HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:04

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 20:55

Nem teljesen lényegtelen, hogy mik a részletek? Ez a monitor nem az a monitor, amire mi várunk, ez van, várnunk kell tovább.

A kérdés inkább az, hogy létezik-e egyáltalán az a monitor, amelyikre vártunk? :(
Weblap: Terragen Images

#322 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:05

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 20:04

A kérdés inkább az, hogy létezik-e egyáltalán az a monitor, amelyikre vártunk? :(

Japánban már tesztelték (ha ez vígasztal :D).

#323 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:25

Idézet

A 75 Hz-et még lehet látni, ha a szemed sarkából nézed.

75-öt látni, sehol se írtam olyat, hogy az elég lenne. Sőt! Mindig azt írtam, hogy megfelelő frissítés esetén, ami legalább 100Hz.

Idézet

Erre az állításra van bármiféle bizonyítékod? Mert az, hogy te így hiszed, nem bizonyíték. A távolság igenis változtat a villogáson, ugyanis a szemedbe jutó fénynek kisebb hányada származik villogó fényforrásból, ha távolabbról nézed. Próbáld ki: menj a TV-hez fél méter közel és nézd onnan egy darabig. Már néhány perc után mindenféle bajaid lesznek, ugyanakkor 2-3 méter távolságból még órák után sem.

Remélem a bizonyíték kérése csak költői kérdés volt. :) A TV-t is koncentráltan nézed, ezért simán károsíthat annyira mint egy monitor amit közelről nézel. Mindenmellett a TV 50Hz, ami ráadásul két félképből tevődik össze az az interlace, ami még szarabb.

Idézet

Elég, ha a távolságot fél méterről (ez általában a tipikus távolság ahonnan nézik az emberek, mellesleg elég rosszul teszik) megnöveled 100-120 centire. Az máris lényegesen jobban kíméli a szemedet. Az átlagos íróasztalon azonban nincs ekkora hely. Ne írd be, hogy a tiéden van, elhiszem, akkor neked nagy íróasztalod van. De az átlagnak nem ilyen.

Pedig az én írósztalom akkorra, hogy..! ;)
Tényleg nem tudom ki, hogy van ezzel a dologgal, de nekem 100-120 centiről dolgozni nem lenne kényelmes.  A kép távol van, ezért a szemednek megereőltetőbb figyelni az apróbb részleteket, tehát a távolság is csak félmegoldás. Abból indulok ki, hogy gondolom azért jobb szerinted, hogy messzebb van a képernyő, mert ilyenkor a szem által látott rész kisebb hányada a villogó képernyő. Ez igaz is, de _szerintem_ 100Hz már egyáltalán nem villog. Aki meg a szemem előtt megmondja a firssítésekről, hogy 100-120 vagy mégtöbb, annak én gratulálnék elsőnek. Sajnos ebben a dologban nehéz engem meggyőzni, így csak akkor hinném el ha az orrom előtt mondja meg valaki. :)

Idézet

Erről a témáról még nem hallottam semmit, így igazából hozzászólni sem tudok.

Konkrétan én se, de ha kicsit belegondolsz teljesen logikus, és az is, hogy ha tudnak erről a gyártók akkor jó mélyen elhallgatják. Én a vásárlás után kicsit úgy éreztem, hogy ez a dolog fárasztja a szemem (utánhúzás), de mivel új monitor, szokatlan, ezért nem vennék erre se mérget. Lehet ez csak belemagyarázás részemről. :)

Idézet

Hoznál rá bizonyítékot, hogy hol állítja megbízható forrás (vagy egyáltalán bárminemű forrás), hogy a CRT-k pont annyira jók/rosszak egészségügyi szempontból, mint a TFT-k? Mert az, hogy te így gondolod megintcsak nem mérvedó (az se lenne az, ha én gondolnám így, tehát ezt nem személyeskedésnek szánom). A szemromlás miért áll meg az esetek egy jó részében, ha átállnak TFT monitorra? Nekem is abbamaradt amióta TFT-t (is) használok (5-6 éve). Írod, hogy volt akinek a TFT bántotta a szemét, nekik a CRT nem bántotta? Mert ugye így lenne érdekes a dolog. Csak azért, mert ha ilyet találnál tömegesen (mint ahogy a megfordítottjára tömegesen lehet találni), akkor lenne igazad.

Nem olvastam ilyet sehol, de attól még megvan a véleményem. Ha valahol olvastam volna, az is csak egy mésik ember véleményét tükrözné nem? Tehát kb annyira megbízható mint én.
Jó, hogy írtad a saját példádat, mert pont azt akartam kérdezni, hogy ugyan kinél állt meg a szemromlás. ;) Ez pontosan, hogy történt? Midnen évben +egy dioptria és amióta TFT van változatlan? Nem kötözködök csak érdekel. Ez még rajtad kívül hány embernél jött ki? Milyen monitort néztek előtte? Mert én eddig amikor CRT-ről írtam, akkor minőségi monitorokra gondoltam, nem a 15-ös varázsgömbökre. Ezen kívül semmi garancia arra, hogy pont a TFT miatt állt meg a szemromlásod, lehet ezután már CRT mellett se romlott volna. Tudom ezzel vitatkozhatsz, hogy pont akkor, de ez csak akkor derülne ki, ha újra visszaülnél a CRT elé, ezt pedig nem várom el Tőled. ;) Tömeges szemjavulásról még nem olvastam sehol. Biztos sokaknak jobb a TFT, de ehhez közrejátszik, hogy valószínűleg előtte gyenébb minőségű monitort használtak.
Egy gyengébb TFT biztos jobb a szemnek mint egy gyenge CRT.

Idézet

Nézd, ha tudományos kérdésről vitázunk (márpedig ez az), akkor a tudományos módszertant, megközelítést és gondolkodásmódot kell követnünk. Ez nem azt jelenti, hogy jegyzőkönyvet kell írnunk és tele kell firkálnunk képletekkel az oldalt.  Az a baj a hozzáállásoddal, hogy nem objektív és nem objektív érveket hozol. Az, hogy "te pedig elhiheted, hogy nagyrészt marketing ez a szemkímélő dolog", meg az "én nem tudom elhinni", meg hasonlóak, az nem érvelés és nem tudományos megközelítés. Az alábbi érvek hangoztak el eddig.

Miért ne lennék objektív? Viccelsz? :) Egyértelmű bizonyítékot senki nem tud mondani, hogy a CRT aztán nagyon rossz a szemnek. Eddig akkor, hogy bírták ki sok millióan és hogy bírják azok az emberek akik most és még jó pár évig CRT-t fognak nézni? Ne haragudj, de tudományos megközelítésben Te se nagyon írtál semmit.

- Cikkek amiket hoztam, köztük ergonómiával foglalkozó nem piaci alapú szervezetek véleménye is.
Ne várd azt, hogy azt mondják, hogy a CRT is teljesen jó, nem károsabb mint a TFT. Az embereket át kell szoktani a drágább TFT-re.

- Fórumon lévő hozzászólások, azaz, hogy sok embernek fájt a szeme a CRT monitortól (meg romlott a látása), ellenben mióta TFT-t használt, azóta megszüntek.
Gyenge monitortól fájhat a szem, nem vitatom.
Itt viszont valahogy ellentétben keveredsz saját magaddal. Azt írtad korábband, hogy a "szerintem" dolog kevés, akkor mit érdekel az, hogy Józsika mit ír a fórumon? Az miért hiteles számodra?

- Megfelelő távolságban elhelyezés problémás
Számomra ez nem ellenérv. Hiába ülök TFT előtt, nem tolom az asztal hátuljára csak azért mert megtehetem, mert ott már nem kényelmes.

- Képélesség
Minőségi monitor esetén nincs baj a képélességgel.

Idézet

A második állításom ellen azt hoztad, hogy neked nem zavaró egyik sem, de vedd észre, hogy ez nem ellenérv, mert nem cáfolja az állítást. A képélességre azt írtad, hogy nem látod a különbséget, ez ok, de több ember véleménye is kellene, mert a többség szerintem látja (tesztekben és fórumokon is ezt írják). A te utánnahúzásos állításodról egyelőre nem tudunk vitatkozni, mert nincs adatunk róla. Ha hozol róla megfigyelést, akkor tudunk majd.

Amit én mondok az nem cáfol semmit, de amit a fórumon pár más ember az máris mérvadó? Hogy is van ez? :) Lehet, hogy más jobban látja az élességkülönbséget, ha előtte gyenge monitort használtak, de ezt már számtalanszor leírtam.
Ha hozok róla megfigyelést... :) Hogy? Gondolod a TFT gyártók főoldalán ott fog figyelni, hogy az utánhúzás megerőlteti a szemed? Pedig megerőlteti ha akarod ha nem.

Idézet

A fenti állításokkel kell vitába szállni és érvekkel cáfolni, ha lehet. A legerősebb érv a fentiek közül szerintem a fórumos tapasztalat, azt szerintem nem lehet megcáfolni, legalábbis én még annak ellentmondó hozzászólást nem láttam.

Most akkor számít amit a fórumozók írnak (többek között én is), vagy csak Dr. Mágenheim publikált több éves kísérlete amiben több 1000 alany volt?

Idézet

Ezeket csak azért írtam le, mert így van értelme vitázni. Érvek nélkül azonban nincs értelme, a "szerintem" kezdetű gondolatok felejtősek. Tehát nem bántásból írom vagy baszogatásból, hanem csak azért, hogy a vita ne terüljön el, mint a nagyalföld.

Én se baszogatásból írom elhiheted. :) Vitázni úgy van értelme, hogy ha a másik véleményét átgondolod, és nem csak annyit írsz, hogy adj linket, mert amire nincs link az már nem is létezik. Miért felejtős a "szerintem"? Minden dolog innét indul ki. Valaki szerint valami más, ezért megvizsgálják. Pont úgy nincs értelme vitázni ahogy jelnleg Te kezeled a dolgokat. A gyártók oldalán ott van, hogy ergonómikusabb a TFT (ki gondolta volna, hogy ezt írják?), gagyi CRT-nél élesebb a képe, ha akarom hátrébb tolhatom az asztalon, és a fórumon Józsi szerint is jobb, tehát kész, jobb a TFT, szemkímélőbb!

(Ha van az írásban hiba nézzétek el, nem tudom most az egészet átolvasni, később meg már nem tudom majd szerkeszteni.)

Szerkesztette: Lipton 2005. 03. 25. 20:40 -kor

#324 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 20:38

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 21:05

Japánban már tesztelték (ha ez vígasztal :D).

Nem kell olyan messzire menni! Az RRC-nél is tesztelték: response time=87ms. :Đ  :Đ  :Đ
Weblap: Terragen Images

#325 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 25. 21:21

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:18

Én nem tudom elhinni, hogy valaki villogni látja a 100 Hz-cet. Szerintem ez inkább csak bemagyarázás, hogy most CRT előtt ülök és ez vibrál. Többen írják, hogy CRT-nél még 100 és 120 Hz között is meglátják a különbséget, ezt se nagyon tudom elhinni. Ezt én csak akkor hinném el, ha eljönne hozzám valaki és megmondaná mennyin megy a monitorom. Aztán állítanék és újból megmondaná, ha eltalálná, akkor nem lennék ilyen kételkedő.

Figyu! Én igenis meglátom sajnos a különbséget!! Hidd el.

Egyrészt ha egy monitor nem 100 Hz en (inkább úgy mondom, hogy alacsonyabban mint vagy = mint 85hz) megy, azt egyből észreveszem (de még a 85-öt is, talán 9x-nél van az amikor már nehezebb megmondani). 3 évig 100 hz en ment a HP Crt-m mindig, 3 éve 100Hz-es a tv-m, és mióta TFT-t használok mindenhol (otthon és munka), zavar a CRT!

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#326 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:18

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 21:21

Figyu! Én igenis meglátom sajnos a különbséget!! Hidd el.

Egyrészt ha egy monitor nem 100 Hz en (inkább úgy mondom, hogy alacsonyabban mint vagy = mint 85hz) megy, azt egyből észreveszem (de még a 85-öt is, talán 9x-nél van az amikor már nehezebb megmondani). 3 évig 100 hz en ment a HP Crt-m mindig, 3 éve 100Hz-es a tv-m, és mióta TFT-t használok mindenhol (otthon és munka), zavar a CRT!

Üdv!

Írtam erről a dologról, tényleg csak egyképpen lehet ebben a dologban meggyőzni. Ha valaki nálam otthon megmondja, hogy 85-100-120 Hz akkor nem fogok kételkedni. Mondjuk 5 alkalomból mindig eltalálja, hogy éppen mennyi.
Embere válogatja, engem pl nem zavar a CRT se.

#327 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:46

A saját moncsimon a 85-100at simán kiszúrom... Próbáld csak ki, nem hiszem el, hogy egy emberke aki a szemével dolgozik nem látja meg. (A 120 vs 100at már nem látom.)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#328 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 23:16

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 22:18

Írtam erről a dologról, tényleg csak egyképpen lehet ebben a dologban meggyőzni. Ha valaki nálam otthon megmondja, hogy 85-100-120 Hz akkor nem fogok kételkedni. Mondjuk 5 alkalomból mindig eltalálja, hogy éppen mennyi.

Nos, én nem hiszek Neked! De mivel úgy látom, nagyon fontos a számodra, hogy bebizonyítsd az igazadat, én szívesen elmegyek hozzád és megpróbálom eltalálni a monitorod frissítési frekvenciáját. A teszt szerintem nem tarhat tovább egy hétnél. Előre is szeretném megköszönni a felmerülő költségek térítését!  :D

A fenti esetben természetesen előre megmondhatod, 5-ből hányat találjak el!  ;) 

#329 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 00:09

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 23:16

Nos, én nem hiszek Neked! De mivel úgy látom, nagyon fontos a számodra, hogy bebizonyítsd az igazadat, én szívesen elmegyek hozzád és megpróbálom eltalálni a monitorod frissítési frekvenciáját. A teszt szerintem nem tarhat tovább egy hétnél. Előre is szeretném megköszönni a felmerülő költségek térítését!  :D

A fenti esetben természetesen előre megmondhatod, 5-ből hányat találjak el!  ;) 

Mármint miben nem hiszel nekem? Ez nem teljesen világos számomra.

Azt se értem, hogy milyen teszt tarthat egy hétig. Ha a freki eltalálásra gondolsz az csak pár perc annak aki látja a különbséget nem? Beállítom, mondja mennyi, megint állítok (vagy nem :]), és megint mondja, hogy szerinte mennyi. Ezen mi lenne egy hét?

(Most, hogy még 1-2x elolvastam a hozzászólásod, lehet egy egészen más szemszögből nézni az egészet amit írtál. Lehet, hogy úgy értetted, csak én nem vettem a lapot első olvasásra. :))

#330 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 00:14

Idézet: Boba - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 22:46

A saját moncsimon a 85-100at simán kiszúrom... Próbáld csak ki, nem hiszem el, hogy egy emberke aki a szemével dolgozik nem látja meg. (A 120 vs 100at már nem látom.)

Most nem tudom kipróbálni, mert itt nincs CRT, de otthon én nem láttam a különbségeket. Nekem egyik se villogott. :eek: Az is igaz, hogy nem igazán probálgattam ilyesmit, mert nincs sok értelme szerintem. Igazából ezt is csak úgy lehet összemérni ha két embernek azonos CRT-je van, mert a foszdorréteg utánvilágítása monitoronként és gyártónként más lehet. Az lehetséges, holy olyan monitornál észrevenni a különbséget ahol a foszforréteg nagyon hamar kialszik, de igazából ezt is nagyon nehezen tudom elninni. A 100-120 megkülönböztetése meg szerintem fizikai képtelenség lehet emberi szemmel.

#331 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 01:00

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 0:14

Most nem tudom kipróbálni, mert itt nincs CRT, de otthon én nem láttam a különbségeket. Nekem egyik se villogott. :eek: Az is igaz, hogy nem igazán probálgattam ilyesmit, mert nincs sok értelme szerintem. Igazából ezt is csak úgy lehet összemérni ha két embernek azonos CRT-je van, mert a foszdorréteg utánvilágítása monitoronként és gyártónként más lehet. Az lehetséges, holy olyan monitornál észrevenni a különbséget ahol a foszforréteg nagyon hamar kialszik, de igazából ezt is nagyon nehezen tudom elninni. A 100-120 megkülönböztetése meg szerintem fizikai képtelenség lehet emberi szemmel.

Most kapcsoltam vissza 800x600-ban 100-ról 85-re, hár simán érezni  a különbséget.(crt-n) Vagy te lcd-n értetted?

Szerkesztette: Martin 2005. 03. 26. 01:37 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#332 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 06:46

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 0:09

(Most, hogy még 1-2x elolvastam a hozzászólásod, lehet egy egészen más szemszögből nézni az egészet amit írtál. Lehet, hogy úgy értetted, csak én nem vettem a lapot első olvasásra. :))

Igen, úgy értettem, hogy eltöltenék ott, ahol most vagy, szívesen egy hetet, sőt!  :D

#333 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 10:12

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 22:18

A 85 vs 100 Hz-et meg tudom mondani, de mint mondtam 9x Hz fölött már nem nagyon, tehát a 100 v 120 Hz-et nem vsz. hogy tudnám.

Én fenntartom továbbra is, hogy a Tft kevésbé fárasztja és károsítja a szemet, mint a CRT. Nem véletlenül vezették be őket. Azt kell, hogy mondjam, hogy mivel elég sokat töltök gép előtt (a munkahelyen is és otthon is) ezért számomra létfontosságű a monitor... Nekem többet ér a szemem. :)
Egyik szempont volt vásárlásnál, pesze jó, hogy tűéles a kép, nem lehet geometriai hiba, és ne legyen utánhúzás se. De pl. a színek megfelelőségénél fontosabbnak tartom, hogy a monitor kevésbé fárasztja a szemet.

Bent a munkahelyemen egyik kolléga máshol volt előtte, ahol TfT-je volt. Nos, amikor odajött épp csak CRT volt raktáron és azzal dolgozott egy ideig. Egy pár óra után fájt a feje, könnyezett stb. Mindig. Igaz, a monitor csak 85Hz-et tudott a felbontásban, de ezt is "egészségesnek" állítják be a tesztek, leírások! Szerencsére pár hónap után ki tudta cserélteti egy TFT moncsira, ezek után már nem voltak gondjai.

Persze én nem azt állítom, hogy a TFT varázsszer, javul tőle a szem, vagy nem fárad el egyáltalán. Ha 10+ órákat töltessz bármi előtt, amit nézel, akkor a szemed elfárad, kimerül (izmok mozgatása, állandó koncentráció stb). Ezért még a Munka Törvénykönyvében és a SZMSZ-ok nagy részében is benne van, hogy ilyen munka esetén 1 órában 10 perc pihenés engedélyezett, és védőszemüveg adása kötelező. (Gondolom CRT-nél számít jobban, TFT-nél már kevésbé)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#334 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 12:38

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 10:12

Nem véletlenül vezették be őket......

.....Egyik szempont volt vásárlásnál, pesze jó, hogy tűéles a kép, nem lehet geometriai hiba..

Na, szerintem meg éppen ezek miatt "vezették be" őket elsősorban. Nem utolsó sorban meg azért, mert kisebb helyen elfér, könnyebb, elegánsabb.

Erre aztán még ráerősített a marketing a CRT-k szemrontó hatásáról és ezzel megszületett az új slágertermék!

(Azt hiszem ezzel most, bár nem szándékoztam, elárultam az álláspontomat ebben a kérdésben.  :rolleyes: )

#335 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 14:20

Na meglett az új monitor (Samsung 710T). Sokan írták, hogy nem adnak hozzá DVI kábelt, hát nekem adtak hozzá. :) Játékokban nem tapasztaltam utánhúzást, de filmek alatt valami förtelem a CRT-hez képest.  :(
Meg ez normális, hogy itt fenn ennél a hírezőnél amikor listázza a híreket ez itt villog?
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#336 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 16:42

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 14:20

Na meglett az új monitor (Samsung 710T). Sokan írták, hogy nem adnak hozzá DVI kábelt, hát nekem adtak hozzá. :) Játékokban nem tapasztaltam utánhúzást, de filmek alatt valami förtelem a CRT-hez képest.  :(
Meg ez normális, hogy itt fenn ennél a hírezőnél amikor listázza a híreket ez itt villog?

Igen ez a villogás eddig minden TFT-nél van amin néztem... (Samsung 710T, Hyundai Q17, Viewsonic VX912, LG 1510S...)

Üdv!

#337 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 17:31

Amúgy eddig nagyon megvagyok elégedve a monitorral, igaz még csak 4 órája van meg. :)
A játékok iszonyat jól néznek ki 1280*1024-ben!  :up:
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#338 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 17:54

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 17:31

Amúgy eddig nagyon megvagyok elégedve a monitorral, igaz még csak 4 órája van meg. :)
A játékok iszonyat jól néznek ki 1280*1024-ben!  :up:

Hát még egy 21"-on 1600x1200-ban!  ;)

Gratulálok, sok sikert hozzá!  :cool:

#339 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 26. 20:31

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 15:20

Hi!

Filmeknél nem lehet az a gond, hogy jobban látszik a tömörítés?
Próbáltad esetleg DVD-vel?

#340 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 03:53

Idézet: Martin - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 1:00

Most kapcsoltam vissza 800x600-ban 100-ról 85-re, hár simán érezni  a különbséget.(crt-n) Vagy te lcd-n értetted?

CRT-re gondoltam, írtam is a hozzászólásban.

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.