HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1901 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 02. 21:53

Idézet: adamh - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 22:50

Szia!

Hát, ha 1 perc lett volna, nem viszem vissza 3x... :(
Kb 15, de utána tényleg abba hagyja. Kár, hogy az alatt szét tudtam volna törni :)
Amúgy miért rossz a 913N? A láthatósági szögei nem nyűgöztek le, de más gondom nincs vele...

Nem rossz a 913N. De van jobb az adott árszegmensben. :smoker:
Weblap: Terragen Images

#1902 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 22:13

Amúgy miért rossz a 913N?

Nem rossz ez!

Hisz ez a legjobb monitor a vi.....

tudjátok...  ;)

#1903 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 22:18

Idézet: bmw - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 22:37

Hm, meg sem olyan jo? :)  :)

Mondtam én ilyet?  ;)
Közben FarCry-t nyomtam egy picinykét, azért nem válaszoltam, de látom nem is kell, mert tempjoel máris leírta a lényeget.
Ráadásul igaza is van!  ;)

Kép Kép

Kép Kép

Szerkesztette: Racecam 2005. 06. 02. 22:46 -kor

#1904 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 23:11

race, miért raktad be a képeket, mit kell rajtuk nézni?
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#1905 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 23:24

Idézet: Yany - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 0:11

race, miért raktad be a képeket, mit kell rajtuk nézni?

Nem tudom, csak úgy!  :rolleyes:
Talán csak azért, mert elfelejtettem átállítani a felbontást, és így 1024x768-ban volt, de észre sem vettem, csak jóval később!

Miért, nem szépek?  :confused:

Kép1
Kép2
Kép3
Kép4

Itt már átállítottam a felbontást, és nagyban tettem be, még akkor is, ha szegény nem p19-2-es tulajok, nem is látják a különbséget! De ezen nagyon ott vannak a színek!  :D

Szerkesztette: Racecam 2005. 06. 02. 23:37 -kor

#1906 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 23:55

Idézet: m_and_m - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:50

Más. Pixelpolitika!
Mikor a SAMSUNG EgyHibásPixelEseténIsCsere poltikájáról beszéltek, azt honnan veszitek? Én ugyanis a SAMSUNG honlapján erről semmit sem találtam. Néhány internetes szaklap valóban írt ilyet, de CSAK a Koreában forgalomba hozottakról szól. És ha mégis van ilyen, akkor egy pixel, vagy subpixel?

A vásárlóknak, meg annyit hogy ne a boltok (AUCHAN, METRO, stb) által kiadott pixelszabályzatot vegyék  alapul. Ugyanis a termékért nem ők, hanem a mo.-i fogalmazó, ill. a gyártó felel. Az én esetemben pl. a METRO kifüggesztette a "saját" politikáját, míg a PHILIPS minden monitor kézikönyvben 4 oldalon kerek-perec leírja a saját, "world-wide" szabályait. Ebben egyértelmű, hogy 1, azaz egy darab pixel hiba sem megengedett. Le lehet tölteni a hivatalos oldalról, a termékhez tartozó PDF-t, és meg lehet nézni.
Innentől engem nem érdekel, hogy a METRO mikor cserél, ha a leírás szerint úgy érzem, hogy a pixel és subpixel problémáim elérik a PHILIPS által megadott szintet, akkor máris garanciális eset forog fent, amikor is a szervízbe, vagy a vásárlás helyére (pl. METRO) kell visszavinnem a gépet. Vagy ti nem így látjátok?
Amit tanácsolok Nektek: ne (csak) a kereskedőt kérdezzétek, hanem magát a gyártót.

Ezzel csak az a gond, hogy szerintem az eladó simán felülbírálhatja ezt a garanciát. Ő amikor eladta megmondta mennyit és milyen körülmények között válal rá, ki is van írva, mindenki ennek a tudatában vette meg a cuccot. Ezután hiába viszed vissza, hogy a gyári papírján más van, azt mondják, hogy sajnálják, de Ők nem olyan feltételekkel adták el. Tehát a gyári papírt vehetjük inkább ajánlásnak. :) Ha valaki nem akar pofára esni, akkor jobb annak a boltnak a pixelgaranciáját megnézni ahol veszi a cuccot.

Ez pont olyan, hogy a Hitachi vincsikre 3 év gari van, aztán a boltok 90%-ában 1 évet adnak rá. Hiába mondod ott 2 év múlva, hogy a Hitachi oldalán világosan ott van, hogy 3 év gari van rá és cseréljék ki. Ha a bolt aki eladja egy évet ad rá, akkor nem tudsz mit csinálni.

El kell, hogy keserítselek, ha a METRO-ban az volt kiírva, hogy 5 pixel hiba után cserélik, akkor hiába lobogtatod nekik a gyári Philips paírokat, hogy egy pixelhiba se megengedett.

#1907 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 00:09

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 0:24

Talán csak azért, mert elfelejtettem átállítani a felbontást, és így 1024x768-ban volt, de észre sem vettem, csak jóval később!

Kép1
Kép2
Kép3
Kép4

Itt már átállítottam a felbontást, és nagyban tettem be, még akkor is, ha szegény nem p19-2-es tulajok, nem is látják a különbséget! De ezen nagyon ott vannak a színek!  :D

Racecam!

Nagyon sokat nyomom a FarCry-t a neten, szinte minden éjszaka több órát.
Hidd el hogy a 913N monitoromon is szépek a színek nagyon!

Azért egy kis AA-t nyomhattál volna rá, mert eléggé csúnyácska!  :p

#1908 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 00:30

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 1:09

Racecam!

Nagyon sokat nyomom a FarCry-t a neten, szinte minden éjszaka több órát.
Hidd el hogy a 913N monitoromon is szépek a színek nagyon!

Azért egy kis AA-t nyomhattál volna rá, mert eléggé csúnyácska!  :p

Ennek nem kellett volna beugrani, mert azt a Te monitorodon, úgysem tudod, hogy az enyémen, milyen szépek a színek és viszont. Nálad pont úgy fog megjelenni a kép, ahogy a Te monitorod meg tudja jeleníteni, és ez fordítva is igaz. Ha a két monitort egymás mellé tennénk úgy biztosan lehetne látni a különbséget, azt nem mondom melyik javára! (Hiszen, mint tudjuk a 913N a világ...... )  :D
Majd nyomok rá AA-t is ezerrel, hogy ez legyen a világ második .........!  ;)

#1909 Felhasználó inaktív   polipudlipotty 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 03. 00:43

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 15:32

A 250cd/m2 több mint elég! A képpontmérettel mi a gond?  :confused:
Nem fogod külön látni a pixeleket, ha arra gondolsz, legfeljebb nagyítóval!  ;)
Egyedül a DVI hiányával kell megküzdened, de ha új VGA-d van (ATI 9600-tól. NVidia 6000-es sorozat), nem lenne lényeges különbség.

Azért kíváncsi lennék honnan szerzed ezt az atom-infót. Kb a 9600, 6000, és a lényeges szavakkal van gondom.

Ugyanis. Nagyon régi VGA-k esetén jöhetnek elő apró zajok, amik befolyásolhatják az analóg képet. Aki TFT-t vesz valószínű nem olyanja van. 7500-ös ATI-kkal is kristálytiszzta képe van. Januárba rengeteg monitort végigteszteltem, haveroknál stb, és DVI és analóg között egyáltalán semmi különbség. SEMMI.

#1910 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 07:54

Szia!

Hát, ha 1 perc lett volna, nem viszem vissza 3x... :(
Kb 15, de utána tényleg abba hagyja. Kár, hogy az alatt szét tudtam volna törni :)
Amúgy miért rossz a 913N? A láthatósági szögei nem nyűgöztek le, de más gondom nincs vele...

Hány éves vagy?
Ezt most komolyan kérdezem :).
A fül ebben a tartományban romlik legelőször.
Én pl szintén 1-2 percig hallom a sípolást, és csak halkan.

#1911 Felhasználó inaktív   adamh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 09:03

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 8:54

Hány éves vagy?
Ezt most komolyan kérdezem :).
A fül ebben a tartományban romlik legelőször.
Én pl szintén 1-2 percig hallom a sípolást, és csak halkan.

Lassan-lassan közelítek a 30-hoz  :(

Lehet, hogy darabfüggő is, hogy melyik mennyi ideig sípol. Engem rettenetesen idegesített, s féltem, hogy még 2 bekapcsolás, és kivágom az ablakon. :)

#1912 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 09:05

Idézet: adamh - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 10:03

Lassan-lassan közelítek a 30-hoz  :(

Lehet, hogy darabfüggő is, hogy melyik mennyi ideig sípol. Engem rettenetesen idegesített, s féltem, hogy még 2 bekapcsolás, és kivágom az ablakon. :)

Ok, akkor jó füled van :).
(én csak 26)

#1913 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 10:20

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 0:55

Ezzel csak az a gond, hogy szerintem az eladó simán felülbírálhatja ezt a garanciát. Ő amikor eladta megmondta mennyit és milyen körülmények között válal rá, ki is van írva, mindenki ennek a tudatában vette meg a cuccot. Ezután hiába viszed vissza, hogy a gyári papírján más van, azt mondják, hogy sajnálják, de Ők nem olyan feltételekkel adták el. Tehát a gyári papírt vehetjük inkább ajánlásnak. :) Ha valaki nem akar pofára esni, akkor jobb annak a boltnak a pixelgaranciáját megnézni ahol veszi a cuccot.

Ez pont olyan, hogy a Hitachi vincsikre 3 év gari van, aztán a boltok 90%-ában 1 évet adnak rá. Hiába mondod ott 2 év múlva, hogy a Hitachi oldalán világosan ott van, hogy 3 év gari van rá és cseréljék ki. Ha a bolt aki eladja egy évet ad rá, akkor nem tudsz mit csinálni.

El kell, hogy keserítselek, ha a METRO-ban az volt kiírva, hogy 5 pixel hiba után cserélik, akkor hiába lobogtatod nekik a gyári Philips paírokat, hogy egy pixelhiba se megengedett.

Mégiscsak jobb, hogyha áttanulmányozzátok az idevonatkozó jogszabályokat.
A garanciát nem az eladó és nem is a kereskedő, hanem a mo-i forgalombahozónak kell vállalnia, akinek többek között pl a MEI engedélyt is be kell szereznie (pl ezt is bármikor kérheted a kereskedőtől, és neki azt be kell szereznie a forgalomba hozótól).

Ha én úgy érzem, hogy garanciális problémám van, akkor vagy a kijelölt szervízbe, vagy ha olyan nincs a lakóhelyemen, akkor a boltba ahol vettem viszem vissza. Ez utóbbi esetben a bolt (mivel ő nem szakember) eljuttatja a szervízbe a készüléket. Hogy a probléma valóban beleesik a garanciális kötelezettségekbe azt majd a szakszervíz dönti el, és NEM az ÜZLET!

Az üzletnekek akkor, és CSAK akkor kötelessége (hangsúlyozom kötelessége) 3 napon belül cserélni, ha a készülék ez idő alatt meghibásodott.

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet:
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Ha az üzlet bármijen más okért 3 napon belül cserél v. visszadja a pénzt megteheti, tiltani nem tiltja semmi. Erre írtam, hogy az ilyen üzletet én is nagyon szeretem!! :) ÉS ezt a lehetőséget jobb előre tisztázni.
De hogy milye njavításokat fog a forgalmazó a szervízzel elvégeztetni, magyarul mi a számít garanciális  javításnak azt már NEM az ÜZLET mondja meg.
A jogszabályok a forgalomba hozót kötelezik...

És érdemes a fent említett rendeletből a teljes 1§-t elolvasni, melyben  többek között válasz van a HITACHi-s példádra (feltéve, ha az Hitachi vinyó nem éppen szürkeimport).

1. § (1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
(2) Semmis az a megállapodás, amely az e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek.
(3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó).
(4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.

#1914 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 10:21

Idézet: m_and_m - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 11:20

A garanciát nem az eladó és nem is a kereskedő, hanem a mo-i forgalombahozónak kell vállalnia, akinek többek között pl a MEI engedélyt is be kell szereznie (pl ezt is bármikor kérheted a kereskedőtől, és neki azt be kell szereznie a forgalomba hozótól).

Ha én úgy érzem, hogy garanciális problémám van, akkor vagy a kijelölt szervízbe, vagy ha olyan nincs a lakóhelyemen, akkor a boltba ahol vettem viszem vissza. Ez utóbbi esetben a bolt (mivel ő nem szakember) eljuttatja a szervízbe a készüléket. Hogy a probléma valóban beleesik a garanciális kötelezettségekbe azt majd a szakszervíz dönti el, és NEM az ÜZLET!

Az üzletnekek akkor, és CSAK akkor kötelessége (hangsúlyozom kötelessége) 3 napon belül cserélni, ha a készülék ez idő alatt meghibásodott.

7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Ha az üzlet bármijen más okért 3 napon belül cserél v. visszadja a pénzt megteheti, tiltani nem tiltja semmi. Erre írtam, hogy az ilyen üzletet én is nagyon szeretem!! :) ÉS ezt a lehetőséget jobb előre tisztázni.
De hogy milye njavításokat fog a forgalmazó a szervízzel elvégeztetni, magyarul mi a számít garanciális  javításnak azt már NEM az ÜZLET mondja meg.

És érdemes a fent említett rendeletből a teljes 1§-t elolvasni, melyben  többek között válasz van a HITACHi-s példádra (feltéve, ha az Hitachi vinyó nem éppen szürkeimport).

1. § (1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
(2) Semmis az a megállapodás, amely az e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek.
(3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó).
(4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.

bármijen = bármilyen

elnézést!

#1915 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 12:52

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 22:24

...

Ezt most én sem értem.  :confused:

A screenshot-ok nem mutatják meg hogy te mit látsz a P19-2-őn, vagy ez poén volt?
(Ahhoz fényképezni kellene hogy valamelyest megítélhessük az eléd táruló látványt  ;) )

#1916 Felhasználó inaktív   wgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 13:22

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 23:55

Én ma jártam a METRO-ban, megkérdeztem egy műszaki osztályon dolgozó palit a TFT-pixelgaranciákról.

Azt mondta szó szerint, hogy ha 3 napon belül visszaviszed akár azzal az indokkal hogy nem megy a színe a szobabútorhoz, ők akkor is visszaveszik. Azon túl meg a hivatalos pixelgarancia érvényes, ezt meg inkább a nagyker szabja meg meg persze a szabványok, a kereskedők csak felküldik a nagykerbe, majd ő meg eldönti hogy mi legyen vele.

#1917 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 14:00

Idézet: m_and_m - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 11:20

Ez mind szép és jó, de próbálj meg visszavinni egy cuccot amire a gyártó 3 évet válalt a bolt meg csak 1 évet. Gondolom te is sejted, hogy kicserélik e. :)
A Hitachis példára meg annyit, hogy ha a bolt egy évet adott rá, akkor hiba viszed vissza, kiröhögnek. ;)

Idézet

Azt mondta szó szerint, hogy ha 3 napon belül visszaviszed akár azzal az indokkal hogy nem megy a színe a szobabútorhoz, ők akkor is visszaveszik. Azon túl meg a hivatalos pixelgarancia érvényes, ezt meg inkább a nagyker szabja meg meg persze a szabványok, a kereskedők csak felküldik a nagykerbe, majd ő meg eldönti hogy mi legyen vele.

A 3 napos cseregariról egy szót se írtam, de gondolom ezt a részt nem nekem címezted.
Ha a boltnak van egy saját garanciapolitikája, akkor szerintem a gyári papírokat max a wc-ben lehet hasznoisítani.

#1918 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 14:36

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 15:00

Ez mind szép és jó, de próbálj meg visszavinni egy cuccot amire a gyártó 3 évet válalt a bolt meg csak 1 évet. Gondolom te is sejted, hogy kicserélik e. :)
A Hitachis példára meg annyit, hogy ha a bolt egy évet adott rá, akkor hiba viszed vissza, kiröhögnek. ;)

A 3 napos cseregariról egy szót se írtam, de gondolom ezt a részt nem nekem címezted.
Ha a boltnak van egy saját garanciapolitikája, akkor szerintem a gyári papírokat max a wc-ben lehet hasznoisítani.

Jobb ha elfogadod, hogy a garanciát ill a jótállást NEM hangsúlyozom NEM a bolt határozza meg, hanem a forgalmazó. A boltnak ne mlehet semmiféle saját garanciapolitikája, ha azt a forgalmazó már lefektette.
Amikro egy tartós fogyasztási cikket forgalomba kívánank hozni akkor azt bevizsgáltatják (KERMI, és egyéb szakhatságok a termék jellegétől függően) és meghatározzák, hogy ki fogja a garanciális javításokat végezni. Ez utóbbit a garancialevélen, jobban mondva a jótállási jegyen fel kell tüntetni.
Csak ezek után kerülhet a termék a polcokra.
Persze, a forgalmazó és az üzlet lehet ugyanaz is, de a mi példáinkban a SAMSUNG ill. a PHILIPS közül egyik sem a METRO v. bármelyik magyar kereskedő által lett forgalmazva az országban. Mindkettőnek van saját képviselete (még csak nem is egy sima importőr) Pl az én PHILIPS-em esetében a METRO mint kisker, a CHS mint nagyker és a PHILIPS MAGYARORSZÁG mint forgalmazó van jelen. Ezek közül csak az utóbbi aki meghatározza hogy hány év jótállásról van szó.

Érted már? Én nem a szürkeimportos garázsüzletekről beszélek.

Ha pl a monitoromank vmi baja esne betenném a  dobozba, leragasztanám és úgy vinném a METRO-ba. Meg se engedném nekik, hogy kinyissák. Átviteli elismervénnyel átvennék és vihetnék a budapesti szervízbe!! Több közük nem lenne a monitorhoz. És ezt egy év múlva is megtehetném.

De aztán gondoltok amit akartok. Csak a tisztánlátás elősegítése vezérelt.

OPEN YOUR EYES! GOOD BYE!

#1919 Felhasználó inaktív   Csuki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 15:11

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 22:18

Mondtam én ilyet?  ;)
Közben FarCry-t nyomtam egy picinykét, azért nem válaszoltam, de látom nem is kell, mert tempjoel máris leírta a lényeget.
Ráadásul igaza is van!  ;)

RaceMan: az ugye nem gondolod komolyan, hogy a screenshot-ok  bármit is megmutatnak a monitorod minőségéből???  :confused:

Screenshot lényegében a videokártya képmemóriájának lementése a főtárba. Egy elkülönített memóriaterületre amit „clipboard”-nak nevezzünk. Az, hogy a textúra hogy jelenik meg, az már a monitor belügye, melynek minőségét kizárólag speciális mérőeszközökkel mérhetjük meg.

#1920 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 15:23

Idézet: m_and_m - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 15:36

Jobb ha elfogadod, hogy a garanciát ill a jótállást NEM hangsúlyozom NEM a bolt határozza meg, hanem a forgalmazó. A boltnak ne mlehet semmiféle saját garanciapolitikája, ha azt a forgalmazó már lefektette.
Amikro egy tartós fogyasztási cikket forgalomba kívánank hozni akkor azt bevizsgáltatják (KERMI, és egyéb szakhatságok a termék jellegétől függően) és meghatározzák, hogy ki fogja a garanciális javításokat végezni. Ez utóbbit a garancialevélen, jobban mondva a jótállási jegyen fel kell tüntetni.
Csak ezek után kerülhet a termék a polcokra.
Persze, a forgalmazó és az üzlet lehet ugyanaz is, de a mi példáinkban a SAMSUNG ill. a PHILIPS közül egyik sem a METRO v. bármelyik magyar kereskedő által lett forgalmazva az országban. Mindkettőnek van saját képviselete (még csak nem is egy sima importőr) Pl az én PHILIPS-em esetében a METRO mint kisker, a CHS mint nagyker és a PHILIPS MAGYARORSZÁG mint forgalmazó van jelen. Ezek közül csak az utóbbi aki meghatározza hogy hány év jótállásról van szó.

Érted már? Én nem a szürkeimportos garázsüzletekről beszélek.

Ha pl a monitoromank vmi baja esne betenném a  dobozba, leragasztanám és úgy vinném a METRO-ba. Meg se engedném nekik, hogy kinyissák. Átviteli elismervénnyel átvennék és vihetnék a budapesti szervízbe!! Több közük nem lenne a monitorhoz. És ezt egy év múlva is megtehetném.

De aztán gondoltok amit akartok. Csak a tisztánlátás elősegítése vezérelt.

OPEN YOUR EYES! GOOD BYE!

Sok helyen nem adják tovább a gyártó által megadott garit. Ha tetszik, ha nem, sajnos ez van.

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.