HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések III.

#481 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 22. 17:21

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 17:34

van egy ismerosom, akinek magyar nem jogtiszta sp1 van a gepen. :Đ
a netrol tudja updatelni sp2re?
koszi a segitseget!

Mielőtt az SP2 felmenne , teljes rendszer vizsgálatot tart, átnézi a fájlokat amiket le kell cserélje, ezután biztonsági mentést csinál és végül feltelepíti az SP2-t.Ha a vizsgálatnál bibit talál nem megy fel :omg:
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#482 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 22. 17:42

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 18:21

Mielőtt az SP2 felmenne , teljes rendszer vizsgálatot tart, átnézi a fájlokat amiket le kell cserélje, ezután biztonsági mentést csinál és végül feltelepíti az SP2-t.Ha a vizsgálatnál bibit talál nem megy fel :omg:

ertem, koszi.
akkor nem muxik.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#483 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:33

Idézet: gene - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:37

mitől van az, h a win xp sp2 tűzfala gyakran kikapcsol? (1 nap akár többször is vissza kell kapcsolnom)

valaki?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#484 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 20:06

Idézet: gene - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 19:33

valaki?

nem lehet virustevékenység mellékhatása?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#485 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 06:28

Inkább féreg, de ez csak írtásában különbözik. :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#486 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 08:40

Sziasztok,

Van egy elég idegesítő problémám. A win (xp pro hun + sp1) rendszeresen átállítja a secondary ide channel átviteli módját pio-ra. Ezen a csatornán van egy samsung sw252-es cd író, illetve egy pioneer 108-as dvd író. Előbbi az udma 33-at utóbbi a udma 66-ot tudja. De alapból mind a kettő pio módon áll. Ha visszarakom a pipát a Let bios select transfer mode elé, akkor (egy ujraindítás után) beáll udma-módra mindkettő és stabilan működik. Viszont a következő indításkor megint visszaáll pio mód-ra.
Valami ötlet? alaplap: Asus a7n8x a legujabb nforce dirve-al.

#487 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 08:58

Pio 3,4 esetén ua.
Üdvözlettel:
Gabi

#488 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 10:23

Csövi!

Szitu a következő:
Adva vagyon egy XP SP2-es gép, benne figyel két hálókártya. Egyik (legyen A) rákötve a belső hálóra, azon keresztül tűzfalra rá, onnan ki internet. Másik kártya (B) rákötve egy másik gépre, másik gép rákötve a belső hálóra, onnan rá a tűzfalra és ki internet. Azaz A és B között annyi a különbség, hogy B-nél van egy plusz gép a belső LAN és az XP-s gép között. Érteleme nem sok van, mindössze annyi, hogy ezen a gépen szeretnék tűzfal beállításokkal sportolni.

Kérdésem a következő:
Hol tudom azt beállítani XP-ben, hogy melyik kártyán keresztül másszon ki a gép az internetre? Csak mert most zéró konfigolás után simán megyek ki az A kártyán keresztül a netre és érem el B kártyán keresztül a tűzfal webes kezelő felületét. Hol tudom beállítani, azt hogy ne az A kártyát használja a gép netre, hanem csak a B-t? Tiltsam le az eszköz kezelőben az A kártyát?

A másik problem pedig, hogy ennek a közbeiktatott gépnek is van DNS szolgáltatása mégsem működik, pedig elvileg jól van beállítva, ezért gyanítom, hogy az XP-s gép hálózati beállításánál lehet gond. Pedig beállítottam másodlagos DNS kiszolgálónak, mégsem oldja fel a nevet (IP alapján elérem).

Remélem érthető volt, amit ítram. Válaszotokat előre is köszönöm! :)
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#489 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 11:01

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 10:23

Csövi!

Szitu a következő:
Adva vagyon egy XP SP2-es gép, benne figyel két hálókártya. Egyik (legyen A) rákötve a belső hálóra, azon keresztül tűzfalra rá, onnan ki internet. Másik kártya (B) rákötve egy másik gépre, másik gép rákötve a belső hálóra, onnan rá a tűzfalra és ki internet. Azaz A és B között annyi a különbség, hogy B-nél van egy plusz gép a belső LAN és az XP-s gép között. Érteleme nem sok van, mindössze annyi, hogy ezen a gépen szeretnék tűzfal beállításokkal sportolni.

Kérdésem a következő:
Hol tudom azt beállítani XP-ben, hogy melyik kártyán keresztül másszon ki a gép az internetre? Csak mert most zéró konfigolás után simán megyek ki az A kártyán keresztül a netre és érem el B kártyán keresztül a tűzfal webes kezelő felületét. Hol tudom beállítani, azt hogy ne az A kártyát használja a gép netre, hanem csak a B-t? Tiltsam le az eszköz kezelőben az A kártyát?

A másik problem pedig, hogy ennek a közbeiktatott gépnek is van DNS szolgáltatása mégsem működik, pedig elvileg jól van beállítva, ezért gyanítom, hogy az XP-s gép hálózati beállításánál lehet gond. Pedig beállítottam másodlagos DNS kiszolgálónak, mégsem oldja fel a nevet (IP alapján elérem).

ha jól értem, van két géped, mindkettőben 2 hálókártya, és ezek össze vannak direktbe kötve, és ezen felül routeren (belső hálón) keresztül is. ?!

Ennek mi értelme? Mi a célja ennek a megoldásnak? :think:
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#490 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 11:17

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 11:23

Csövi!

Szitu a következő:

Kérdésem a következő:

Az átjáró megadása határozza meg, hogy melyiken megy ki. Kisérletezés idejére ne bízd DHCP-re az IP-k kiosztását, hanem állítsd be kézzel és csak az egyik kapcsolatnak adj átjárót. Ha pedig DNS-t akarsz tesztelni, akkor ne másodlagosnak állítsd be, hanem elsődlegesnek, és ne adj meg másikat :)
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#491 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 11:23

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 12:01

ha jól értem, van két géped, mindkettőben 2 hálókártya, és ezek össze vannak direktbe kötve, és ezen felül routeren (belső hálón) keresztül is. ?!

Ennek mi értelme? Mi a célja ennek a megoldásnak? :think:

Jól látod a helyzetet így van összekötve a két gép. Az értelme pedig az, hogy az XP-s gép tartományban van és kell is ott lennie, mert van olyan munkám, amit ott kell megcsinálnom, azaz a közbeiktatott gépet megkerülve. Viszont, ha épp ráérek, akkor blokkolni szeretném ezt a kapcsolatot és a másik kártyán keresztül elérni a közbeiktatott gépet és állítgatni rajta ezt+azt.
Tudom, a legegyszerűbb az lenne, ha egyszerűen kihúznám a madzagot, de ezt a módzsert nem akarom, mert elég gyakran kéne csinálni és nem akarok állandóan a gép mögé mászkálni.
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#492 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 23. 12:19

Idézet: blash - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 5:51

Keresgeltem, de igazabol nem tudtam, hogy pontosan mire kene, igy hat ide irom:

Nem indul el peldaul beepitett a szamologep, vagy nem jelenik meg a jopar dolog (Administrative Tools, Display prop. stb). Msi-ket sem tudok telepiteni  :blink:

Pl: asztalon jobb gomb -> Properties, es semmi sem tortenik  :eek:  De a regedit sem indul el  :nevet:

oprendszer: angol xp sp2 (egy napja telepitettem)

Egyszer ketszer jo nagyot fagyott. Tuzfal van, aze' csak nem vmi spyware vagy virus okozza  :confused:

Vmit biztos kifelejtettem...  :blink:

Ghostolas lesz ebbol... Mert nem talaltam megoldast a problemamra. Me'g jo, hogy a telepites utan rogton lementettem a rendszer particiot  :cool:

#493 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 13:02

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 12:17

Az átjáró megadása határozza meg, hogy melyiken megy ki. Kisérletezés idejére ne bízd DHCP-re az IP-k kiosztását, hanem állítsd be kézzel és csak az egyik kapcsolatnak adj átjárót. Ha pedig DNS-t akarsz tesztelni, akkor ne másodlagosnak állítsd be, hanem elsődlegesnek, és ne adj meg másikat :)

Gateway-el kapcsolatban ott a pont. :respect:
Viszont a DNS továbbra sem működik rendesen. :think: IP cím osztás statikusra van állítva mind a két kapcsolat esetében. DNS csak B kártyához van megadva elsődlegesnek, mégis biztos, hogy a másikról kapja, mert az ottani neveket továbbra is feloldja.

Az lehet-e gond, hogy különböző maszkokat használok? Ha igen, miért? Elvileg semmi köze a két hálónak egymáshoz...

#494 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 13:34

Lenne egy olyan kérdésem, hogy az XP-ben és a 2k-ben a csoportházirend beállításánál hogyan lehet azokat a jogokat, amik nem a számítógépre, hanem a felhasználóra vonatkoznak hozzáadni a felhasználóhoz? Mindent be lehet állítani, csak azt nem melyik csoportnak akarom a jogokat adni/elvenni. Ha csak simán letiltok valamit, akkor letiltom a rendszergazda jogait is, és ez így nagyon nem jó... Hogyan lehetne csoportonként kiosztani a jogokat?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#495 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 15:14

Idézet: gene - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:37

mitől van az, h a win xp sp2 tűzfala gyakran kikapcsol? (1 nap akár többször is vissza kell kapcsolnom)

na akkor megválaszolom én, ma segítettek nekem ebben az ügyben:
a Zonealarm kapcsolja ki nekem, mert nem szereti a konkurenciát. :D  :D  :D  :D
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#496 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 17:08

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 8:58

Pio 3,4 esetén ua.

Shia-ko! nem értettem pontosan, kifejtenéd bővebben? :respect:

#497 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 07:00

Emlékeim szerint a Pio3= UDMA33, és Pio4=UDMA66. :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#498 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 09:20

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 14:34

Lenne egy olyan kérdésem, hogy az XP-ben és a 2k-ben a csoportházirend beállításánál hogyan lehet azokat a jogokat, amik nem a számítógépre, hanem a felhasználóra vonatkoznak hozzáadni a felhasználóhoz? Mindent be lehet állítani, csak azt nem melyik csoportnak akarom a jogokat adni/elvenni. Ha csak simán letiltok valamit, akkor letiltom a rendszergazda jogait is, és ez így nagyon nem jó... Hogyan lehetne csoportonként kiosztani a jogokat?

Idézet: Microsoft Management Console - Súgó

A szoftverkorlátozó házirendek helyi rendszergazdákra való alkalmazásának kiküszöbölése
Nyissa meg a Helyi biztonsági beállítások segédprogramot.
Kattintson a konzolfa Szoftverkorlátozó házirendek elemére. (Helye: Biztonsági beállítások -> Szoftverkorlátozó házirendek)
A részletek ablaktáblán kattintson duplán a Kényszerítés elemre.
A Szoftverkorlátozások alkalmazása a következő felhasználókra csoportban kattintson A helyi rendszergazdák kivételével minden felhasználóra választógombra.

Megjegyzés:
A Helyi biztonsági házirend ablak megnyitásához kattintson a Start gombra, a Vezérlőpult parancsra, a Teljesítmény és karbantartás, majd a Felügyeleti eszközök hivatkozásra, végül kattintson duplán a Helyi biztonsági házirend ikonra.
További információt a Szoftverkorlátozó házirendek című témakörben talál.

#499 Felhasználó inaktív   LuNaTiiC 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 10:27

Szevasztok!! Plz valaki segítsen!! Az a nagy bajom, hogy hálóba kötöttem egy hp nyomtatót, de kb. 2 napot kell várni, hogy kijöjjön egy oldal, ha több nyomtatást küldenek rá. A regeditben vhol be lehet állítani, hogy üszkös gyorsabb legyen, csak nem tudom hol!!  :confused:  Ha valaki tudja, írja már meg lécci, kössz!

#500 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 11:53

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 7:00

Emlékeim szerint a Pio3= UDMA33, és Pio4=UDMA66. :up:

jelen esetben nem, valamiért pio módban áll, udma66 helyett.
Erről van szó:

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »