Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 19:35
De most jönnek a VP191 tulajok és elmagyarázzák neked hogy az miért jobb. Tuti ez lesz!
Te most már eljutottál egy olyan szintre az elfogulságodban, hogy az már bántó!
Az hogy nem értesz hozzá, rendben van, a Te dolgod, engem nem zavar, örölök, hogy boldog vagy a 913N-es monitoroddal.
De azt, hogy másokat is félrevezetsz, vagy félreinformálsz, azt azért már nem lehet szó nélkül hagyni!
Már nemegyszer kaptál tőlem linkeket, képet a monitoroddal foglalkozó tesztekről, de arra nem reagáltál, csak fújod a magadét.
A Samsung 913N egy jó monitor, a maga kategóriájában a legjobbak között van.
De tudomásul kellene venni, hogy a TN+Film, nem egy kategória képminőségben, illetve az egyéb paraméterekben az MVA/PVA panelekkel. Ezt nem csak én állítom, hanem bizony elég sok teszt is igazolja.
Nem rossz, de van jobb. A Fujitsu-Siemens C19-4 típusú monitora, ahogy az többször is le lett írva itt, kb. 82.000 Ft-ért, DVI nélkül, a legújabb technológiával van felvértezve ("overdrive").
A 913N szintén DVI nélkül kb. 100.000 Ft-ért, ezzel nem rendelkezik, egyéb paramétereiben, pedig elmarad tőle.
Ezek tények!
Elég egy kis logikus gondolkodás, hogy belátható legyen melyik a magasabb kategória: A Samsung, és az AUO is, többek között, másokkal egyetemben, gyárt TN+Film, és PVA, illetve MVA panelt is. Kérdezem én, minek fejlesztik a PVA/MVA paneleket, miért is ölnek bele egy csomó pénzt olyan megoldásoknak a kifejlesztésébe, amellyekkel ezeknek a paneleknek a válaszidejét (response time, RT.) csökkenteni tudják. Ennek így nem lenne semmi értelme, hiszen ott vannak nekik a gyors TN+Film panelek, melyek válaszideje már egy idő óta 10ms alatt van, jó lesz az mindenkinek, mindenre!
Csakhogy, nem így van ez, mert akár tetszik, akár nem, a PVA/MVA panelek egy másik, magasabb kategóriába esnek, és ezt nagyon jól tudják a gyártók is. (Naná, ők csinálják!) És a válaszidő volt az egyetlen tulajdonság, amiben hátrányban voltak a TN+Film panelekkel szemben.
Szerkesztette: Racecam 2005. 05. 05. 19:25 -kor