HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 03. 17:37

Idézet: Csuki - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 16:11

RaceMan: az ugye nem gondolod komolyan, hogy a screenshot-ok  bármit is megmutatnak a monitorod minőségéből???  :confused:

Az, hogy a textúra hogy jelenik meg, az már a monitor belügye, melynek minőségét kizárólag speciális mérőeszközökkel mérhetjük meg.

Nem, nem gondoltam komolyan, ahogy az a megfogalmazásaimból is kiderül, csak gyakoroltam a Tar.hu használatát!  ;)
De azt fentartom, hogy a P19-2-nek gyönyörű színei vannak, aki nem hiszi vegyen egyet magának!  :D

Specális mérőeszköz hiányában, egyelőre meg kell elégednetek a speciális szememmel! :rolleyes:
(Ami majdnem olyan jó!  :cool: )

#1922 Felhasználó inaktív   Csuki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 03. 20:43

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 17:37

De azt fentartom, hogy a P19-2-nek gyönyörű színei vannak, aki nem hiszi vegyen egyet magának!  :D

Egyetértek.  ;)

Vettem is egyet.

#1923 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 21:09

Idézet: Csuki - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:43

Egyetértek.  ;)

Vettem is egyet.

Én is egyetértek... én is vettem egyet. :D

Egy dolgot azért hozzá kell tennem, ami egy kicsit furcsa: szóval minél sötétebb szürke szín jelenik meg a képen, annál kisebb a látószöge a kijelzőnek. De mielőtt lerontanám a P19-2 jó hírét, gyorsan pontosítok, mert ez csak egy nagyon kis tartományban (4-5 fok) igaz, és csak szemből(!). Azaz ha egy sötétszürke árnyalatokkal teli (pl. árnyékos, sötét fotók, játék screenshotok) képet nézek, akkor egészen szemből nézve olyan furcsa illuminált megjelenésű lesz,  de egy picit oldalról nézve ez a hatás megszűnik. Minimális változás van, s hiába nézem sokkal oldalabbról, akkor sem változik tovább.

De ne ilyen világító "feketére" gondoljatok, hanem olyan, mintha egyik szemem egy nagyon picit (0.0001%) világosabb képet kapna szemből, mint a másik.

Valószínüleg ez az MVA technológiából adódik, ahogy eltakarja a háttérvilágítást, ugyanis egész idáig TN-Film-es moncsi előtt üldögéltem, s azon nem volt ilyen, ott viszont az egész kép sokkal izébb volt mint ezen. :Đ

P19-2 tulajok, sötét, világítatlan szobában nézzétek meg Ti is ezt a dolgot pls. Nem azért, mert zavar engem, csak kíváncsi vagyok, hogy én látom-e. De hogy teljes legyen a kép a véleményemről: még soha nem láttam szebb képű monitort, legfeljebb szebb dizájnút (káva).
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#1924 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 21:10

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 18:37

Én is fentartom hogy a 913N-nek is szép színei vannak!
Aki nem hiszi szintén vegyen egyet magának!
És ráadásul gyorsabb is a 913N b2b! :p  :p  :p

Szerkesztette: Zildjian 2005. 06. 03. 21:11 -kor

#1925 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 21:59

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 22:10

Én is fentartom hogy a 913N-nek is szép színei vannak!
Aki nem hiszi szintén vegyen egyet magának!
És ráadásul gyorsabb is a 913N b2b! :p  :p  :p

:offtopic:
Jó lenne, ha ezt lassan abbahagynád.

#1926 Felhasználó inaktív   Ijk 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 03. 22:49

Sziasztok!
Ma vettem egy samsung 710N monitort. Vásárlás előtt az üzletben ki lett próbálva teljesen fekete illetve teljesen fehér képpel, akkor minden jónak is tűnt, nem látszott semmi pixelhiba.
Viszont most hogy már nézegetm egy ideje, feltűnt, hogy van egy fura hibája az egyik (sub)pixelnek, ilyen variációk fordulnak elő:
-Ha az egész kép tök fehér, akkor nem látszik semmi, a hibás pixel fehér
-Ha az egész kép tök fekete, akkor sem látszik semmi, a hibás pixel fekete
-Ha az egész kép tök kék, akkor sem látszik semmi, a hibás pixel kék
-Ha az egész kép tök zöld, akkor halvány pirosnak vagy rózsaszínnek látszik
-Ha az egész kép tök piros, akkor a rossz pixel fekete
-Ha a kép fekete, de a pixel feletti tartományban ott van mondjuk egy fehér ablak, akkor a pixel piros. Ez az ablak minél világosabb (fehérebb) , vagy minél nagyobb a függőleges kiterjedése, a pixel annál inkább átmegy feketéből pirosba, vagyis különböző fényerősséggel reagál.

Ez most akkor szerintetek pixel hiba, vagy sub-pixel hiba?
Megnéztem a http://www.behardwar.../519/page9.html linket a garanciáról, de ott nekem nem egyértelmű, hogy 710N-re is vonatkozik-e az 1 pixeles garancia 3 napig, illetve ez a garancia vajon él a subpixelre is?
A hibás pixel a kép elsó szélétől kb 3 cm-re van nagyjából középen..

Az egész eset azért furi, mert én úgy tudtam, hogy a subpixel hiba az valami olyasmi, hogy az egyik subpixel vagy állandóan világít, vagy sosem. De mint írtam, a fehér az fehér, a fekete az fekete. Ráadásul miért függ a pixel fényerőssége az ugyanabban az oszopban felette lévő sorok fényerősségétől? :confused:

Egyébként bár nem mva-s a panel, szerintem nem rossz a képe, igaz mva-s panelhez még nem volt szerencsém. Akinek nincsenek extra igényei és nem akar többet adni egy monitorért 70 bruttónál sulinetben, annak nyugodt szívvel ajánlom.

Szerkesztette: Ijk 2005. 06. 03. 22:53 -kor

#1927 Felhasználó inaktív   Csuki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 05:53

Ne para: lehet, hogy egy porszem esett a monitorodra ;)

Csak vicc volt. Nincs ötlet.

#1928 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 11:40

Nah! Eljutottam oda, hogy monitort kellene cserélni. A mostani egy Acer AL712, ami qrva jól bevált. Ez most megy, és jönne helyette egy 1932-es, avgy 2032-es Acer. Vélemények érdekelnének a 2 monitorról. Árakat sajnos nem láttam sehol, sőt! Még olyan kereskedőt sem, akinél lehetne ilyet venni.:-( Tudna valaki tippet adni, hogy hol érdemes keresni? Hol találok megnézhető monitorokat?
Esetleg más gyártók hasonló monitorai is érdekelnének.
előre is kösz!
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#1929 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 12:02

Idézet: Ijk - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 23:49

Sziasztok!
Ma vettem egy samsung 710N monitort. Vásárlás előtt az üzletben ki lett próbálva teljesen fekete illetve teljesen fehér képpel, akkor minden jónak is tűnt, nem látszott semmi pixelhiba.
Viszont most hogy már nézegetm egy ideje, feltűnt, hogy van egy fura hibája az egyik (sub)pixelnek, ilyen variációk fordulnak elő:
-Ha az egész kép tök fehér, akkor nem látszik semmi, a hibás pixel fehér
-Ha az egész kép tök fekete, akkor sem látszik semmi, a hibás pixel fekete
-Ha az egész kép tök kék, akkor sem látszik semmi, a hibás pixel kék
-Ha az egész kép tök zöld, akkor halvány pirosnak vagy rózsaszínnek látszik
-Ha az egész kép tök piros, akkor a rossz pixel fekete
-Ha a kép fekete, de a pixel feletti tartományban ott van mondjuk egy fehér ablak, akkor a pixel piros. Ez az ablak minél világosabb (fehérebb) , vagy minél nagyobb a függőleges kiterjedése, a pixel annál inkább átmegy feketéből pirosba, vagyis különböző fényerősséggel reagál.

Ez most akkor szerintetek pixel hiba, vagy sub-pixel hiba?
Megnéztem a http://www.behardwar.../519/page9.html linket a garanciáról, de ott nekem nem egyértelmű, hogy 710N-re is vonatkozik-e az 1 pixeles garancia 3 napig, illetve ez a garancia vajon él a subpixelre is?
A hibás pixel a kép elsó szélétől kb 3 cm-re van nagyjából középen..

Az egész eset azért furi, mert én úgy tudtam, hogy a subpixel hiba az valami olyasmi, hogy az egyik subpixel vagy állandóan világít, vagy sosem. De mint írtam, a fehér az fehér, a fekete az fekete. Ráadásul miért függ a pixel fényerőssége az ugyanabban az oszopban felette lévő sorok fényerősségétől? :confused:

Egyébként bár nem mva-s a panel, szerintem nem rossz a képe, igaz mva-s panelhez még nem volt szerencsém. Akinek nincsenek extra igényei és nem akar többet adni egy monitorért 70 bruttónál sulinetben, annak nyugodt szívvel ajánlom.

A 70 bruttó pont +40% az 50 bruttóhoz képest amiért PHILIPS-et kapsz, ami annyival nem rosszabb

#1930 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 12:31

Idézet: Ladis - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 12:40

...
Esetleg más gyártók hasonló monitorai is érdekelnének.
...

Jelesül? :smoker:
Weblap: Terragen Images

#1931 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 19:28

Nem árt ezekkel a pixelhiba dolgokkal tisztában lenni azért vásárlás előtt..
A P19-2 tulajokat meg arra kérem, hogy legyenek elfogulatlanok ;)
Nem mintha úgy venném észre, szóval semmi célzás nincs ebben, de azért egy nemes dolog valamiről objektíven vélekedni.
Nem tud vki vmit, hogy a samsung tervez-e overdrive-os megoldást? Ha hülyeséget kérdeztem, akkor elnézést..
A szatyor nem táska.

#1932 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 20:22

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 20:28

A P19-2 tulajokat meg arra kérem, hogy legyenek elfogulatlanok ;)
Nem mintha úgy venném észre, szóval semmi célzás nincs ebben, de azért egy nemes dolog valamiről objektíven vélekedni.
Nem tud vki vmit, hogy a samsung tervez-e overdrive-os megoldást? Ha hülyeséget kérdeztem, akkor elnézést..

Igen, a 193P+ az lesz, augusztustól!
Igyekszem nagyon elfogulatlan lenni, nemsokára (kb. 1 hét) kiderül, hogy sikerült-e!

#1933 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 08:45

:)  :)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#1934 Felhasználó inaktív   thorvarson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 18:11

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni az alábbi ügyekben:

- Megér-e egy Samsung SyncMaster 191T 50 k-t?

- Mi a vélemény erről a monitorról?

Köszi előre is!

#1935 Felhasználó inaktív   Lujoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 20:37

szavasztok!

Tud valaki valami bővebbet a samsung 173pplus moncsiról, az tfttablazaton és a prad-on fellelhető infókon kívül. Gondolok itt arra, hogy valaki már látott olyat, akinek volt olyan ismerőse aki már hallott tóla..  :) Na komolra fordítva.. látott már valaki ilyet, vagy van vkinek ilyene vagy csak távolkeleten létezik... A paraméterei igen meggyőzőek..

Szerkesztette: Lujoe 2005. 06. 05. 20:38 -kor

#1936 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 21:16

Idézet: Lujoe - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 21:37

Tud valaki valami bővebbet a samsung 173pplus moncsiról, ............. Na komolra fordítva.. látott már valaki ilyet, vagy van vkinek ilyene vagy csak távolkeleten létezik... A paraméterei igen meggyőzőek..

Senki nem is tudhat, mert még nem jelent meg, a távolkeleten sem!
Talán, majd augusztusban.

#1937 Felhasználó inaktív   Lujoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 21:42

Hogy a pék rakja tele... akkor ezek az oldalak alapján pakoltad fel te is a táblázatba a játékost? Viszont nekem kellene vmi moncsit vennem, úgyhogy keresnem kell egy másik játékost... S-PVA-t mást nem láttam (gondolom a 193pplus is hasonlóan aug.) Akkor vmi S-IPS-t kell néznem...
Az hogy augusztusban megjelenik, az alatt mit értesz, megjelenik kínában 1-2 db, vagy a nagy tesztoldalakon... vagy már lehet kapni is?

Szerkesztette: Lujoe 2005. 06. 05. 21:43 -kor

#1938 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 22:00

Idézet: Lujoe - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 21:42

Hogy a pék rakja tele... akkor ezek az oldalak alapján pakoltad fel te is a táblázatba a játékost? Viszont nekem kellene vmi moncsit vennem, úgyhogy keresnem kell egy másik játékost... S-PVA-t mást nem láttam (gondolom a 193pplus is hasonlóan aug.) Akkor vmi S-IPS-t kell néznem...
Az hogy augusztusban megjelenik, az alatt mit értesz, megjelenik kínában 1-2 db, vagy a nagy tesztoldalakon... vagy már lehet kapni is?

Szerintem s-ips-nél jobb vétel most egy overdrive-os mva. Színekben kb ugyanott van, de több a kontraszt, nagyobb a sebesség, és alacsonyabb az ár.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1939 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 22:39

Idézet: Lujoe - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 22:42

Én a CeBit-es bejelentés, valamint külföldi monitorokkal foglalkozó oldalak alapján raktam be a táblázatba!
Egyébként itt egy Link!

#1940 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 23:51

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jún. 5., vasárnap - 23:39

Én a CeBit-es bejelentés, valamint külföldi monitorokkal foglalkozó oldalak alapján raktam be a táblázatba!
Egyébként itt egy Link!

Itt írják azt is hogy lesz 4ms-os TN+film paneles is a 930B személyében.
Na akkor az kell majd nem a Viewsonic VX924. Biztos olcsóbb lesz a VX924-nél.

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.