HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:58

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 20:14

Tegnaptól szerencsésen FuSi C19-4-et nézhetek  a jó öreg CRT helyett.

Kép

#1162 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 20:50

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 20:43

Milyen világ? :confused:

Hát az a világ amelyik ténylegesen gyors TFT-t vásárol játékra!
A 913N-nél legalább nincsen ilyen "overdrive" féle májerkodás.
Az a 8ms az tényleg 8ms és nem gray to gray értendő.
Szinte csak játszom a netezés mellett és ez a legjobb TFT szerintem most játékra.

Láttam FarCry alatt VP191-et és jobban utánahúzott mint ez hidd el!

A többi plusz funkciója meg hidegen hagy a VP191-nek mert soha sem használnám ki!

Szerkesztette: Zildjian 2005. 05. 03. 20:52 -kor

#1163 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:05

Az ember nem néz ide egy percre, és oldalnyi termések jelennek meg. :)

Úgy látom megint tisztázni kell pár dolgot.
Gondolom a John Carmack név ismerősen csenghet az "advenced user"-ek körében, és ha még vmilyen szakterületre is tudjuk pozicionálni, az már egyenesen pazar..:) Szóval nyílvánvalóan nem arra gondoltam a 64-bites színmélységnél -amit eleve idézőjelbe tettem- hogy majd a windows desktopjában gyönyörködük olyan szinten, mintha a monitor csak egy káva lene, és a valóság meg benne-mögötte..:) A tagot meg még erősen illuminált állapotban sem nevezném kontárnak, szóval csak van vmi abban, amit mondott..:) (...tehát a game ipar) Semmi konkrétat nem tudok, csak amire emlékszek, és írtam is hogy "de még ez sem biztos". És bizony ott hangzott el, hogy arra csak a CRT-k képesek. Lehet hogy ez egy hülyeség, nem én nyilatkoztam, csak idéztem.

Kedves Racecam!

Valóban semmi kötekedés jellege nem volt a dolognak..:) De azért szeretnék mégis hozzászólni, mivel nem érzem tisztának a dolgokat, amiket mondtál.
Amit Te mondtál, hogy most már érdemes MVA-PVA paneles cuccokat venni, mert minden oldalról Ideálisak.. Nos, idegesítően nehéz erre választ fogalmazni, pedig teljesen evidens, és logikus. Ha az lenne amit mondtál, akkor senki sem cívódna ennyit, h milyet vegyen, mert nem kéne kompromisszumot keresni....
Ami minen oldalról ideális (magas rálátási szög, alacsony válaszidő, nagy kontraszt és fényerő, 19", stb..) azok kb negyed-fél milliós árban mozognak...
Minek ide kompromisszum..?! eheh:)
Valóban, a magyar átlagkeresethez képest nem igényel vastag tárcát...:)
Hogy elérte a szintet...? Majd akkor éri el, ha a fentebbe említett cuccok elérhetőek lesznek bárki számára. És el fogja, hidd el.
Ne mondd nekem, hogy nem fejlődik rohamosan, mert a legújabb MVA-PVA panelesekben is állandóan jelennek meg az egyre jobb paraméterek és technológiák, ebből következik, hogy a régebbieknek csökken az áruk. Logikus... Ugyanaz, mint a processzor, videokártya, vagy sok egyéb más irányzatban.
Lesznek újabbak az Overdrive technológiánál, stb.. És az meg egyszercsak a csóróknak is elérhető lesz. Ez egy nagyon fókuszált, eröltetett iparág most, nincs igazam? Nem a "nagy" technológiai áttörést említettem itt, hanem a "kicsiket".
Ha fighyelmesen olvastad, akkor észrevetted hogy én is úgy írtam, hogy messze van még az OLED és testvérei.

A FuSi C19-4-es monitorral kapcsolatban csak annyit, hogy alig találni valahol, a nálam szóbajövő boltokba egyáltalán nincs, nemhogy sulinetben...
A "Ráadásul nem lehet örökké várni valami újra, mert soha nem lesz monotorod!" az egyedüli sor, amivel teljesmértékben egyetértek.:) ..Bár ebben sem, mert az "új" szót "jobb"-ra cserélném. De hát sajnos ez az IT szinte összes iparágára jellemző..:)
A sulinetről nem kívánok nyilatkozni.. Most cseréltem billentyűzetet :D
Pedig tudnék mit, hidd el... Hogy miket és miért tesznek a listába, és milyen árban... mind1.
Nyílvánvaló hogy a fejlődés sosem áll meg, de azért vannak ugrásbeli különbségek....
És azért tudok Neked olyat mondani, ami nem fejlődik (észrevehető szinten) tovább, pl a katódsugár csövesek...
Nem tudom hol olvastad, hogy én azt írtam, hogy az OLED vminek a kiforrott megoldása. A "féle" szót nem értelmezted. ÉPP azt írtam, hogy ha majd eljut odáig, hogy behozza a lehetőségeinek gyümölcsét, tehát MAGA az OLED technológia érik be...

Én meg igazítottam a korrekt tájékoztatásodon, hogy mindenkinek jó legyen ;)
A szatyor nem táska.

#1164 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:09

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 20:14

Tegnaptól szerencsésen FuSi C19-4-et nézhetek  a jó öreg CRT helyett.
Ez az első TFT-m, úgyhogy nincs viszonyítási alapom.
...
- azért persze még ennek is van utánhúzása, de azt már meg is szoktam :p
...

Hol tapasztaltál utánhúzást? :confused:

#1165 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:17

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:05

...Amit Te mondtál, hogy most már érdemes MVA-PVA paneles cuccokat venni, mert minden oldalról Ideálisak.. Nos, idegesítően nehéz erre választ fogalmazni, pedig teljesen evidens, és logikus. Ha az lenne amit mondtál, akkor senki sem cívódna ennyit, h milyet vegyen, mert nem kéne kompromisszumot keresni....
Ami minen oldalról ideális (magas rálátási szög, alacsony válaszidő, nagy kontraszt és fényerő, 19", stb..) azok kb negyed-fél milliós árban mozognak...
Minek ide kompromisszum..?! eheh:)

Nem, nem vagy naprakész. MOST érte el azt a szintet, ahol professzionális alkalmazási területben nem gondolkodók is, számításba vehetik a TFT-t. ;)

Idézet

A FuSi C19-4-es monitorral kapcsolatban csak annyit, hogy alig találni valahol, a nálam szóbajövő boltokba egyáltalán nincs, nemhogy sulinetben...

Hadd ne lámázzalak le, főleg, ha fővárosi vagy... internetes nézelődés után, anélkül, hogy bárkit megkérdeztem, pénteken délben megrendeltem mail-en az Alien Computers-től, és szombaton délelőtt fél tízkor itt volt Nagykanizsán! :omg:

További jó fáziskésést! ;)

#1166 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:28

Én ma voltam bent Alien C. ben és elfogyott a reggel még meglévő 4 darab. De délután 5 kor már jött az újabb szállítmány. Sajnos mennem kellett megbeszélt időpontra, pedig ott megvárhattam volna. Még a futár srácot is felhívták, hogy merre jár...

Eddig teljesen korrekt hozzáállás. Holnap ha minden jól megy meg is veszem...

#1167 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:28

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:28

...

;)

#1168 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:37

Lipton, megnéztem a munkáidat. Hát nem semmi. Gondolom nem tegnap kezdted:) Küldök egy adag tiszteletet a számodra:)
Lehet némi tapasztalatod a 3D-ben, nyílván többet is tudsz a színmélységekről, szóval gondolom el tudod dönteni hogy amit hallottam-olvastam az hülyeség, vagy nem. (úgy vettem észre, annak tartod) Nekem azért tűnt hihetőnek hogy a CRT-k többre képesek, mert ott sugárnyalábokból keverik ki a színeket, vagy nem tudom... Mélyebbre nem merészkedek, mert nem vagyok jártas a témában. Amit meg régebben tudtam, az már nem akar előjönni.:) Az rémlik, hogy Carmack a szürke árnyalataival variált, vagy valami hasonló. Aki akar, utánna jár..

Omega, lámizz le nyugodtan.:)

Valóban nem vagyok pesti, hanem borsod gyermeke, és nem sok tapasztalatom-tudásom van az internetes rendelés-vásárlás témájában.
De elhiszem hogy ez itt már lámiságnak számít.:)

Az említet monitorral kapcsolatban valóban igazad van, de én arra gondoltam, ami NEKEM, tehát szubjektív szempontokból megfelel. Nevezhetjük ezt "félprofinak", vagy nem tudom minek.. Lehet én vagyok csak kukacoskodó, vagy túl nagy igényeim vannak, de a másik oldalom meg ott áll az, hogy mégiscsak nem kevés pénzről van szó.. Gondolom érted miről beszélek. És azok amiket néztem még számomra nincsennek elérhető árban.. Mert van bizony sok ami megfelelne, csak nem jut rá annyi. De bízok benne h hamarosan talán közelebb lesz, és egy olyan kategóriájú cuccos is kerül sulinetbe. Merhát már a 2,5-3 GHz-es proci is elérhető azoknak, akik tavaly csak nyálcsorgatva álmodoztak róla.:)

Szal lehet rámférne egy FW frissítés, hogy naprakész legyek mindenben.:)
De tudod úgy van ez sokaknál, hogy amikor van minden, akkor kiesnek a dolgokból.. És csak akkor járnak utána újra, mikor vásárlás előtt állnak. Gondolom ezt meg lehet érteni.

Szerkesztette: T-lore 2005. 05. 03. 21:45 -kor

A szatyor nem táska.

#1169 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:41

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:09

Hol tapasztaltál utánhúzást? :confused:

Hát játékokban :)
Konkrétan CS, FarCry, Doom3 amiket próbáltam, de az egérkurzoron is látszik, ha sötét háttér előtt húzod.

A CS-t eddig 100Hz mellett stabil 100FPS-el nyomtam VsyncON-al.
De direkt kipróbáltam 75Hz-en 75FPS-el is, még CRT-vel, hogy legyen viszonyítási alapom.

Most a TFT-vel szintén 75HZ, 75FPS, és van utánhúzás.
Persze nem vészes, de határozottan van :).

#1170 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:41

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 21:50

Nem kicsit vagy elfogult a monitoroddal kapcsolatban. Bár elfogadni nem tudom, de megértem!  ;)

Tessék, itt a Samsung-od válaszideje:
Kép
Hol van itt 8ms? Legfeljebb, ha tovább tartana az ábra, de sajnos a feketénél nincs sötétebb szín.  :)

#1171 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:44

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:37

...
Omega, lámizz le nyugodtan.:)

Valóban nem vagyok pesti, hanem borsod gyermeke, és nem sok tapasztalatom-tudásom van az internetes rendelés-vásárlás témájában.
De elhiszem hogy ez itt már lámiságnak számít.:)

Nem, így nem számít annak, de akkor mondom, hogy nézni/kutakodni többfele, főleg a www.aliencomputers.hu és a www.euc.hu oldalon szoktam, többnyire sikerrel. :)

Idézet

Az említet monitorral kapcsolatban valóban igazad van, de én arra gondoltam, ami NEKEM, tehát szubjektív szempontokból megfelel. Nevezhetjük ezt "félprofinak", vagy nem tudom minek.. Gondolom érted miről beszélek. És az még számomra nincs elérhető árban.. De bízok benne h hamarosan talán közelebb lesz, és egy olyan kategóriájú cuccos is kerül sulinetbe. Merhát már a 2 GHz-es proci is elérhető azoknak, akik tavaly csak nyálcsorgatva álmodoztak róla.:)

Valóban, ez nincs SEX keretein belül. :)  De most, vastagon a legjobb vétel szerintem. 17"-osban nem kapsz ilyen minőséget. Ez egy 8ms-es MVA, overdrive, ami azt jelenti, hogy a szép színek, nagy kontraszt és nagy rálátási szög mellett nagyon gyors is. :respect:  Aki hozzáértő volt itt eddig nézelődni, mind dícsérte. :)

A pénz... valaki írta feljebb, hogy max. 70-et tud szánni a témára... azzal a plusz 15 ezerrel most elég magas lépcsőt lehet megmászni... :smoker:

Rábeszélés, szentmise /off.

Szerkesztette: Omega 2005. 05. 03. 21:45 -kor

#1172 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:50

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:41

Hát játékokban :)
Konkrétan CS, FarCry, Doom3 amiket próbáltam, de az egérkurzoron is látszik, ha sötét háttér előtt húzod.

A CS-t eddig 100Hz mellett stabil 100FPS-el nyomtam VsyncON-al.
De direkt kipróbáltam 75Hz-en 75FPS-el is, még CRT-vel, hogy legyen viszonyítási alapom.

Most a TFT-vel szintén 75HZ, 75FPS, és van utánhúzás.
Persze nem vészes, de határozottan van :).

Te tudod. :)  Én szemmel nem tapasztaltam ilyet, Quake3-at nyomattam, Somafero fórumtársunk nézett rajta CS-t.

Csak annyit tudok, hogy: 8ms, 125FPS, 12ms, 83FPS. ;)  Ha ehhez hozzávesszük, hogy az a 8ms GTG, akkor is bátran mondhatjuk, hogy BTB 12ms megvan. Az pedig 75FPS felett van.

De mondom, professzionális, 'fanatikus' felhasználásra CRT, az a biztos. ;)

#1173 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:55

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:37

Nekem azért tűnt hihetőnek hogy a CRT-k többre képesek, mert ott sugárnyalábokból keverik ki a színeket, vagy nem tudom...

Most mit mondjak én erre?  :rolleyes: :D

#1174 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:56

Ennek a monitornak szvsz 20ms körül lehet akkor a valós reakcióideje.

Tegyél be szürkés/lilás hátteret, és húzd keresztbe az egérkurzort (lehetőleg fehéret) olyan sebességgel, hogy kb 2mp alatt érjen el egyik szélétől a másikig.

A kurzor felét kb látod kicsit halványabban az igazi mögött, mint egy kis farkincát...

Ha nem látod, akkor tedd fel az USB hacket 500Hz-re, és úgy biztosan látod majd :).

#1175 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:59

A C19-4 jónak tűnik nagyon.. Kár hogy nincs benne DVI. Ha Ti jónak találjátok, akkor lehet nem is hiányzik belőle.. 19"-eshez mérve az ára is "jó"
8ms-al már nem lenne szabad akármilyen utánhúzást tapasztalni, nem..? :lama:
A szatyor nem táska.

#1176 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 22:08

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:59

A C19-4 jónak tűnik nagyon.. Kár hogy nincs benne DVI. Ha Ti jónak találjátok, akkor lehet nem is hiányzik belőle.. 19"-eshez mérve az ára is "jó"
8ms-al már nem lenne szabad akármilyen utánhúzást tapasztalni, nem..? :lama:

8ms az nem mindig 8ms.
Ha az lenne, tényleg nem lenne utánhúzás.

Bővebb információkért olvass kicsit vissza, kicsit alaposabban :p.

#1177 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 22:16

Szinte csak játszom a netezés mellett és ez a legjobb TFT szerintem most játékra.

Láttam FarCry alatt VP191-et és jobban utánahúzott mint ez hidd el!

A többi plusz funkciója meg hidegen hagy a VP191-nek mert soha sem használnám ki!

1./ Nos, ez az "overdrive féle májerkodás" szerintem (és valószínűleg a fejlesztők szerint is) inkább előny, mintsem hátrány, nem véletlenül fejlesztették ki.
2./ Gyakorlatilag semmi utánhúzást nem tapasztaltam a VP191-nél, de azt el kell ismernem, hogy korábban FPS-sel még nem néztem. DE! Tegnap bizony megnéztem (Chaser). Hangyafingnyi utánhúzást sem láttam! Erről ennyit.
3./ Nem tudom, hogy a képminőség (és a többit most nem is említem) mióta számít plusz funkciónak?!

Ui.: Én is szeretem a Samsungot, jó márka, nekem is van egy 710T-m, és meg vagyok vele elégedve. DE! Az a véleményem, hogy jelenleg durva mellényúlás nem a FuSi C19-4-et venni, az olcsóbb kategóriában. Emlékeztetlek az egyik teszt címére, miszerint az overdrive-os MVA "TN killer".

Ui2.: Bocs, ha kicsit elvettem a kedved, nem akartam, de némiképp felbőszített a véleményed. :smoker:
Weblap: Terragen Images

#1178 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 22:20

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:56

Ennek a monitornak szvsz 20ms körül lehet akkor a valós reakcióideje.

Tegyél be szürkés/lilás hátteret, és húzd keresztbe az egérkurzort (lehetőleg fehéret) olyan sebességgel, hogy kb 2mp alatt érjen el egyik szélétől a másikig.

A kurzor felét kb látod kicsit halványabban az igazi mögött, mint egy kis farkincát...

8ms gray to gray, kb 20ms white to gray: Link!

#1179 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 23:09

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:16

Ui2.: Bocs, ha kicsit elvettem a kedved, nem akartam, de némiképp felbőszített a véleményed. :smoker:

Nem vetted el a kedvem semmitől! Én is láttam amit láttam és ez jobban tetszett ennyi! Meg tudtam volna a VP191-et is venni ha az kellett volna! De azt is elárulom hogy jobban tetszett a 12ms-os LG 1915S is mint a VP191. Valahogy jobban bejön nekem a TN+film ezek szerint. Ez van!

#1180 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 23:48

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 22:55

Most mit mondjak én erre?  :rolleyes:   :D

1. Nem neked szólt, tehát evidens hogy nem kell hozzászólnod. :rolleyes:
2. Ha kiforgatod az ember szavait, úgy hogy a mondat végén a "vagy nem tudom..." szavak a teljes-részleges tájékozatlanságra utalnak.. hát thx ;)  Nem három színből keveri a színeket a CRT? Nem 3 elektronágyú a bűnös ebben? Diamondtronnál egy..

MM! Visszaolvastam, a mai termés sűrűségében elkerülte a figyelmem pár hozzászólás, na meg ha nem írnék mindig novellákat.. ehe
Azt már tudom, hogy azzal csalnak általában, hogy black-to-black helyett gray-to-gray válaszidőt tüntetnek fel. De hogy már a black-to-black sem valós.. akkor melyik a legfontosabb, és miért nem azt írják rá?
Parasztvakítás.. :reklamacio:  ehe

Szerkesztette: T-lore 2005. 05. 04. 00:01 -kor

A szatyor nem táska.

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61