HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#3081 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 24. 17:13

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 17:08

Igen, az overdrive stimmel. De semmi más. Kicsit olyan, mint egy kétütemű (TN) és egy négyütemű (MVA/PVA) autót összehasonlítani, mivel mindkettő benzinnel (overdrive) megy. Össze lehet vetni őket, de minek (kicsit igazságtalan)? :smoker:

VP191b-ről volt már bemutató, igaz az még a régi panellal szerelt volt. Az új is ugyanúgy néz ki (nézd vissza a régi cikket), csak a panel más benne, olyan mint a Dell-ben. :)
Sokmindent szeretnénk, de nem minden vágyunk teljesül.

#3082 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 17:32

Egy gyors segítségre lenne szükségem! ACER 1921es 19"tft, 25ms válaszidő, hangfal, dvi mindent tud, 1 év garival 60ezerért megéri megvenni? Én főleg netezésre használnám + filmézés és pici játék! Játéknál is stratégia... Szerintetek megéri?

#3083 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 20:52

Idézet: ace_ventura - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 15:21

LG L1780Q 17" TFT monitor:
Kiskerben 96,742 Ft
Sulinetben 100,548 Ft

17" Samsung 713N TFT-LCD monitor:
Kiskerben 72,630 Ft
Sulinetben 74,552 Ft

igen, ezt kb én is tudtam. :)

L1780Q-ról némi infót tudtok mondani? akár az említett Samsunggal összehasonlítva
köszönöm szépen!

#3084 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 21:20

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 18:32

Egy gyors segítségre lenne szükségem! ACER 1921es 19"tft, 25ms válaszidő, hangfal, dvi mindent tud, 1 év garival 60ezerért megéri megvenni? Én főleg netezésre használnám + filmézés és pici játék! Játéknál is stratégia... Szerintetek megéri?

Újonnan veszed? Mert ez nem a legújabb modell.  :confused:
Egyáltalán erről van szó? Link!

Ez az újabb: Link!

#3085 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 21:37

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 21:52

L1780Q-ról némi infót tudtok mondani? akár az említett Samsunggal összehasonlítva
köszönöm szépen!

Nagyon sokba kerül, ahhoz képest, hogy 17"-os, és TN+Film paneles.  :(  Még akkor is, ha van rajta DVI, és az egyik legszebb monitor, szerintem. (Külsőre!)

#3086 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 21:42

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 22:37

Nagyon sokba kerül, ahhoz képest, hogy 17"-os, és TN+Film paneles.  :(  Még akkor is, ha van rajta DVI, és az egyik legszebb monitor, szerintem. (Külsőre!)

tehát ez is csak árban erősebb
:(

#3087 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 21:58

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 22:42

tehát ez is csak árban erősebb
:(

Sajna igen! Nem gondolkodtál még el egy PVA panelesen? Esetleg ezt érdemes lenne megnézned valahol. Link!  :rolleyes:
Az árról tájékoztató jelleggel: Link!

#3088 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 22:28

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 22:58

Sajna igen! Nem gondolkodtál még el egy PVA panelesen? Esetleg ezt érdemes lenne megnézned valahol. Link!  :rolleyes:
Az árról tájékoztató jelleggel: Link!

az a helyzet, mint ahogy írtam is, hogy egyelőre meg vagyok elégedve a CRT-mmel.
kizárólag a sulinet keretben kezdtem el nézegetni a TFT-ket, hátha költséghatékonyan le tudnám cserléni egy nem túlzottan ratyi TFT-re.

amit linkeltél árban nem rossz, de ennyi ráfizetést jelenleg még nem ér meg nekem a CRT-ről váltás. egy  sulinetben felezett hasonló árra még azt mondom, hogy OK.
ráadásul a 12ms is zavar :D :D :D
viszont dizájnra nem semmi! nekem nagyon bejön! :respect:

mellesleg épp ma volt alkalmam 2db Samsung 193P-t megnézni (extended desktop rulz :D). hát a látószög tényleg hagy némi kívánnivalót maga után. itt a két kis szögben egymás mellé állított panel még viszonylag jó volt, de kis elmozdulásra már mászott el a kontraszt legalább az egyiken.

viszont a 8ms egész jó benyomást tett. bár kvékezni nem volt alkalmam (munkahely :D), de a szöveget nem húzta, amire szintén elég allergiás vagyok.

mikor először vmi lassabb TFT előtt ültem szabályosan rosszul lettem, mert meg volt szokva, hogy scroll közben is olvasok.

szal összefoglalva:
- 8ms valszeg megfelelő. scroll alapján csak nem lehet olyan zavaró játékban sem. meg szokni is lehet :)
- látószög. hááát, ez van. nem a legjobb, de ha nem ugrál az ember, nem is szörnyű.

színek tekintetében nem jutottam előrébb.

kösz a linket, ennek a PVA paneles történetnek utána járok

#3089 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 07:35

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 23:28

az a helyzet, mint ahogy írtam is, hogy egyelőre meg vagyok elégedve a CRT-mmel.
kizárólag a sulinet keretben kezdtem el nézegetni a TFT-ket, hátha költséghatékonyan le tudnám cserléni egy nem túlzottan ratyi TFT-re.

amit linkeltél árban nem rossz, de ennyi ráfizetést jelenleg még nem ér meg nekem a CRT-ről váltás. egy  sulinetben felezett hasonló árra még azt mondom, hogy OK.
ráadásul a 12ms is zavar :D :D :D
viszont dizájnra nem semmi! nekem nagyon bejön! :respect:

mellesleg épp ma volt alkalmam 2db Samsung 193P-t megnézni (extended desktop rulz :D). hát a látószög tényleg hagy némi kívánnivalót maga után. itt a két kis szögben egymás mellé állított panel még viszonylag jó volt, de kis elmozdulásra már mászott el a kontraszt legalább az egyiken.

viszont a 8ms egész jó benyomást tett. bár kvékezni nem volt alkalmam (munkahely :D), de a szöveget nem húzta, amire szintén elég allergiás vagyok.

mikor először vmi lassabb TFT előtt ültem szabályosan rosszul lettem, mert meg volt szokva, hogy scroll közben is olvasok.

szal összefoglalva:
- 8ms valszeg megfelelő. scroll alapján csak nem lehet olyan zavaró játékban sem. meg szokni is lehet :)
- látószög. hááát, ez van. nem a legjobb, de ha nem ugrál az ember, nem is szörnyű.

Értem!

Néhány dolgot azért el kell mondanom.  ;)

A Samsung 193P ugye egy "normális" PVA paneles jószág.
Ennek a panelnek a jellemzői - többek között - a jó betekintési szögek (178°/178°) Ezek az értékek as ISO szabvány szerinti 10:1 kontraszarány mellett értendők. Ha Téged ez a kontrasztarány csökkenés ennyire zavar, vagy legalább is szokatlan CRT után, képzeld el mennyire zavarna egy TN+Film paneles monitornál, melynek a betekintési szöge átlagosan 135°~150° minden  irányban.
A 193P típusú monitor kétféle panellal került forgalomba, a régebbi 25ms-os, az újabb 20ms változat.
Mindkettő utánhúzása elég jelentős, egyes sötétebb szürke-árnyalat váltásoknál elérheti a 85~100ms-ot is. Itt a egy kép egy PVA panel válaszidejéről, igaz ez 17"-os 25ms-os 720T
Kép

A 8ms-os PVA panel, majd a 193Pplus-ban, és a 970P-ben lesz, illetve az FSC P19-2-ben van.

Az aláírásomban találsz még több infót is, ha érdekel.  ;)

#3090 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 08:59

Idézet: ISt - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 8:23

Megjott a tft-m :D
A futar most reggel hozta meg a vp191s tipusu monitoromat ;)

Nagyon brutal, kinezetre mindenkeppen, jatekok alatt meg nem nagyon neztem, csak gtasa és painkiller alatt. Kicsit meg szokni kell, mert azet kicsit mas, mint a crt-m

Azert akad urom az oromomben, van egy fekete pixelhiban, ugyhogy meg a heten megy vissza szervizbe. Most beszeltem a profiszervizes kollegaval :mad:

ISt

Csak nem az extremedigital-ba vetted?!!!
Nem jó ez a futáros szállítás, mert legközelebb nem fullpixelhibásat hoznak, hanem alpixelhibásat, és az RRC szerint az nem garanciálsi, ha csak egy subpixel hiba van... Mi pontosan így jártunk az extremed.-nál. Kihozta a futár a hibásat, aztán utána hoztak egy subpixeles-et és azzal már nem tudtunk csinálni semmit. Még jó, hogy nem az én monitorom volt, mert meg is kapartam volna magam.
No csak ennyi...
Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

#3091 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 09:59

Közben megtaláltam a 193P grafikonját is.
Kép

#3092 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 12:03

Egyszer már kérdeztem, DE SEMMI választ nem kaptam!!!!Segítsetek please, mert szeretnék már dönteni....(de nem akarok befürödni 100rugot)

Sziasztok! Nekem lenne egy kérésem!

Mi a véleményetek a Samsung 710T digitális, 12ms válaszidejű gyönyörűségről? 80eFt az ára, ezzel nem a legolcsóbb 17-es digitális tft, remélve ezzel a teljesítménye is jó! Prohardveren egy darab tesztet nem találtam! Segítsetek! Mi a véleményetek illetve mit javasoltok helyette!!! JÁTÉKRA , netezésre, filmnézésre és mindenre kell tulajdonképpen!!

Várom a válaszokat!!Kösz,By !

Amit néztem helyette egy Acer 1715msd. Ez jóval olcsóbb digitális lcd...

#3093 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:09

sziasztok. unokatesomnak lenne egy problemaja a TFT monitoraval, nem tudom a pontos tipusat de ez vegulis lenyegtelen is. a lenyeg hogy otthon nem megy neki a monitor DOSban. nem tetszik neki valszeg a frissites amit a VGA kiad magabol. mas gepeken megy a monitor rendesen DOSban is de az unokatesom VGAjaval nem.
Talalkoztatok e mar ilyen problemaval?
Esetleg hogy lehetne megnezni/atirni BIOS szinten a VGAba hogy milyen frissitessel menjen DOS os kornyezetben?
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#3094 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:16

Idézet: SATAN - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 17:09

sziasztok. unokatesomnak lenne egy problemaja a TFT monitoraval, nem tudom a pontos tipusat de ez vegulis lenyegtelen is. a lenyeg hogy otthon nem megy neki a monitor DOSban. nem tetszik neki valszeg a frissites amit a VGA kiad magabol. mas gepeken megy a monitor rendesen DOSban is de az unokatesom VGAjaval nem.
Talalkoztatok e mar ilyen problemaval?
Esetleg hogy lehetne megnezni/atirni BIOS szinten a VGAba hogy milyen frissitessel menjen DOS os kornyezetben?

Nincs TV is rákötve, a videokártyára?  :confused:

#3095 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:22

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 17:16

Nincs TV is rákötve, a videokártyára?  :confused:

nincsen de mondta unokatesom hogy nem jo a tv kimenet se neki mert fel van cserelve. szal ha rakot egy TVt akkor a monitor az fixen 50 Hz es a TVn lehet allitani a frissitest:) szal valami nem stimm a vga val :(
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#3096 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 18:25

szal ha csak 1 monitor van rakotve akkor jo de ha egy TV is akkor mar furan viselkedik.

#3097 Felhasználó inaktív   ISt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 20:15

Idézet: Balageeee - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 9:59

Csak nem az extremedigital-ba vetted?!!!
Nem jó ez a futáros szállítás, mert legközelebb nem fullpixelhibásat hoznak, hanem alpixelhibásat, és az RRC szerint az nem garanciálsi, ha csak egy subpixel hiba van... Mi pontosan így jártunk az extremed.-nál. Kihozta a futár a hibásat, aztán utána hoztak egy subpixeles-et és azzal már nem tudtunk csinálni semmit. Még jó, hogy nem az én monitorom volt, mert meg is kapartam volna magam.
No csak ennyi...

A briveren keresztul rendeltem. Ma vitte el a futar a gariba, de egyenesen a profiszervizbe viszi.
Remelem nem neked lesz igazad...

ISt
Gigabyte EP45 DS3P | Intel E8500 | Noctua NH-C12P | CSX 2*1GB | HIS IceQ4 4850 | Audigy2 ZS | Corsair VX-450W | Viewsonic VP191S | Thermaltake Shark

#3098 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 20:44

Idézet: SATAN - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 19:25

szal ha csak 1 monitor van rakotve akkor jo de ha egy TV is akkor mar furan viselkedik.

Most akkor volt rá kötve TV, vagy nem volt rákötve, amikor rossz volt?  :rolleyes:

Minden esetre ne legyen rákötve a TV, ha DOS-t akar, vagy BOOT képernyőt nézegetni, mert a monitor nem támogatja az 50Hz-et.

#3099 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 21:55

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 21:44

...Minden esetre ne legyen rákötve a TV, ha DOS-t akar, vagy BOOT képernyőt nézegetni, mert a monitor nem támogatja az 50Hz-et.

Vagy a kártya BIOS-ban át lehet rakni PAL-ról NTSC-re.

#3100 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 23:36

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 21:44

Most akkor volt rá kötve TV, vagy nem volt rákötve, amikor rossz volt?  :rolleyes:

Minden esetre ne legyen rákötve a TV, ha DOS-t akar, vagy BOOT képernyőt nézegetni, mert a monitor nem támogatja az 50Hz-et.

DOS az akkor sem jo ha nincs rakotve tv. azt csak azert mondtam hogyy nem stimmel a TV kimenettel sem valami. es az is a frissiteshez kapcsolodik.
De simplan sem jo DOS alatt a TFT monitorja. CRTjevel persze ment rendesen meg csakhat ezt most vette es ezt akarna hasznalni. de masik gepen megy ezzel a TFT monitorral is, rendesen.
Remelem igy mar nem lehet felreerteni semmit.
szal kerdes hogy VGAkartya biosaban lehet allitani ezeken a frissiteseken? mert valszeg az segiteni. vagy nem?

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.