HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:44

Én nem hiányolom.. tökéletesen szép képet ad automata kalibrációval is, de kis utánállítással, finomhangolással minden igényemet kielégítette...

#1222 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 23:14

És szerinted ez a natív felbontás a 19-eseknek kevés, vagy a 17-eseknek sok? Vagy melyikre optimális..?
A szatyor nem táska.

#1223 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 23:32

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 0:14

És szerinted ez a natív felbontás a 19-eseknek kevés, vagy a 17-eseknek sok? Vagy melyikre optimális..?

Nekem a 17"-ra (CRT) az 1024x768 felel meg, 19"-ra (TFT) az 1280x1024, 21"-ra (CRT) az 1400x1050. Igaz, az én szemem nem túl jó.
 aláírás
Spoiler

#1224 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 00:06

Idézet: Agrakos - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 20:45

Szerintem megveszem. De most akkor ez olyan nagy baj???  :think:

Nem baj egyátalán!

Így jársz a legjobban!
Ha akarsz még plusz 60.000- FT-ot költeni olyan felesleges dolgokra mint hogy el tudod fordítani a képernyődet vagy állítani tudod a magasságát akkor a VP191-et vedd!

Érdekes nem? A CRT monitoroknál sem sírtunk soha hogy nem tudom megemelni mert alacsony...
És a CRT-t akkor fordítom az oldalára mikor akarom, de ezt soha sem tettem meg mert nem volt rá szükség!

#1225 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 00:49

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 1:06

Nem baj egyátalán!

Így jársz a legjobban!
Ha akarsz még plusz 60.000- FT-ot költeni olyan felesleges dolgokra mint hogy el tudod fordítani a képernyődet vagy állítani tudod a magasságát akkor a VP191-et vedd!

Érdekes nem? A CRT monitoroknál sem sírtunk soha hogy nem tudom megemelni mert alacsony...
És a CRT-t akkor fordítom az oldalára mikor akarom, de ezt soha sem tettem meg mert nem volt rá szükség!

Igazad van, ne is reagálj arra amit írnak Neked, csak hajtogasd tovább a magadét újra és újra, amely mint egy hibás lemez, amelyen elakadt a tű, ismétli ömagát, és bizonyítsd csak be, hogy mennyit is ér a véleményed.
Tudom, hogy a tények makacs dolgok, talán ez lehet az oka, hogy nem is fodítasz rá figyelmet, hogy vitába szálj velük. És ebben, végre valamiben, igazad is van!
Egyetlen dologban reménykedem, mégpedig abban, hogy aki veszi a fáradságot, és elolvassa ezt a fórumot, az tudni fogja, ki az akinek a véleményére nem kell odafigyelni, mert nincs mögötte tudás, nincs mögötte ismeret, nincs mögötte semmi, csak a nagy-nagy üresség, az van benne!

#1226 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 01:03

Én is kezdek egyre jobban összebarátkozni a C19-4-el :).

Végül a Cleartype mellett döntöttem :p.

Szóval még egy voks az overdrive-ra.

Felbontás: nekem pl a 17" tft nem tetszett, túl kicsi szvsz 1280-ra. Ezért vettem végül 19-est.
Egy ideig gondolkodtam az "ócsó" LG1730S-en is, de azt 1024-ben használtam volna.

#1227 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 06:11

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 22:23

Nem, nem nagy baj! A nagy baj szerencsére, legalább is nálam, nem itt kezdődik!
Még csak azt sem mondhatom, hogy nem jársz jól vele.
De azt viszont mondom, hogy sokkal jobban is járhatnál, ha mégsem ezt választod!
Ha viszaolvasol, vagy rákeresel, tettem be teszteket a Samsung 913N-ről is, a ViewSonic VP191b/s-ről is, és a Fujitsu-Siemens P19-2-ről is.
Nem vagyok Samsung ellenes, sőt valószínűleg a következő monitorom is a Samsung műhelyéből kerül ki (FS P19-2).
De tudod mit, csak hogy ne keljen keresgélned:
Samsung 913N: Link!
ViewSonic VP191b/s: Link!
Fujitsu-Siemens P19-2: Link!

Köszönöm a linkeket, meg is néztem a teszteket!  :up:

#1228 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 06:16

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 22:30

Épp akartam mondani, hogy Agrakos barátunknál úgyis az fog dönteni, hogy mi elérhető sulinetben. Mint ahogy nálam is.. Nagy kár h a C19-4 nincs benne :( Lehet percet se gondolkodnék.

És félre ne értsetek, nem vagyok ellensége az újabb technológiának, mert ha az lennék, még mindig CRT monitorom lenne.
Sajnos több üzlet Sulinetes árlistáját is átfutva nagyon úgy néz ki, hogy C19-4 tényleg nincs Sulinetben, csak a "normál" árlistán szerepel.  :(
Úgyhogy eldőlni látszik még is a Samsung javára a dolog.

#1229 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 06:22

Idézet: -MM- - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 2:03

Egy ideig gondolkodtam az "ócsó" LG1730S-en is, de azt 1024-ben használtam volna.

Megmondom őszintén, hogy nekem most ilyen "óccsó" 1730s-em van; és biztos, hogy azért van, mert még nem láttam valami sok TFT képét, de nekem ezzel sincs semmi bajom. Én vígan tolom rajta 1024x768-ban a Richard Burns Rallyt-t, a Need For Speed Underground 2-t és a Far Cry-t is. Nekem fel sem tűnik semmi probléma amiatt, hogy nem a natív felbontásában játszom. Bár mondom mégegyszer, nincs túl nagy viszonyítási alapom.

#1230 Felhasználó inaktív   uno 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 06. 06:35

Udvozlet!
elore elnezest kerek minden fanatikus forumozotol akiknek az az elso valaszuk keress utanna ... igen utanna kerestem es eleg volt a topicot megtalani es nem szeretnek 3-400 hozzaszolast vegigolvasni.
szoval annyi lenne a kerdessem illetve keresem hogy ajanljatok tft-monitorokat megpedig olyanokat amiket magyarorszagon is lehet kapni ami fontos legyen rajta composite video bemenet, videot es asztali dvd-t is szeretnek rakotni, 15"tol 17"ig erdekelne a dolog olcsobaktol a kicsit dragabakig es ha van ra mod es szakertelmetek akkor egyszeru polgari nyelven irjatok le mi miert olcsobb es mi miert dragabb?!

Koszonom a segitseget....
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a
szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

#1231 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 07:09

az enyém ugyan nem számít szakavatott véleménynek, de szerintem ha leginkább filmezni akarsz, akkor vegyél egy 19-est. árban már nincs nagy külömbség, és a filmnézés talán az, amire már az olcsóbb monitorok is alkalmasak.
De perceken-órákon belül megkapod a többi választ is..:) GL!
A szatyor nem táska.

#1232 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 07:46

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 0:14

Ez nyilván szubjektív. Nekem a 17"-os natívja kicsit soknak tűnik, szerintem a 19"-os 1280x1024-es felbontása optimális. Sokat számít az is, hogy milyen messze ülsz tőle. Én kb. 60cm-ről nézem. Ha netán a falra szerelnéd a cuccost, akkor valszeg 1 méterre is ülhetsz tőle, ilyenkor talán már végképp elkel a 19"-os (natívban).

Szerkesztette: tempjoel 2005. 05. 06. 07:51 -kor

Weblap: Terragen Images

#1233 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 06. 08:05

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 22:30

...
Jaj tényleg, megragadom az alkalmat és megkérdem, h a C19-4 tulajok akkor egyáltalán nem hiányolják a DVI csatit? Mert ez az egyetlen pontja ennek a példánynak, ami miatt elgondolkodtat.

Csatlakozom _Balagee_  véleményéhez, nem hiányzik a DVI, tökéletesen be tudtam lőni a cuccot. ;)
A natív felbontásról... 17"-nál nekem már kicsi volt minden 1280*1024-ben, szerencsére a 19"-os moncsinak is ez a max felbontása, és ekkora itt már nagyon kellemes, sőt, így akkora kb. minden, mint 17"-nál 1024*768-ban. :)  Játékoknál nem vettem észre, hogy 1024*768-hoz képest sokat fogna a masinán, hogy 1280*1024-ben nyomom. ;)

Szerkesztette: Omega 2005. 05. 06. 08:05 -kor

#1234 Felhasználó inaktív   hatizsak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 08:22

Sziasztok!

Aki esetleg a c19-4-en gondolkodik és Sulinetre szeretne vásárolni, annak érdemes várni egy kicsit. A FuSi-tól kaptam az információt, hogy ez a monitor a CHS viszonteladóinál rövidesen kapható lesz SEX-ben. Hogy mikor, azt nem tudom, érdemes náluk érdeklődni.

Szilárd

#1235 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 08:59

Idézet: hatizsak - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 9:22

Aki esetleg a c19-4-en gondolkodik és Sulinetre szeretne vásárolni, annak érdemes várni egy kicsit. A FuSi-tól kaptam az információt, hogy ez a monitor a CHS viszonteladóinál rövidesen kapható lesz SEX-ben. Hogy mikor, azt nem tudom, érdemes náluk érdeklődni.

Micsoda jó hír!  :up:

Most már csak azt kellene tudnunk, hogy a P19-2 nem lesz-e "véletlenül", Sulinetre!  :confused: ;)

#1236 Felhasználó inaktív   hatizsak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 09:13

info-hun@fujitsu-siemens.com

#1237 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 09:31

Idézet: hatizsak - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 10:13

info-hun@fujitsu-siemens.com

Köszi, de azt hittem, hogy valami bennfentes vagy a cégnél, onnan az infó!  ;)
Már kezdtem örülni, hogy lesz egy újabb belső forrásunk!  :)

#1238 Felhasználó inaktív   hatizsak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 09:34

sajnos nem. csak emilezgettem. de elég gyorsan válaszoltak.

#1239 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 10:00

Lenne egy kérdésem. Mint már említettem, Samsung 913N monitorom van. Amikor állítgatom a frissítési frekvenciát, akkor az info menüben az OSD-n ilyesmi jelenik meg, hogy xxkHz 75Hz PP vagy pl xxkHz 72Hz NP. Mit jelent ez az NP és a PP? NP 70 illetve 72 Hz -nél jön, PP meg 60 és 75-nél.

#1240 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 11:05

Még egy kérdés: ma próbálgattam a frissítési frekvenciákat, s 75Hz -re pakoltam, bár a monitor driver nem engedte meg. Egy kis idő után 1 picel és 2 subpixel hibát vettem észre. Megtörténhet, hogy a 75Hz-től volt?
Megj: a monitor egy Samsung 913N.

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.