HWSW Informatikai Kerekasztal: új nForce2 chipset driver - tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

új nForce2 chipset driver - tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Enemihi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 24. 09:40

Hello!
Nekem kb 1 hete lett egy Abit NF7-ver2.0. Eddig rendben is volt, de:
- Sikerült elszúrni 6 DVD-t, mindig elszállt valamiért. Az író egy Pioneer DVR-109, a lemez meg Verba volt...
- Most meg azt kezdtem el tapasztalni, hogy magától újraindul a gép :confused:
Szóval nemtudom mi a para, de kezd zavarni. Most felrakom ezt a nForceRemix cuccot, hátha segít valamit.
Bár a szerző is írja, hogy ha gondod volt az IDE driverekkel, akkor a sima windows-s is megteszi (dvdnél lehet ez volt a gond? egy oldallal elörébb olvastam valami ilyet)...lehet újratelepítés lesz a dologból.
Akinek bármi ötlete van, írjon nyugodtan:) Ja meg egy helyen olvastam, hogy nf7-v2.0 nem egy jól sikerült dolog....ez igaz? :confused:

Köszi mindenkinek, előre is!
üdv, Mihi

#102 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 24. 09:44

Idézet: Layosh - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 9:18

Új driverpakk az Nforce 1/2-höz. Néztem az 5.10-es pakkhoz képest mindenből újabbat tartalmaz.
Guruéknál láttam most jelent meg.
Innen letölthető.

File Versions:
============
1. NVIDIA AGP drivers v4.40
2. NVIDIA Ethernet drivers v4.71
3. NVIDIA ForceWare drivers v78.03
4. NVIDIA SW IDE drivers v6.21
5. NVIDIA Memory Controller drivers v4.40
6. NVIDIA SMBus drivers v4.50 (WHQL)
7. NVIDIA SoundStorm drivers v4.64 (WHQL)
7.1. NVIDIA NvMixer v4.51

==================
Important Information:
==================
If you have previously had problems with the NVIDIA SW IDE drivers, then during the installation process, when asked if you want to install the driver, select ‘NO’. Doing so will cause windows to use the standard Microsoft driver provided with Windows. The NVIDIA SW IDE driver is not required for normal device operation.

Valakinek valami véleménye?

Már megörültem hogy hivatalos :(
Hivatalos nem lesz?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#103 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 10:00

Kérdés: nálam NVidia SW driverrel megy a gép. Miért jó ez nekem? :) A "sima" MS driver lassabb?

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2005. 09. 24. 10:01 -kor

#104 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 10:30

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 11:00

A "sima" MS driver lassabb?

igen
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#105 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 11:02

Na felraktam ezt a REMIX pakkot. Jó egy órás szórakozás. Minden cuccnak driverét leszedni a vidkariét is újrarakni. A netkapcsolatot újra beállítani. De már működik. Ahogy felraktam újra a cuccokat egy picit talán gyorsult a gép, bár először a netkapcsolatra vagy egy percet kellett várni hogy hajlandó legyen konnektálni.
De mostmár az is jó. És ráadásul 3DMARK 2001-ben azonos beállítások mellett +100 pont is összejött. Végülis nem is olyan rossz. Csak egy kis szerencsétlenkedés van vele.

#106 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 12:22

Idézet: Layosh - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 9:18

File Versions:
============
1. NVIDIA AGP drivers v4.40 +
2. NVIDIA Ethernet drivers v4.71 +
3. NVIDIA ForceWare drivers v78.03
4. NVIDIA SW IDE drivers v6.21
5. NVIDIA Memory Controller drivers v4.40 +
6. NVIDIA SMBus drivers v4.50 (WHQL)
7. NVIDIA SoundStorm drivers v4.64 (WHQL)
7.1. NVIDIA NvMixer v4.51 +
Valakinek valami véleménye?

Ami mellé + tettem az most is fenn van, a többit majd kipróbálom.

Enemihi: az automatikus újraindulás ki van kapcsolva?
Ha nem, akkor kapcsold ki és nézd meg mire hivatkozik ha jön a kékhalál.

#107 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 15:20

hi all!

Lenne egy technika kérdesem. mekkora a max fsb ami ki lehet sajtolni nforce2 chipsetből. abit nf7 rev. 2-es lapom van. 233-as fsb elérhető, ha megfelelően a ramok illetve a cpu hozzá? (amugy azok).
thnx előre is  :respect:
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#108 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 21:32

Idézet: matyee - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 16:20

hi all!

Lenne egy technika kérdesem. mekkora a max fsb ami ki lehet sajtolni nforce2 chipsetből. abit nf7 rev. 2-es lapom van. 233-as fsb elérhető, ha megfelelően a ramok illetve a cpu hozzá? (amugy azok).

Talán összejöhet ha az északi meg a déli hídra is pakolsz valami normális hűtést. A prociról nem is beszélve. Ramokat meg lehet kapni akár 500Mhz re hitelesítettet is.

#109 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 21:51

Idézet: matyee - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 16:20

hi all!

Itt nézelődj. Összejöhet. :)

Kitakarítottam a rendszert, felraktam ezt a gurus csomagot egyben, eddig minden szép és jó. :up:

#110 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 04:36

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 13:22

Enemihi: az automatikus újraindulás ki van kapcsolva?
Ha nem, akkor kapcsold ki és nézd meg mire hivatkozik ha jön a kékhalál.

:lama: És ezt meg hol kell ??
Na nem mintha fagyna vagy inditgatna, csak eszembe jutott, hogy nem jut eszembe. :lame:

#111 Felhasználó inaktív   tibuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 07:12

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 5:36

:lama: És ezt meg hol kell ??
Na nem mintha fagyna vagy inditgatna, csak eszembe jutott, hogy nem jut eszembe. :lame:

My computer->properties->advance->startup and recovery setting->autonatically restart

#112 Felhasználó inaktív   Enemihi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 25. 09:12

Köszi. Kikapcsoltam ezt az automatikus újraindítást. Mindenesetre felraktam ezt a nVidiaRemixer-t, egyedül a hangkártya driver-e nem volt jó (ha emeltem a mély/közép/magas hangot, akkor csak recsegett). Szóval visszaraktam a 5.10es hangkártya cuccait, a többi maradt a remixer packból. Na és a gép uptime-ja is már 22 óra:)! Szóval lehet, hogy most rendbejönnek a dolgok, nemsokára a dvd írást is kipróbálom. :D

üdv, Mihi

#113 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 11:00

Idézet: Enemihi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 10:12

Köszi. Kikapcsoltam ezt az automatikus újraindítást. Mindenesetre felraktam ezt a nVidiaRemixer-t, egyedül a hangkártya driver-e nem volt jó (ha emeltem a mély/közép/magas hangot, akkor csak recsegett). Szóval visszaraktam a 5.10es hangkártya cuccait, a többi maradt a remixer packból. Na és a gép uptime-ja is már 22 óra:)! Szóval lehet, hogy most rendbejönnek a dolgok, nemsokára a dvd írást is kipróbálom. :D

üdv, Mihi

Lehet az volt a probléma, ahogy észrevettem az audio rész, főleg a mixer a legérzékenyebb pontja a drivernek. Érdemes teljesen letakarítani és egyben felrakni a remix csomagot. Kísérletezés közben nekem is csinált recsegést és kékhalált az audio util. Angol win-re például, ha az internationalt raktam fel és a magyar területi beállítások miatt magyar lett a kezelőfelület szinte mindig instabillá vált.

#114 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 17:40

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 12:00

Lehet az volt a probléma, ahogy észrevettem az audio rész, főleg a mixer a legérzékenyebb pontja a drivernek. Érdemes teljesen letakarítani és egyben felrakni a remix csomagot. Kísérletezés közben nekem is csinált recsegést és kékhalált az audio util. Angol win-re például, ha az internationalt raktam fel és a magyar területi beállítások miatt magyar lett a kezelőfelület szinte mindig instabillá vált.

Miért nem a Realtek ALC drivert rakjátok fel a hangkarihoz? A legtöbb ilyen alaplapon úgyis Realtek ALC hangchip van. És legalább szebben szól, mint a Nvidia drivere, meg jobb is sokkal. A Realtek oldaláról le lehet tölteni. Azzal utána tuti, hogy nem lessz gondd.

#115 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 18:09

Idézet: Layosh - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 18:40

Miért nem a Realtek ALC drivert rakjátok fel a hangkarihoz? A legtöbb ilyen alaplapon úgyis Realtek ALC hangchip van. És legalább szebben szól, mint a Nvidia drivere, meg jobb is sokkal. A Realtek oldaláról le lehet tölteni. Azzal utána tuti, hogy nem lessz gondd.

Tudtommal az nem kezeli a SoundStormot.

#116 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:24

Idézet: Layosh - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 18:40

Sima NF7-hez az kell... De mivel az csak egy sima AC'97 driver, nem fog ugy szolni, mint az nvidias driver a soundstormmal...

#117 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:34

Erre vki? foontos :respect:
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#118 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 23:07

Idézet: Asker - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:34

Erdekes...

#119 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 07:13

Idézet: DViD - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:24

Sima NF7-hez az kell... De mivel az csak egy sima AC'97 driver, nem fog ugy szolni, mint az nvidias driver a soundstormmal...

Hmmm ez érdekes.
Végülis visszatehetem az Nforce drivert, vagyis a Soundstorm drivert aztán kiderül.

#120 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 07:30

Na már ki is prószáltam. Ami igaz az igaz, hogy a Winamp az eredeti Soundstorm os driverrel nem terheli úgy a procit szinte nem is mérhető. A Realtek driverrel talán egy picit jobban terhelte. Na még tesztelem filmekkel.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.