HWSW Informatikai Kerekasztal: új nForce2 chipset driver - tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

új nForce2 chipset driver - tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 07:59

Idézet: Layosh - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 8:13

Hmmm ez érdekes.
Végülis visszatehetem az Nforce drivert, vagyis a Soundstorm drivert aztán kiderül.

Az összes kimenetet lekezeli rendesen?
Nekem volt problémám sima NF7-nél a kimenetek kezelésével régebben, azért raktam fel a sima Realtek drivert.

#122 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:32

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 8:59

Az összes kimenetet lekezeli rendesen?
Nekem volt problémám sima NF7-nél a kimenetek kezelésével régebben, azért raktam fel a sima Realtek drivert.

Mondom, nem mindegy, hogy NF7, vagy NF7-S... :p

#123 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:33

Idézet: DViD - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 10:32

Mondom, nem mindegy, hogy NF7, vagy NF7-S... :p

Hát ezt mondom én is. ;)

#124 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:34

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 10:33

Hát ezt mondom én is. ;)

Akkor jo... :D :cool:

#125 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 16:29

Na nekem SIMA V2.0 NF7 em van. Tök mind1, hogy a Realtek vagy a Soundstormos driver megy, ugyanúgy szólnak, mindkettő tök ugyanúgy kezeli a kimeneteket. Nálam is az van, hogy a sárga dugó megy a feketébe, a fekete a sárgába. Egyébként mint már írtam, a Soundstorm os driver kevesebb procit eszik ennyi.

Szerkesztette: Layosh 2005. 09. 26. 16:30 -kor

#126 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:31

Idézet: Layosh - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 17:29

Na nekem SIMA V2.0 NF7 em van. Tök mind1, hogy a Realtek vagy a Soundstormos driver megy, ugyanúgy szólnak, mindkettő tök ugyanúgy kezeli a kimeneteket. Nálam is az van, hogy a sárga dugó megy a feketébe, a fekete a sárgába. Egyébként mint már írtam, a Soundstorm os driver kevesebb procit eszik ennyi.

Ok. Ha kezembe kerül sima nf7 ki fogom próbálni, amikor utóljára próbáltam még 3.xx driver volt, akkor nem jött össze analog 5.1 hangkeltővel rendesen, pedig küzdöttünk 1 darabig. :(

#127 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:37

Megcan a megoldás.
Tegnap éccaka gyüttem rá ;)

Szereplők:
neszesemmifogdmegjól Asus UserGuide
meg vagy másfél óra guglizás...

nos, annyiról van szó hogy a mobóba ahova kell az előlapi hangot dugni, ha nincs rádugva, akkor kell oda két jumper hogy hátul kijöjjön a hang, mertkülönben halott az egész hátul,

Asus, pfúj!
Annyi eszük nincs , hogy ha elöl van mondjuka mikrofon akkor hátul a hifit még ráköthetem?  :reklamacio:
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#128 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 20:32

Idézet: Asker - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 20:37

nos, annyiról van szó hogy a mobóba ahova kell az előlapi hangot dugni, ha nincs rádugva, akkor kell oda két jumper hogy hátul kijöjjön a hang, mertkülönben halott az egész hátul,

Ezt írtam neked a másik topkiban. :)

szerk.: az epoxnál, abitnál is így van, ez inkább nvidia találmány.

Szerkesztette: Bucy 2005. 09. 26. 20:36 -kor

#129 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 21:44

dvid beszelni butasag

Szerkesztette: DViD 2005. 09. 26. 21:46 -kor

#130 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 28. 09:42

Kép

LOL  :up: :D

Legújabb nforce driver művelte fathernál  :lol:

#131 Felhasználó inaktív   Hypno 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 09:45

Idézet: Asker - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 18:37

Megcan a megoldás.
Tegnap éccaka gyüttem rá ;)

Szereplők:
neszesemmifogdmegjól Asus UserGuide
meg vagy másfél óra guglizás...

Asus, pfúj!
Annyi eszük nincs , hogy ha elöl van mondjuka mikrofon akkor hátul a hifit még ráköthetem?  :reklamacio:

Egy szakember meg egybol megmondta volna neked, szinte az osszes lapnal igy van, ha nincs rajt jumper akkor letiltodik a hatso kimenet, ezert rakjak ra gyarilag. De ez csak a hang kimentre van, a mikrofont ettol meg radughatod. a hazak elolapi hangkivezetesenel ezert is van egy LR-return er, ami a jumper szerepet veszi at, ekkor szol elol is hatul is.

Hypno
"csak egy apro problemam lenne..."

#132 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 20:00

Idézet: Hypno - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 10:45

Egy szakember meg egybol megmondta volna neked, szinte az osszes lapnal igy van, ha nincs rajt jumper akkor letiltodik a hatso kimenet, ezert rakjak ra gyarilag. De ez csak a hang kimentre van, a mikrofont ettol meg radughatod. a hazak elolapi hangkivezetesenel ezert is van egy LR-return er, ami a jumper szerepet veszi at, ekkor szol elol is hatul is.

Hypno

Jó hogy szóbakerült ez a Jumperes téma.
Nekem sima NF7 V2.0-a van. És a Codegen 8011-es háznak az előlapi AUDIO kimeneteinek a kábelein csak kis apró dugók vannak mint a HDD LED meg ijesmi. Namost ezeket hogy milyen sorrendben vagy módon kell a fentebb említett lapra rádugdosni. Mert a lap leírásában nemnagyon van erre utaló fejezet, hogy melyik tüske mi lenne.

#133 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 21:13

Idézet: Layosh - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 21:00

Jó hogy szóbakerült ez a Jumperes téma.
Nekem sima NF7 V2.0-a van. És a Codegen 8011-es háznak az előlapi AUDIO kimeneteinek a kábelein csak kis apró dugók vannak mint a HDD LED meg ijesmi. Namost ezeket hogy milyen sorrendben vagy módon kell a fentebb említett lapra rádugdosni. Mert a lap leírásában nemnagyon van erre utaló fejezet, hogy melyik tüske mi lenne.

Manual 2-13 pontja, (PDF 23. oldal), részletesen leírja mit hova. Codegen-hez nincs színkiosztás? Ha más nincs le kell követni a vezetéket mi hova megy az előlapon, esetleg kimérni rövidzárra.

#134 Felhasználó inaktív   Layosh 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 21:22

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 22:13

Manual 2-13 pontja, (PDF 23. oldal), részletesen leírja mit hova. Codegen-hez nincs színkiosztás? Ha más nincs le kell követni a vezetéket mi hova megy az előlapon, esetleg kimérni rövidzárra.

Rá van írva a vezetékekre hogy melyik mi, csak azt nem tudtam, hogy hova kell őket dugni a kis tüsikre.

#135 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 11:11

Olyannal rémisztgettek, hogy ha előre is meg hátra is dugok hangfalat akkor le tudja"égetni" magát a lap?

menni igazság van benne, tényleg lesz vmi, vagy nem is kell vele foglalkozni?
THX
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#136 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 07:46

Idézet: Asker - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 12:11

Olyannal rémisztgettek, hogy ha előre is meg hátra is dugok hangfalat akkor le tudja"égetni" magát a lap?

menni igazság van benne, tényleg lesz vmi, vagy nem is kell vele foglalkozni?
THX

Attól függ mit dugsz bele, de kicsi a lehetősége.
Gyorsan méregettem fülesek impedanciája 20-30Ω, aktív hangfal 15kΩ.
Visszatérő vezetékes előlapi csatlakozó még nem volt a kezemben, de gondolom párhuzamosan csatlakoztat. Egyedül akkor lehet gong ha két kis impedanciájú passziv hangfalat dugsz rá egyszerre párhuzamosan, ami nem valószínű.
Rövidzárra viszont nem (mind) védettek. Munkatársam aktív hangfalába erős behatás  :D miatt leszakadt a mágnes eléget a hangszóró tekercs, a rövidzár kiverte a hangfal elektronikáját, majd az alaplap azon oldali csatornáját is.
Ha valamit nem jól írtam a gyakorló műszerészek majd kijavítanak.

#137 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 17:20

Lekötelezel. ;) :respect:

#138 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 21:41

Hello!

A következő a problémám: van egy külső íróm és amikor rádugom az USB-re akkor a PC kijelzi nekem egy buborék ablakban, hogy az eszközt a gyorsabb működés érdekében dugjam 2.0ás USB-re. De olyanra van dugva. A biosban nincs letiltva, és gyakran/szinte mindig ezt csinálja (még akkor is ha ujra rakom a gépet, vagy ha másik USB portra dugom) Amugy a lapom: Asus a7n8x-x, winXP+SP2 és az 5.10es driver van fenn. És a tápom Chieftec 420as.
Mit tegyek?
Ha igy kezdek el írni, akkor elrontja a DVD-t (már 4et :(  :( ).

elöre is kössz a segítséget,
gene
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#139 Felhasználó inaktív   Hypno 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 08:58

Idézet: gene - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 20:41

Hello!

A következő a problémám: van egy külső íróm és amikor rádugom az USB-re akkor a PC kijelzi nekem egy buborék ablakban, hogy az eszközt a gyorsabb működés érdekében dugjam 2.0ás USB-re. De olyanra van dugva. A biosban nincs letiltva, és gyakran/szinte mindig ezt csinálja (még akkor is ha ujra rakom a gépet, vagy ha másik USB portra dugom) Amugy a lapom: Asus a7n8x-x, winXP+SP2 és az 5.10es driver van fenn. És a tápom Chieftec 420as.
Mit tegyek?
Ha igy kezdek el írni, akkor elrontja a DVD-t (már 4et :(  :( ).

elöre is kössz a segítséget,
gene

BIOS Upgrade az alaplapnak? Mindegyik USB-csatin ezt csinalja ?

Hypno
"csak egy apro problemam lenne..."

#140 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 14:58

Idézet: Hypno - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 9:58

Mindegyik USB-csatin ezt csinalja ?

Hypno

igen. az elől a házra kivezetett és a hátsón is ezt csinálja  :(
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó