HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 05. 12:56

Idézet: dowel - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 23:07

Gyászhír: ma megdöglött a Samsung 172X moncsim. Azaz valószínűleg a tápegysége.

A szép kis zöld LED először szépen felvillan, majd kb. akkor, mikor a háttérvilágítás bekapcsolna gyors, de gyenge villogásba kezd. Tegnap volt hogy használat közben elment a képe, bejött hogy DIGITAL/ANALOG majd helyreállt. Ma reggel azt modja nekem a Magictune, hogy a monitorom nem támogatott, valszeg a DDC infót nem tudta kiszedni... Délután mikor bekapcsoltam volna a gépet már semmi...

Az Ojrópa Kompjúterben azt mondták, hogy a gariztatást a Samsungnál kell elvégeztetni. Tudja valaki hogy megy ez? Állítólag több Samsung szervíz is van, melyiket érdemes hívni? Azzal is boldogítottak, hogy a procedúra leglább másfél hét átfutási időt igényel...

Addig bámulhatok egy 14''-os CRT-t, 60 Hz-en...

Nekem is volt már olyan, hogy kiírta, hogy nem megy a MagicTune. nem hiszem, hogy ez a monitor hibája lenne.

#1202 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 15:28

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 9:10

Lenne egy nagyon láma kérdésem, nem tudom szerepelt-e már valamikor. Azt szeretném megtudni, hogyha van egy LCD monitotom, ami ugye analóg + digitális bemenetet is tud, akkor van-e lehetőségem arra, hogy egyszerre 2 külön gépet is rákössek? Azaz egy Asztali pc-t és egy laptopot.

Megpróbálni nem merem, butaságot nem akarok csinálni. Szval mi alapján dönt a monitor, hogy ha esetleg 2 gép is rá van kötve, akkor melyik képét jelenítse meg? Én ugy gondolnám, hogy a digitálisé élvez prioritást... Vagy alapból ez az ötlet halott?

A monitor egy LG 1730B.

para Tomi Filth

HI Szerintem Lehetséges!
Charles Barátommal egyszer mikor gépet szereltünk épp nála akkor: a gépén ment a net meg minden cucc:D beleértve a fórumot is:D
és a másik gép a másik csatin szintén ment!!!!
de egyszerre csak 1 képet láttunk....  ugyibár:)

ha jól emlékszem  Charles monitorján kapcsolgatni kellett valamit és akkor hol ez hol az a gép jelent meg:)

SZok szikert!

#1203 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 15:29

Sziasztok!

Lusta vagyok visszaolvasni 40 oldalt, nem tudom volt-e már ilyen kérdés. Tudnátok-e segíteni abban, hogy milyen TFT-t vegyek? Sulinetben szeretném, 2 monitor között vacilálok:

Siemens T19 vagy Samsung 913N

Szerintetek melyiket vegyem meg? Egyáltalán ezek jók 19"-esben játékra? Szerintem igen, mert 8 ms-es az időzítésük, bár lehet, hogy ez nem minden, nem tudom.

Előre is köszi

#1204 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 16:16

Idézet: Agrakos - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 16:29

Sziasztok!

Lusta vagyok visszaolvasni 40 oldalt, nem tudom volt-e már ilyen kérdés. Tudnátok-e segíteni abban, hogy milyen TFT-t vegyek? Sulinetben szeretném, 2 monitor között vacilálok:

Siemens T19 vagy Samsung 913N

Szerintetek melyiket vegyem meg? Egyáltalán ezek jók 19"-esben játékra? Szerintem igen, mert 8 ms-es az időzítésük, bár lehet, hogy ez nem minden, nem tudom.

Előre is köszi

Inkább vegyél overdrive-os MVA-t. Ha sok pénzed van, vegyél ViewSonic VP191-et, ha kevesebb, FuSi C19-4-et. Villámgyorsak, szebb a képük, mint a TN-eseknek. Sulinetről nem tudok nyilatkozni.
Weblap: Terragen Images

#1205 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 16:31

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 17:16

Inkább vegyél overdrive-os MVA-t. Ha sok pénzed van, vegyél ViewSonic VP191-et, ha kevesebb, FuSi C19-4-et. Villámgyorsak, szebb a képük, mint a TN-eseknek. Sulinetről nem tudok nyilatkozni.

Huhh, ebből nem sokat értettem. Mi az az overdrive-os MVA?
Igazság szerint 100.000 körül van a limit anyagilag.

#1206 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 17:11

Idézet: Lumpy - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 15:28

HI Szerintem Lehetséges!
Charles Barátommal egyszer mikor gépet szereltünk épp nála akkor: a gépén ment a net meg minden cucc:D beleértve a fórumot is:D
és a másik gép a másik csatin szintén ment!!!!
de egyszerre csak 1 képet láttunk....  ugyibár:)

ha jól emlékszem  Charles monitorján kapcsolgatni kellett valamit és akkor hol ez hol az a gép jelent meg:)

SZok szikert!

oks, köszi az infót, majd megtrószáljuk akkor!  :up:

para Tomi Filth

#1207 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 17:37

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 17:16

Mindenesetre köszönöm a tanácsot, majd igyekszem megfogadni!  :up:

#1208 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 18:10

Idézet: Agrakos - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 16:31

Huhh, ebből nem sokat értettem. Mi az az overdrive-os MVA?
Igazság szerint 100.000 körül van a limit anyagilag.

Akkor vegyél Samsung 913N-t! 5 napja vettem egy ilyet és brutál játékok alatt!
Most asszem 100.000- körül van pont az ára. Az overdrive-os MVA-val meg ne foglalkozz mert csak drága és nem jobb mint a TN+film! (Az MVA és a TN+film különböző panelek amivel a TFT-ket szerelik.) Ott májerkodás van vagyis nem az van ami tényleg van!  :p

Kíváncsi leszek hogy ha majd lehet itthon is kapni a Viewsonic VX924-et akkor majd mit fognak mondani a nagyokosok akik a VP191-re azt mondták hogy "TN KILLER"! Akkor majd szar lesz a VX924 is mert TN+film paneles?

#1209 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 18:14

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 19:10

Akkor vegyél Samsung 913N-t! 5 napja vettem egy ilyet és brutál játékok alatt!
Most asszem 100.000- körül van pont az ára. Az overdrive-os MVA-val meg ne foglalkozz mert csak drága és nem jobb mint a TN+film! (Az MVA és a TN+film különböző panelek amivel a TFT-ket szerelik.) Ott májerkodás van vagyis nem az van ami tényleg van!  :p

Kíváncsi leszek hogy ha majd lehet itthon is kapni a Viewsonic VX924-et akkor majd mit fognak mondani a nagyokosok akik a VP191-re azt mondták hogy "TN KILLER"! Akkor majd szar lesz a VX924 is mert TN+film paneles?

Köszönöm! És a magyarázatot is!!!  :up: :respect:

#1210 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 18:35

Idézet: Agrakos - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 18:14

Köszönöm! És a magyarázatot is!!!  :up:   :respect:

De most jönnek a VP191 tulajok és elmagyarázzák neked hogy az miért jobb. Tuti ez lesz!

#1211 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 18:49

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 19:35

De most jönnek a VP191 tulajok és elmagyarázzák neked hogy az miért jobb. Tuti ez lesz!

Nem baj, nekem amúgy is a Samsung a szimpatikusabb! Illetve, abból van is Sulinetben, ott, ahol meg szeretném venni.

#1212 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 19:23

Te most már eljutottál egy olyan szintre az elfogulságodban, hogy az már bántó!  :(
Az hogy nem értesz hozzá, rendben van, a Te dolgod, engem nem zavar, örölök, hogy boldog vagy a 913N-es monitoroddal.
De azt, hogy másokat is félrevezetsz, vagy félreinformálsz, azt azért már nem lehet szó nélkül hagyni!
Már nemegyszer kaptál tőlem linkeket, képet a monitoroddal foglalkozó tesztekről, de arra nem reagáltál, csak fújod a magadét.
A Samsung 913N egy jó monitor, a maga kategóriájában a legjobbak között van.
De tudomásul kellene venni, hogy a TN+Film, nem egy kategória képminőségben, illetve az egyéb paraméterekben az MVA/PVA panelekkel. Ezt nem csak én állítom, hanem bizony elég sok teszt is igazolja.
Nem rossz, de van jobb. A Fujitsu-Siemens C19-4 típusú monitora, ahogy az többször is le lett írva itt, kb. 82.000 Ft-ért, DVI nélkül, a legújabb technológiával van felvértezve ("overdrive").
A 913N szintén DVI nélkül kb. 100.000 Ft-ért, ezzel nem rendelkezik, egyéb paramétereiben, pedig elmarad tőle.
Ezek tények!

Elég egy kis logikus gondolkodás, hogy belátható legyen melyik a magasabb kategória: A Samsung, és az AUO is, többek között, másokkal egyetemben, gyárt TN+Film, és PVA, illetve MVA panelt is. Kérdezem én, minek fejlesztik a PVA/MVA paneleket, miért is ölnek bele egy csomó pénzt olyan megoldásoknak a kifejlesztésébe, amellyekkel ezeknek a paneleknek a válaszidejét (response time, RT.) csökkenteni tudják. Ennek így nem lenne semmi értelme, hiszen ott vannak nekik a gyors TN+Film panelek, melyek válaszideje már egy idő óta 10ms alatt van, jó lesz az mindenkinek, mindenre!
Csakhogy, nem így van ez, mert akár tetszik, akár nem, a PVA/MVA panelek egy másik, magasabb kategóriába esnek, és ezt nagyon jól tudják a gyártók is. (Naná, ők csinálják!) És a válaszidő volt az egyetlen tulajdonság, amiben hátrányban voltak a TN+Film panelekkel szemben.

Szerkesztette: Racecam 2005. 05. 05. 19:25 -kor

#1213 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 20:43

Zildjian, nagyon gáz, hogy elfogultan, szakmai hozzáértés nélkül adsz tanácsot! Ejnye...

Amúgy most akkor, Agrakos, megveszed a Samsungot sulinetbe', mer az amúgyis szín patikussabb volt és mindenki boldog? :think: (Költői kérdés volt: hát persze hogy megveszed. Egészségedre. :omg: )

#1214 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 20:45

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 21:43

Zildjian, nagyon gáz, hogy elfogultan, szakmai hozzáértés nélkül adsz tanácsot! Ejnye...

Amúgy most akkor, Agrakos, megveszed a Samsungot sulinetbe', mer az amúgyis szín patikussabb volt és mindenki boldog? :think:   (Költői kérdés volt: hát persze hogy megveszed. Egészségedre. :omg: )

Szerintem megveszem. De most akkor ez olyan nagy baj???  :think:

#1215 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 20:47

Micsoda felháborító...  :fuck2:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1216 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:05

Igen, jövök. Racecam hozzászólásával teljes mértékben egyetértek! Örülök neki, komolyan, hogy meg vagy elégedve a monitoroddal, ezzel nincs is semmi baj. DE! Az viszont nagy baj, hogy rendkívül felületes ismereteidre alapozva, erős elfogultsággal félrevezeted a Nálad is tapasztalatlanabbat. Ki kell jelenteni: ma már a TN+film panellal szerelt monitoroknak (tekintettel a "májerkodós" MVA technológiára) szinte nincs létjogosultsága! Az egyetlen előnyüket, a rövid válaszidőt az *VA monitorokkal szemben elveszítették. Hátrányuk pedig bőven akad. A VX924 sem fog történelmi előrelépést jelenteni, csak a nagyon kihegyezett FPS-ek esetén jelenthet némi előnyt, bár ez is erősen kérdéses, mivel a 8ms-os response time már bőségesen elegendő. Csak ismételni tudom: az új overdrive-os MVA TN-killer!!! Tessék végre ezt elfogadni, és nem kell félrevezetni a másikat!

Agrakos: ha jó döntést akarsz hozni, a következőkből érdemes választani (pénztárcádtól függően): FuSi C19-4, VS VP191b/s vagy a hamarosan(?) megjelenő FuSi P19-2. Ezek jelentik ma a legkevésbé kompromisszumos, és nagyon jó minőséget képviselő TFT-ket. Csak a fő előnyeik: több szín megjelenítése, ezáltal lényegesen szebb kép, nagyobb kontraszt, nagyobb betekintési szögek.

Jó választást!

Ui.: Bocs Racecam, hogy némiképp ismételtelek, de nem tudtam megállni szó nélkül. :eek:  :cool:
Weblap: Terragen Images

#1217 Felhasználó inaktív   hp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:12

17colos TFT -ből melyik a most legolcsobb MVA/PVA paneles, true 16,7m szines?
Nem játékra kell lehet akár 25ms is csak a képe legyen a lehető legjobb a legolcsobban. :)
Home: MSI-K8T M2 | 2xOpteron250 2.4GHz | 2x512 Kingston Reg ECC| ATI R.9800p | 2xWD Raptor36 | DRU-120A | 2xDell2005Fpw | MX700 |
Work: CM Stacker | Tyan K8WE | 2 x Opteron265DC | 2Gb Kingmax  | GFX6800GT | 2xWD Raptor36+74gb | MA203DT+Dell2001FP | Int. Nav. SE | Dualopt. | + MAC mini

#1218 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:17

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 22:05

Agrakos: ha jó döntést akarsz hozni, a következőkből érdemes választani (pénztárcádtól függően): FuSi C19-4, VS VP191b/s vagy a hamarosan(?) megjelenő FuSi P19-2. Ezek jelentik ma a legkevésbé kompromisszumos, és nagyon jó minőséget képviselő TFT-ket. Csak a fő előnyeik: több szín megjelenítése, ezáltal lényegesen szebb kép, nagyobb kontraszt, nagyobb betekintési szögek.

Jó választást!

Ui.: Bocs Racecam, hogy némiképp ismételtelek, de nem tudtam megállni szó nélkül. :eek:  :cool:

Jó, akkor még meggondolom a Samsungot, de sajna az fog dönteni, hogy meyiket kapom meg Sulinetben. Azért köszönöm mégegyszer és ne makartam vítát kirobbantani!

#1219 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:23

Idézet: Agrakos - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 21:45

Szerintem megveszem. De most akkor ez olyan nagy baj???  :think:

Nem, nem nagy baj! A nagy baj szerencsére, legalább is nálam, nem itt kezdődik!
Még csak azt sem mondhatom, hogy nem jársz jól vele.
De azt viszont mondom, hogy sokkal jobban is járhatnál, ha mégsem ezt választod!
Ha viszaolvasol, vagy rákeresel, tettem be teszteket a Samsung 913N-ről is, a ViewSonic VP191b/s-ről is, és a Fujitsu-Siemens P19-2-ről is.
Nem vagyok Samsung ellenes, sőt valószínűleg a következő monitorom is a Samsung műhelyéből kerül ki (FS P19-2).
De tudod mit, csak hogy ne keljen keresgélned:
Samsung 913N: Link!
ViewSonic VP191b/s: Link!
Fujitsu-Siemens P19-2: Link!

#1220 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:30

Épp akartam mondani, hogy Agrakos barátunknál úgyis az fog dönteni, hogy mi elérhető sulinetben. Mint ahogy nálam is.. Nagy kár h a C19-4 nincs benne :( Lehet percet se gondolkodnék.
Jaj tényleg, megragadom az alkalmat és megkérdem, h a C19-4 tulajok akkor egyáltalán nem hiányolják a DVI csatit? Mert ez az egyetlen pontja ennek a példánynak, ami miatt elgondolkodtat.

Szerkesztette: T-lore 2005. 05. 05. 21:32 -kor

A szatyor nem táska.

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »