HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:09

TFT és CRT tulajok figyelem!!!

Épp az imént jelentette be az összes monitorgyártó cég, hogy vita nélkül kicserélik az összes eddig gyártott készüléket (TFT, CRT egyaránt), mert felfedezték, hogy mindegyiken van egy pixelhiba, ráadásul ugyanazon a helyen!

Ebben a sorban, kb. 4 cm-re található:                      .     

A nyilvánvaló hibát elismerték, gyerünk vissza kicseréltetni a monitorainkat! Már indulok is! :Đ  :Đ  :Đ
Weblap: Terragen Images

#302 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:15

Idézet: etzel - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:02

Porsebesség méréséhez:

- radioaktív port vigyetek fel monitorra
- GM számlálót elhelyezni a monitortól, 1m szabványos mérőtávolságban
- GM indít....
- most nagyon gyorsnak kell lenned: bekapcsolod a monitort, és ezzel egyszerre indítod a stoppert, meg kell mérni az időt, amig az első radioaktiv por eléri a számlálót (csipogni fog)
- egyszerű v=s/t képlettel kiszámolod a sebességet (v [m/sec]=1 [m]/mert ido [sec])
- valahogy összeszeded a maradék rádioaktív port, és megsemmisíted (elégeted pl.)

Fontos, hogy a mérés során radioaktív melléktermék szabadulhat fel, ezt veszélyes hulladékként kell kezelni, nehogy a kukába dobjátok!

Üdv,

A.

Követtem az útmutatásodat, megmértem. Az eredmény: 7 (ahogy erre számítani is lehetett). :cool:
AZ igazsághoz tartozik, hogy radioaktív por helyett csak aktív rádióport (egy Szokol volt a donor) tudtam beszerezni. :D

OFF, én beszéltem! (Bocs az utóbbi, kicsit  :offtopic: megjegyzésekért.)

Szerkesztette: tempjoel 2005. 03. 25. 11:17 -kor

#303 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:46

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 10:46

Samsung 710T SEX-ben 91750Ft (bruttyó)!!! :smoker:

Nos, az még jobb, ráadásul Sulinetben! :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#304 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 25. 11:48

A Tft CRT vitához meg:

Otthon TFT-m van, munkahelyen TFT van. Ezek után mikor CRT elé kell ülnöm, még a 100Hz is vibrál, a kép nem olyan éles... Szóval ellfogult vagyok... :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#305 Felhasználó inaktív   reinaad 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:00

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 9:55

Saját tapasztalatot CRT kapcsán tudok mondani: egy-egy gép előtt töltött nap után a szemem kiguvad, bevérzik, homályosan látok, koncentrálóképességem romlik (17",1024x768, 85Hz). Rövidesen ( :D ) hasonló körülmények között megélt TFT-s tapasztalataimról is be fogok számolni. Persze ez csak 1 vélemény lesz.

Üdv!

Nekem is ugyanilyen CRT-m van, viszont meg kell, hogy cáfoljalak. Tesómékkal mi is elég sokat gépezünk pl hálóban, van hogy több napig egyfolytában, én mégsem tapasztalok ilyen tüneteket.
Lehet, hogy ezt mondjuk egyéne is válogatja.....

A történethez mondjuk hozzátartozik, hogy én is mostanában szándékozom venni egy TFT-t. :))

#306 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:10

Idézet: Roxan - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 14:42

Tegnap (Mertoban?) láttam egy Xerox XA7-19i-t, ez is nagyon szép, és elég jó monitor,

A Metróban láttad ezt a monitort?

#307 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:14

Idézet: reinaad - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:00

Üdv!

Nekem is ugyanilyen CRT-m van, viszont meg kell, hogy cáfoljalak. Tesómékkal mi is elég sokat gépezünk pl hálóban, van hogy több napig egyfolytában, én mégsem tapasztalok ilyen tüneteket.
Lehet, hogy ezt mondjuk egyéne is válogatja.....

A történethez mondjuk hozzátartozik, hogy én is mostanában szándékozom venni egy TFT-t. :))

Szerencsés vagy. Ha nem lennének ezek az általam felsorolt dolgok, nem költenék egy valag pénzt TFT-re. De vannak, és költök.

#308 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:32

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:14

Szerencsés vagy. Ha nem lennének ezek az általam felsorolt dolgok, nem költenék egy valag pénzt TFT-re. De vannak, és költök.

Na én is hasonlo cipöben járok, ami van crt m, az már kezd elavulni, szoval mindenképp venni kell valamit, vehetnék egy kalap pénzért normális crt -t , vagy kicsit kevesebbért tft -t, akkor inkább a tft , az valoszinü szemkimélöbb

#309 Felhasználó inaktív   Roxan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:58

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:10

A Metróban láttad ezt a monitort?

Igen, a budaörsiben.
De már letettem róla, mert az Office depot-ban láttam bekapcsolva, és nagyon tükröződött az üveg előtét.

TFT-CRT vitához:

Nekem még nincs tft-m, de tervezem, úgyhogy erről szólni nem tudok, de..

volt egy 17"-os monitorom, ami 75-és 85 Hz-en ment, felbontástól függően. 2-3 év után, amikor napi 8-10-12 órát ültem előtte, estére megfájdult a fejem, elfáradt a szemem, stb.
Aztán vettem egy 22"-os Iiyamát (akkor még 280+fa volt), ez most 100 Hz-en megy. Bármennyit ülök előtte, nem érzem azt, ami a régi monitoromnál volt. Nem fárad a szemem, éles a képe, nem homályos.

Üdv, Roxan

#310 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:18

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:48

A Tft CRT vitához meg:

Otthon TFT-m van, munkahelyen TFT van. Ezek után mikor CRT elé kell ülnöm, még a 100Hz is vibrál, a kép nem olyan éles... Szóval ellfogult vagyok... :D

Üdv!

Én nem tudom elhinni, hogy valaki villogni látja a 100 Hz-cet. Szerintem ez inkább csak bemagyarázás, hogy most CRT előtt ülök és ez vibrál. Többen írják, hogy CRT-nél még 100 és 120 Hz között is meglátják a különbséget, ezt se nagyon tudom elhinni. Ezt én csak akkor hinném el, ha eljönne hozzám valaki és megmondaná mennyin megy a monitorom. Aztán állítanék és újból megmondaná, ha eltalálná, akkor nem lennék ilyen kételkedő.

-----

Idézet

A fix fókuszálás biztos, hogy nem használ, de ettől még a villogás is rossz. Nyugodtan hihetsz benne, hogy nem így van, ez a te magánügyed. A sima TV is fárasztja a szemet, viszont TV-t minimum 2-3 méterről szokás nézni, monitort meg általában kevesebb mint 1 méterről.

Persze, hogy rossz a villogás, egy szóval se mondtam, hogy nem, de ha megfelelő a frissítés (pl 100Hz), akkor ez semmivel se szemrontóbb mint a TFT. Az, hogy milyen messziről nézed a TV-t a villogáson semmit se változtat.  Hiába a 2-3 méter, ugyanúgy villog. Emelett a TV felülete általában nagyobb mint a monitor.

Idézet

Nekem MMAG DX715T monitorom volt, ami Diamondtron képcsöves és 6-7 éve kimondottan jónak számított, de még ma sem rossz (tudta az 1024-et 100 Hz-el. Ennek ellenére a képe életlen volt egy TFT-hez képest. ÉS mindegyik általam látott monitorra is igaz ez. A távolságban nincs igazad, elég kevés helyen van akkora asztal, hogy egy nagy méretű (>19 coll) monitor megfelelő távolságban elhelyezhető legyen. Ha el tudod helyezni 1 méterre tőled, akkor neked jó, de az emberek többsége nem tudja.

Én a Sony CRT-m és a Samsung TFT között nem látok nagy élességkülönbséget, pedig a CRT 1600x1200-ban megy. A 19-es és 21-es monitoromtat simán el tudom helyezni megfeleő távolságba, persze ez 1-2 tényleg probléma lehet, de nem hiszem, hogy ez nem megoldható. A másik dolog meg az, hogy nem azért vesz az ember 21-es monitort, hogy azt 2-3 máterről nézze, messziről az is kicsi. :)

Idézet

Nem hiszem, hogy vizsgálták az utánhúzást, de ez tényleg erőltetett. A megoldás pedig egyszerű, aki sokat játszik az vegyen TN-film monitort. Ráadásul ez még a legolcsóbb is, így még csak anyagi ok sem lehet az akadálya.

Miért lenne erőltetett? Halál komolyan írtam. A szem mindig próbál fókuszálni, hogy az adott kép éles legyen, ahol utánhúzás van ott nem éles és a szem csak kínlódik, hogy az ottani részt is kiélesítse. Attól még, hogy Te ezt nem látod, vagy nem akarod tudatosan, a szemed Tőled függetlenül így működik. Minimum annyira terhel mint az általad említett életlenség. Az pedig csak fél megoldás, hogy vegyen az ember gyors TN-es monitort, mert ilyenkor más problémák vannak (betekintési szök, kontraszt, színek), és ez nem mindenkinek felel meg.

Idézet

Hihetsz abban, hogy ez csak marketingduma, de ez szerintem önbecsapás. A tapasztalatok ugyanis nem támasztják alá. Még egyszer kifejtem a logikai gondolatmenetet:
Van olyan tapasztalat, hogy a jó CRT-től is romlott a szem, ellenben TFT-re váltástól megszűntek a pnaszok (szemfájás, fáradékonyság), illetve nem romlott tovább a látás. Van olyan is, hogy mindkettő rossz hatással volt, van olyan is, hogy egyik sem okoyott panaszokat. Olyan azonban nincs, hogy a TFT okozott, de a CRT-re váltáskor ez megszűnt volna! És ez a lényeg, itt borul fel a szimmetria!

Te pedig elhiheted, hogy nagyrészt marketing ez a szemkímélő dolog. Valahogy el kell adni a terméket 3x annyiért, ezért amit csak lehet felhasználnak. Nem lenne értelme becsapni magam, mire mennék vele? Azt se mondhatod, hogy elfogult vagyok az egyik vagy másik technológiával szemben, mert van CRT és TFT monitorom is. Gondolj bele, hogy a világon eddig hányan használtak CRT-t és mégis az emberek nagy részének nem romlott a látása. Ha ez így lenne, akkor a lehetőségek országában már rég perelnék az összes monitorgyártót, hogy Jon Doe szeme attól lett rosszabb. Akinek romlott a látása annak szerintem a TFT-től is ugyanúgy romlott volna. A másik dolog meg az, hogy van egy természetes szemromlás is aminek semmi köze a monitorhoz. Anyukám és nagyapám is szemüveges pedig elhiheted, hogy nem sokat ülnek gép előtt. Ha eddig ott ültek volna akkor rá lehetne fogni, hogy igen, a CRT miatt lett rosszabb a szemük? Az, hogy valakinek romlik a szeme és számítógéppel dolgozik, nem azt jelenti, hogy a monitortól romlik a szemük. Én elég sokat vagyok gép előtt, mégis tökéletesen látok. Talán pont itt a fórumon is olvastam már olyat, hogy valakinek a TFT bántotta a szemét, van ilyen eset is. Ha pár év mulva kitalálják, hogy a szemnek káros az, hogy folyamatosan a TFT neonjába nézel akkor mi lesz?

Minden monitor káros a szemnek ha sokat nézed.

#311 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:21

Fiuk, VX912 itthon is kapható, ki mondta, hogy nincs a nagykerben? (RRC)

VP191b ami érkezett azt a RRC nem ítélte olyan minőségűnek, mint a szokásos ViewSonic, ezért küldték vissza infóim szerint.

#312 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:53

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:09

TFT és CRT tulajok figyelem!!!

Épp az imént jelentette be az összes monitorgyártó cég, hogy vita nélkül kicserélik az összes eddig gyártott készüléket (TFT, CRT egyaránt), mert felfedezték, hogy mindegyiken van egy pixelhiba, ráadásul ugyanazon a helyen!

Ebben a sorban, kb. 4 cm-re található:                         .     

A nyilvánvaló hibát elismerték, gyerünk vissza kicseréltetni a monitorainkat! Már indulok is! :Đ  :Đ  :Đ

TFT és CRT tulajok figyelem!!

Az itt idézett hozzászólással szemben, nem kell elmenni kicseréltetni a hibás monitorokat, házilag is javíthatók. A megoldás a következő: az egéren található görgőkerék, vagy ennek hiánya esetén a jobb oldalon található un. gördítősáv segítségével a hibás képpontot tartalmazó terület, néhány egyszerű mozdulattal, letaszítható a képernyőről!
Figyelem a mozdulatsor ellentétes irányú megismétlése, a hiba újbóli felbukkanásához vezethet!

Sok sikert a javításhoz!

:D

#313 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:05

Idézet: mozso - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:21

VP191b ami érkezett azt a RRC nem ítélte olyan minőségűnek, mint a szokásos ViewSonic, ezért küldték vissza infóim szerint.

Az "új" VP191b-nek átverésszaga van az RRC szerint, ezért fogják visszaküldeni a Viewsonicnak (vagyis nagyobb az utánhúzása, mint a régi, 25 ms-es VP191b-nek).

#314 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 15:06

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:18

Én nem tudom elhinni, hogy valaki villogni látja a 100 Hz-cet. Szerintem ez inkább csak bemagyarázás, hogy most CRT előtt ülök és ez vibrál. Többen írják, hogy CRT-nél még 100 és 120 Hz között is meglátják a különbséget, ezt se nagyon tudom elhinni. Ezt én csak akkor hinném el, ha eljönne hozzám valaki és megmondaná mennyin megy a monitorom. Aztán állítanék és újból megmondaná, ha eltalálná, akkor nem lennék ilyen kételkedő.

A 75 Hz-et még lehet látni, ha a szemed sarkából nézed.

Idézet

Persze, hogy rossz a villogás, egy szóval se mondtam, hogy nem, de ha megfelelő a frissítés (pl 100Hz), akkor ez semmivel se szemrontóbb mint a TFT. Az, hogy milyen messziről nézed a TV-t a villogáson semmit se változtat.  Hiába a 2-3 méter, ugyanúgy villog. Emelett a TV felülete általában nagyobb mint a monitor.

Erre az állításra van bármiféle bizonyítékod? Mert az, hogy te így hiszed, nem bizonyíték. A távolság igenis változtat a villogáson, ugyanis a szemedbe jutó fénynek kisebb hányada származik villogó fényforrásból, ha távolabbról nézed. Próbáld ki: menj a TV-hez fél méter közel és nézd onnan egy darabig. Már néhány perc után mindenféle bajaid lesznek, ugyanakkor 2-3 méter távolságból még órák után sem.

Idézet

Én a Sony CRT-m és a Samsung TFT között nem látok nagy élességkülönbséget, pedig a CRT 1600x1200-ban megy. A 19-es és 21-es monitoromtat simán el tudom helyezni megfeleő távolságba, persze ez 1-2 tényleg probléma lehet, de nem hiszem, hogy ez nem megoldható. A másik dolog meg az, hogy nem azért vesz az ember 21-es monitort, hogy azt 2-3 máterről nézze, messziről az is kicsi. :)

Elég, ha a távolságot fél méterről (ez általában a tipikus távolság ahonnan nézik az emberek, mellesleg elég rosszul teszik) megnöveled 100-120 centire. Az máris lényegesen jobban kíméli a szemedet. Az átlagos íróasztalon azonban nincs ekkora hely. Ne írd be, hogy a tiéden van, elhiszem, akkor neked nagy íróasztalod van. De az átlagnak nem ilyen.

Idézet

Miért lenne erőltetett? Halál komolyan írtam. A szem mindig próbál fókuszálni, hogy az adott kép éles legyen, ahol utánhúzás van ott nem éles és a szem csak kínlódik, hogy az ottani részt is kiélesítse. Attól még, hogy Te ezt nem látod, vagy nem akarod tudatosan, a szemed Tőled függetlenül így működik. Minimum annyira terhel mint az általad említett életlenség. Az pedig csak fél megoldás, hogy vegyen az ember gyors TN-es monitort, mert ilyenkor más problémák vannak (betekintési szök, kontraszt, színek), és ez nem mindenkinek felel meg.

Erről a témáról még nem hallottam semmit, így igazából hozzászólni sem tudok.

Idézet

Te pedig elhiheted, hogy nagyrészt marketing ez a szemkímélő dolog. Valahogy el kell adni a terméket 3x annyiért, ezért amit csak lehet felhasználnak. Nem lenne értelme becsapni magam, mire mennék vele? Azt se mondhatod, hogy elfogult vagyok az egyik vagy másik technológiával szemben, mert van CRT és TFT monitorom is. Gondolj bele, hogy a világon eddig hányan használtak CRT-t és mégis az emberek nagy részének nem romlott a látása. Ha ez így lenne, akkor a lehetőségek országában már rég perelnék az összes monitorgyártót, hogy Jon Doe szeme attól lett rosszabb. Akinek romlott a látása annak szerintem a TFT-től is ugyanúgy romlott volna. A másik dolog meg az, hogy van egy természetes szemromlás is aminek semmi köze a monitorhoz. Anyukám és nagyapám is szemüveges pedig elhiheted, hogy nem sokat ülnek gép előtt. Ha eddig ott ültek volna akkor rá lehetne fogni, hogy igen, a CRT miatt lett rosszabb a szemük? Az, hogy valakinek romlik a szeme és számítógéppel dolgozik, nem azt jelenti, hogy a monitortól romlik a szemük. Én elég sokat vagyok gép előtt, mégis tökéletesen látok. Talán pont itt a fórumon is olvastam már olyat, hogy valakinek a TFT bántotta a szemét, van ilyen eset is. Ha pár év mulva kitalálják, hogy a szemnek káros az, hogy folyamatosan a TFT neonjába nézel akkor mi lesz?

Hoznál rá bizonyítékot, hogy hol állítja megbízható forrás (vagy egyáltalán bárminemű forrás), hogy a CRT-k pont annyira jók/rosszak egészségügyi szempontból, mint a TFT-k? Mert az, hogy te így gondolod megintcsak nem mérvedó (az se lenne az, ha én gondolnám így, tehát ezt nem személyeskedésnek szánom). A szemromlás miért áll meg az esetek egy jó részében, ha átállnak TFT monitorra? Nekem is abbamaradt amióta TFT-t (is) használok (5-6 éve). Írod, hogy volt akinek a TFT bántotta a szemét, nekik a CRT nem bántotta? Mert ugye így lenne érdekes a dolog. Csak azért, mert ha ilyet találnál tömegesen (mint ahogy a megfordítottjára tömegesen lehet találni), akkor lenne igazad.

Idézet

Minden monitor káros a szemnek ha sokat nézed.

Ez triviálisan igaz állítás. De nem erről vitázunk, hanem arról, hogy melyik ártalmasabb. Vagy precízebben: melyik van általában rosszabb hatással a használóira huzamosabb használatnál.

Nézd, ha tudományos kérdésről vitázunk (márpedig ez az), akkor a tudományos módszertant, megközelítést és gondolkodásmódot kell követnünk. Ez nem azt jelenti, hogy jegyzőkönyvet kell írnunk és tele kell firkálnunk képletekkel az oldalt. :D Az a baj a hozzáállásoddal, hogy nem objektív és nem objektív érveket hozol. Az, hogy "te pedig elhiheted, hogy nagyrészt marketing ez a szemkímélő dolog", meg az "én nem tudom elhinni", meg hasonlóak, az nem érvelés és nem tudományos megközelítés. Az alábbi érvek hangoztak el eddig.

Részemről:
- Cikkek amiket hoztam, köztük ergonómiával foglalkozó nem piaci alapú szervezetek véleménye is.
- Fórumon lévő hozzászólások, azaz, hogy sok embernek fájt a szeme a CRT monitortól (meg romlott a látása), ellenben mióta TFT-t használt, azóta megszüntek.
- Megfelelő távolságban elhelyezés problémás
- Képélesség

Részedről:
- TFT-n az utánnahúzás káros lehet.

A második állításom ellen azt hoztad, hogy neked nem zavaró egyik sem, de vedd észre, hogy ez nem ellenérv, mert nem cáfolja az állítást. A képélességre azt írtad, hogy nem látod a különbséget, ez ok, de több ember véleménye is kellene, mert a többség szerintem látja (tesztekben és fórumokon is ezt írják). A te utánnahúzásos állításodról egyelőre nem tudunk vitatkozni, mert nincs adatunk róla. Ha hozol róla megfigyelést, akkor tudunk majd.

A fenti állításokkel kell vitába szállni és érvekkel cáfolni, ha lehet. A legerősebb érv a fentiek közül szerintem a fórumos tapasztalat, azt szerintem nem lehet megcáfolni, legalábbis én még annak ellentmondó hozzászólást nem láttam.

Ezeket csak azért írtam le, mert így van értelme vitázni. Érvek nélkül azonban nincs értelme, a "szerintem" kezdetű gondolatok felejtősek. Tehát nem bántásból írom vagy baszogatásból, hanem csak azért, hogy a vita ne terüljön el, mint a nagyalföld. :D

Szerkesztette: hvuk 2005. 03. 25. 15:08 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#315 Felhasználó inaktív   szala 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:47

Lehet én vagyok a láma, letöltöttem az rrc árlistát, fura modon az extrem digital nál olcsobbak ugyan azok a viewsonic monitorok, ez miért lehet?

#316 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:37

hvuk, Te abból indulsz ki, hogy gagyi CRT-nk van... ami életlen, alacsony frissítést bír, stb...

75hz? 120 alatt nem használom.
(az életlenség(ami akár egyenlő lehet az utánhúzással) télleg árt a szemnek... mivel akkor autómatikusan próbál fokuszt állítani, ettől is fájdulhat meg a fej.)

Az meg, hogy kinek mi árt, döntse el maga...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#317 Felhasználó inaktív   redatt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:51

Na végre lecseréltem a CRT monitoromat. Épp reggel jött meg a Sulinetes 710T monitor. Finoman fogalmazva elképesztően jó monitor, emellett pedig gyönyörű. Csak jókat tudok mondani róla.
Gigabyte GA-965P-S3 (F12), Intel Core 2 Duo E6400@3,3GHz, Zalman CNPS-7700 Cu, 2x1GB Geil DDR2-800, MSI NX8800GTS 640MB OC Edition, 2xSamsung SP2504C, Thermaltake VM2000A, Enermax 535W, Pioneer DVR-110, Pioneer DVR-111L, Samsung SyncMaster 940N, Sound Blaster Audigy 4

#318 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:58

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:53

TFT és CRT tulajok figyelem!!

Az itt idézett hozzászólással szemben, nem kell elmenni kicseréltetni a hibás monitorokat, házilag is javíthatók. A megoldás a következő: az egéren található görgőkerék, vagy ennek hiánya esetén a jobb oldalon található un. gördítősáv segítségével a hibás képpontot tartalmazó terület, néhány egyszerű mozdulattal, letaszítható a képernyőről!
Figyelem a mozdulatsor ellentétes irányú megismétlése, a hiba újbóli felbukkanásához vezethet!

Sok sikert a javításhoz!

:D

Igen, ez így van, ezért nevezték el ezt az új pixelhiba típust (a korábban már közismert fix típussal szemben) letaszítható, vagy dinamikus pixelhibának.  :D

#319 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:06

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:05

Az "új" VP191b-nek átverésszaga van az RRC szerint, ezért fogják visszaküldeni a Viewsonicnak (vagyis nagyobb az utánhúzása, mint a régi, 25 ms-es VP191b-nek).

Nem értem ezt az egészet. Mi az, hogy átverésszag? Ki ver át kit? Létezik az, hogy az RRC-re valami külföldi depóból hibás, régi 191b-ket akartak a nyakába sózni, hátha nem veszik észre? Vagy mi a túró ez? Nagyon fáj a story, erre a monitorra voltam erősen ráindulva. Ha valaki tud a dologgal kapcsolatban újdonságot, részleteket, legyen kedves, és ossza meg! :rolleyes:

#320 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:55

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 19:06

Nem értem ezt az egészet. Mi az, hogy átverésszag? Ki ver át kit? Létezik az, hogy az RRC-re valami külföldi depóból hibás, régi 191b-ket akartak a nyakába sózni, hátha nem veszik észre? Vagy mi a túró ez? Nagyon fáj a story, erre a monitorra voltam erősen ráindulva. Ha valaki tud a dologgal kapcsolatban újdonságot, részleteket, legyen kedves, és ossza meg! :rolleyes:

Nem teljesen lényegtelen, hogy mik a részletek? Ez a monitor nem az a monitor, amire mi várunk, ez van, várnunk kell tovább.

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.