve ha a gép stabilitását valahogy (pl. nagy időzítésekkel, levett oldallapokkal) stabilizálod. Fontos, hogy a Windows-od is legyen használható, ne dobáljon be POPUP-okat, az éppen futó programokat ki kell lőni.
Először is:
Le kell töltened a programot, ami segítségével a frissítést elvégzed. Ezt Windows-os módszer esetén innen végezheted el.
Innén imsét két irányba mehetsz, legegyszerűbb, hogy az előbb linkelt progi felrakása után rákattintassz a One Click Live Update gombra. Ezesetben a program letölti a lapodhoz biztosan megfelelő, legújabb elérhető BIOS fájlt, és beégeti. Utána végez egy újraindítást, és már kész is.

#456 Felhasználó inaktív   baratka87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 20:46

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 21:26

Nos, szerintem sebességnövekedést biztosan nem fogsz érzékelni, úgyhogy a sebesség alapján nem fogsz tudni dönteni. Innentől kezdve marad az, hogy nézd meg, milyen szolgáltatások vannak a lapon. Én pl. szeretem, hogy az NF7-S-nek a ventifordulatait a speedfan tudja szabályozni, az MSI-knél meg vannak e téren gondok. Ugyanakkor az NF7-S Sata vezérlőjétől nem vagyok elszállva (Sil 3112). Ha nagyon on dolgozik a SATA, csíkozik tőle a PCTV Pro. Szóval ilyen nüansznyi, sebesség szempontjából léynegtelen dolgok azok, amik alapján dönteni tudsz. De még egyszer kihangsúlyozom: sem lefelé, se felfelé nem fogsz olyan sebességeltérést észlelni, ami megindokolná, hogy inkább az egyiket, vagy a másikat. Szerintem olyan ez, mintha egy 1.6-os lépcsőshátú Focust hasonlítanál össze egy 1.6-os Borával: igazából egyik se megy jobban, mint a másik, de a VW kicsit kényelmesebb, és több odafigyeléssel lett megtervezve, átgondoltabb, jobb minőségben összerakott (és nem utolső sorban 120e km-nél nem hal meg a motorja... de ez már  :offtopic: ).

Ps.: az autós hasonlat saját, több éves tapasztalat eredménye...

akkor azt mondod h az abit megbizhatobb?mert irtam is h egy satás winyot akarok venni és olvastam h az msi-nek volt baja vele de ez minden szériával megesik.most nekem a léyneg h megbizhato legyen és müködjön minden funkcioja jol.de pl az is az abit mellett szol h az integrált hangkárty soundstormos erről jot hallottam jobb mint az ilyen via vagy realtek.mondd meg lécci h az abit jobb ha nem is sokkal de azt szurtem le h jobban járok vele.köszi mindent.tudom h nem ide vág de szted milyen winyot vegyek satásba?nekem a samsungot mondták.lehet h a maxtor gyorsabb de akkor is samsungot venne.te mit gondolsz erről?

#457 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:01

Idézet: baratka87 - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 21:46

akkor azt mondod h az abit megbizhatobb?mert irtam is h egy satás winyot akarok venni és olvastam h az msi-nek volt baja vele de ez minden szériával megesik.most nekem a léyneg h megbizhato legyen és müködjön minden funkcioja jol.de pl az is az abit mellett szol h az integrált hangkárty soundstormos erről jot hallottam jobb mint az ilyen via vagy realtek.mondd meg lécci h az abit jobb ha nem is sokkal de azt szurtem le h jobban járok vele.köszi mindent.tudom h nem ide vág de szted milyen winyot vegyek satásba?nekem a samsungot mondták.lehet h a maxtor gyorsabb de akkor is samsungot venne.te mit gondolsz erről?

Azt azért nem állítottam, hogy az Abit megbízhatóbb lenne, bár annak ellenére, hogy sokan szidják, nekem még bajom Abittal nem volt, MSI-vel viszont szívtam már. A soundstormot sokan dícsérik, de szerintem legalábbis a driver vacak. Összehasonlítva egy alapvetően gagyi SB Live 5.1-el, én az utóbbira szavaztam, azt használom most is (mondjuk ennek lehet, hogy az az oka, hogy a hangfalszettem 4.1-es, és ezt valahogy az SB jobban tolerálja). HDD terén Maxtort semmiképpen sem vennék, Samsungot is csak 3 év garival. Innen-onnan hallottam már olyasmit, hogy azért az oprendszert célszerűbb inkább IDE vinyóra tenni. De azt hiszem, hogy a kommersz kategóriában az alapvető, hogy a +1-2e forintot megéri kiadni egy 1-2 évvel hosszabb garanciára, és a fontos adataidat meg rendszeresen kiírni mondjuk DVD-re, CD-re, léyneg, hogy több példányban, eltérő gyártók adathordozóira, ugyanis még az agyondícsért, és megbízhatónak tartott vinyók is el tudnak szállni. (A Maxtorokhoz képest a Samsungok legalább abban egész jók, hogy aránylag kevéssé melegszenek - ha jól szellőzik a ház, és jár egy kicsit körülötte a levegő, nincs vele legalább ilyen gond.)

Abból amit írsz, én "miért is ne" alapon belevágnék az Abitba (ha tényleg NF7-SL, mert ha NF7-S2 - akkor keress rá, mert valahol elég sok szidalmazást olvastam róla). Amúgy az NF7-S és az NF7-SL között a hozzáadott Sata kábel a különbség - tudtommal. Jobb helyeken Abit alaplapokat láttam már 3 év garral - ez is érv lehet mellette. De mindez csak akkor, ha tényleg újra kell húznod a win-t, illetve ha neked sem kerül pénzedbe, és nem érzed úgy, hogy a nagybátyáddal kiszúrsz - hiszen ő akkor egy használt, ezáltal gar nélküli, vagy kevesebb garral rendelkező lapot kap, ami végső soron kisebb értéket képvisel, mint a te új deszkád.

#458 Felhasználó inaktív   Pogoman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:02

baratka87: a 2900-300 körüli RAM olvasás szerintem tök jó, a 400-as DDR fizikai határa 3200 Mb/sec, szóval a 3000 az jó eredmény.
Most volt PH!-n nForce 4 alaplapteszt, és azok a lapok 400-on valódi dual chanelbe tudtak 6000-6100 között, a dual channel fizikai határa meg 6400 Mb/sec.
Vagyis csak a memósebesség miatt ne cserélj lapot. :)
"Szóljak bár az emberek vagy angyalok nyelvén, ha a szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom."

A szívem Katáért dobog.

#459 Felhasználó inaktív   baratka87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:08

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 22:01

Azt azért nem állítottam, hogy az Abit megbízhatóbb lenne, bár annak ellenére, hogy sokan szidják, nekem még bajom Abittal nem volt, MSI-vel viszont szívtam már. A soundstormot sokan dícsérik, de szerintem legalábbis a driver vacak. Összehasonlítva egy alapvetően gagyi SB Live 5.1-el, én az utóbbira szavaztam, azt használom most is (mondjuk ennek lehet, hogy az az oka, hogy a hangfalszettem 4.1-es, és ezt valahogy az SB jobban tolerálja). HDD terén Maxtort semmiképpen sem vennék, Samsungot is csak 3 év garival. Innen-onnan hallottam már olyasmit, hogy azért az oprendszert célszerűbb inkább IDE vinyóra tenni. De azt hiszem, hogy a kommersz kategóriában az alapvető, hogy a +1-2e forintot megéri kiadni egy 1-2 évvel hosszabb garanciára, és a fontos adataidat meg rendszeresen kiírni mondjuk DVD-re, CD-re, léyneg, hogy több példányban, eltérő gyártók adathordozóira, ugyanis még az agyondícsért, és megbízhatónak tartott vinyók is el tudnak szállni. (A Maxtorokhoz képest a Samsungok legalább abban egész jók, hogy aránylag kevéssé melegszenek - ha jól szellőzik a ház, és jár egy kicsit körülötte a levegő, nincs vele legalább ilyen gond.)

Abból amit írsz, én "miért is ne" alapon belevágnék az Abitba (ha tényleg NF7-SL, mert ha NF7-S2 - akkor keress rá, mert valahol elég sok szidalmazást olvastam róla). Amúgy az NF7-S és az NF7-SL között a hozzáadott Sata kábel a különbség - tudtommal. Jobb helyeken Abit alaplapokat láttam már 3 év garral - ez is érv lehet mellette. De mindez csak akkor, ha tényleg újra kell húznod a win-t, illetve ha neked sem kerül pénzedbe, és nem érzed úgy, hogy a nagybátyáddal kiszúrsz - hiszen ő akkor egy használt, ezáltal gar nélküli, vagy kevesebb garral rendelkező lapot kap, ami végső soron kisebb értéket képvisel, mint a te új deszkád.

nem cseszek ki nagybátyjámmal.még az msire 2 és fél év garancia van mert találtam egy helyet ahol 3 év garira adta.az abit amit meg veszek 2év garos szoval nem jár egyikünk sem rosszul.de akkor megint nem tudok dönteni igaz h jobb ide-re tenni az op rendszert,de a sata sokkal gyorsabb.te mit vennél inkább egy 160as idéset?
és tudom h az nf7-s2 egy botitott **ar.de az nf7-sl ver 2.0 nagyon jo csak nincs vmi átalakito amit nem fogok használni.

#460 Felhasználó inaktív   Bender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:09

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 21:45

Ha a hiba régebbóta fennáll, akkor lehet BIOS hiba.
Pár dolgot kéne eldönteni/elintézni.

A frisítésnek két módja van:
-Windows alól, nagyon egyszerűen
-DOS alól valamivel bonyolultabban.

Ha még kezdő vagy, ajánlom figyelmedbe az első opciót, feltéve ha a gép stabilitását valahogy (pl. nagy időzítésekkel, levett oldallapokkal) stabilizálod. Fontos, hogy a Windows-od is legyen használható, ne dobáljon be POPUP-okat, az éppen futó programokat ki kell lőni.
Először is:
Le kell töltened a programot, ami segítségével a frissítést elvégzed. Ezt Windows-os módszer esetén innen végezheted el.
Innén imsét két irányba mehetsz, legegyszerűbb, hogy az előbb linkelt progi felrakása után rákattintassz a One Click Live Update gombra. Ezesetben a program letölti a lapodhoz biztosan megfelelő, legújabb elérhető BIOS fájlt, és beégeti. Utána végez egy újraindítást, és már kész is.

A progi az megvan,a cd-n rajta volt.A Liev update-t akartam én is használni,de nem engedi.Kiírja,hogy töltsem le a legújabbat.Rámegyek az abit honlapjára,leszedem a legújabbat,ennél is ugyanezt írja ki.Én meg saját kezűleg inkább nem szedek le semmit,mert a végén még tönkrevágnám :) Socket 754-es alaplap,típúsa ABIT KV8 Pro.Ehhez tudnád nekem linkelni a legújabb bios updatet?
Előre is 1000 köszi :respect:

Szerkesztette: Bender 2005. 05. 30. 21:12 -kor

Téma megosztása:

• (66 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »