HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1625 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:12

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 9:14

Jatekosok alma? :)  :D  :D
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1626 Felhasználó inaktív   koqsz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 07:42

Sziasztok!

A 3 nap tényleg megszűnt, amióta beléptünk az únióba, a tv. szerint a kereskedőn múlik hogy visszaveszi-e vagy se.

Amúgy a BENQ-nál meg kell nézni, mert van olyan széria, amit 1 bmilyen pixel hibára kicserélnek!!!
Mi 1* hoztunk egy ügyfélnek BenQ-t hiába próbáltuk lebeszélni, de amikor a 3.-at vittük vissza pixelhibák miatt, akkor rájött hogy jobb neki a Samsung, ami azóta is pixelhiba mentes.

Ha TFT vesz az ember én azt mondom vagy Samsung vagy Viewsonic, mert azok 1 pixelhibára kicserélik a moncsikat. Samsungnál figyelni kell hogy Samsung Mo.-s gar leveled legyen, mert ha más gar. levél van hozzá nem igaz a pixelhiba garancia. Az már csak egy kimondatlan dolog, hogy a fent említett 2 gyártó rakja bele a legújabb generációs TFT paneleket a moncsijaiba.

A válaszidős baromság, amit nem tudom honnan és ki kezdett el terjeszteni, hogy 20 ms alatti válaszidejű monitoron lehet csak játszani megfolyás nélkül, azt szívesen leültetném egy Samsung 173P elé és játszatnám. A válaszideje nem éri el ezt az értéket és tök jó. Ha valaki jobban megnézi, akkor a válaszidő csökkenése a minőség (kontrasztarány, féynerő) rovására megy.

#1627 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 08:27

Idézet: koqsz - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 8:42

Az már csak egy kimondatlan dolog, hogy a fent említett 2 gyártó rakja bele a legújabb generációs TFT paneleket a moncsijaiba.

A válaszidős baromság, amit nem tudom honnan és ki kezdett el terjeszteni, hogy 20 ms alatti válaszidejű monitoron lehet csak játszani megfolyás nélkül, azt szívesen leültetném egy Samsung 173P elé és játszatnám. A válaszideje nem éri el ezt az értéket és tök jó. Ha valaki jobban megnézi, akkor a válaszidő csökkenése a minőség (kontrasztarány, féynerő) rovására megy.

Azért ezeket az "okosságokat", nagyobb társaságban ne terjeszd, mert esetleg lesz olyan aki kiröhög!  :rolleyes:

#1628 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 09:23

Idézet: koqsz - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 8:42

Sziasztok!

A 3 nap tényleg megszűnt, amióta beléptünk az únióba, a tv. szerint a kereskedőn múlik hogy visszaveszi-e vagy se.

Amúgy a BENQ-nál meg kell nézni, mert van olyan széria, amit 1 bmilyen pixel hibára kicserélnek!!!
Mi 1* hoztunk egy ügyfélnek BenQ-t hiába próbáltuk lebeszélni, de amikor a 3.-at vittük vissza pixelhibák miatt, akkor rájött hogy jobb neki a Samsung, ami azóta is pixelhiba mentes.

Ha TFT vesz az ember én azt mondom vagy Samsung vagy Viewsonic, mert azok 1 pixelhibára kicserélik a moncsikat. Samsungnál figyelni kell hogy Samsung Mo.-s gar leveled legyen, mert ha más gar. levél van hozzá nem igaz a pixelhiba garancia. Az már csak egy kimondatlan dolog, hogy a fent említett 2 gyártó rakja bele a legújabb generációs TFT paneleket a moncsijaiba.

Samsung és Viewsonic esetén ez az 1 pixelhiba gari mit jelent pontosan? Csak 3 napon belül igaz, vagy a teljes jótállási időre? (3 év)
A kiskerbe kell visszavinni ahol veszem vagy a Mo-i importőr cserél ilyenkor?

#1629 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 10:13

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 9:27

Azért ezeket az "okosságokat", nagyobb társaságban ne terjeszd, mert esetleg lesz olyan aki kiröhög!  :rolleyes:

:D

Kiegészítem még azzal, hogy a jogszabályok szerint, ha a készülék meghibásodik, akkor igenis van lehetőség a három napon belüli cserére...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1630 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 10:24

Idézet: koqsz - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 7:42

Sziasztok!

Hali!

En a Benq-t(FP937s+) a sulinet miatt valasztottam mert a Benq mellett meg a Samsung 910N lett volna meg.
A Benq-n pl van dvi,8ms a Samsung 25ms.

A ms-al kapcsolatban lehet, hogy a 17-en nem latszik annyira a pl:25ms de a 19"-on mar igen.
Nekem a masik moncsim Samsung 152b es azon nem latszik jatek kozben  a magas valaszido.
De a baratnom tesojanak Samsung 192t van es azon mar latszik az utanhuzas, mosott kep.
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1631 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 12:42

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 12:23

Kár, hogy nincs egy kép alulról, ott látni a legjobban, hogy a kontrasztarány csökkenésén kívül, mennyire torzulnak a színek!  ;)

Alulról persze rosszabb a helyzet... de ez akkor mekkora szög? Valóban 140 lehet? FuSi T19-2...  :rolleyes:

Mind1, a srác meg van elégedve. Bár a C19-4 is jó biztos...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1632 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 21. 12:46

Idézet: Boba - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 14:14

1: idős matrox kártyák is még remek képet adnak... Teszteltek volna egy roszabb képminőségű Gf4-essel?

Radeon 7000? Jobb a képminősége mint a 8500as szériának, és közel van a 9XXX-es szériához... Akkor most mit is hőbölögsz, vagy csak nem ismered őket?

:omg:

(Halkan jegyzem meg, még mindíg SOKKAL jobb mintha dzsunka Radeon 9XXX-es kártyákkal ellenőrizték volna, vagy bármilyen Geforce-al ami az FX szériába vagy az alá tartozik...)

Ismerem a Matroxok legendás képminőségét... nem rossz amivel teszteltek, de azért egy 4-5 éves minimum g400 v későbbi 450-el kellett volna...

VOLT R 7000-rem, tudom hogy jó a minősége, de azért az új 9xxx széria jobb. G4-ek voltak az első elfogadhatóan jó képű NV kártyák 2d-ben. 8500-am után volt 4200-am, és szép volt a kép...

Ebből látszik, hogy valóban nem ismerem őket..  :omg:  :rolleyes:  :smoker:

:offtopic:
a "hőbölögsz" szóval gondolom a hőbörögsz-re gondoltál...  :cool:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1633 Felhasználó inaktív   Saiyan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 13:14

Idézet: Tommaso - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 9:23

Samsung és Viewsonic esetén ez az 1 pixelhiba gari mit jelent pontosan? Csak 3 napon belül igaz, vagy a teljes jótállási időre? (3 év)
A kiskerbe kell visszavinni ahol veszem vagy a Mo-i importőr cserél ilyenkor?

Nekem sem sikerült ezt pontosan kiderítenem, viszont az Acer-nél az 1 pixelhiba garancia a következő:
Oszd fel a képernyődet 3x3 részre, melyekből ha a középső kilencedbe pixelhiba esik akkor garanciális. Ha nem, akkor 5 pixelhiba esetén garanciális.

Amúgy a ViewSonic honlapján mintha "zero pixel-defect policy"-t olvastam volna, bár az előbbiek fényebén kérdéses ennek a teljeskörűsége.
MSI KT4 2.0b; Athlon XP 3000+; 768MB PC2700; MSI 6800LE (16x1, 6vp); 120+60GB Seagate Barracuda HDD-k; NEC ND-1300A DVDRW; WinXP Pro SP2; DX 9.0c

#1634 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:07

Omega, szeretném a segítségedet kérni, pár kérdésem lenne!
                                     (C19-4)
-A  FuSi-nél milyen a pixelhiba politika?
-mennyi, és milyen jellegű jótállás van rá?
-A monitort lehet falra szerelni?
-Tudnál egy jó minőségű képet linkelni, vagy csatolni róla? Mert még sehol se láttam 32x32-esnél nagyobb képet..  :mad2: Élőben meg abszolút nem láttam.
-Sajna tesztet se csinált még a PH!, tudnál nekem rögtönözni egyet? :) Bár szerintem sokan megköszönnénk! :up:

Szerkesztette: T-lore 2005. 05. 21. 16:08 -kor

A szatyor nem táska.

#1635 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:11

A PH! cikke a 913N-ről megint felkeltete az érdeklődésemet. Mellette szól, hogy lehet SEX-ben kapni, és vhogy pont 120 körül van.
Az a baj, hogy nem tudom milyen külömbség lehet a 913N és a C19-4 között, a paneleket tekintve. Tényleg jobb-e annyival a FuSi, viszont akkor miért olcsóbb mégis, nem is kicsivel..? :confused:
A szatyor nem táska.

#1636 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:54

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 17:11

A PH! cikke a 913N-ről megint felkeltete az érdeklődésemet. Mellette szól, hogy lehet SEX-ben kapni, és vhogy pont 120 körül van.
Az a baj, hogy nem tudom milyen külömbség lehet a 913N és a C19-4 között, a paneleket tekintve. Tényleg jobb-e annyival a FuSi, viszont akkor miért olcsóbb mégis, nem is kicsivel..? :confused:

Már van 103-ért is. Pl. M*kland.
913n: Tn+film
c19-4: overdrive-os MVA

A c19-4 a jobb emiatt. DVI nincs rajta, 913n-en van.
A jobb az olcsóbb. Én nem töprengenék.  :)  Sulinetben viszont nincs, ez igaz.
Semper Fi

#1637 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:01

Idézet: joshua7 - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 17:54

Már van 103-ért is. Pl. M*kland.
913n: Tn+film
c19-4: overdrive-os MVA

A c19-4 a jobb emiatt. DVI nincs rajta, 913n-en van.
A jobb az olcsóbb. Én nem töprengenék.  :)  Sulinetben viszont nincs, ez igaz.

Én úgy tudom hogy a 913N-en is csak d-sub van..
De miért olcsóbb, ha sokkal újabb és drágább technológia..?!
A többi overdrive-os monittor sokkal drágább.. Már amennyi van, merthát még nem sok van..
A szatyor nem táska.

#1638 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:08

A 913N van még a pcl**d nál is, kb. ennyiért és sulinetben. Abban az esetben, ha nem lenne a ML nál...
:)

Üdv!

#1639 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:29

913N-en sincs DVI.
A többi Overdrive-os MVA monitor (nem sok van) azért drágább mint a C19-4, mert azokon van DVI.

Egyszerűen újabb és jobb panel van benne, ebben jobb.
Feature-okban persze a 913N többet nyújt. (de drágább is)

Samsung kicsit megszívta hogy régi panelekre, ill. szinte csak TN+Filmre épített, nem is kezdtek gyártani már néhány tervezett modellt. (erről volt itt nemrég link)

#1640 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:34

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 16:08

A 913N van még a pcl**d nál is, kb. ennyiért és sulinetben. Abban az esetben, ha nem lenne a ML nál...
:)

Üdv!

yess yess én is Ott veltáttam ki a  :dance: "világ legjobb monitorát" :D

Idézet picit irónikus, idéztem is valakitöl, :)

tényleg nagyon jó monitor!!

szépek a szinek és a többi de most nem kezdem fényezni!

dvi hiányát nem érzem, volt már dvi-s moncsi mellett és nem láttam különbséget!

betekintési szögekkel sincs gond, és a hwsw-t 60- 70 cm-röl olvasom :)

SZejetem ezt a monitort! :D  :respect:

#1641 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 21. 20:51

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 17:07

Omega, szeretném a segítségedet kérni, pár kérdésem lenne!
                                  (C19-4)
...

Előre bocsánat, de nincsenek megfelelő eszközeim egy normális teszt elvégzéséhez (ezért is nem publikáltam tesztet eddig). Mivel nem Te vagy az első, aki kéri, hát akkor ám legyen... a képek egy Kodak CX6200-assal készültek, Chello előfizetéshez kaptam ajándékba...

Megkaparintva Fujitsu-Siemens C19-4-emet, hagyományos barna kartonpapír csomagolás tárult a szemem elé, kényelmes fogantyúval. A monitor 4,8 kilogrammos súlyát tekintve, így könnyen nekivághat az ember tömegközlekedve is ilyet vásárolni, mivel jól szállítható és a fogantyús kartondobozon belüli hungarocell, plusz antisztatikus neylon borítás elegendő védelmet nyújt. Ez talán mindegyik TFT-nél így van.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Még képek:
>>X<<
>>X<<

A dobozt kibontva előkerült az ezüst színű tetszetős monitor, a monitor talpa és egy 2005 januári dátummal ellátott 10 nyelvű kézikönyv, tizedikként a magyar nyelvű leírással. Más nem volt a dobozban. Tápegység sem. Hiszen ez bekerült a monitorba. Egyszerű, nem magasság-állítható talpat kapott a monitor:

Kép

Még képek:
>>X<<
>>X<<

Ebbe behelyezve a monitort, először úgy tűnt, nagyon nehezen rögzíthető a tápkábel, mert mindig kicsúszott. De hamar kiderült, hogy csupán a friss árut be kell járatni és határozottan kezelni, dugni. De hogy ez kiderüljön, először jobban a monitor fenekére kellett néznem, nehogy görbítsek vagy törjek. Íme:

Kép

Egy D-SUB csatlakozó, ennyi a lehetőség hogy összeköttetést teremtsünk a külvilággal, nincs DVI.

Közben a monitor hátlapján található címkén megakadt a szemem a Proview néven... a panel forrása:

Kép

...
A táp- és képjel ellátás után nézzük a monitort!

Kép

A gombok a panel alján kaptak helyet, az egyes gombok funkció-feliratai a panel elején dombornyomással olvashatóak, még teljesen sötétben a monitor fényénél is teljesen jól. Mondjuk örök hiba, hogy az „AUTO” gomb nincs teljesen elkülönítve a többitől. Egy jól beállított monitornál kifejezetten bosszantó véletlenül megnyomni alsó-ujjazás közben azt a gombot, aminek hatására automatikus kalibrálást végez a TFT, külön megerősítés kérése nélkül.
És megérkeztem a menühöz, ami azt kell mondjam, nagyon kellemes és egyszerűen használható.
A MENU gombbal előcsalogatható menüben a DOWN gombbal lefele, az UP gombbal felfele lehet lépegetni, gyakorlatilag egy oválisan elhelyezkedő almenüsorban balról jobbra. A MENU gomb amúgy két funkciós: belépést és egy kilépést is jelenthet.
A következő menüpontok közül választhatunk: brightness, contrast, h position, v position, h size, v size, phase, color, auto, reset, language, osd.

Kép

Ezek közül külön kiemelendő menüpont a PHASE. Ezzel bíbelődtem a legtöbbet, ugyanis szövegeknél gyengén észrevehető szellemkép jelentkezett. Ezt korrigálandó került be a menüpont, melyen belül végül is 94-es értéket beállítva szűnt meg a szellemkép… nehezen.
A színbeállításra külön nem térnék ki, mert ízlések és pofonok, de azért... a monitort így állítottam be, minden napszakban és fényviszonyok között a legjobb képet adja: piros 84, zöld 84, kék 84; kontraszt 50, fényerő 80. Így eszméletlen penge képet kaptam. ;)

A fényképezőgépem nem alkalmas precíz képek rögzítésére, így a teljes képernyős feketét, az utánhúzás vizsgálatát csak leírni tudom, azért egy fénykép, hátha visszaadja, amit látok: Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ].
A teljes fekete képernyő szép képet ad, de hazudnék ha azt mondanám, hogy a képernyő szélein ugyanolyan fekete volt a kép, mint a képernyő közepén. Nem, teljesen homogén fekete színt adó TFT jelenleg nincsen,  működésének jellegéből kifolyólag.
A színmélységről. Ez a monitor tényleg képes a 24 bites színmélységgel dolgozni. A képernyő tulajdonságoknál a színmélység csúszkát állítva észleltem a 16 és 24bit közötti különbséget!
Utánhúzás. „Szabad szemmel nem volt észlelhető a pixelek tehetetlenségéből adódó blur effekt.” Abszolút, semmi. Gyors, mint a villám.

Betekintési szög. Kiváló, látni a képet teljesen épeszűtlen szögből is, ahonnan a gyakorlatban nem nézi senki... attól eltekintve, hogy a vaku rontaná a képet, a fényképezőgépem esti fénynél csak ennyire érzékeny, szerintem látni:

Kép

Garancia, bajság...
Én egy év garanciával vásároltam.
A pixelhiba-politika nem kedvező, ISO 13406-2 / II-es osztály szerint. A monitor 1310720 pixeléből (képelem) 6 pixel és további 7 képpont (piros/zöld/kék) lehet hibás… azaz a hibás képpontok száma 25 lehet.

Nagyjából ennyi.

Szerkesztette: Omega 2005. 05. 21. 20:55 -kor

#1642 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:29

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:29

Egyszerűen újabb és jobb panel van benne, ebben jobb.
Feature-okban persze a 913N többet nyújt. (de drágább is)

Samsung kicsit megszívta hogy régi panelekre, ill. szinte csak TN+Filmre épített, nem is kezdtek gyártani már néhány tervezett modellt. (erről volt itt nemrég link)

Mondj egy "feature"-t, ami a C19-4-ben nincs!

Az idézett harmadik bekezdésed teljesen téves, félreértett, vagy hiányos információkon alapul!!!!!!  :rolleyes:

1./ Ezt nem tudom honnan veszed, hogy a Samsung, mint a világ jelenleg legnagyobb LCD panelgyártója régi panelekre épít?  :confused:  Ez természetesen nem igaz!
2./ Szintén nem igaz, hogy csak TN+Film-re épít modeleket! A PVA saját, az XVA típusok között a legfejlettebb paneljére számos típus épül, mind saját, mind más monitor összeszerelők mühelyeiben!
(Samsung: 173P, 192T, 910N, 910T, 920T, 193P; DELL: 1905FP, 2405FPW; EIZO: L557, L568, L578, L767, L768, L778, L788, L795; FSC: P19-2; NEC: LCD1960NX a teljesség igénye nélkül.)
3./ Aki megszívhatja az az LG-Philips, mert nekik nincs gyártásban XVA paneljük! (Csak Tn+Film és S-IPS)

Szerkesztette: Racecam 2005. 05. 22. 12:31 -kor

#1643 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:35

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 21:51

A következő menüpontok közül választhatunk: brightness, contrast, h position, v position, h size, v size, phase, color, auto, reset, language, osd.

Nekem csak "h size" van benne, ami miatt nem lehet pl 1024x768-ban a képarányt beállítani sajnos.
Csodálkozom, hogy neked van "h size". Ez biztos?

Idézet

Én egy év garanciával vásároltam.

Ha jól tudom, te is az Alien-től rendelted. Én is ott vettem, és 3 év gari van rá  :think: .

Szerkesztette: -MM- 2005. 05. 22. 12:38 -kor

#1644 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:41

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 13:29

Mondj egy "feature"-t, ami a C19-4-ben nincs!

Az idézett harmadik bekezdésed teljesen téves, félreértett, vagy hiányos információkon alapul!!!!!!  :rolleyes:

1./ Ezt nem tudom honnan veszed, hogy a Samsung, mint a világ jelenleg legnagyobb LCD panelgyártója régi panelekre épít?  :confused:  Ez természetesen nem igaz!
2./ Szintén nem igaz, hogy csak TN+Film-re épít modeleket! A PVA saját, az XVA típusok között a legfejlettebb paneljére számos típus épül, mind saját, mind más monitor összeszerelők mühelyeiben!
(Samsung: 173P, 192T, 910N, 910T, 920T, 193P; DELL: 1905FP, 2405FPW; EIZO: L557, L568, L578, L767, L768, L778, L788, L795; FSC: P19-2; NEC: LCD1960NX a teljesség igénye nélkül.)
3./ Aki megszívhatja az az LG-Philips, mert nekik nincs gyártásban XVA paneljük! (Csak Tn+Film és S-IPS)

Igaz, rosszul emlékeztem, az LG Philips volt az :).
Plusz kicsit hanyagul fogalmaztam meg.

A 913N plusz feature-ja pl a Magicbright, ami szvsz nem rossz dolog, de ez hiányzik a legkevésbé.

Azért a C19-4 sztem semmit nem tud a legalapabb dolgokon kívül. Amit pedig szintén nem értek, hogy minden felbontásváltásnál jön az autodetect, hiába van már az adott felbontás beállítva.

szerk.: nem nagyon volt szerencsém eddig tft-khez, de amikkel az elsők között találkoztam (meg laptopoknál)  még lehetett váltani, hogy pl kisebb felbontást natívban tegyen a kép közepére, vagy széthúzza. Eszembe sem jutott, hogy napjaink tft-inél ez már csak a csúcskategóriában található meg...
(persze a P19-2-ben benne van ...)

Szerkesztette: -MM- 2005. 05. 22. 12:45 -kor

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »