Idézet: m_and_m - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:50
Más. Pixelpolitika!
Mikor a SAMSUNG EgyHibásPixelEseténIsCsere poltikájáról beszéltek, azt honnan veszitek? Én ugyanis a SAMSUNG honlapján erről semmit sem találtam. Néhány internetes szaklap valóban írt ilyet, de CSAK a Koreában forgalomba hozottakról szól. És ha mégis van ilyen, akkor egy pixel, vagy subpixel?
A vásárlóknak, meg annyit hogy ne a boltok (AUCHAN, METRO, stb) által kiadott pixelszabályzatot vegyék alapul. Ugyanis a termékért nem ők, hanem a mo.-i fogalmazó, ill. a gyártó felel. Az én esetemben pl. a METRO kifüggesztette a "saját" politikáját, míg a PHILIPS minden monitor kézikönyvben 4 oldalon kerek-perec leírja a saját, "world-wide" szabályait. Ebben egyértelmű, hogy 1, azaz egy darab pixel hiba sem megengedett. Le lehet tölteni a hivatalos oldalról, a termékhez tartozó PDF-t, és meg lehet nézni.
Innentől engem nem érdekel, hogy a METRO mikor cserél, ha a leírás szerint úgy érzem, hogy a pixel és subpixel problémáim elérik a PHILIPS által megadott szintet, akkor máris garanciális eset forog fent, amikor is a szervízbe, vagy a vásárlás helyére (pl. METRO) kell visszavinnem a gépet. Vagy ti nem így látjátok?
Amit tanácsolok Nektek: ne (csak) a kereskedőt kérdezzétek, hanem magát a gyártót.
Ezzel csak az a gond, hogy szerintem az eladó simán felülbírálhatja ezt a garanciát. Ő amikor eladta megmondta mennyit és milyen körülmények között válal rá, ki is van írva, mindenki ennek a tudatában vette meg a cuccot. Ezután hiába viszed vissza, hogy a gyári papírján más van, azt mondják, hogy sajnálják, de Ők nem olyan feltételekkel adták el. Tehát a gyári papírt vehetjük inkább ajánlásnak.

Ha valaki nem akar pofára esni, akkor jobb annak a boltnak a pixelgaranciáját megnézni ahol veszi a cuccot.
Ez pont olyan, hogy a Hitachi vincsikre 3 év gari van, aztán a boltok 90%-ában 1 évet adnak rá. Hiába mondod ott 2 év múlva, hogy a Hitachi oldalán világosan ott van, hogy 3 év gari van rá és cseréljék ki. Ha a bolt aki eladja egy évet ad rá, akkor nem tudsz mit csinálni.
El kell, hogy keserítselek, ha a METRO-ban az volt kiírva, hogy 5 pixel hiba után cserélik, akkor hiába lobogtatod nekik a gyári Philips paírokat, hogy egy pixelhiba se megengedett.