HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 157
  • 158
  • 159
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k II. Értékeld a témát: -----

#3161 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 01. 13:26

Idézet: Yany - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:29

Igencsak ellentmondásos a beidézett gondolatod. Rossz betekintés is szög --> rossz színek. Veled együtt sokan azt hiszik, hogy a betekintési szög csak annyiból áll, hogy mennyivel fordíthatod el a monitorodat, vagy mennyire nézheted oldalról anélkül, hogy zavaróan torzulna a szín.

Nos, egy alacsonyabb értékű kijelzőnél (sőt még a 178 fokosaknál is, csak nyilván sokkal kisebb mértékben) a szemből nézett kép egyes részei más telítettségűek és intenzitásúak. Egy 140 fokos TN-film panel esetében a szemből(!) nézett képen fent sötét a kép, alul világos. Középen kb. jó, de a széleken meg sárgul.

Szóval ha a színek fontosak, akkor valójában nem szarod le a betekintési szöget.

Igen, ezert nem is ertem, hogy miert irjak ra azt, hogy pl. 178°. Ez megtevesztes, mert egy picit lejjebb ulok a szekben, maris maskent latom a monitort, hiaba ulok mondjuk egy 193P elott...  :mad:  :(

OLED... Az meg pimaszul messze van.. :(

#3162 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 16:12

Idézet: DViD - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:26

Igen, ezert nem is ertem, hogy miert irjak ra azt, hogy pl. 178°. Ez megtevesztes, mert egy picit lejjebb ulok a szekben, maris maskent latom a monitort, hiaba ulok mondjuk egy 193P elott...  :mad:  :(

Azt írják, de azt is hozzá, hogy 10:1 kontrasztarány mellett.
Ennél már csak az a jobb, amikor a TN+Film panelesekre 5:1 kontrasztaránnyal adják meg a jobb betekintési szögeket, és a rosszabbik esetben ezt nem is jelzik sehol!  :(

#3163 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:19

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 8:35

Értem!

Néhány dolgot azért el kell mondanom.  ;)

A Samsung 193P ugye egy "normális" PVA paneles jószág.
Ennek a panelnek a jellemzői - többek között - a jó betekintési szögek (178°/178°) Ezek az értékek as ISO szabvány szerinti 10:1 kontraszarány mellett értendők.

Az aláírásomban találsz még több infót is, ha érdekel.  ;)

pedig a kontrasztarány változás látható volt, bár annyira nem volt vészes
az utánhúzás viszont tényleg nem volt zavaró a szöveg görgetésnél.

érdekes :)

a többi infót is kösz. kicsit olvasgattam már a témában, bár most egyelőre jegelődni látszik a csereprojekt

#3164 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:25

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 17:12

Azt írják, de azt is hozzá, hogy 10:1 kontrasztarány mellett.
Ennél már csak az a jobb, amikor a TN+Film panelesekre 5:1 kontrasztaránnyal adják meg a jobb betekintési szögeket, és a rosszabbik esetben ezt nem is jelzik sehol!  :(

No igen... :(

#3165 Felhasználó inaktív   wolfdesign 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:43

Kérném a szakértők segítségét monitor vásárlás ügyben :respect: :

SULINET-ben van-e: 8ms-os, nagy látószögü, TCO 03, TFT?
Játékra, munkára, filmnézésre jók-e a fenti paraméterek?

Előre is köszönöm a típusszámokat :respect: !

#3166 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:48

Idézet: wolfdesign - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 22:43

SULINET-ben van-e: 8ms-os, nagy látószögü, TCO 03, TFT?
Játékra, munkára, filmnézésre jók-e a fenti paraméterek?

Ez a TCO'03 hogy került ide?  :)
Nem vagyok jártas a sulinetben, de szerintem nincs.  :(

u.i.: Vagy arra akartál célozni, hogy ne legyen fekete?  :confused:

Szerkesztette: Racecam 2005. 09. 01. 21:49 -kor

#3167 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 22:18

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:05

Sajnos nekem is fontos lenne a homogén kép, pedig már már hajlok rá hogy megveszem a 913n-t, mert csak az van sex-ben.. :(

Nyugodtan vedd meg semmi baj ezzel, ezt már többször elmondtam itt!
Nem veszel észre semmilyen sárgulást a szélek felé meg ilyesmi!
Hogy ha majdnem oldalról nézed akkor nem látsz belőle annyit vagy télleg csúnyábbnak látod mint egy MVA paneles TFT-t.
De szerintem nem fogod oldalról nézegetni tuti! Én nem vettem észre hogy sárgulna mint amit a "csecsemő" kolega is írt.

Szerkesztette: Zildjian 2005. 09. 01. 22:20 -kor

#3168 Felhasználó inaktív   Ödipusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 06:45

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 12:05

Sajnos nekem is fontos lenne a homogén kép, pedig már már hajlok rá hogy megveszem a 913n-t, mert csak az van sex-ben.. :(

Mi a múlt hét elején vettük meg a Fukarban. Jó! 90e Ft volt és Sulinecces keretből ment.
A 15-ös CRT után bekapcsoláskor majdnem hátraugrottam, akkorák voltak a BIOS betűk :) .
Némi állítgatással elértem, hogy a fotók színei is hasonlítanak az eredetire. Csemetéim jót játszanak és nem panaszkodnak a képre.
Szerintem a Zuma játék jobb a CRT-n. Sok golyó megy egymás után és nekem kicsit utánhúzásosnak tűnik. Lehet ezt valahogy csökkenteni :confused:
DVD-t a TV-n nézünk, de kipróbáltuk, hogy milyen képet ad a 913N. Ez a monitor nem filmnézésre való, de ezt úgyis tudja mindenki.
Asus A7V600, AMD Athlon XP 2800+ 333MHz FSB 512k, ATI Radeon 9600 128MB 128bit Sapphire, Leadtek WinFast DV2000, RAM 1 Gb/400, HDD: Samsung 120  Gb

#3169 Felhasználó inaktív   ace_ventura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:46

Idézet: Ödipusz - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 7:45

kicsit utánhúzásosnak tűnik. Lehet ezt valahogy csökkenteni

Valahol azt olvastam, hogy maximális fényerőre kell rakni, akkor lesz minimális az utánhúzás jelensége.

Csak egy kérdés: milyen messziről nézitek a 19"-os monitort?
És akkor még egy: mi a baj mozizáskor?
Én egy Acer AL1751As monitoron mozizgatok, és semmi zavaró dolgot nem tudok mondani, és én kb. fél méterről nézem. Igaz ez DVI bemenetes.
Csak mert sokan kérdezik a másik fórumban, hogy 713N vagy AL1751As. Mindkettő kapható sulinetben és kb. azonos az áruk is, és nagyjából hasonlóak a paramétereik is, csak a Samsung-on nincs DVI, az Acer-nek meg "csak" 500:1 a kontrasztja (713N: 600:1).
Abit IS7, P4 2.8@3 GHz Northwood, Thermalright XP-120+Papst 120, 2x512MB Kingmax Hardcore DDR500, Leadtek WinFast A400 (6800) LE@16/5 @400/900 128 MB, Acer 1751As, ZM360B-APS, Antec P180

#3170 Felhasználó inaktív   Zildjian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 09:04

Semmi baj nincs a 913N-el filmnézésnél sem!
Nem veszitek észre hogy ez a topic Racecammal az élen szapulja a TN+film paneles monitorokat?
A VX924-es tesztjében is alattomos módon szidja a monitort, pedig tudja hogy sokkal jobb mint ami előtt ül éppen.

#3171 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 09:29

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 10:04

Nem veszitek észre hogy ez a topic Racecammal az élen szapulja a TN+film paneles monitorokat?
A VX924-es tesztjében is alattomos módon szidja a monitort, pedig tudja hogy sokkal jobb mint ami előtt ül éppen.

Én mindig szépen beszéltem veled, ennek ellenére most alattomossággal vádolsz? :rolleyes: 
Először is: mi okom lenne rá?
Másodszor: ha nekem nem hiszel, rendben van, de legalább a képeknek hinned kellene.
Harmadszor: nem csak én modom, nem csak én tapasztalom, hogy a TN+Film paneles monitorok, bizony nem teljesítenek olyan jól, mint a PVA/MVA, vagy IPS panelesek. A válaszidőn kívül, minden paraméterükben rosszabbak. Ez ténykérdés, ezen nem érdemes vitatkozni.
Negyedszer: szerintem Te direkt élvezed, ha egy kis vihart tudsz kavarni, lehet, hogy most is röhögsz a markodba: a sok hülye egyből ugrott a beszólásomra!  :rolleyes:

#3172 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:57

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 10:04

Már ne is haragudj, de azon nem gondolkodtál még el, hogy van valóság alapja is a TN szapulásának?
Melóhelyen egy régi PVA/MVA paneles 15" Dell LCD előtt ülök, kezdetektől fogva nem találom zavarónak a képét, sőt, nagyon szeretem.
Apám gépéhez egy TN panelos samsung 510..valami monitort vettünk, ennek a képét mindig zavarónak találom, mint minden TN panelos monitorét. Két hétig kölcsön volt nálam, kicsit több mint egy hét után tudtam csak megszokni, hogy egy nyamvadt netezésnél ne idegesítsen fel, utána egyáltalán nem zavart, viszont miután visszaadtam, és ritkán ülök elé, még mindig baromira zavar. Játéknál persze nem zavart egyáltalán, csak azon kívül mindenhol. Otthon CRT moncsim van.

Szerintem el kell fogadnod, hogy Téged azért nem zavar, mert a sajátod/megszoktad/rossz a szemed/igénytelen vagy (ne sértődj meg).

Egyszerűen vagyunk, akiket a TN képe borzasztóan zavar. PVA/MVA sokkal szemnyugtatóbb. Ez van.  :rolleyes:
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#3173 Felhasználó inaktív   Ödipusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 10:58

A maximális fényerőtől kiesne a szemem.
Úgy 50-60 cm-ről nézzük. Ha falra lehetne akasztani, akkor lenne tán 70 cm is.
Jobban nem tudnám leírni, minthogy kásás a kép. Lehet, hogy valami nincs jól beállítva, de írtam, hogy úgysem a gépen nézünk mozit.

Az ilyen vitákban nem szabad elfelejtkezni a szubjektív megítélésről. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen vájtszemű  :) .
Asus A7V600, AMD Athlon XP 2800+ 333MHz FSB 512k, ATI Radeon 9600 128MB 128bit Sapphire, Leadtek WinFast DV2000, RAM 1 Gb/400, HDD: Samsung 120  Gb

#3174 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:01

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 8:04

Ennek semmi értelme. Tessék pro és kontra konkrétumokat(!) mondani. Ez mocskolódás a javából. Indokokat várok és tényekkel alátámasztást. Amúgy meg fogd vissza magad, kérlek, mert ez csak flémre alkalmas, de semmi építő jelleg nem volt benne.

köszönöm

Szerkesztette: Yany 2005. 09. 02. 11:02 -kor

Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#3175 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 11:12

Szerintem köztudott a "két" típus közti nem kicsi eltérés, mondhatni fekete-fehér szituáció. Az egyik a "fiataloknak" játékra meg minden ilyesmire tökéletes, a másik meg az átgondoltabb és minőségre éhes fogyasztók igényeinek megtestesítője. De szépen fogalmaztam :p
Engem nagyon zavar hogy szemből nézve nem kapok homogén képet, és nincs olyan nagy szükségem a gyorsaságra. A másik meg az hogy a mostani modern játékokban nagyon felkapott lett a motion blur effekt, ami néhol jól is néz ki, és ezt kemény renderelési időben fizeti meg a játékos.. Na ezt az effektet megkapják hardveresen, ha nagyobb válaszidejük van :D De komolyan, nem látok sok különbséget.. Lehet hogy Polosanyit zavarná egy Q3 mérkőzésen, de az teljesen más tészta mint egy átlagos játékosnál.. És a 193P-t is próbálták játtékkal, mondták h egyáltalán nem vészes, nem is zavaró, csak ha nagyon pörögsz..
Na de nem akarokhittérítő lenni, csak azt nem értem miért ninc sa sulinetben, de ezt már úgyis tudja mindenki ;)
A szatyor nem táska.

#3176 Felhasználó inaktív   kixass 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 13:28

Na mivel az utolsó helyen, ahol még kapható lett volna a C19-4, se nem nincsen már :( felajánlottak helyette egy Phliips (ilyen a vasalóm is... LOL) 190S6FG TFT-t. Vki tud erről jót v rosszat mondani? Esetleg, hogy hol lehet még C19-4et kapni Budapesten?

#3177 Felhasználó inaktív   kovge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 13:53

Idézet: Zildjian - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 8:04

És a saját szemednek sem hiszel? Menj már el egy olyan üzletbe, ahol sokféle TFT van kiállítva! 5 m-ről meg lehet mondani melyik TN+Film-es.
Miután a gyártók már megoldották (legalábbis nagyot léptek előre) az MVA-k nagy hátrányát a lassú válaszidőt, SZVSZ már nem igazán van létjogosultsága a TN+Film moncsiknak. Persze a dollár milliárdokért épített gyártósoroknak meg kell termelni a tervezett profitot, szóval még jódarabig lehet majd kapni őket.
Vannak, akik belátják, ha nem igazán megfontoltan döntöttek a vásárláskor és vannak olyanok mint Te, akik csak hőbörögnek és bőszen bizonygatják, hogy milyen fasza vásárt csináltak.

#3178 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 15:58

Idézet: kovge - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 14:53

SZVSZ már nem igazán van létjogosultsága a TN+Film moncsiknak. Persze a dollár milliárdokért épített gyártósoroknak meg kell termelni a tervezett profitot, szóval még jódarabig lehet majd kapni őket.
Vannak, akik belátják, ha nem igazán megfontoltan döntöttek a vásárláskor és vannak olyanok mint Te, akik csak hőbörögnek és bőszen bizonygatják, hogy milyen fasza vásárt csináltak.

Azért a dolog nem ennyire fekete, vagy fehér. Ugyanis nem arról van szó, hogy a TN+Film panel használhatatlan, élvezhetetlen, egyértelműen rossz lenne. Szó sincs róla! Csak arról, hogy van jobb! Az MVA/PVA paneleknek egyedül a gyors mozgásokat megjelenítő alkalmazások területén van hátránya, amelyek azonban az "overdrive" technológia megjelenése óta nyomtalanul eltűnt. A TN+Film paneles monitorok egyetlen - nem technológiai - előnye maradt meg, a jelen pillanatban még jóval kedvezőbb ára. Bár már arra is láttunk példát, hogy az árban is versenyképes típusu overdrive-os MVA-t lehetett kapni a piacon. (Fujitsu-Siemens C19-4)

#3179 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:03

Kis türelmet, nyitom az új topikot.

Folytatás itt: https://forum.hwsw.h...showtopic=95442

Téma megosztása:

• (159 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 157