HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1605 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 23:38

Idézet: ricky731 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 23:14

Hát ha van egy terem 50 ugyanolyan monitorral mint a TIÉD akkor nekem lenne egy ötletem... :D Részvétem a monitor, a bolt, a szerviz meg a hozzáálásuk miatt... :(

Egyet ertek. :D
A tied bevisz, egy masik onnan.....! :D  :D
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1606 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 23:42

Idézet: bmw - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 0:38

Egyet ertek. :D
A tied bevisz, egy masik onnan.....! :D  :D

A ciki akkor lesz, ha nem látják, hogy beviszi, és amikor megy kifelé, azt fogják hinni, hogy lop. :think:
Ha meg látják befelé, akkor meg nagyon jó sztorit kell kitalálnia, hogy mi a ráknak visz be egy monitort.
A végén ott lesz 0 darab monitor nélkül, és bent meg valaki eltesz egy elszámolási felesleg vagy egyéb jogcímen egy monitort...
Na ha ilyesmi fog történni, akkor kéretik beszámolni róla a közkedélyállapot növelése céljából! :]
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#1607 Felhasználó inaktív   petymeg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 23:57

Idézet: YoungOld - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 0:42

A ciki akkor lesz, ha nem látják, hogy beviszi, és amikor megy kifelé, azt fogják hinni, hogy lop. :think:
Ha meg látják befelé, akkor meg nagyon jó sztorit kell kitalálnia, hogy mi a ráknak visz be egy monitort.
A végén ott lesz 0 darab monitor nélkül, és bent meg valaki eltesz egy elszámolási felesleg vagy egyéb jogcímen egy monitort...
Na ha ilyesmi fog történni, akkor kéretik beszámolni róla a közkedélyállapot növelése céljából! :]

Hat hirtelen nem tudtam melyiket beidezni a rengeteg epitö megnyilvanulas közül. :pokeas:
De minek a ptsanak csereljem ki ha a bentiek is sz@rok....meg ha sikerül neked egy db moncsit is kilopni az elten abbol a gepteremböl...grt lenne de naon
"A Földön két intelligens életforma fejlődött ki: az emberek és a magyarok..." /Isaac Asimov/

#1608 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 01:15

Idézet: petymeg - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 21:02

Megvettem ezt a monitort,hisztiztem is hogy hullámzik,meg hogy nem,majd megint igen.Lényeg,hogy nem volt időm visszavinni 3 napon belül,mert naon sok beadandóm volt so nem lett csere.

Miért is idézted amit írtam?
Arra akartál ezzel célozni, hogy milyen sz@r cuccot ajánlottam?

Mert ha igen, akkor fel kell hívnom néhány dologra a figyelmedet:
1./ Nem azt mondtam, hogy itt a világ legjobb monitora. A Te általad beirtakkal (Samsung SyncMaster 710V, PHILIPS 17" TFT LCD (170S5FG)) abszolút egy kategória!
2./ Kicsit lerövídítetted az idézetet, gondolom nem véletlenül!  :( 
A teljes szöveg így néz ki: "Van még alternatva: LG L1730S péntektől az Auchan-ban 48.990Ft., sulinet. Link! Meg kellene nézni őket, kipróbálni, és amelyik tetszik, azt veszed meg."
3./ Aztán van ott még egy mondat: "DVI-t ennyiért, nem fogsz kapni, de a videókártyádtól függően, nem fog hiányozni." Milyen videókártyával hajtod?  :confused:
4./ Az ismerőseim közül többen is vettek ilyen monitort, főleg irodai alkalmazásokra, a nagyon jó áruk miatt, ők még nem panaszkodtak, lehet, hogy jobb példányokat fogtak ki?  :rolleyes:
5./ Arra meg, hogy vettél egy monitort, amiről kiderült számodra, hogy sz@r, de ennek ellenére "nem volt időd" visszavinni 3 napon belül, mit is mondhatnék?  :confused:
(Legfeljebb annyit, hogy az Auchan-ban szó nélkül visszaadták volna a pénzt, ha visszaviszed az árut.)

Szerkesztette: Racecam 2005. 05. 20. 01:17 -kor

#1609 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 05:32

Idézet: bmw - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 18:33

A Benq pedig nem olyan rossz. :)
Kezdem megszeretni, legalabbis jatekra nagyon jo, ha erre kell.
A baratnom tesojanak 192T van (samsung) MVA paneles de kulonbseget nemigazan latok, csak azt, hogy az nem jo jatekra mert lassu.(25ms)
A FuSi az jo pl. :)

Ja vagy a 193P+ is jo lehet, a leiras alapjan.(samsung.com)

Igen, az előző generációs MVA panelek jellemzője volt, hogy bár a színhűség és a rálátási szög kedvezőbb volt a TN panelnél, mindazonáltal a válaszidő jellemzően magasabb volt.
Az MVA+overdrive panelekkel nem maradt semmi előnye a TN panelnek, még úgy sem, hogy azokon is gyorsítottak (TN+film). :)  Tehát az MVA+overdrive paneles TFT-k a TN+film paneleknél nagyságrenddel nagyobb színhűséggel nagyob rálátást biztosítanak, sebességük pedig már megfelelő játékhoz és filmnézéshez is.

#1610 Felhasználó inaktív   vwpolo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 20. 05:53

Sziasztok, mi a véleményetek a MM-ban árult V7 Videoseven L19PS-ről ?
Itt egy bövebb info
bövebb link

A monitor adatlapján láttam hogy a Response time :14/7 ms ebből tevödik öszze 21? CMO paneles, ez már fejlett MVA ? Overdrive-al?

akkor ez nem is lehet olyan rossz,vagy mégis? 69990-ért?

vagy inkább c19-4, kicsivel többért

Én mindenre használnám, kivéve játékra.

Előre is köszi

#1611 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 07:49

Idézet: vwpolo - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 6:53

Sziasztok, mi a véleményetek a MM-ban árult V7 Videoseven L19PS-ről ?
Itt egy bövebb info
bövebb link

A monitor adatlapján láttam hogy a Response time :14/7 ms ebből tevödik öszze 21? CMO paneles, ez már fejlett MVA ? Overdrive-al?

akkor ez nem is lehet olyan rossz,vagy mégis? 69990-ért?

vagy inkább c19-4, kicsivel többért

A CMO rövidítés a panel gyártójára utal, Chi Mei Optoelectronics: Link!
A panel egy régebbi típus, már nincs gyártásban, ahogy ez látszik is. A színek 16.7M, ellentétben az itt leírtakkal. (CMO-nál minden típusnál 16.2M színt írnak, ki tudja miért?)
A response time két értékből tevődik össze a kioltás+felvillantás (rise+fall), amit egyre ritkábban szoktak megadni a gyártók.
Nincs "overdrive" a CMO egyelőre nem használ ilyet, a válaszidő ebben az esetben kb. 8ms lenne a szürkeárnyalatoknál.
Az 500:1 kontrasztarány elég gyengécske ennél a típusnál (MVA, lásd az újabbat a CMO linken!)
Meg kell nézni, az MM-ben biztosan ki is lehet próbálni, és aztán a C19-4-et szintén megnézni, kipróbálni, utána eldönteted, megér-e az FS. kb. 13K-val többet!

Szerkesztette: Racecam 2005. 05. 20. 07:50 -kor

#1612 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 09:14

Teszt a "világ legjobb monitorjáról"  ;)  :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1613 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 09:20

Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy ismerősömnek van egy FuSi T19-2, nemrég vette. De semmi infó, hogy milyen gyártó csinálta a panelt. Csak hogy TN, és 8ms...  :think:

A prad.de -n sincs infó... 140 a betekintési szög, elvileg. Majd vsz. tudok mutatni egy képet róla.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1614 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 09:26

"Mivel X850 XT grafikus kártyánkon nincsen analóg jelkapu (átalakítóval meg nem az igazi), ezért PCI-os Matrox Mystique G220, ATI Radeon 7000 és alaplapi (Intel Extreme Graphics) videokártyákkal ellenőriztük a képminőséget. A 15 perces bemelegedési idő leteltével a Quake 3 Arenával és szintetikus TFT tesztünk 1.05-ös változatával vizsgáltuk a kép jellemzőit."

Hát EZ LOL! NEm tudnak egy jobb analógos VGA-t? A 3 említettnek KÖZEL sincs jó képe!!! Méghogy alaplapi integrált... PCi-os 10 éves Matrox... 7000-res Radeon pff. Miért nem S3 Trio64???

:omg:

Üdv!

#1615 Felhasználó inaktív   PredaTor4 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 20. 09:45

Sziasztok !

Vegigolvastam az egeszet koszi a sok infot !
Egy kerdesem lenne FuSi C19-4 @ sulinet -rol van vmi info mar ?

(meg jo hogy nem vettem meg a 913N-et thx racecam ;)

#1616 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 10:39

Itt a kép, amire mondtam, hogy tényleg ilyen jó a betekintési szög:

Kép

Tegnap amúgy megnéztem a V191b-t, hát nagyon állat, még teljesen oldalról is szép a képe...
A színei is szépek, utánhúzást nem láttam rajta. Örülhet neki a tulaj. Be lett állítva az itt megadott értékekre...

Üdv!

#1617 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 11:20

Most hoztak céghez pár Viewsonic VP191b 8ms-es MVA paneles monitorokat. Hát elég forróak... :cool:

Kiskerben hol lehet legolcsóbban kapni ezt ? 110k nettóért láttam edigitalban.

#1618 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 11:23

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 11:39

Itt a kép, amire mondtam, hogy tényleg ilyen jó a betekintési szög:

Kár, hogy nincs egy kép alulról, ott látni a legjobban, hogy a kontrasztarány csökkenésén kívül, mennyire torzulnak a színek!  ;)

#1619 Felhasználó inaktív   petymeg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 11:45

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 2:15

Miért is idézted amit írtam?
Arra akartál ezzel célozni, hogy milyen sz@r cuccot ajánlottam?

Mert ha igen, akkor fel kell hívnom néhány dologra a figyelmedet:
1./ Nem azt mondtam, hogy itt a világ legjobb monitora. A Te általad beirtakkal (Samsung SyncMaster 710V, PHILIPS 17" TFT LCD (170S5FG)) abszolút egy kategória!
2./ Kicsit lerövídítetted az idézetet, gondolom nem véletlenül!  :( 
A teljes szöveg így néz ki: "Van még alternatva: LG L1730S péntektől az Auchan-ban 48.990Ft., sulinet. Link! Meg kellene nézni őket, kipróbálni, és amelyik tetszik, azt veszed meg."
3./ Aztán van ott még egy mondat: "DVI-t ennyiért, nem fogsz kapni, de a videókártyádtól függően, nem fog hiányozni." Milyen videókártyával hajtod?  :confused:
4./ Az ismerőseim közül többen is vettek ilyen monitort, főleg irodai alkalmazásokra, a nagyon jó áruk miatt, ők még nem panaszkodtak, lehet, hogy jobb példányokat fogtak ki?  :rolleyes:
5./ Arra meg, hogy vettél egy monitort, amiről kiderült számodra, hogy sz@r, de ennek ellenére "nem volt időd" visszavinni 3 napon belül, mit is mondhatnék?  :confused:
(Legfeljebb annyit, hogy az Auchan-ban szó nélkül visszaadták volna a pénzt, ha visszaviszed az árut.)

1.Nem gondoltam,h 50kért azt kapok.
2.Azért raktam be,hogy akit érdekel,az láthatja,hogy miket irtam eddig.(pl:mi volt a kinja)
3.azt is irtam,hogy rajöttem,mi az a dvi és ezután arra is hogy nincs ilyen a karimon....
4.Mint irtam az kb.50 moncsi közül majd' mindegyiknél ülö ember azt nyilatkozta,so....
5.nem gondolotam(gondolom),hogy ha visszavittem volna 5nap mulva visszaadjak a pénzt,mert az eladósrác nyomatékosan odavetette:"ha valami baja van 3napon belül hozd vissza,és kicseréljük.
Amugy nem tom miért veszel mindent kötekedésnek.... :think:
Na de sztem ezt hagyjuk....amugy attol függetlenül,hogy az elöbb mik voltak ide leirva köszi a tippet,mert addig amig nem mondtad nem is lattam a hirdetést(Auchanosat).(meg utana is csak par nappal)
"A Földön két intelligens életforma fejlődött ki: az emberek és a magyarok..." /Isaac Asimov/

#1620 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 11:56

Idézet: petymeg - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 12:45

....

Kicsit felületesen olvasol továbbra is, mert nem azokra válaszoltál pontokba szedve amit írtam!  :rolleyes: De tényleg hagyjuk!
Azért ha gondolod, próbáld ki egy komolyabb videókártyával (ATI 9600-tól, NVidia 6000 szária), szerintem meg fogsz lepődni!

#1621 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 12:38

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 10:26

"Mivel X850 XT grafikus kártyánkon nincsen analóg jelkapu (átalakítóval meg nem az igazi), ezért PCI-os Matrox Mystique G220, ATI Radeon 7000 és alaplapi (Intel Extreme Graphics) videokártyákkal ellenőriztük a képminőséget. A 15 perces bemelegedési idő leteltével a Quake 3 Arenával és szintetikus TFT tesztünk 1.05-ös változatával vizsgáltuk a kép jellemzőit."

Hát EZ LOL! NEm tudnak egy jobb analógos VGA-t? A 3 említettnek KÖZEL sincs jó képe!!! Méghogy alaplapi integrált... PCi-os 10 éves Matrox... 7000-res Radeon pff. Miért nem S3 Trio64???

Üdv!

Hát lehet hülye vok, de úgy tudtam a matrox kártyák 2D-s minösége etalon.

#1622 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 13:14

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 10:26

Üdv!

1: idős matrox kártyák is még remek képet adnak... Teszteltek volna egy roszabb képminőségű Gf4-essel?

Radeon 7000? Jobb a képminősége mint a 8500as szériának, és közel van a 9XXX-es szériához... Akkor most mit is hőbölögsz, vagy csak nem ismered őket?

(Halkan jegyzem meg, még mindíg SOKKAL jobb mintha dzsunka Radeon 9XXX-es kártyákkal ellenőrizték volna, vagy bármilyen Geforce-al ami az FX szériába vagy az alá tartozik...)

Szerkesztette: Boba 2005. 05. 20. 13:16 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1623 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 13:15

Idézet: stema - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 13:38

Hát lehet hülye vok, de úgy tudtam a matrox kártyák 2D-s minösége etalon.

:up:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1624 Felhasználó inaktív   vwpolo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 20. 17:50

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 8:49

A CMO rövidítés a panel gyártójára utal, Chi Mei Optoelectronics: Link!
A panel egy régebbi típus, már nincs gyártásban, ahogy ez látszik is. A színek 16.7M, ellentétben az itt leírtakkal. (CMO-nál minden típusnál 16.2M színt írnak, ki tudja miért?)
A response time két értékből tevődik össze a kioltás+felvillantás (rise+fall), amit egyre ritkábban szoktak megadni a gyártók.
Nincs "overdrive" a CMO egyelőre nem használ ilyet, a válaszidő ebben az esetben kb. 8ms lenne a szürkeárnyalatoknál.
Az 500:1 kontrasztarány elég gyengécske ennél a típusnál (MVA, lásd az újabbat a CMO linken!)
Meg kell nézni, az MM-ben biztosan ki is lehet próbálni, és aztán a C19-4-et szintén megnézni, kipróbálni, utána eldönteted, megér-e az FS. kb. 13K-val többet!

Köszönöm az Infot.

Hétvégén lesz egy kis időm és megnézem mindkettőt közelebről.

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.