HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 21. 20:51

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 17:07

Omega, szeretném a segítségedet kérni, pár kérdésem lenne!
                                  (C19-4)
...

Előre bocsánat, de nincsenek megfelelő eszközeim egy normális teszt elvégzéséhez (ezért is nem publikáltam tesztet eddig). Mivel nem Te vagy az első, aki kéri, hát akkor ám legyen... a képek egy Kodak CX6200-assal készültek, Chello előfizetéshez kaptam ajándékba...

Megkaparintva Fujitsu-Siemens C19-4-emet, hagyományos barna kartonpapír csomagolás tárult a szemem elé, kényelmes fogantyúval. A monitor 4,8 kilogrammos súlyát tekintve, így könnyen nekivághat az ember tömegközlekedve is ilyet vásárolni, mivel jól szállítható és a fogantyús kartondobozon belüli hungarocell, plusz antisztatikus neylon borítás elegendő védelmet nyújt. Ez talán mindegyik TFT-nél így van.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Még képek:
>>X<<
>>X<<

A dobozt kibontva előkerült az ezüst színű tetszetős monitor, a monitor talpa és egy 2005 januári dátummal ellátott 10 nyelvű kézikönyv, tizedikként a magyar nyelvű leírással. Más nem volt a dobozban. Tápegység sem. Hiszen ez bekerült a monitorba. Egyszerű, nem magasság-állítható talpat kapott a monitor:

Kép

Még képek:
>>X<<
>>X<<

Ebbe behelyezve a monitort, először úgy tűnt, nagyon nehezen rögzíthető a tápkábel, mert mindig kicsúszott. De hamar kiderült, hogy csupán a friss árut be kell járatni és határozottan kezelni, dugni. De hogy ez kiderüljön, először jobban a monitor fenekére kellett néznem, nehogy görbítsek vagy törjek. Íme:

Kép

Egy D-SUB csatlakozó, ennyi a lehetőség hogy összeköttetést teremtsünk a külvilággal, nincs DVI.

Közben a monitor hátlapján található címkén megakadt a szemem a Proview néven... a panel forrása:

Kép

...
A táp- és képjel ellátás után nézzük a monitort!

Kép

A gombok a panel alján kaptak helyet, az egyes gombok funkció-feliratai a panel elején dombornyomással olvashatóak, még teljesen sötétben a monitor fényénél is teljesen jól. Mondjuk örök hiba, hogy az „AUTO” gomb nincs teljesen elkülönítve a többitől. Egy jól beállított monitornál kifejezetten bosszantó véletlenül megnyomni alsó-ujjazás közben azt a gombot, aminek hatására automatikus kalibrálást végez a TFT, külön megerősítés kérése nélkül.
És megérkeztem a menühöz, ami azt kell mondjam, nagyon kellemes és egyszerűen használható.
A MENU gombbal előcsalogatható menüben a DOWN gombbal lefele, az UP gombbal felfele lehet lépegetni, gyakorlatilag egy oválisan elhelyezkedő almenüsorban balról jobbra. A MENU gomb amúgy két funkciós: belépést és egy kilépést is jelenthet.
A következő menüpontok közül választhatunk: brightness, contrast, h position, v position, h size, v size, phase, color, auto, reset, language, osd.

Kép

Ezek közül külön kiemelendő menüpont a PHASE. Ezzel bíbelődtem a legtöbbet, ugyanis szövegeknél gyengén észrevehető szellemkép jelentkezett. Ezt korrigálandó került be a menüpont, melyen belül végül is 94-es értéket beállítva szűnt meg a szellemkép… nehezen.
A színbeállításra külön nem térnék ki, mert ízlések és pofonok, de azért... a monitort így állítottam be, minden napszakban és fényviszonyok között a legjobb képet adja: piros 84, zöld 84, kék 84; kontraszt 50, fényerő 80. Így eszméletlen penge képet kaptam. ;)

A fényképezőgépem nem alkalmas precíz képek rögzítésére, így a teljes képernyős feketét, az utánhúzás vizsgálatát csak leírni tudom, azért egy fénykép, hátha visszaadja, amit látok: Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ].
A teljes fekete képernyő szép képet ad, de hazudnék ha azt mondanám, hogy a képernyő szélein ugyanolyan fekete volt a kép, mint a képernyő közepén. Nem, teljesen homogén fekete színt adó TFT jelenleg nincsen,  működésének jellegéből kifolyólag.
A színmélységről. Ez a monitor tényleg képes a 24 bites színmélységgel dolgozni. A képernyő tulajdonságoknál a színmélység csúszkát állítva észleltem a 16 és 24bit közötti különbséget!
Utánhúzás. „Szabad szemmel nem volt észlelhető a pixelek tehetetlenségéből adódó blur effekt.” Abszolút, semmi. Gyors, mint a villám.

Betekintési szög. Kiváló, látni a képet teljesen épeszűtlen szögből is, ahonnan a gyakorlatban nem nézi senki... attól eltekintve, hogy a vaku rontaná a képet, a fényképezőgépem esti fénynél csak ennyire érzékeny, szerintem látni:

Kép

Garancia, bajság...
Én egy év garanciával vásároltam.
A pixelhiba-politika nem kedvező, ISO 13406-2 / II-es osztály szerint. A monitor 1310720 pixeléből (képelem) 6 pixel és további 7 képpont (piros/zöld/kék) lehet hibás… azaz a hibás képpontok száma 25 lehet.

Nagyjából ennyi.

Szerkesztette: Omega 2005. 05. 21. 20:55 -kor

#1642 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:29

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:29

Egyszerűen újabb és jobb panel van benne, ebben jobb.
Feature-okban persze a 913N többet nyújt. (de drágább is)

Samsung kicsit megszívta hogy régi panelekre, ill. szinte csak TN+Filmre épített, nem is kezdtek gyártani már néhány tervezett modellt. (erről volt itt nemrég link)

Mondj egy "feature"-t, ami a C19-4-ben nincs!

Az idézett harmadik bekezdésed teljesen téves, félreértett, vagy hiányos információkon alapul!!!!!!  :rolleyes:

1./ Ezt nem tudom honnan veszed, hogy a Samsung, mint a világ jelenleg legnagyobb LCD panelgyártója régi panelekre épít?  :confused:  Ez természetesen nem igaz!
2./ Szintén nem igaz, hogy csak TN+Film-re épít modeleket! A PVA saját, az XVA típusok között a legfejlettebb paneljére számos típus épül, mind saját, mind más monitor összeszerelők mühelyeiben!
(Samsung: 173P, 192T, 910N, 910T, 920T, 193P; DELL: 1905FP, 2405FPW; EIZO: L557, L568, L578, L767, L768, L778, L788, L795; FSC: P19-2; NEC: LCD1960NX a teljesség igénye nélkül.)
3./ Aki megszívhatja az az LG-Philips, mert nekik nincs gyártásban XVA paneljük! (Csak Tn+Film és S-IPS)

Szerkesztette: Racecam 2005. 05. 22. 12:31 -kor

#1643 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:35

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 21:51

A következő menüpontok közül választhatunk: brightness, contrast, h position, v position, h size, v size, phase, color, auto, reset, language, osd.

Nekem csak "h size" van benne, ami miatt nem lehet pl 1024x768-ban a képarányt beállítani sajnos.
Csodálkozom, hogy neked van "h size". Ez biztos?

Idézet

Én egy év garanciával vásároltam.

Ha jól tudom, te is az Alien-től rendelted. Én is ott vettem, és 3 év gari van rá  :think: .

Szerkesztette: -MM- 2005. 05. 22. 12:38 -kor

#1644 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:41

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 13:29

Mondj egy "feature"-t, ami a C19-4-ben nincs!

Az idézett harmadik bekezdésed teljesen téves, félreértett, vagy hiányos információkon alapul!!!!!!  :rolleyes:

1./ Ezt nem tudom honnan veszed, hogy a Samsung, mint a világ jelenleg legnagyobb LCD panelgyártója régi panelekre épít?  :confused:  Ez természetesen nem igaz!
2./ Szintén nem igaz, hogy csak TN+Film-re épít modeleket! A PVA saját, az XVA típusok között a legfejlettebb paneljére számos típus épül, mind saját, mind más monitor összeszerelők mühelyeiben!
(Samsung: 173P, 192T, 910N, 910T, 920T, 193P; DELL: 1905FP, 2405FPW; EIZO: L557, L568, L578, L767, L768, L778, L788, L795; FSC: P19-2; NEC: LCD1960NX a teljesség igénye nélkül.)
3./ Aki megszívhatja az az LG-Philips, mert nekik nincs gyártásban XVA paneljük! (Csak Tn+Film és S-IPS)

Igaz, rosszul emlékeztem, az LG Philips volt az :).
Plusz kicsit hanyagul fogalmaztam meg.

A 913N plusz feature-ja pl a Magicbright, ami szvsz nem rossz dolog, de ez hiányzik a legkevésbé.

Azért a C19-4 sztem semmit nem tud a legalapabb dolgokon kívül. Amit pedig szintén nem értek, hogy minden felbontásváltásnál jön az autodetect, hiába van már az adott felbontás beállítva.

szerk.: nem nagyon volt szerencsém eddig tft-khez, de amikkel az elsők között találkoztam (meg laptopoknál)  még lehetett váltani, hogy pl kisebb felbontást natívban tegyen a kép közepére, vagy széthúzza. Eszembe sem jutott, hogy napjaink tft-inél ez már csak a csúcskategóriában található meg...
(persze a P19-2-ben benne van ...)

Szerkesztette: -MM- 2005. 05. 22. 12:45 -kor

#1645 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:45

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 13:35

Nekem csak "h size" van benne, ami miatt nem lehet pl 1024x768-ban a képarányt beállítani sajnos.
Csodálkozom, hogy neked van "h size". Ez biztos?

Nincsen, véletlenül írtam bele. :Đ

Idézet

Ha jól tudom, te is az Alien-től rendelted. Én is ott vettem, és 3 év gari van rá  :think: .

Aliennél vettem. A garipapír szerint, ha nincs külön feltüntetve egyéb, akkor a gari 1 év. :think:

#1646 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:46

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 13:41

...Amit pedig szintén nem értek, hogy minden felbontásváltásnál jön az autodetect, hiába van már az adott felbontás beállítva. ...

Ilyet én nem tapasztaltam! :eek:

#1647 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:47

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 13:45

Aliennél vettem. A garipapír szerint, ha nincs külön feltüntetve egyéb, akkor a gari 1 év. :think:

Ha hazaérek, akkor megnézem, de ha jól melékszem, akkor külön garifüzet van hozzá és a profi szervíznél érvényes a 3 év.

Esetleg "véletlenül" kimaradt a csomagodból?  :think:

Kb ugyanakkor rendelted mikor én is vettem, szóval nem értem...

#1648 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:47

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 13:45

Nincsen, véletlenül írtam bele. :Đ

Írok nekik mailt és megkérdezem. :think:

#1649 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:50

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 13:46

Ilyet én nem tapasztaltam! :eek:

Abból lehet észrevenni, hogy minden felbontásváltásnál újrapozícionálja a képet. Pl bizonyos játékoknál, ahol a menü csak 1 felbontásban érhető el, a váltáskor pl logó épp eltűnik, és a csupasz fekete képernyőt elég nehéz középre tenni :D. Ilyenkor persze nem találja el az autodetect, és frankón el van csúszva a kép.

Szóval ezt az állandó újrapozícionálást nem értem, meg a Phase-t is ilyenkor midig elállítja.
Máshoz nem nyúl szerencsére.

#1650 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:50

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 13:47

Ha hazaérek, akkor megnézem, de ha jól melékszem, akkor külön garifüzet van hozzá és a profi szervíznél érvényes a 3 év.

Esetleg "véletlenül" kimaradt a csomagodból?  :think:

Kb ugyanakkor rendelted mikor én is vettem, szóval nem értem...

Írtam nekik mailt és ha külön garifüzet van, akkor bevasalom rajtuk.

#1651 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:51

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 13:50

Abból lehet észrevenni, hogy minden felbontásváltásnál újrapozícionálja a képet. Pl bizonyos játékoknál, ahol a menü csak 1 felbontásban érhető el, a váltáskor pl logó épp eltűnik, és a csupasz fekete képernyőt elég nehéz középre tenni :D. Ilyenkor persze nem találja el az autodetect, és frankón el van csúszva a kép.

Szóval ezt az állandó újrapozícionálást nem értem, meg a Phase-t is ilyenkor midig elállítja.
Máshoz nem nyúl szerencsére.

Tökönszúrnám magam, ha ilyet csinálna az enyém. :Đ

#1652 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:52

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:01

Én úgy tudom hogy a 913N-en is csak d-sub van..
De miért olcsóbb, ha sokkal újabb és drágább technológia..?!
A többi overdrive-os monittor sokkal drágább.. Már amennyi van, merthát még nem sok van..

Igaz. A Viewsonic vx912-vel kevertem. Egyébként ha Sulinet, akkor inkább vx912. Szintén TN-es, de dvi is van rajta. Q*erty-ben 114 körül van.
Semper Fi

#1653 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:47

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 13:41

Igaz, rosszul emlékeztem, az LG Philips volt az :).
Plusz kicsit hanyagul fogalmaztam meg.

A 913N plusz feature-ja pl a Magicbright, ami szvsz nem rossz dolog, de ez hiányzik a legkevésbé.

Pont én írtam le, lehet, hogy itt olvastad?  ;) Link!
Egyébként ez benne van az aláírásomban is!  :)

Itt szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy holnap megjelenik egy cikk ugyanitt az OLED kijelzőkről is!  ;)

#1654 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 20:03

Még mindig nincs itthon 193P+? :(

#1655 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 20:12

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 21:03

Erről is tettem be linket: Link!, majd augusztusban! Nálunk meg? :rolleyes:

#1656 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 20:33

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 19:03

Nem "itthon" nincs, hanem még a világon sehol sem kapható!  ;)

Szerkesztette: tlala 2005. 05. 22. 20:35 -kor

#1657 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 20:43

Idézet: tlala - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 21:33

Nem "itthon" nincs, hanem még a világon sehol sem kapható!  ;)

Most nem azért, de nem ezt írtam előtted?  :confused:
Vagy nem olvasol?  :rolleyes:

Szerkesztette: Racecam 2005. 05. 22. 20:44 -kor

#1658 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 22:38

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 21:12

Erről is tettem be linket: Link!, majd augusztusban! Nálunk meg? :rolleyes:

Akkor jo, ugyis csak oktoberben esedekes.. :D

Köszönöm... ;)

#1659 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 01:15

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 19:43

Most nem azért, de nem ezt írtam előtted?  :confused:
Vagy nem olvasol?  :rolleyes:

Elnézést - kiszaladt belőlem a félmondat a poén miatt.
Ígérem, máskor nem zavarok.  :think:

#1660 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 01:47

Idézet: tlala - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 2:15

Elnézést - kiszaladt belőlem a félmondat a poén miatt.
Ígérem, máskor nem zavarok.  :think:

Nem zavartál, nem akartam én keménykedni!  ;)
Vedd úgy, hogy rossz napom volt!  :rolleyes:

u.i.: Engesztelésül itt egy cikk az OLED-ről! Még friss!  :) Link!

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.