Idézet: stema - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 23:28
pár hónapja a saturnban néztem egy 17"-os 8ms-es viewsonic-ot (meg ne kérdezzétek melyik volt, de azt a magyar oldalt nézve a vp171-2 lehetett). Hát hogy nincs már utánhúzás azért az egy picit erös, még erösen van utánhúzás, én úgy szoktam tesztelni, hogy egy ablakot huzigálok igen lassan vízszintesen, ilyenkor a betük megvastagodnak az 1 pixel vastag vonalak (adott esetben egy bejelentkezö képernyö volt és egy szövegmezö zöld kerettel) villognak közben.
a tftpanel-es cikk szerint a mérnökön 1ms alatti idöket jósolnak köv évrea TN+Filmeseknek. Nos az már mindenképp a crt minöség, szal lassan beérik a technológia. Kiváncsi lennék az *va-sok mikor jutnak el erre a szintre. Vagy majd jön az OLED oszt tarol mindent? Vegyek egyáltalán monitort? Végülis még bírja a mostani...
OLED-ek mikor lesznek várhatóan? És annak milyen hátulütöi vannak? Mert eddig még csak jót hallottam róla, hogy gyors, alacsony fogyasztású, önvilágítós, olcsó elöállítású meg minden. Valami negatívumának csak kell lenni? Vagy nem engedik piacra, hogy az lcd-k még kicsit élhessenek?
Nézz meg egy "overdrive"-os MVA/PVA-t, ott nem "vastagodnak" a betűk, nem villog az ugrálós szmájli a PH!-n.
Egyébként amit láttál az pont nem annyira zavaró, meg lehet szokni. (Én mondjuk nem olvasgatom az ablak tartalmát, miközben huzogatom a csuszkát, vagy amikor az egész ablakot mozgatom.

)
Az egyéb használat közben, gondolok itt elsősorban a gyors mozgású játékokra, nincs számottevő "utánhúzás". (Aki esetleg CRT-ről váltott éppen, annak lehet, hogy egy-két napig azért furcsa lesz, de ez sem jellemző.)
Nyugodtan vegyél monitort, az OLED-re ne várj! Egyelőre nem akar jönni!
Vannak még technológiai problémák (a kékek korán halnak

), de nem ez a fő ok, szerintem.
Inkább az, hogy sok-sok milliárdot öltek a TFT technológiába, ezért most nem akaródzik kijönni valamivel, ami ezt az egészet elavult lommá silányítja, olyan forradalmi áttörést hozhat a megjelenítők piacán.
u.i.: (Éppen most kellene írnom az OLED-ről, de lehet, hogy az előbb jelenik meg, mint a cikk, amennyi időm van mostanában!

)