HWSW Informatikai Kerekasztal: új nForce2 chipset driver - tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

új nForce2 chipset driver - tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 16. 20:00

Idézet: czaki - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 19:11

Köszi, már megoldottam kézzel. :)

Ok, de ez a progi másra is jó még...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#82 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 20:06

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 21:00

Ok, de ez a progi másra is jó még...

Nem igazán találtam olyan opciót benne, amire szükségem lenne. :)
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#83 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 20:17

Idézet: czaki - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 21:06

Nem igazán találtam olyan opciót benne, amire szükségem lenne. :)

ok :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#84 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 00:02

Egyébként ez az IoPageLockLimit bejegyzés hozzáadása úgy tűnik meghozta a kívánt eredményt, mivel most írtam pár DVD-t, és rendesen, időre befejezte az írást, és közben tudtam simán más programot is használni a gépen. :)

Szóval köszönöm a sok segítséget! :)

#85 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 10:23

Idézet: czaki - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 1:02

Egyébként ez az IoPageLockLimit bejegyzés hozzáadása úgy tűnik meghozta a kívánt eredményt, mivel most írtam pár DVD-t, és rendesen, időre befejezte az írást, és közben tudtam simán más programot is használni a gépen. :)

Szóval köszönöm a sok segítséget! :)

Jó neked :)

#86 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 11:46

Nemtudom hogy belinkelte-e valaik már ha igen akkor bocsesz ^.^

nForce4 AMD Edition 6.66 WHQL

# Audio driver 4.62 (WHQL)
# Audio utilities 4.51
# Ethernet driver 4.82 (WHQL)
# Network management tools version 4.88
# SMBus driver 4.45 (WHQL)
# NVIDIA PATA RAID driver 5.34
# NVIDIA SATA RAID driver 5.34 (WHQL)
# NVIDIA SATA IDE driver 5.34 (WHQL)
# NVIDIA RAID Application 4.82
# Installer 4.78

nForce4 AMD Edition 6.66 WHQL for Windows XP/2000

nForce4 AMD Edition 6.66 WHQL for Windows XP (64-Bit)

nForce4 AMD Edition 6.66 WHQL for Windows Server 2003 (64-Bit)
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#87 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 11:57

Idézet: czaki - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 13:12

Norton Antivirus 2005. :) Ez ennyire visszafogná a rendszer teljesítményét? :)

Amúgy ezzel a 6.39-es IDE driverrel nem megy 5 MB/s alá a másolási sebesség, vagy ha igen, akkor sem számottevően, tehát egyelőre az überlassú másolás ki lett küszöbölve. :) Persze így sem egy villámgyors, de azért köszönöm a segítséget! ;)

Szia, ha hiszed ha nem, olyan víruskereső, ami mindent fájlt végignéz, az bizony okozhat ilyet.
Próbáld ki hogy másolás idejére kikapcsolod a víruskeresőt, vagy ami biztosabb, beikszeled hogy ne induljon automatikusan és újraindítás után próbálkozol.

Memória mennyi van a gépben? Ha 256 akkor szégyeld magad :)

Második próba msconfigban az összes nem microsoft szolgáltatást illetve automatikusan induló programot ikszeld ki, újraindítás és úgyis másolj.

Arra felfigyeltem hogy logikai meghajtók közötti másolást emlegettél, attól sok jót ne várj, a vinyó szerencsétlen teker ide-oda. Ha totálcmd-t használsz próbáld ki a large buffer-t (azonos vinyó esetén) ami értelemszerűen akár 10x-es sebességnövekedést tud okozni ugyanazon vinyó logikai meghajtói között.

Lehet még vírusod (norton nem valami szuper próbálj meg mondjuk egy panda online scanner-t) illetve a vinyód is haldokolhat (samrt progival nézd meg mit ír ki rá).

Hirtelen ennyi.

#88 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 18:05

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 12:57

Szia, ha hiszed ha nem, olyan víruskereső, ami mindent fájlt végignéz, az bizony okozhat ilyet.
Próbáld ki hogy másolás idejére kikapcsolod a víruskeresőt, vagy ami biztosabb, beikszeled hogy ne induljon automatikusan és újraindítás után próbálkozol.

Memória mennyi van a gépben? Ha 256 akkor szégyeld magad :)

Második próba msconfigban az összes nem microsoft szolgáltatást illetve automatikusan induló programot ikszeld ki, újraindítás és úgyis másolj.

Arra felfigyeltem hogy logikai meghajtók közötti másolást emlegettél, attól sok jót ne várj, a vinyó szerencsétlen teker ide-oda. Ha totálcmd-t használsz próbáld ki a large buffer-t (azonos vinyó esetén) ami értelemszerűen akár 10x-es sebességnövekedést tud okozni ugyanazon vinyó logikai meghajtói között.

Lehet még vírusod (norton nem valami szuper próbálj meg mondjuk egy panda online scanner-t) illetve a vinyód is haldokolhat (samrt progival nézd meg mit ír ki rá).

Hirtelen ennyi.

Elhiszem, hogy lassítja a víruskereső, de azért ennyire csak nem. :) Legalábbis az elég durva lenne, ha mégis. :D

256 MB van, de kétszer. :Đ Szóval 512 MB. :) Nem sok, de még elég. :)

Attól még logikai meghajtó esetén sem igazán kellene 1 MB/s alá mennie, főleg nem olyan drasztikus mértékben. Azzal tisztában vagyok, hogy szélvészgyors másolási sebességet ez esetben nem igazán várhatok. :)

#89 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 20:58

Idézet: czaki - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 17:05

Elhiszem, hogy lassítja a víruskereső, de azért ennyire csak nem. :) Legalábbis az elég durva lenne, ha mégis. :D

256 MB van, de kétszer. :Đ Szóval 512 MB. :) Nem sok, de még elég. :)

Attól még logikai meghajtó esetén sem igazán kellene 1 MB/s alá mennie, főleg nem olyan drasztikus mértékben. Azzal tisztában vagyok, hogy szélvészgyors másolási sebességet ez esetben nem igazán várhatok. :)

Szia, mit gondolsz minek írok hülyeségből? Próbáld ki amiket írtam, ha már segítséget kértél a fórumon. De bizony a víruskereső akár 0 byte/sec-re is csökkentheti a sebességet. Ha nem próbálod ki azokat a tanácsokat amiket a kérdésede kapsz komolytalanná válsz a szemünkben, és legközelebb senki se fog neked segíteni...

#90 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 21:39

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 21:58

Szia, mit gondolsz minek írok hülyeségből? Próbáld ki amiket írtam, ha már segítséget kértél a fórumon. De bizony a víruskereső akár 0 byte/sec-re is csökkentheti a sebességet. Ha nem próbálod ki azokat a tanácsokat amiket a kérdésede kapsz komolytalanná válsz a szemünkben, és legközelebb senki se fog neked segíteni...

Ehh. :D

Azt sehol sem írtam le, hogy nem próbálom ki. :) Na de mindegy is... :joy:

#91 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 07:05

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 21:58

Csak azt nem értem miért erőlteted a virusirtó dolgot amikor 2-vel feletted írta, hogy rendben van.
Ez 1 tipikus XP hiba és könnyű ellenőrizni, mert ha bemész a feladatkezelőbe, figyeled a memória alakulását másolás közben és azt veszed észre, hogy elfogyott teljesen a rendelkezésre álló memória akkor a hibát a gyorsítótár mérete okozza.
Norton eléggé fogja a rendszert, de ilyen szintű lassulást nem nagyon okoz.

#92 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 10:33

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 11:57

Ha totálcmd-t használsz próbáld ki a large buffer-t (azonos vinyó esetén) ami értelemszerűen akár 10x-es sebességnövekedést tud okozni ugyanazon vinyó logikai meghajtói között.

Hali!

Es ezt hol lehet beallitani a Commanderben?

Koszike. :)
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#93 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 12:11

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 6:05

Csak azt nem értem miért erőlteted a virusirtó dolgot amikor 2-vel feletted írta, hogy rendben van.
Ez 1 tipikus XP hiba és könnyű ellenőrizni, mert ha bemész a feladatkezelőbe, figyeled a memória alakulását másolás közben és azt veszed észre, hogy elfogyott teljesen a rendelkezésre álló memória akkor a hibát a gyorsítótár mérete okozza.
Norton eléggé fogja a rendszert, de ilyen szintű lassulást nem nagyon okoz.

Szia!

Fel kell fogni, ha ugyan képes vagy rá, hogy igenis, víruskereső képes leenni teljesen a memóriát, és ez nem az XP hibája. Nem mondtam hogy kifejezetten a Norton csinálja, mert azt a közismerten rossz, lassú víruskeresőt kerülöm, de egy próbát megér.
Tudom hogy meleg van, de ez nem indokolja hogy butasággal belémköss. Nyilván azért írom amit írtam mert nem egy estben tapasztaltam, és igen, tudom hogy sokan nem tudják, és ezért nehéz felfgogni pl. mert :

1. csak okoskodnak
2. nincsen semmiféle programozási tapasztalatuk hogy legalább agyilag el tudnák képzelni mi az a puffer, mi az a fájl másolás, mi történik fájl megnyitáskor etc.
3. szimplán kötekedni akarnak, villogni olyannal, amit nem tudnak.

Ha valaki tanácsot ad valakinek és nem érted hogy miről van szó, ne köss bele.

#94 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 12:18

Idézet: bmw - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 9:33

Hali!

Es ezt hol lehet beallitani a Commanderben?

Koszike. :)

Hali, nem tudom pontosan melyikben jelent ez meg, szerintem a 6-ostól, de a 6.5-ben biztosan meg van.

Beállítások - általános - másolás/törlés - nagy fájl másolás.

Persze az egész nem sokat ér ha nem állítod be melyik meghajtók jelölnek fizikailag azonos merevlemezt.

Rendkívül egyszerű működési elv, nem is értem miért ilyen sokára jelent meg. Azonos vinyón másoláskor rettentően megdobja a másolás sebességét egy 10-20-30 megás puffer, nem részletezem miért :)

Hibásan (vagy túl erősen) működő víruskergető persze ezt meg tudja hiúsítani. Ez esetben tenni kell egy próbát a kergető kikapcsolt állapotában.

#95 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 13:07

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 13:11

Szia!

Fel kell fogni, ha ugyan képes vagy rá, hogy igenis, víruskereső képes leenni teljesen a memóriát, és ez nem az XP hibája. Nem mondtam hogy kifejezetten a Norton csinálja, mert azt a közismerten rossz, lassú víruskeresőt kerülöm, de egy próbát megér.
Tudom hogy meleg van, de ez nem indokolja hogy butasággal belémköss. Nyilván azért írom amit írtam mert nem egy estben tapasztaltam, és igen, tudom hogy sokan nem tudják, és ezért nehéz felfgogni pl. mert :

1. csak okoskodnak
2. nincsen semmiféle programozási tapasztalatuk hogy legalább agyilag el tudnák képzelni mi az a puffer, mi az a fájl másolás, mi történik fájl megnyitáskor etc.
3. szimplán kötekedni akarnak, villogni olyannal, amit nem tudnak.

Ha valaki tanácsot ad valakinek és nem érted hogy miről van szó, ne köss bele.

Az első és utolsó mondatod nélkül szívesen elvitatkoztam volna veled a témáról, de így... :down:

#96 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 07:49

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 12:07

Az első és utolsó mondatod nélkül szívesen elvitatkoztam volna veled a témáról, de így... :down:

Tanulj egy kicsit, és talán lesz miről vitatkoznunk...

#97 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 20:12

Régen volt egy kis vita az 5.10es drivercsomagról. Egyeseknek sípolt tőle a vinyójuk. Nos, én a napokban cseréltem lapot (Abit NF7-S rev2 -> Asus A7N8x-E Deluxe) Nos sípol. Kérdezem a tapasztaltabbakat, hogy ez a lap talán nem szívlelné az 5.10est? Kissé tényleg zavaró tud lenni. Bár nem az alaplapi ide-ket használom, hanem az int. SATA-vezérlőt. De sípol :(

Szerkesztette: Szacsoka 2005. 09. 12. 20:13 -kor

[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#98 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 08:18

Új driverpakk az Nforce 1/2-höz. Néztem az 5.10-es pakkhoz képest mindenből újabbat tartalmaz.
Guruéknál láttam most jelent meg.
Innen letölthető.

File Versions:
============
1. NVIDIA AGP drivers v4.40
2. NVIDIA Ethernet drivers v4.71
3. NVIDIA ForceWare drivers v78.03
4. NVIDIA SW IDE drivers v6.21
5. NVIDIA Memory Controller drivers v4.40
6. NVIDIA SMBus drivers v4.50 (WHQL)
7. NVIDIA SoundStorm drivers v4.64 (WHQL)
7.1. NVIDIA NvMixer v4.51

==================
Important Information:
==================
If you have previously had problems with the NVIDIA SW IDE drivers, then during the installation process, when asked if you want to install the driver, select ‘NO’. Doing so will cause windows to use the standard Microsoft driver provided with Windows. The NVIDIA SW IDE driver is not required for normal device operation.

Valakinek valami véleménye?

#99 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 09:28

Idézet: Layosh - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 9:18

Új driverpakk az Nforce 1/2-höz. Néztem az 5.10-es pakkhoz képest mindenből újabbat tartalmaz.
Guruéknál láttam most jelent meg.
Innen letölthető.

File Versions:
============
1. NVIDIA AGP drivers v4.40
2. NVIDIA Ethernet drivers v4.71
3. NVIDIA ForceWare drivers v78.03
4. NVIDIA SW IDE drivers v6.21
5. NVIDIA Memory Controller drivers v4.40
6. NVIDIA SMBus drivers v4.50 (WHQL)
7. NVIDIA SoundStorm drivers v4.64 (WHQL)
7.1. NVIDIA NvMixer v4.51

==================
Important Information:
==================
If you have previously had problems with the NVIDIA SW IDE drivers, then during the installation process, when asked if you want to install the driver, select ‘NO’. Doing so will cause windows to use the standard Microsoft driver provided with Windows. The NVIDIA SW IDE driver is not required for normal device operation.

Valakinek valami véleménye?

Igen. Töltsd le, probald ki...  :D

#100 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 09:33

Idézet: DViD - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 10:28

Igen. Töltsd le, probald ki...  :D

Köszi köszi.
Már letöltöttem :D.
Még nem próbáltam ki, de úgy tűnik nekem kell először, me senki sem halylandó feláldozni a gépét.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.